Κορυφαία αξιολόγηση ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων Top Best

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Ποια είναι η ασφαλέστερη πλατφόρμα κρυπτογράφησης;

Τα καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης του 2022
✔️ Τα καλύτερα συνολικά και τα καλύτερα για αρχάριους Coinbase.
✔️ Καλύτερη εφαρμογή για κινητά Crypto.com.
✔️ Καλύτερο για την ασφάλεια Gemini.
✔️ Καλύτερο για altcoins BitMart.
✔️ Το καλύτερο για χαμηλές προμήθειες και το καλύτερο για έμπειρους εμπόρους Kraken.
✔️ Το καλύτερο για bitcoins Cash App.
✔️ Καλύτερο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο Bisq

⚡️ Πώς λειτουργεί ένα ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης;

Ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων είναι μια αγορά όπου μπορείτε να εμπορεύεστε κρυπτονομίσματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ανταλλακτήριο για να αλλάξετε ένα κρυπτονόμισμα σε ένα άλλο, από Bitcoins σε Lightcoins ή το αντίστροφο. Τα ανταλλακτήρια εμφανίζουν την τρέχουσα αγοραία αξία των κρυπτονομισμάτων που προσφέρουν.

⚡️ Ποιο είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης;

Το Binance είναι το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών, διαχειρίζεται πάνω από 150 κρυπτογραφήματα και προσφέρει ανώτερη ασφάλεια. Το πρόγραμμα πιστότητας που επιβραβεύει τους χρήστες με κίνητρα για τη χρήση της πλατφόρμας είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. Και δεν είναι μόνο αυτό – το Binance προσφέρει επίσης εξελιγμένα χαρακτηριστικά για τον εξορθολογισμό των συναλλαγών σας, καθιστώντας το κορυφαία επιλογή μεταξύ των εμπόρων παγκοσμίως!

⚡️ Είναι το κρυπτονόμισμα μια καλή επένδυση;

Δεν υπάρχει λόγος να προσποιούμαστε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μια επένδυση χαμηλού κινδύνου. Μπορούν να είναι απίστευτα προσοδοφόρα αν καταλάβετε ότι ενέχουν τεράστιους κινδύνους, αλλά υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να χάσετε όλα τα κεφάλαιά σας. Θυμηθείτε να προσέχετε ενώ επενδύετε σε bitcoins ή άλλα κρυπτονομίσματα – είναι απαραίτητο!

⚡️ Είναι το binance us ασφαλές;

Το Binance θεωρείται ασφαλές ανταλλακτήριο που σας επιτρέπει να προστατεύετε το λογαριασμό σας με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων

Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένη και αποτελεί πλέον μια από τις προτιμώμενες μεθόδους επένδυσης. Υπάρχουν δύο τύποι ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων – κεντρικοποιημένα και αποκεντρωμένα – και τα δύο παρέχουν μοναδικά οφέλη για τους πελάτες. Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια επιχείρηση θα λειτουργήσει καλύτερα για τις ανάγκες σας, καταρτίσαμε μια λίστα με μερικά από τα υψηλότερα βαθμολογημένα κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που είναι διαθέσιμα το 2023 για να σας παρέχουμε μια επισκόπηση που εμφανίζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, ώστε να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις όταν έρθει η ώρα να κάνετε συναλλαγές!

Πλεονεκτήματα των κεντρικών ανταλλαγών

ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων
Είναι απλό να χρησιμοποιείτε πλαστό χρήμα.

Η μη ύπαρξη περιορισμών σε αυτό το θέμα σας επιτρέπει να μεταφέρετε χρήματα ελεύθερα- ωστόσο, εάν το νόμισμά σας δεν υποστηρίζεται, είναι πιθανό να υποστεί δύο φορές μετατροπή, με αποτέλεσμα υψηλότερο κόστος. Αντίθετα, η συναλλαγή με νομίσματα fiat σε κεντρικά ανταλλακτήρια είναι συνήθως αβίαστη και απλή.

Ευκολία διεπαφής

Οι νεοεισερχόμενοι θα είναι ευκολότερο να ξεκινήσουν να εργάζονται σε κεντρικά ανταλλακτήρια, επειδή είναι συνήθως πιο φιλικά προς το χρήστη από τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια.

Πρόσθετες εφαρμογές και ζεύγη συναλλαγών

Τι είναι η κεντρική και η  ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων
Εφαρμογή διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων

Τα κεντρικά ανταλλακτήρια προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ποικιλία ζευγών συναλλαγών από τα αποκεντρωμένα. Επιπλέον, τα κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης έχουν και άλλα πλεονεκτήματα έναντι των αντίστοιχων αποκεντρωμένων. Στα χρηματιστήρια, η ρευστότητα είναι μεγαλύτερη και ο όγκος συναλλαγών επιτρέπει ταχύτερες συναλλαγές – κάτι που μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για τους εμπόρους που πρέπει να ολοκληρώσουν γρήγορα τις συναλλαγές.

CEX и DEX
ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων

Τι είναι τα κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης;

Τα κεντρικά ανταλλακτήρια έχουν μια ομάδα διαχείρισης στην κορυφή που ελέγχει τα πάντα (γι' αυτό ονομάζονται “κεντρικά”). Αυτό σημαίνει ότι κάθε δραστηριότητα, ενημέρωση ή συναλλαγή μπορεί να γίνεται από άτομα που εργάζονται για την εταιρεία στην οποία ανήκει το Χρηματιστήριο. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αυτό δίνει στις εταιρείες ένα πλεονέκτημα, επειδή μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών για να λάβετε βοήθεια ώστε να ανακτήσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η παρουσία νομικής οντότητας και η δυνατότητα άσκησης αγωγής.

Εάν ένα ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης κλέψει τα χρήματά σας, δεν έχετε καμία νομική δυνατότητα προσφυγής – αν και αυτή η δυνατότητα σας προστατεύει σε κάποιο βαθμό.

Μειονεκτήματα των κεντρικών ανταλλαγών

Είναι ένα κεντρικό ή αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο καλύτερο;

Μειονεκτήματα των κεντρικών ανταλλαγών
Όπως ανέφερα προηγουμένως, παρέχουν τα ίδια οφέλη.

Κάτω γραμμή

Εκτός από τις προτάσεις που δίνει η Boneparth, μπορείτε επίσης να εξετάσετε και άλλους παράγοντες που ευθυγραμμίζονται με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, πόσο εγκάρδια είναι η υποστήριξη πελατών; Πόσο φιλική προς τον χρήστη είναι η εφαρμογή για κινητά; Τέλος, πόσο βολική είναι η χρήση της πλατφόρμας; Ωστόσο, ακούμε επανειλημμένα από ειδικούς σε θέματα κρυπτογράφησης ότι πριν επενδύσετε χρήματα σε κρυπτονόμισμα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε γι' αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα σας φανεί χρήσιμο στο μέλλον.

Σκεφτείτε τις δομές τελών και τα μέτρα ασφαλείας που σας βολεύουν, ποια άλλα μέτρα θα λάβετε για την ασφαλή αποθήκευση των κερμάτων σας και τους στόχους σας. Ο Boneparth προτρέπει όσους σκέφτονται να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα να αφιερώσουν χρόνο για να μάθουν για τα ψηφιακά νομίσματα πριν αναλάβουν οποιοδήποτε ρίσκο. “Είναι άλλο πράγμα να βάζετε χρήματα σε πιο σταθερές αγορές τυχαία- είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να ρίχνετε χρήματα σε ασταθείς αγορές”, λέει.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα με το κρυπτονόμισμα;
Είναι ένα κεντρικό ή αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο καλύτερο;

Όπως ανέφερα προηγουμένως, παρέχουν τα ίδια οφέλη.

Μπορείτε να μπλοκάρετε.

Το βασικό μειονέκτημα των κεντρικών ανταλλαγών είναι ότι μπορεί να χάσετε την πρόσβαση στα κεφάλαιά σας ή να κλείσετε τους λογαριασμούς σας χωρίς να τους πάρετε πίσω. Η μόνη επιλογή θα ήταν η δαπανηρή δικαστική διαδικασία που είναι απίθανο να πετύχει. Το “βρώμικο νόμισμα” είναι μόνο ένα παράδειγμα από πολλές πιθανές αιτίες αποκλεισμού. Το συζήτησα λεπτομερέστερα στην ανάρτησή μου για το Bitcoin. Με λίγα λόγια, ένα “βρώμικο κρυπτονόμισμα” αποκτήθηκε λόγω απάτης. Για παράδειγμα, εάν σε ένα ανταλλακτήριο σημειωθεί κλοπή του κρυπτονομισματός σας, η πιθανότητα όλα τα κρυπτονομίσματά σας να έχουν αποκτηθεί νόμιμα μειώνεται σημαντικά όταν στο χαρτοφυλάκιό σας υπάρχει έστω και μια μικρή ποσότητα κλεμμένου νομίσματος. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα μπορείτε να αποδείξετε το αντίθετο και η απώλεια (ή η προσφυγή στο δικαστήριο) θα είναι αναπόφευκτη.

ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων
Είναι ασφαλές το κρυπτονόμισμα στα χρηματιστήρια;

Έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να σας απαγορευτεί η είσοδος σε ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων χωρίς να το θέλετε. Εάν το Bitcoin σας αποκτήθηκε παράνομα ή το σύστημα αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, υπάρχει πιθανότητα να μπλοκαριστεί λόγω ανθρώπινου λάθους. Τα κεντρικά ανταλλακτήρια κινδυνεύουν να μπλοκάρουν προσωρινά τους λογαριασμούς- ωστόσο, αυτός είναι ένας μικρός κίνδυνος σε σύγκριση με την απώλεια χρημάτων λόγω κλεισίματος λογαριασμού.

Ο νόμος επιβάλλει την απαίτηση επαλήθευσης.

KYC και επιπλέον επαλήθευση χρησιμοποιούνται από τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης
Απαιτείται επαλήθευση των κρυπτονομισμάτων;

Σχεδόν όλα τα κεντρικά χρηματιστήρια απαιτούν βήματα για τη γνώση του πελάτη σας (KYC). Ορισμένες πλατφόρμες είχαν πάντα αυτή την απαίτηση, ενώ άλλες εφάρμοσαν το KYC μόνο όταν έγιναν πιο προβεβλημένες ή ήθελαν να προσφέρουν επιπλέον υπηρεσίες. Για παράδειγμα, το Binance, ένα συγκεντρωτικό ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης, περιορίζει τους χρήστες να εκτελούν μόνο περιορισμένες εργασίες έως ότου ολοκληρώσουν τη διαδικασία KYC.

Τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης δεν χρησιμοποιούν μόνο AML, αλλά διαθέτουν επίσης KYC και επιπλέον διαδικασίες επαλήθευσης. Περιλαμβάνει την υποβολή μιας αυτοφωτογραφίας διαβατηρίου καθώς και την τραπεζική σας δήλωση και τη διεύθυνσή σας – κάτι με το οποίο μπορεί να νιώθετε απόλυτα άνετα όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Παρ' όλα αυτά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτά τα έγγραφα μπορούν εύκολα να εκτεθούν στο δίκτυο, επιτρέποντας έτσι στους απατεώνες να διεξάγουν παράνομες δραστηριότητες χρησιμοποιώντας τα δεδομένα σας προς όφελός τους- αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δημιουργία τραπεζικών λογαριασμών με προσχήματα ή την έναρξη δόλιων συναλλαγών.

Ορισμός ιδιωτικού κλειδιού
Τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης χρησιμοποιούν KYC και πρόσθετη επαλήθευση.

Ως ουσιαστική προειδοποίηση: αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που απαιτεί KYC, να βασίζεστε πάντα σε αξιόπιστα και γνωστά ανταλλακτήρια. Τα πιο γνωστά ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης ενδιαφέρονται περισσότερο για τη φήμη τους και την προστασία των δεδομένων τους από ό,τι οι μικρότεροι οργανισμοί.

Το κρυπτονόμισμα στα κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων μπορεί να παραβιαστεί- δεν σας ανήκει το νόμισμα.

Όλα έχουν να κάνουν με το ιδιωτικό κλειδί. Όποιος έχει πρόσβαση στο ιδιωτικό κλειδί κατέχει την κρυπτογράφηση. Υπάρχουν ταυτόχρονα δύο σημαντικά προβλήματα με τα κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων:

Κεντρικοποιημένα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης
Γιατί το KYC είναι υποχρεωτικό για τα περισσότερα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης
  • Δεν σας ανήκουν τα χρήματα σε ένα κεντρικό χρηματιστήριο.
  •  Αποτελούν μέρος του Ανταλλακτηρίου, διατηρούνται στα πορτοφόλια τους και μπορούν να μεταφερθούν σε πορτοφόλια τρίτων ανά πάσα στιγμή. Δεν έχετε κανέναν έλεγχο επί του ιδιωτικού κλειδιού και δεν μπορείτε να εκτελέσετε συναλλαγές ανεξάρτητα.

Το ανταλλακτήριο σε αυτό το σύστημα λειτουργεί ως πύλη για τη διαπραγμάτευση των κρυπτονομισμάτων σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το κρυπτονόμισμα δεν είναι υπό την ιδιοκτησία σας και υπάρχει κίνδυνος να κλαπεί από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης ή από απατεώνες που αποκτούν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία λόγω…

Τα κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης μπορούν να παραβιαστούν

Ένα ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης απλώς εκχωρεί χώρο στο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων του για την αποθήκευση των νομισμάτων σας. Παρά τις προσπάθειές σας να πείσετε τον εαυτό σας για το αντίθετο, η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχετε πρόσβαση.

binance κεντρική ανταλλαγή κρυπτογράφησης
Είναι δυνατόν να παραβιάσετε ένα ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης;

Εμπορικές καρικατούρες

Τα κεντρικά χρηματιστήρια συχνά ακολουθούν πρακτικές που ωφελούν το χρηματιστήριο εις βάρος των χρηστών, όπως η τεχνητή χειραγώγηση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων για να προκαλέσουν ρευστοποιήσεις και να δημιουργήσουν περισσότερα έσοδα για το χρηματιστήριο. Οι χειρισμοί αυτοί μπορεί να διαφέρουν από το ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στο άλλο. Παλαιότερα ήταν δημοφιλής η χειραγώγηση των όγκων συναλλαγών και για το έργο αυτό χρησιμοποιούνταν bots. Οι τεχνητά διογκωμένοι όγκοι δημιουργούσαν την εμφάνιση αξιοπιστίας. Ο όγκος συναλλαγών εξακολουθεί να είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες για την αξιολόγηση ενός κρυπτονομίσματος. Αλλά στην άγρια περίοδο 2017-2018, πολλά χρηματιστήρια υπερεκτίμησαν τον όγκο δεκάδες φορές.

αγορα κρυπτονομίσματα
αγορα κρυπτονομίσματα

Ως αιτία αποδίδονται τεχνικές δυσκολίες από την πλευρά των χρηστών. Ωστόσο, όταν πρόκειται για κεντρικά χρηματιστήρια, όλα τα εργαλεία είναι διαθέσιμα για απάτη και τοποθέτηση εντολών που θα χειραγωγήσουν κερδοφόρα τις τιμές. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στα παιχνίδια προθεσμιακών συμβολαίων με μόχλευση, όπου κάποιος μπορεί να επωφεληθεί από μια κλήση περιθωρίου κέρδους, αλλά να καταλήξει χωρίς ανοιχτές θέσεις στη συνέχεια.

Αξιολόγηση των κεντρικών ανταλλαγών κρυπτογράφησης 2023

Οφέλη από τη διαπραγμάτευση πλέγματος στο Binance
Binance – ανταλλαγή κρυπτογράφησης, ανασκόπηση

Παρά την τεράστια επιτυχία του, το Binance δεν είναι διαθέσιμο σε ορισμένες τοποθεσίες. Επιπλέον, η πλατφόρμα έχει υποστεί παραβίαση της ασφάλειας στο παρελθόν, ωστόσο παραμένει γνωστή για την απαράμιλλη ρευστότητά της.

Ασφάλεια Binance

Το ανταλλακτήριο είναι συγκεντρωτικό, πράγμα που μόνο μερικές φορές είναι καλό. Παρ' όλα αυτά, είναι το πρωταρχικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και αναμφισβήτητα επηρεάζει ολόκληρο το σύστημα. Σίγουρα, αν το Binance καταρρεύσει λόγω ενός μεγάλου σκανδάλου και οι επενδυτές χάσουν τα χρήματά τους και όσοι επένδυσαν μέσω του Binance αλλά δεν είχαν κεφάλαια εκεί, το κρυπτονόμισμα θα καταρρεύσει πολλές φορές πριν αναβιώσει.

Οφέλη στην Binance

Η Binance Chain προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, και το εγγενές token της επιτρέπει στους χρήστες να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες διαπραγμάτευσης περιθωρίου και παθητικών επενδύσεων. Για την περαιτέρω υποστήριξη της κοινότητάς του, το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης φιλοξενεί τακτικά δώρα και προγράμματα προσανατολισμένα στην ανάπτυξη που οδηγούν στη συνεχή ανάπτυξη.

Ασφάλεια Binance
Είναι επικερδές να αγοράσετε στο Binance;

Με τα κουπόνια Binance Bitcoin (BNB), μπορείτε να κάνετε μια έξυπνη επένδυση, καθώς η αξία αυτού του κρυπτονομίσματος συχνά αυξάνεται με μια απλή ανακοίνωση μιας αρχικής προσφοράς ανταλλαγής (IDO). Μέσω τέτοιων περιστατικών, η κατοχή BNB θα σας ξεχωρίσει από τους άλλους επενδυτές και θα υποδηλώσει ότι είστε ενημερωμένοι. Όταν συμβαίνουν IDOs σε ανταλλακτήρια όπως το Binance, συνήθως ακολουθεί μια αύξηση της τιμής σε μεγαλύτερη ζήτηση για το token τους – η οποία αυξάνει περαιτέρω την αξία του. Αυτό το μοτίβο έχει παρατηρηθεί τακτικά με διάφορα κρυπτονομίσματα, δημιουργώντας εμπιστοσύνη κατά την επένδυση σε καλύτερες αποδόσεις!

Η καύση του BNB της Binance είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αύξησης της αξίας: όσο λιγότερα νομίσματα κυκλοφορούν, τόσο υψηλότερη είναι η αξία τους. Η στρατηγική της καύσης θα αναπαράγει σύντομα τη λογική του Ether, εξασφαλίζοντας συνεπή επανάληψη. Αυτή η εφαρμογή μας επιτρέπει να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε όλες τις δημιουργικές ιδέες της Binance.

Είναι επικερδές να αγοράσετε στο Binance;
Με bit: διαφορές, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα

Σε μια προσπάθεια να εκθρονίσει το ETH, το BSC (Binance Smart Chain) είναι μια πρωτοποριακή αλυσίδα μπλοκ που έχει σχεδιαστεί για όσους επιθυμούν να λανσάρουν το κρυπτονόμισμά τους.

Η Binance καλλιεργεί ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Παρά την ιδιότητά του ως κεντρικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, το Binance εξακολουθεί να κυριαρχεί σε αυτόν τον τομέα, κυρίως λόγω της φήμης και της φήμης του.

Bybit κεντρική ανταλλαγή κρυπτογράφησης Bybit
Bybit

Το Bybit είναι ένα γνωστό, ευρέως προσβάσιμο κεντρικό ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης με διάφορα χαρακτηριστικά και υπηρεσίες. Διαθέτει ισχυρή ρευστότητα, αλλά δυστυχώς χρεώνει υψηλές χρεώσεις σε ορισμένες πωλήσεις. Παρόλα αυτά, έχει καταστεί προσβάσιμο σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Coinbase κεντρικοποιημένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης
Ανασκόπηση ανταλλαγής Coinbase

Το Coinbase ξεχωρίζει μεταξύ των αντίστοιχων ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν κρυπτονόμισμα με νόμισμα fiat (USD). Η καλή ρευστότητα και το εύρος των χαρακτηριστικών του καθιστούν το Coinbase ιδιαίτερα περιζήτητο. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπέρογκες χρεώσεις και η περιορισμένη γεωγραφικά εμβέλεια εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την πλατφόρμα.

Οι υπηρεσίες της Gemini είναι ιδιαίτερα ασφαλείς, καθώς λειτουργούν νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τηρούν όλους τους σχετικούς διεθνείς κανονισμούς. Ωστόσο, αυτό έχει και ένα αντιστάθμισμα: η ανωνυμία δεν αποτελεί επιλογή, καθώς οι χρήστες πρέπει να παρέχουν τακτικά προσωπικές πληροφορίες στις ρυθμιστικές αρχές. Με αυτό το δεδομένο, η αυστηρή ρυθμιστική εποπτεία συμβάλλει στον μετριασμό του κινδύνου για τους καταναλωτές και παρέχει κάποια ηρεμία όταν επενδύετε χρησιμοποιώντας το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini.

Το KYC είναι απολύτως απαραίτητο και όλοι οι χρήστες πρέπει να ακολουθούν το τυπικό πρωτόκολλο παροχής φωτογραφιών διαβατηρίου και άλλων στοιχείων για την επαλήθευση του AML. Το ανταλλακτήριο θα έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία, όπως η διεύθυνση εργασίας ή κατοικίας – οπότε να είστε προετοιμασμένοι να δηλώσετε και να πληρώσετε φόρους για τα κέρδη σας από κρυπτογράφηση. Όλα τα δεδομένα θα προωθηθούν επίσης στις φορολογικές αρχές για λόγους διαφάνειας.

Ανασκόπηση ανταλλαγής Coinbase
Ανασκόπηση ανταλλαγής Coinbase

Παρόλο που πολλοί λάτρεις της κρυπτογράφησης είναι δυσαρεστημένοι με την υποστήριξη που προσφέρουν τα ανταλλακτήρια, το φαινόμενο αυτό είναι ευρύτερο από οποιαδήποτε συγκεκριμένη επιχείρηση. Οι περισσότερες περιπτώσεις περιστρέφονται γύρω από λάθη χρηστών, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ταχεία και αποτελεσματική επίλυσή τους από το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών – ανεξάρτητα από το πόσο εξυπηρετικό μπορεί να είναι.

Για να εξασφαλιστεί ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας από απάτες, το σύστημα αποθηκεύει όλους τους λογαριασμούς χρηστών σε έναν ειδικό τραπεζικό λογαριασμό.

Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν η Coinbase υποστεί ποτέ κυβερνοεπίθεση, τα χρήματα των χρηστών παραμένουν ασφαλή και προστατευμένα σε ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό. Η κλοπή Bitcoin στο Coinbase είναι λιγότερο κερδοφόρα ή απλή από ό,τι μπορεί να είναι σε άλλα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης με λιγότερα μέτρα ασφαλείας.

FTX κεντρικοποιημένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης
Ανταλλαγή κρυπτογράφησης FTX

Το FTX είναι ένα ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης αιχμής με χαρακτηριστικά όπως η διαπραγμάτευση με περιθώριο κέρδους και τα παράγωγα που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους. Είναι προσβάσιμο σχεδόν σε κάθε χώρα, καθιστώντας το ευρέως διαθέσιμο και διαθέτοντας αξιοσημείωτα ποσοστά ρευστότητας. Ωστόσο, σας προειδοποιούμε: Το FTX έχει υψηλότερες χρεώσεις σε ορισμένες συναλλαγές σε σχέση με άλλα χρηματιστήρια.

Η επένδυση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία με νόμισμα fiat είναι πλέον δυνατή μέσω του Tether. Αυτή η πλατφόρμα κρυπτοδιαπραγμάτευσης επιτρέπει στους επενδυτές να αγοράζουν δικαιώματα προαίρεσης, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ή τίτλους σε κουπόνια. Αξιοποιώντας τις κινήσεις της αγοράς διαφόρων κρυπτονομισμάτων, μπορείτε να επωφεληθείτε από την αύξηση της αξίας του Tether – ενός μέσου του οποίου η αξία εξαρτάται αποκλειστικά από τη μεταβλητότητά του. Επιπλέον, από τον Ιούνιο του 2021 και μετά, έχει καταστεί βιώσιμη η διαπραγμάτευση μετοχών με τη χρήση Bitcoin ως πρότυπο- η Tesla, η Google και η Netflix είναι μεταξύ αυτών των εταιρειών! Τα πλεονεκτήματα δεν σταματούν εδώ: οι συναλλαγές μέσω αυτού του συστήματος πραγματοποιούνται με αστραπιαία ταχύτητα.

Το FTX είναι ένα νεότερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης
Το FTX είναι ένα νεότερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης

Σχεδόν απαρατήρητη, η Alameda Research κέρδισε πρόσφατα την προσοχή του κλάδου των συναλλαγών και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Τώρα θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες σήμερα, καθώς διαχειρίζεται όγκο συναλλαγών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε μέρα!

Το μόνο μειονέκτημα της λειτουργίας στην FTX είναι τα ακριβά τέλη ανάληψης σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες.

Κεντρικοποιημένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Kraken
Είναι το Kraken ένα καλό ανταλλακτήριο;

Αν η αξιοπιστία και τα χαρακτηριστικά είναι αυτά που αναζητάτε σε ένα ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης, τότε το Kraken είναι η λύση σας. Είναι διαθέσιμο σε πολλές χώρες και παρέχει εξαιρετική ρευστότητα. Δυστυχώς, οι χρεώσεις σε ορισμένες συναλλαγές μπορεί να είναι υψηλές στο Kraken- ωστόσο, αξίζει να το σκεφτείτε αν χρειάζεστε μια εναλλακτική πλατφόρμα για να ξεκινήσετε.

Επιτρέποντας στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα και νομίσματα fiat, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, συναλλαγές περιθωρίου και εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές – το Χρηματιστήριο επιτρέπει χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών ανάλογα με τον όγκο. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν τις απαιτήσεις συμμόρφωσης και τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τα κεντρικά χρηματιστήρια.

Με άφθονο όγκο συναλλαγών και πλούσια ρευστότητα, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων εξασφαλίζει γρήγορη εκτέλεση των συναλλαγών.

Είναι το Kraken ένα αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο;
Το Kraken έχει DeFi;

Το ωραίο είναι ότι το Χρηματιστήριο είναι παλιό και σκοπεύει να εισέλθει στο χρηματιστήριο. Εδώ το πιο προφανές πλεονέκτημα είναι η μέριμνα για τη φήμη. Σίγουρα, τυχόν αιχμηρές γωνίες η επιχείρηση θα προσπαθήσει να εξομαλύνει, οποιαδήποτε έτσι η σημασία της δεν θα υποφέρει και δεν θα μειώσει την αξιολόγηση του έργου.

Εκτός από τα κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης, υπάρχουν και αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης. Ας κατανοήσουμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και ας κάνουμε την αξιολόγησή τους.

Σε αντίθεση με τα κεντρικά ανταλλακτήρια, τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης δεν διοικούνται από μία μόνο εταιρεία ή οντότητα. Αυτά τα ανταλλακτήρια έχουν συνήθως χαμηλότερη ρευστότητα από τα αντίστοιχα κεντρικά ανταλλακτήρια, αλλά προσφέρουν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα και ασφάλεια. Ωστόσο, τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια μπορεί να είναι δύσκολα και συχνά έχουν χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Τα καλύτερα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης το 2023 είναι:

Αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο Uniswap
Τι είναι το Uniswap και πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά

Το Uniswap είναι ένα αξιοσημείωτο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης που επιτρέπει στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ανταλλάσσουν πολλούς διαφορετικούς τύπους κρυπτονομισμάτων. Δεν έχει μόνο εξαιρετική ρευστότητα, αλλά και προσβάσιμη! Δυστυχώς, τα τέλη είναι απίστευτα υψηλά σε συγκεκριμένες συναλλαγές.

Για να αντισταθμίσει αυτό το πρόβλημα, η Uniswap εφάρμοσε ένα νέο σύστημα που ονομάζεται συγκέντρωση ρευστότητας. Με απλά λόγια, το liquidity pooling επιτρέπει στους χρήστες να συνεισφέρουν τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων τους στις “δεξαμενές” του Exchange για να κερδίσουν εισόδημα μέσω των τελών συναλλαγών και των spreads.

Τι είναι το Sushiswap Exchange
SushiSwap – Επισκόπηση ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων SUSHI

Το Sushiswap είναι ένα από τα πιο προσιτά αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης σε πολλές χώρες, παρέχοντας εξαιρετική ρευστότητα και μια σειρά χαρακτηριστικών. Ωστόσο, έχει μειονεκτήματα – υψηλές χρεώσεις για ορισμένες συναλλαγές που μπορεί να είναι δύσκολο να τις καταπιεί κανείς.

  • Συμπέρασμα

Εν τέλει, η αγορά κρυπτογράφησης κατακλύζεται από πληθώρα ανταλλαγών. Παρ' όλα αυτά, δύο ξεχωρίζουν ως τα πιο δημοφιλή: τα κεντρικά και τα αποκεντρωμένα. Αυτό το άρθρο αναλύει και τους δύο τύπους συναλλαγών κρυπτογράφησης στο 2023 για να σας βοηθήσει να κάνετε μια τεκμηριωμένη επιλογή σχετικά με το ποιο ταιριάζει στις ανάγκες σας – με τις αξιολογήσεις μας για τα καλύτερα-κεντρικά που περιλαμβάνονται! Εκτιμήστε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους πριν επενδύσετε για να είστε σίγουροι ότι τα χρήματά σας είναι ασφαλή και καλά ξοδεμένα.

Χρηματιστήριο Συναλλαγών Περιθωρίου dYdX
Τι είναι το dYdX

Η ETHD προσφέρει διαπραγμάτευση με μόχλευση μέσω του ETHD, ενός αποκεντρωμένου χρηματιστηρίου στο δίκτυο Ethereum. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόχλευση και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε αυτό το Dex, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές.

Πολλαπλά αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ρευστότητας, με το DyDx να αναμένεται να αναδειχθεί σε ηγέτη της αγοράς και κυρίαρχη δύναμη. Πρώτα απ' όλα, επειδή αυτό το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης έχει ένα οικείο UI και επίπεδο λειτουργικότητας με τα αντίστοιχα κεντρικά ανταλλακτήρια, θα μπορέσει να προσελκύσει πελάτες σχεδόν αμέσως.

Τι είναι το 1inch Exchange
1Inch.Exchange – Επισκόπηση του αποκεντρωμένου συγκεντρωτή
  • Ανταλλαγή 1 ίντσας

Το Binance Coin (BNB) είναι ένα αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Βασίζεται επίσης, όπως και το Uniswap, στην αλυσίδα μπλοκ Ethereum. Είναι βασισμένο σε dApps (αποκεντρωμένες εφαρμογές). – Υποστήριξη multichain, επιτρέποντας στο ανταλλακτήριο να λειτουργεί με μάρκες BSC και Polygon.

Το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο Binance βασίζεται σε τρεις πλατφόρμες: Binance, Wanchain και Ethereum.

Με το πρωτόκολλο ρευστότητας, η δημιουργία δεξαμενών ρευστότητας είναι πλέον απλή και κερδοφόρα! Οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από έναν αυτοματοποιημένο market maker που παρέχει ανταμοιβές με μόλις μία ίντσα κρυπτογράφησης. Με αυτό το πρωτόκολλο, η ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων δεν ήταν ποτέ τόσο κερδοφόρα ή εύκολη.

Το Πρωτόκολλο εντολών για Stop Losses, Stop Orders και Auctioning σας εφοδιάζει με τα εργαλεία για να προστατεύετε και να μεγιστοποιείτε τα κέρδη σας. Αυτό το πρωτόκολλο σας επιτρέπει να ορίζετε stop losses ή εντολές και να συμμετέχετε σε δημοπρασίες.

κρυπτονομίσματα αγορα
κρυπτονομίσματα αγορα

Ας ξεκινήσουμε εξετάζοντας ορισμένους βασικούς όρους.

Τα κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης μοιάζουν περισσότερο με τράπεζες.

Ένα πρόσωπο που ασκεί έλεγχο ελέγχει τα περιουσιακά σας στοιχεία, αλλά μπορεί επίσης να τα κλέψει. Στα κεντρικά χρηματιστήρια, τα κρυπτογραφικά στοιχεία δεν ανήκουν στους χρήστες.

Τα περισσότερα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια είναι δύσχρηστα και στερούνται βασικών χαρακτηριστικών για τους πελάτες.

Τι θα συμβεί στα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης το 2022;
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των αποκεντρωμένων ανταλλαγών (DEX)

Η ιδανική επιλογή είναι να χρησιμοποιείτε ένα ανταλλακτήριο που υποστηρίζει κρυπτονομίσματα και νομίσματα fiat. Η ιδανική λύση είναι να συνδυάσετε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Εάν η ρευστότητα είναι απαραίτητη για εσάς, η καλύτερη επιλογή, προς το παρόν, είναι να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε κεντρικές πλατφόρμες. Χρησιμοποιήστε το Dex αν κάνετε σπάνιες συναλλαγές. Το DEX είναι η καλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους χωρίς να γνωρίζουν τα ιδιωτικά τους κλειδιά.

Η διαμάχη σχετικά με το ποιες πλατφόρμες είναι ανώτερες δεν θα εκλείψει ποτέ. Κάθε ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Τι θα συμβεί στα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης το 2022;
κρυπτονομίσματα αγορα

Τι θα συμβεί στα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης το 2023;

Η συναίνεση είναι ότι τα δύο μοντέλα θα συνυπάρξουν, καθώς το καθένα θα παρέχει διακριτά πλεονεκτήματα. Επιπλέον, με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας, οι νέες τεχνικές διαχείρισης κρυπτο-χρηματιστηρίου μπορούν να συνδυάσουν τα καλύτερα στοιχεία του CEX και του DEX. Εσείς τι πιστεύετε;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς