Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για το δίκτυο Lightning

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Τι κάνει το Lightning Network;

Το δίκτυο Lightning είναι ένα δεύτερο επίπεδο της αλυσίδας μπλοκ του Bitcoin που αλλάζει τα δεδομένα, επιτρέποντας στους χρήστες να συμμετέχουν με ασφάλεια σε συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται να είναι καταχωρημένες στην κύρια αλυσίδα. Αποτελείται από κανάλια πληρωμών που συνδέουν τους συμμετέχοντες και επιτρέπουν γρήγορες, οικονομικά αποδοτικές ανταλλαγές απευθείας μεταξύ τους. Αυτή η λύση εκτός αλυσίδας δεν προσφέρει μόνο ταχύτερες συναλλαγές, αλλά και πρόσθετη προστασία που δεν μπορεί να συγκριθεί με τα παραδοσιακά δίκτυα.

⚡️ Είναι ασφαλές το δίκτυο Lightning;

Η απόκτηση bitcoins μέσω του Lightning είναι σημαντικά πιο επικίνδυνη από τη λήψη κανονικών πληρωμών.

⚡️ Ποιος χρησιμοποιεί το δίκτυο Lightning;

Οι χρήστες μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν “συμβουλές” σχετικά με τα bitcoins μέσω του (LN) στο Twitter. Πολλοί από τους 360 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες του Twitter μπορούν να στέλνουν πληρωμές σε bitcoin σε άλλους λογαριασμούς του Twitter άμεσα και δωρεάν χάρη στην εφαρμογή πληρωμών Strike που είναι συμβατή με το δίκτυο Lightning Network.

⚡️ Έχει νόμισμα το Bitcoin Lightning Network;

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το (LN) δεν δημιουργεί ένα νέο κρυπτονόμισμα, απλώς χρησιμοποιεί την υποδομή του Bitcoin. Επιπλέον, η αποκεντρωμένη φύση του επιτρέπει στους χρήστες την πρόσβαση χωρίς επίπεδα αδειών και υλοποιείται με τη χρήση κώδικα ανοικτού κώδικα. Το δίκτυο παρέχει επίσης εμπιστοσύνη στην ασφάλειά του, καθώς οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στη γνωστή αλυσίδα μπλοκ Bitcoin με έξυπνες συμβάσεις για ασφαλείς διακανονισμούς εκτός δικτύου.

κρυπτογράφηση δικτύου lightning

Το δίκτυο Lightning είναι ένα δεύτερο επίπεδο που αποτελείται από πολυάριθμα κανάλια πληρωμών μεταξύ ιδιωτών ή χρηστών Bitcoin. Αυτό το δίκτυο είναι χτισμένο πάνω στην αλυσίδα μπλοκ Bitcoin (BTC) και επιτρέπει συναλλαγές εκτός αλυσίδας.

Τι είναι το κρυπτογράφηση δικτύου lightning
Τι είναι το δίκτυο Lightning;

Το κανάλι του δικτύου Lightning είναι μια μέθοδος αμφίδρομης συναλλαγής στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να στέλνουν ή να λαμβάνουν πληρωμές ο ένας από τον άλλον. Το δεύτερο στρώμα βελτιώνει την επεκτασιμότητα των εφαρμογών blockchain με την οργάνωση συναλλαγών που δεν πραγματοποιούνται στο πρωτεύον δίκτυο blockchain (στρώμα ένα), αλλά εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν την ισχύ του.

Η ευρείας κλίμακας χρήση ενός κρυπτονομίσματος συχνά περιορίζεται από την επεκτασιμότητά του. Για παράδειγμα, ένα δίκτυο blockchain μπορεί να διαχειριστεί εκατομμύρια έως δισεκατομμύρια συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο όταν κλιμακώνεται σωστά. Όταν οι διακανονισμοί και τα τέλη συναλλαγών μειώνονται εκτός δικτύου μέσω (LN), αυτό επιτρέπει νέες εφαρμογές όπως οι άμεσες μικροπληρωμές. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να απαντήσει στο πρόβλημα “μπορείτε να αγοράσετε καφέ με Bitcoin;” που ταλαιπωρεί πολλούς επίδοξους χρήστες.

Τι είναι το Lightning Network και πώς λειτουργεί
Είναι το Lightning Network καλύτερο;

Παρά τα πλεονεκτήματά του, το δίκτυο Lightning έχει μερικές παγίδες ασφαλείας. Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν αυτούς τους κινδύνους για να προστατεύσουν τα νομίσματά τους από την απώλεια κατά τη χρήση του δικτύου.

Παρόλο που το δίκτυο Lightning βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, έχει μερικούς πιθανούς κινδύνους που δεν έχουν ακόμη φανεί. Για παράδειγμα, αυτή η τεχνολογία μπορεί να περιέχει σφάλματα ή απροσδόκητα τεχνικά ζητήματα καθώς συνεχίζει να εξελίσσεται.

Παρά τις όποιες αμφιβολίες, το (LN) θα μπορούσε να αποδειχθεί μια επανάσταση για το Bitcoin και το κρυπτονόμισμα στο σύνολό του. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην τεχνολογία blockchain που μπορεί μια μέρα να πραγματοποιήσει τις αρχικές δυνατότητες του Bitcoin να χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως.

κρυπτογράφηση δικτύου lightning
Ποιος χρησιμοποιεί ένα δίκτυο Lightning;

Η ιστορία του Lightning Network είναι σύντομη αλλά περιπετειώδης

Το 2015, ο Thaddeus Dria και ο Joseph Poon έφεραν επανάσταση στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων με το προκλητικό άρθρο τους “The Lightning Bitcoin Network”, στο οποίο περιέγραφαν την ανάπτυξη μιας πρωτοποριακής νέας ιδέας: Το δίκτυο νομισμάτων Lightning. Αυτές οι ιδέες είχαν συζητηθεί από τον Satoshi Nakamoto στο παρελθόν, και ο Mike Hearn μοιράστηκε αυτές τις συζητήσεις με τον προγραμματιστή bitcoin Satoshi Nakamoto το 2013.

Στην περίληψή του το άρθρο εξετάζει τη χρήση των καναλιών πληρωμών εκτός αλυσίδας. Αυτές οι εξωτερικές χρηματοοικονομικές πράξεις παρέχουν μια μέθοδο για δύο άγνωστα μέρη να πραγματοποιούν ασφαλείς και γρήγορες χρηματικές συναλλαγές χωρίς να επιβαρύνουν επιπλέον το δίκτυο, ανεξάρτητα από το πόσα δεδομένα παράγει η συναλλαγή τους. Η μέγιστη απόδοση της Visa ήταν 47.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά πολυάσχολης περιόδου – αποδεικνύοντας ότι μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να είναι εξαιρετικά αποδοτική και ισχυρή.

Το Bitcoin Lightning Network έχει ένα νόμισμα
κρυπτογράφηση δικτύου lightning

Αν και τα μπλοκ του Bitcoin περιορίζονται επί του παρόντος σε επτά συναλλαγές, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να φτάσει το δίκτυο το TPS της Visa, αν το μέσο μέγεθος των μπλοκ περιοριζόταν σε ένα megabyte. Στις πρώτες ημέρες του, κάθε συναλλαγή στο Bitcoin είχε μέγεθος περίπου 300 bytes και επέτρεπε μόνο έως 7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο – σαφώς διαφορετική από τη σημερινή τεχνολογία blockchain τελευταίας τεχνολογίας.

Επιπλέον

Το 2016, η Driya και ο Poon ίδρυσαν την Lightning Labs (σήμερα CoinDesk) για να εντείνουν την έρευνα σχετικά με το κουπόνι Lightning Network. Το προσωπικό έχει αλλάξει από τότε, ωστόσο παραμένουν αφοσιωμένοι στο να κάνουν το πρωτόκολλο να λειτουργήσει με την mainstream πλατφόρμα του Bitcoin. Μέχρι το 2017, υπήρξε ένα soft fork με βάση το SegWit, το οποίο επέτρεψε περισσότερα δεδομένα ανά μπλοκ- αυτό οδήγησε σε μια κρίσιμη πρόοδο για την ικανότητα του δικτύου.

Η επένδυση στο δίκτυο Lightning είναι μια απόφαση που έχει ήδη αποδειχθεί επικερδής για πολλούς. Όταν η Lightning Labs κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το κουπόνι της, LNT, οι άνθρωποι μπορούσαν να το αγοράσουν στα 0,25 δολάρια το καθένα κατά τη διάρκεια μιας αρχικής προσφοράς νομισμάτων τον Μάρτιο του 2018. Έκτοτε, η αξία του έχει εκτοξευθεί στα ύψη και από τον Ιούνιο του 2019 ένα token κόστιζε 0,70 δολάρια! Μην χάσετε αυτή τη χρυσή ευκαιρία- γίνετε μέλος αυτών που βιώνουν την επιτυχία επενδύοντας στο δίκτυο Lighting σήμερα!

Πώς μπορώ να στείλω bitcoins μέσω του συμβόλου Lightning Network
Πώς βγάζει χρήματα το Lightning Network;

Πώς λειτουργεί ο Lightning;

Μέσω του δικτύου Lightning, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν κανάλια χωρίς εμπιστοσύνη μεταξύ τους και άλλων μερών, επιτρέποντας ασφαλείς συναλλαγές κρυπτονομισμάτων χωρίς να χρειάζεται να εμπλέκεται κάποιος τρίτος. Με αυτή την τεχνολογία, οι συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι ταχύτερες, ευκολότερες και αποτελεσματικότερες από ποτέ!

Όταν οι συμμετέχοντες χρηματοδοτούν αυτά τα κανάλια, μπορούν να στείλουν άπειρο αριθμό συναλλαγών χωρίς χρεώσεις. Με το κλείσιμο του καναλιού, το ενημερωμένο βιβλίο καταγραφής απαθανατίζεται σε μια μόνιμη αλυσίδα μπλοκ και είναι προσβάσιμο σε όλους τους χρήστες.

Πόσα bitcoins έχουν απομείνει
Το Lightning Network χρεώνει δωρεάν;

(LNT) είναι “αμφίδρομα”, δηλαδή και τα δύο μέρη πρέπει να συμφωνήσουν με τους όρους του καναλιού πριν αυτό ανοίξει. Αυτή η ρύθμιση εμποδίζει το ένα μέρος να πάρει όλα τα κεφάλαια σε ένα κανάλι χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου μέρους.

Για να ανοίξει ένα κανάλι, και τα δύο μέρη πρέπει να συνεισφέρουν κρυπτονόμισμα σε μια “συναλλαγή χρηματοδότησης”, η οποία στη συνέχεια μεταδίδεται στην αλυσίδα μπλοκ. Η συναλλαγή χρηματοδότησης δεν οριστικοποιείται έως ότου συμφωνήσουν και τα δύο μέρη.

Είναι το Lightning Network ιδιωτικό
Ποιος είναι ο σκοπός του Lightning Coin;

Οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές δεν απαιτούν πλέον την τεχνολογία blockchain. Με το σύστημά τους, και τα δύο μέρη είναι σε θέση να ανταλλάσσουν αγαθά και υπηρεσίες κατά την έναρξη – όλα τα αρχεία της συναλλαγής αποθηκεύονται με ασφάλεια σε ένα βιβλίο που είναι προσβάσιμο από κάθε συμμετέχοντα.

Πλεονεκτήματα του δικτύου Lightning

Τα σημαντικότερα οφέλη του δικτύου Lightning είναι οι ταχύτερες και φθηνότερες συναλλαγές, επιτρέποντας μικροπληρωμές που δεν ήταν ποτέ πριν δυνατές. Οι χρήστες θα έπρεπε να πληρώνουν ακριβά τέλη για μια απλή συναλλαγή και να περιμένουν μια ώρα ή και περισσότερο για την επιβεβαίωση, εάν δεν χρησιμοποιείται το δίκτυο Lightning. Επειδή οι ανθρακωρύχοι προτιμούν να επαληθεύουν μεγαλύτερες συναλλαγές επειδή λαμβάνουν μεγαλύτερη αμοιβή, ο χρόνος αναμονής για τις μικρότερες συναλλαγές θα γινόταν ακόμη μεγαλύτερος.

Γιατί δεν χρησιμοποιείται το διακριτικό Lightning Network
Ποιες θαυμάσιες δυνατότητες ανοίγει το δίκτυο Lightning;

Το δίκτυο Lightning είναι ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας που εκτελείται πάνω από την αλυσίδα μπλοκ του Bitcoin.

Οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές στην κύρια αλυσίδα μπλοκ για μεγαλύτερες αγορές και στο δίκτυο Lightning εκτός αλυσίδας για μικρότερες αγορές, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για την ασφάλεια. Τα κανάλια πληρωμών στο (LN) επιτρέπουν ιδιωτικές συναλλαγές, εφόσον κανείς δεν βλέπει κάθε συναλλαγή ξεχωριστά αλλά μόνο το συνολικό πακέτο.

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται στα πρόθυρα μιας καινοτομίας: των ατομικών ανταλλαγών. Αυτή η επαναστατική τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν ένα κρυπτονόμισμα με ένα άλλο χωρίς να βασίζονται σε μεσάζοντα ή σε ανταλλακτήριο τρίτου μέρους. Η τεχνολογία ατομικής ανταλλαγής είναι πιο συμφέρουσα από τα ανταλλακτήρια, καθώς επιτρέπει σχεδόν στιγμιαία μετατροπή με ελάχιστο κόστος ή μεταφορές πορτοφολιών.

κρυπτογράφηση δικτύου lightning
Είναι το Lightning Network εκτός δικτύου;

Το δίκτυο Lightning έχει ορισμένα μειονεκτήματα

Για να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες του Δικτύου Lightning, θα χρειαστείτε ένα πορτοφόλι εξοπλισμένο για την εκτέλεσή του. Αν και δεν είναι δύσκολο να εντοπίσετε ένα πορτοφόλι που λειτουργεί με το (LN), ο χρήστης πρέπει πρώτα να το χρηματοδοτήσει από ένα συμβατικό πορτοφόλι bitcoin.

Όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν τα bitcoin τους από ένα κανονικό πορτοφόλι στο δίκτυο Lightning Network πρέπει πρώτα να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν ένα τέλος. Κατά συνέπεια, μέρος του bitcoin τους χάνεται κατά τη διαδικασία. Πριν μπορέσουν να πραγματοποιήσουν πληρωμές μέσω του δικτύου Lightning Network, οι χρήστες πρέπει πρώτα να κλειδώσουν τα bitcoin τους σε ένα κανάλι πληρωμών.

Πόσα bitcoins στο δίκτυο Lightning
Σε ποιον ανήκει το Lightning Network;

Η αποστολή bitcoins μεταξύ πορτοφολιών μπορεί να είναι χρονοβόρα και δαπανηρή, γεγονός που αποτρέπει τους νέους χρήστες. Αντίθετα, ορισμένα πορτοφόλια μπορούν να διεκπεραιώνουν πληρωμές τόσο εντός όσο και εκτός δικτύου χωρίς χρεώσεις.

Πριν από την ανάληψη, ένα μέρος εντός του καναλιού πληρωμών πρέπει να κλείσει το κανάλι και να επιστρέψει τα bitcoins του για να τα ξοδέψει.nnel και να τα επιστρέψει πριν τα ξοδέψει.

Δίκτυο Lightning: Τι είναι και πώς λειτουργεί;
Είναι το Lightning Network καλύτερο;

Είναι επίσης δύσκολο να τερματίσετε μια ταμειακή ροή και να αφήσετε το κανάλι ανοιχτό. Ακόμα και το κλείσιμο ή το άνοιγμα ενός καναλιού πληρωμών προϋποθέτει ότι και τα δύο μέρη πραγματοποιούν μια προκαταρκτική συναλλαγή, γνωστή ως routing fee, η οποία είναι αδύνατο να γίνει ταυτόχρονα. Ενώ το άνοιγμα του καναλιού είναι θεωρητικά απλό, όλα αυτά τα πρόσθετα έξοδα αθροίζονται και το καθιστούν ακριβότερο από ό,τι πολλοί δυνητικοί χρήστες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν.

Το σημαντικότερο πρόβλημα του δικτύου Lightning ονομάζεται απάτη συναλλαγών εκτός σύνδεσης. Εάν ένα άτομο θέλει να κλείσει το κανάλι πληρωμών ενώ ένα άλλο άτομο είναι εκτός σύνδεσης, θα μπορούσε δυνητικά να κλέψει τα χρήματά του. Και αν το θύμα επανασυνδεθεί στο δίκτυο, θα ήταν δύσκολο να εντοπιστεί και να διωχθεί ο κλέφτης, αφού μπορεί να έχει ήδη βγει ξανά εκτός σύνδεσης.

Γιατί χρειαζόμαστε ένα δίκτυο Lightning
Είναι το δίκτυο Lightning ασφαλές;

Παρά τα πλεονεκτήματά του, το δίκτυο Lightning έχει επίσης ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Για παράδειγμα, οι εξερχόμενες πληρωμές που αποτυγχάνουν να περάσουν την επικύρωση είναι γνωστές ως κρεμαστές πληρωμές. Όταν πρόκειται για επαλήθευση, το δίκτυο Bitcoin θα επιστρέψει μια κολλημένη πληρωμή- ωστόσο, λόγω της μεγαλύτερης προτεραιότητας που δίνεται στις γνήσιες συναλλαγές έναντι των σταματημένων σε σύγκριση με το παρελθόν, αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Ο σχεδιασμός του Lightning Network σημαίνει επίσης ότι ένας χρήστης πρέπει να έχει έναν online κόμβο για να διεκπεραιώσει τις πληρωμές του, κάτι που δεν συμβαίνει με το Bitcoin.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Lightning Network;
Είναι το Lightning Network μέρος του Bitcoin;

Τελικά, ακόμη και αν το Lightning Network μπορέσει να αντιμετωπίσει όλα τα εμπόδια, παραμένει το ζήτημα της κυβερνητικής ρύθμισης. Οι ρυθμιστικές αρχές μπορεί να δυσκολευτούν να κατανοήσουν το Lightning Network αρκετά ώστε να περάσουν την κατάλληλη νομοθεσία. Εάν οι ρυθμιστικές αρχές αποτύχουν, οι μεγάλοι χρήστες κρυπτονομισμάτων μπορεί επίσης να έχουν πρόβλημα με τη χρήση του (LN).

Ακόμη και αν οι νομοθέτες κατανοήσουν την τεχνολογία, ενδέχεται να μην επιτρέψουν το Lightning Network επειδή είναι ανώνυμο. Επειδή οι νομοθέτες μπορούν να παρατηρήσουν μόνο τη συναλλαγή που ολοκληρώνεται αφού ένας χρήστης κλείσει το κανάλι πληρωμών του, αντί για κάθε μεμονωμένη συναλλαγή, οι ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να είναι επιφυλακτικές ως προς την έγκρισή του.

Ποιος είναι ο σκοπός του Lightning Network
Πώς χρησιμοποιείτε το Bitcoin Lightning Network;

Πώς θα είναι το δίκτυο Lightning στο μέλλον;

Ευτυχώς, το δίκτυο Lightning χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο. Σύμφωνα με το DappRadar, υπάρχουν πάνω από 110 εκατομμύρια δολάρια bitcoins κλειδωμένα σε συναλλαγές Lightning. Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από την πληρωμή προϊόντων ή υπηρεσιών μέχρι τη χρήση εφαρμογών, τυχερών παιχνιδιών και άλλων δραστηριοτήτων.

Ορισμένες εφαρμογές απαιτούνται για τη χρήση του δικτύου, όπως τα συμβατά με το δίκτυο Lightning πορτοφόλια. Επειδή το Lightning Network είναι ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο από το κύριο δίκτυο Bitcoin, οι χρήστες χρειάζονται ένα διαφορετικό είδος πορτοφολιού για να δημιουργήσουν κανάλια πληρωμών.

Μια επεξήγηση του δικτύου Bitcoin Lightning
Είναι το δίκτυο Bitcoin Lightning ασφαλές;

Καθώς η χρήση του δικτύου Lightning Network (LN) επεκτείνεται παγκοσμίως, ένας ταχέως αυξανόμενος αριθμός χρηστών θα επιθυμεί να χρησιμοποιεί πορτοφόλια ειδικά σχεδιασμένα για συναλλασσόμενους. Μπορούμε να συμβάλουμε στη μείωση των χρόνων συναλλαγών σε αυτό το δίκτυο αφιερώνοντας τους εαυτούς μας ως διαχειριστές κόμβων. Για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των χρηστών και να φιλοξενήσουμε αυτές τις αλλαγές, χρειαζόμαστε πιο ισχυρές λύσεις πορτοφολιών που είναι προσαρμοσμένες στους εμπόρους που θέλουν ασφαλείς και αξιόπιστες συναλλαγές με αστραπιαίες ταχύτητες!

Το δίκτυο Lightning κερδίζει γρήγορα έδαφος μεταξύ επιχειρήσεων και οργανισμών. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διαμόρφωσής του, η τεχνολογία έχει γίνει αισθητά πιο διαισθητική – γεγονός που καθιστά εύκολο να κατανοήσουμε γιατί ο ενθουσιασμός για αυτή την καινοτομία αυξάνεται ραγδαία. Καθώς ορισμένα χαρακτηριστικά εξετάζονται κατά τη διάρκεια της περιόδου beta, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε περιστασιακές δυσλειτουργίες ή καθυστερήσεις κατά τη χρήση ορισμένων πτυχών – όπως ακριβώς και τα περισσότερα άλλα συστήματα που βασίζονται στην αλυσίδα μπλοκ.

Είναι το δίκτυο Lightning αξιόπιστο
Γιατί δεν χρησιμοποιείται ο (LNT);

Οι συναλλασσόμενοι μπορούν να αποσύρουν μικρά ποσά bitcoin γρήγορα και οικονομικά χρησιμοποιώντας ανταλλακτήρια που αναπτύσσουν το δίκτυο Lightning – ακόμη και με μεγάλο όγκο κίνησης στο δίκτυο. Παρ' όλα αυτά, οι χρήστες ενδέχεται να εξακολουθούν να υπόκεινται σε ενοχλητικές καθυστερήσεις και δαπανηρές χρεώσεις συναλλαγών, όπως προειδοποίησε ο Vitalik Buterin της Takeoff.

Έχει επίσης ξεκινήσει μια αγορά για πληροφορίες που βασίζονται στο Lightning. Όταν ένα κανάλι πληρωμών είναι κλειστό, τα κεφάλαια σε αυτό κλειδώνονται – αλλά ορισμένοι κόμβοι μπορεί να πέφτουν από καιρό σε καιρό, αφήνοντας τα κανάλια πληρωμών τους ανοιχτά σε δόλιες συναλλαγές. Αντί να αφήνει το κανάλι αφύλαχτο, ένας συμμετέχων μπορεί να πληρώσει ένα μικρό τέλος στο παρατηρητήριο και να δώσει σήμα αν εντοπιστεί δόλια συναλλαγή.

Είναι το δίκτυο Lightning αξιόπιστο
Είναι το δίκτυο Lightning αξιόπιστο;

Τι είναι οι κόμβοι του δικτύου Lightning;

Παρόλο που το προτεινόμενο δίκτυο Bitcoin Lightning Network θα λειτουργεί εκτός αλυσίδας, θα εξακολουθεί να απαιτεί την αλληλεπίδραση των κόμβων μεταξύ τους για τη μεταφορά κεφαλαίων και την παρακολούθηση της υποκείμενης αλυσίδας μπλοκ Bitcoin.

Οι κόμβοι στο δίκτυο Lightning είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση της αλυσίδας μπλοκ για να διασφαλίζουν ότι κανείς δεν κλέβει χρήματα. Κάθε κόμβος πρέπει να παρακολουθεί ποιος μεταφέρει ποια χρήματα σε κάθε κανάλι. Οι κόμβοι Bitcoin είναι αξιόπιστοι για την επαλήθευση κάθε συναλλαγής, ωστόσο χρειάζεται να επικυρώνουν μόνο την αξιοπιστία των συναλλαγών που λαμβάνουν.

Τι είναι οι κόμβοι του δικτύου Lightning
Τι είναι οι κόμβοι του δικτύου Lightning;

Τρεις ομάδες προγραμματιστών εργάζονται ήδη για τη δημιουργία κόμβων του Lightning Network – οι Lightning Labs, ACINQ και Blockstream. Πότε θα τεθεί σε ισχύ το δίκτυο Bitcoin Lightning Network; Το δίκτυο Bitcoin Lightning Network είναι ακόμη νέο, με μόνο 14.339 κόμβους σε απευθείας σύνδεση από τον Νοέμβριο του 2020. Αυτοί οι κόμβοι κατανέμονται σε 35.201 ενεργά κανάλια. Το Bitcoin Lightning Network είναι μια αξιοσημείωτη εξέλιξη για αυτό το ψηφιακό νόμισμα, παρόλο που μπορεί να μην είναι σε θέση να επιλύσει όλα τα προβλήματα του Bitcoin.

Γνωρίζατε ότι το δίκτυο Lightning μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για συναλλαγές με άλλα altcoinspeer-to-peer, όπως το Litecoin; Η επένδυση λίγων λεπτών για την κατανόηση αυτής της τεχνολογίας είναι ανεκτίμητη.

Αυτός ο οδηγός παρουσίασε το δίκτυο Lightning: τι είναι, πώς λειτουργεί, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Ελπίζουμε να βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες για την κατανόηση του Δικτύου Lightning!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς