Στάδια διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Table of Contents

⚡️ Πόσα στάδια υπάρχουν στο κρυπτονόμισμα;

Η παγκόσμια οικονομική τάξη είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin το επιχειρούν. Οι Paul Vigna και Michael Casey περιγράφουν τις πέντε φάσεις της υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα μελλοντικά οικονομικά.

⚡️ Τι είναι ένας κύκλος bitcoin;

Τι είναι οι 4ετείς κύκλοι bitcoin και γιατί είναι σημαντικοί; Κάθε 210.000 μπλοκ, η ανταμοιβή του bitcoin αυξάνεται. Αυτό διαρκεί περίπου τέσσερα χρόνια. Η επόμενη μείωση στο μισό έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2024.

⚡️ Ποια είναι τα στάδια μιας φούσκας κρυπτογράφησης;

Την τελευταία δεκαετία ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων γνώρισε ένα άγριο ταξίδι, με εκπληκτικά υψηλά και καταστροφικά χαμηλά. Κάθε φορά, η αγορά ακολουθούσε ένα παρόμοιο μοτίβο: ταχεία ανάπτυξη ακολουθούμενη από μια απότομη διόρθωση. Αυτός ο κύκλος αναφέρεται συχνά ως φούσκα κρυπτογράφησης.

⚡️ Ποια είναι η διαδικασία διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων;

Μέσω της αγοράς και της πώλησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να αυξήσετε τα κέρδη σας. Τα κρυπτονομίσματα είναι ευμετάβλητα, επομένως οι έμποροι πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την είσοδο και την έξοδο από τις συναλλαγές.

Ενώ η αγορά κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι συντριπτική, την απλοποιήσαμε αναλύοντάς την σε έξι βήματα. Αυτό θα βοηθήσει τους αρχάριους και τους έμπειρους συναλλασσόμενους να κατανοήσουν τις διαδικασίες και τους όρους που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων:

στάδια διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων
Ποια είναι η διαδικασία διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων;
 • Αποφασίστε πώς θέλετε να εμπορεύεστε κρυπτονομίσματα.
 • Μάθετε πώς λειτουργεί η επιχείρηση κρυπτονομισμάτων.
 • Δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
 • Δημιουργήστε μια στρατηγική συναλλαγών.
 • Κάντε την επιλογή της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων.
 • Η πρώτη σας θέση θα είναι ανοιχτή, παρακολουθούμενη και κλειστή.
 • Καθορίστε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να εμπορεύεστε κρυπτονομίσματα πριν ξεκινήσετε.
Ποια είναι η καλύτερη στρατηγική διαπραγμάτευσης για κρυπτονομίσματα
Είναι η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων κερδοφόρα;

Έχετε δύο τρόπους να ασχοληθείτε με τα κρυπτονομίσματα: μπορείτε να κερδοσκοπήσετε με τις τιμές τους χρησιμοποιώντας CFDs ή να τα αγοράσετε για να κερδίσετε κέρδος όταν τα πουλήσετε αργότερα.

Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων με CFDs είναι μια κερδοσκοπική στρατηγική υψηλού κινδύνου.

Με το Contract for Difference, μπορείτε να κερδοσκοπήσετε στην τιμή αγοράς του κρυπτονομίσματος χωρίς να χρειαστεί ποτέ να αγοράσετε κάποιο. Συμφωνώντας να εμπορεύεστε τη διαφορά της αξίας μεταξύ του ανοίγματος και του κλεισίματος της θέσης σας, μπορείτε να κερδίσετε αν αυξηθεί ή να χάσετε χρήματα αν μειωθεί – αυτό αντιστρέφεται με μια σύντομη θέση. Η διαπραγμάτευση CFD καθιστά την πρόβλεψη των τιμών ευκολότερη από ό,τι στο παρελθόν και επιτρέπει σε όποιον θέλει να επενδύσει να αποκτήσει γρήγορα πρόσβαση στον κόσμο της κρυπτογράφησης.

Πόσο διαρκεί ο κύκλος κρυπτογράφησης
Τι είναι ένας υπερκύκλος στην κρυπτογράφηση;

Αγορά κρυπτονομισμάτων μέσω ανταλλακτηρίου

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να αποκτήσετε κρυπτονόμισμα, πράγμα που σημαίνει ότι θα αποκτήσετε αμέσως ένα μέρος του ψηφιακού νομίσματος για να το διατηρήσετε σε ένα εικονικό πορτοφόλι και να κερδίσετε χρήματα αν η αξία του αυξηθεί.

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας ως επενδυτής κρυπτονομισμάτων, η δημιουργία ενός ψηφιακού πορτοφολιού και ενός λογαριασμού σε ένα αξιόπιστο ανταλλακτήριο είναι ζωτικής σημασίας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να έχει πολλαπλά στάδια και μπορεί να σας ζητηθεί να ενταχθείτε σε μια λίστα αναμονής για έναν λογαριασμό.

στάδια διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων
Σε ποιο κρυπτονόμισμα θα πρέπει να επενδύσω το 2023

Ανακαλύψτε πώς λειτουργεί η αγορά κρυπτονομισμάτων και τι πρέπει να γνωρίζετε

Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσετε πώς λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα και ποιοι όροι χρησιμοποιούνται για να τα περιγράψουν πριν αρχίσετε να συναλλάσσεστε.

Τα κρυπτονομίσματα αντιπροσωπεύουν ψηφιακά νομίσματα που χρησιμοποιούν ένα αποκεντρωμένο λογιστικό βιβλίο για την τεκμηρίωση όλων των οικονομικών συναλλαγών. Το κρυπτονόμισμα ήταν σε μεγάλο βαθμό άγνωστο μέχρι το 2009, όταν εμφανίστηκε το Bitcoin – το πρώτο και πιο αξιοσημείωτο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο.Τα κρυπτονομίσματα συχνά διαπραγματεύονται σε κορυφαία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και μπορούν να αγοραστούν με άλλα νομίσματα ή μάρκες.

Ποια είναι τα στάδια του κύκλου της αγοράς
Στρατηγικές διαπραγμάτευσης κρυπτογράφησης

Πώς να κερδίσετε χρήματα από την εμπορία κρυπτονομισμάτων;

Εάν είστε πρόθυμοι να αναλάβετε κινδύνους, η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι εξαιρετικά αποδοτική. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κινηθείτε προσεκτικά κατά την πλοήγηση στην αγορά κρυπτογράφησης.

Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε ένα ανταλλακτήριο και δημιουργήστε ένα προφίλ – μόλις ολοκληρωθεί αυτό, θα είστε έτοιμοι να αρχίσετε να διαπραγματεύεστε ψηφιακά νομίσματα στην πλατφόρμα.

στάδια διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων
Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τα πιθανά κέρδη από τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, ωστόσο, σκεφτείτε να ενσωματώσετε λογισμικό χαρτογράφησης στη στρατηγική σας,

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους διαφορετικούς τύπους εντολών, όπως οι εντολές ορίου και οι εντολές stop-loss, που σας βοηθούν να προστατεύσετε το κεφάλαιό σας από ξαφνικές κινήσεις της αγοράς.

Πριν από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης, πρέπει να αναλύσετε διεξοδικά τις αγορές ψηφιακών νομισμάτων και να ενημερωθείτε για τους όρους και τις προϋποθέσεις κάθε πλατφόρμας συναλλαγών.

Η καλή κατανόηση της θεμελιώδους ανάλυσης και της τεχνικής ανάλυσης θα σας βοηθήσει να λαμβάνετε πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις κατά τη διαπραγμάτευση. Για να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή, πρέπει να εξετάσετε τις πολιτικές απορρήτου των πλατφορμών συναλλαγών σας.

Είναι δυνατόν να συναλλάσσονται CFDs κρυπτονομισμάτων
Καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης

Μαθαίνοντας πώς να διαχειρίζεστε σωστά τον κίνδυνο και κατανοώντας τα διάφορα διαθέσιμα εργαλεία, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Η επένδυση σε μια ποικιλία κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε επίσης να είναι επωφελής για εσάς, μειώνοντας τον κίνδυνο και μεγιστοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες κέρδους σας με την πάροδο του χρόνου.

Παρόλο που υπάρχουν δυνατότητες για σημαντικά κέρδη στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, οι συναλλασσόμενοι πρέπει να έχουν επίγνωση των περιορισμών τους και να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις για την αποφυγή υπερβολικών κινδύνων. Με τις σωστές στρατηγικές και την πειθαρχία, η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι ένας επικερδής τρόπος για να βγάζετε χρήματα!

Η Coinbase χρησιμοποιεί CFDs
Ποια είναι η πιο κερδοφόρα διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης

Τι πρέπει να προσέξετε κατά τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων;

Καθώς βαδίζετε στα νερά της διαπραγμάτευσης κρυπτογράφησηςείναι απαραίτητο να παρακολουθείτε στενά τη μεταβλητότητα της αγοράς και να προετοιμάζεστε για πιθανούς κινδύνους. Όταν πρόκειται για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, η προσοχή είναι κρίσιμη.
Οι τιμές μπορεί να μεταβληθούν δραστικά μέσα σε λίγα λεπτά, οπότε βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την αγορά προτού βουτήξετε. Να θυμάστε: επενδύστε μόνο ό,τι είστε πρόθυμοι και ικανοί να χάσετε! Επιπλέον, προσέξτε τους εμπόρους που χρησιμοποιούν στρατηγικές όπως τα συστήματα pump-and-dump – στόχος τους είναι απλώς να εκμεταλλευτούν τους άλλους χειραγωγώντας τις τιμές προς όφελός τους.

Είναι κρίσιμο να προστατεύετε τα χρήματά σας χρησιμοποιώντας ασφαλή πορτοφόλια, ειδικά δεδομένου ότι πολλά ανταλλακτήρια έχουν παραβιαστεί στο παρελθόν. Δώστε προτεραιότητα στη διεξαγωγή ολοκληρωμένης έρευνας προτού επενδύσετε πόρους σε ένα έργο. Φροντίστε επίσης να ελέγχετε κάθε συναλλαγή διπλά πριν προχωρήσετε για μέγιστη ασφάλεια και ψυχική ηρεμία!

Είναι δυνατόν να αγοράσετε κρυπτονόμισμα σε ένα ανταλλακτήριο
Πώς να διαπραγματεύεστε CFDs bitcoin;

Σε αντίθεση με άλλες παραδοσιακές αγορές, η αγορά κρυπτογράφησης είναι αποκεντρωμένη και λειτουργεί σε μορφή P2P. Οι αγοραστές και οι πωλητές συνδέονται μεταξύ τους μέσω ενός περίπλοκου συστήματος επαλήθευσης που δεν απαιτεί κανέναν κεντρικό διακομιστή ή αρχή για την εποπτεία των συναλλαγών. Όταν τα κρυπτονομίσματα αγοράζονται και πωλούνται, οι συναλλαγές καταγράφονται σε μια αλυσίδα μπλοκ – ένα κοινό ψηφιακό βιβλίο που παρακολουθεί τα πράγματα – μέσω της διαδικασίας “εξόρυξης”.

Αναγνωρίζοντας τη μεταβλητότητα των κρυπτονομισμάτων, είναι σημαντικό να παραμένετε ενήμεροι για τους πρωταρχικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγορά, όπως οι αρχικές προσφορές νομισμάτων και τα τμήματα blockchain, μαζί με την ενημέρωση για τις τρέχουσες ειδήσεις και τους κυβερνητικούς κανονισμούς.

Είναι απαραίτητο να αγοράσετε κρυπτονόμισμα μέσω ανταλλαγής
Πώς να εμπορεύεστε CFDs κρυπτονομισμάτων

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό.

Μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι να ανοίξετε μια θέση νωρίτερα, αν εμπορεύεστε κρυπτονομίσματα αντί να τα αγοράζετε. Δεν απαιτείται ψηφιακό πορτοφόλι ή λογαριασμός ανταλλαγής. Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεστε για συναλλαγές με CFD είναι ένας λογαριασμός παρόχου υπηρεσιών συναλλαγών με μόχλευση.

Με την IG, δεν χρειάζεται να περιμένετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή να βάζετε χρήματα στο λογαριασμό σας πριν από τη διαπραγμάτευση. Μπορείτε να ανοίξετε έναν λογαριασμό μέσα σε λίγα μόνο λεπτά και να αρχίσετε να αγοράζετε κρυπτονομίσματα αμέσως!

Κατασκευάστε ένα σχέδιο συναλλαγών
Πώς λειτουργεί η αγορά κρυπτονομισμάτων σε ένα ανταλλακτήριο;

Κάντε μια στρατηγική συναλλαγών

Οποιοσδήποτε έμπορος χρειάζεται να έχει μια στρατηγική διαπραγμάτευσης, αλλά γίνεται ακόμη πιο επιτακτική για τους εμπόρους κρυπτογράφησης, καθώς η αγορά μπορεί να είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη. Πρόκειται για δίκοπο μαχαίρι: η αστάθεια καθιστά την αγορά ελκυστική αλλά και δύσκολη στο εμπόριο. Έτσι, προκειμένου να μεγιστοποιήσετε την επιτυχία, το σχέδιο συναλλαγών σας πρέπει να περιλαμβάνει πρωτόκολλα διαχείρισης κινδύνου μαζί με μια σαφή διατύπωση των στόχων, το κρυπτονόμισμα που θέλετε να εμπορεύεστε και μια στρατηγική εισόδου/εξόδου για τις συναλλαγές.

Πώς μπορώ να ερευνήσω την αγορά κρυπτονομισμάτων
Σε ποιο ανταλλακτήριο να αγοράσετε κρυπτονόμισμα;

Αναλύστε την αγορά κρυπτονομισμάτων: θέλετε να χρησιμοποιήσετε τεχνική ή θεμελιώδη ανάλυση; Η τεχνική ανάλυση ασχολείται με τις μεταβολές των τιμών των κρυπτονομισμάτων και τα ιστορικά μοτίβα, ενώ η θεμελιώδης ανάλυση ασχολείται με τις εξωτερικές μεταβλητές και τα μακροοικονομικά δεδομένα. Όποιο στυλ και αν επιλέξετε, να ενημερώνεστε για κάθε είδηση που σχετίζεται με την αγορά, καθώς τα κρυπτονομίσματα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στο κλίμα της αγοράς.

Κατασκευάστε ένα σχέδιο συναλλαγών

Για να περιηγηθούν με επιτυχία στις διαρκώς μεταβαλλόμενες αγορές κρυπτονομισμάτων, οι έμποροι πρέπει να καταρτίσουν ένα καλά μελετημένο σχέδιο. Ωστόσο, η υψηλή μεταβλητότητα είναι επίσης αυτό που κάνει τα κρυπτονομίσματα εξ αρχής ελκυστικά. Ένα καλό σχέδιο συναλλαγών θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον κίνδυνο, ενώ παράλληλα θα σας δώσει την ευκαιρία να επιδιώξετε τους στόχους σας. Όταν καταστρώνετε το σχέδιο συναλλαγών σας, φροντίστε να εξετάσετε τις ιδιαιτερότητες, όπως το νόμισμα στο οποίο θέλετε να διαπραγματευτείτε, μαζί με στρατηγικές για το πότε και πώς να ενταχθείτε ή να αποχωρήσετε από μια αγορά. Η ανάπτυξη μιας στρατηγικής είναι απαραίτητη για την επιτυχή διαπραγμάτευση.

Τι κρυπτονομίσματα πρέπει να γνωρίζουν οι αρχάριοι
Πώς μπορώ να ξέρω αν ένα κρυπτονόμισμα θα αναπτυχθεί

Πρέπει να μάθετε πώς θα αναλύσετε την αγορά κρυπτονομισμάτων, είτε μέσω τεχνικής είτε μέσω θεμελιώδους ανάλυσης, όταν κάνετε τα σχέδιά σας. Η τεχνική ανάλυση επικεντρώνεται στην κίνηση της τιμής ενός κρυπτονομίσματος και στα ιστορικά του μοτίβα, ενώ η θεμελιώδης ανάλυση εστιάζει στους εξωτερικούς παράγοντες και τα μακροοικονομικά δεδομένα που επηρεάζουν το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο. Πρέπει να ενημερώνεστε για κάθε είδηση που θα μπορούσε να αλλάξει την κατεύθυνση της αγοράς, όποια μέθοδο και αν επιλέξετε, επειδή τα κρυπτονομίσματα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις αλλαγές της κοινής γνώμης.

Κάντε την επιλογή σας επιλέγοντας μια πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

Με τις πλατφόρμες συναλλαγών μας, μπορείτε να αποκτήσετε έναν πιο έξυπνο και γρήγορο τρόπο για να εμπορεύεστε CFDs κρυπτονομισμάτων – με εξατομικευμένες ειδοποιήσεις, δυναμικά διαγράμματα και ενσωματωμένα εργαλεία διαχείρισης κινδύνου. Μπορείτε να κάνετε συναλλαγές στην πλατφόρμα IG χρησιμοποιώντας:

Πώς να κερδίσετε χρήματα από κρυπτονομίσματα
Τι πρέπει να γνωρίζω για τα κρυπτονομίσματα;
 • Το πρόγραμμα περιήγησής σας
 • Μία από τις εφαρμογές μας για κινητά
 • Προηγμένες πλατφόρμες τρίτων, όπως η MT4
 • Ανοίξτε, παρακολουθήστε και κλείστε την πρώτη σας θέση
 • Ως εκ τούτου, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων μόλις ανοίξετε τον λογαριασμό IG και επιλέξετε την πλατφόρμα σας.

Είναι πανεύκολο να δημιουργήσετε ένα δελτίο συναλλαγών για Bitcoin, Ether, Litecoin ή οποιοδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα σκοπεύετε να διαπραγματευτείτε. Θα σας παρουσιαστούν αμέσως οι αντίστοιχες τιμές αγοράς και πώλησης στην αγορά σας! Θα είστε σε θέση να επιλέξετε πόσο μεγάλη θα είναι η θέση σας, πριν προχωρήσετε σε αγορά ή πώληση. Να θυμάστε ότι μπορείτε να προσθέσετε στάσεις ή όρια για να κλείσετε τη συναλλαγή σας μόλις φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο και να προστατευτείτε από άσκοπους κινδύνους.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή λάθη στις συναλλαγές κρυπτογράφησης
Τι γνωρίζετε για το κρυπτονόμισμα Πώς λειτουργεί;

Στο τμήμα “Ανοικτές θέσεις” της πλατφόρμας συναλλαγών, μπορείτε να παρακολουθείτε τα κέρδη/ζημίες της θέσης σας. Και όταν έρθει η ώρα να κλείσετε τη θέση σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μια πανομοιότυπη συναλλαγή στην αντίθετη κατεύθυνση.

Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι ένα καλό παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε ότι θέλαμε να ανοίξουμε μια θέση πώλησης με πώληση του Ethereum έναντι του δολαρίου ΗΠΑ (Ethereum/δολαρίου ΗΠΑ) λόγω της πρόβλεψής μας ότι η αξία του Ether θα μειωθεί. Τώρα, ας εξερευνήσουμε μια περίπτωση των δυνατοτήτων που μπορεί να ξεκλειδώσει η διαπραγμάτευση CFD!

Πουλάτε 5 συμβόλαια (το καθένα αξίζει 1 ETH) για να δημιουργήσετε μια θέση στην τρέχουσα τιμή αγοράς των 200.

Ποια είναι η πιο κερδοφόρα διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης
Πώς να κερδίσετε χρήματα από κρυπτονομίσματα ” Guide 2023

Αν είχατε δίκιο και η αξία του αιθέρα μειωνόταν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, η συναλλαγή σας θα ήταν επιτυχής. Θα μπορούσατε να χάσετε τη θέση σας και να αποκομίσετε κέρδος αγοράζοντας 5 pins για να την ολοκληρώσετε στην τιμή αγοράς των 155, η οποία είναι υψηλότερη από την τιμή της αγοράς λόγω του spread. Δεδομένου ότι η αγορά έχει αλλάξει 45 pips υπέρ σας, το κέρδος σας από τη συναλλαγή θα υπολογιστεί ως εξής: 5 x 45 = $225.

Πουλάτε 5 συμβόλαια (το καθένα αξίζει 1 ETH) για να δημιουργήσετε μια θέση στην τρέχουσα τιμή αγοράς των 200.

Αν είστε εκτός, η πρόβλεψή σας θα είναι λανθασμένη

Πώς μπορώ να ξέρω αν ένα κρυπτονόμισμα θα αναπτυχθεί
Κορυφαία ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης

Αντίθετα, αν η αξία του αιθέρα είχε αυξηθεί έναντι του δολαρίου, η θέση σας θα είχε τερματιστεί με ζημία, καθώς τον αγοράσατε σε φθηνότερη τιμή. Ας υποθέσουμε ότι αποχωρείτε από τη συναλλαγή μετά την άνοδο της αγοράς κατά 15 μονάδες στις 215 μονάδες, οπότε αγοράζετε πίσω 5 συμβόλαια προς 217 δολάρια το καθένα. Αυτό υποδηλώνει ότι η θέση σας θα υποστεί ζημία ύψους 30 δολαρίων.

Να θυμάστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντολές stop-loss και limit για να κλείσετε αυτόματα τη συναλλαγή σας σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο τιμής εάν η αγορά κινηθεί εναντίον σας, γεγονός που μπορεί να σας βοηθήσει στη διαχείριση του κινδύνου.

Πώς βγάζετε καθημερινά κέρδη σε κρυπτονομίσματα;
Πώς να κάνετε ένα εμπόριο κρυπτονομισμάτων 100 ημερών;

Τώρα που εξερευνήσαμε ένα παράδειγμα διαπραγμάτευσης κρυπτογράφησης χρησιμοποιώντας CFDs, ας δούμε αναλυτικότερα πώς μπορεί να γίνει μέσω ενός χρηματιστηρίου.

Τι να αναζητήσετε

Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων ενέχει τους ίδιους γενικούς κινδύνους και τις ίδιες μοναδικές δυσκολίες με άλλες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Τα κρυπτονομίσματα είναι ασταθή, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο αλλά και έλξη για τους συναλλασσόμενους.Οι μεταβολές 10 ποσοστιαίων μονάδων κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι σπάνιες, ενώ μικρές μεταβολές μπορεί να συμβούν σε λίγα μόνο λεπτά.

Φορητός υπολογιστής με διάγραμμα Bitcoin στην οθόνη ανάμεσα σε σωρούς από Bitcoin. Έννοια διαπραγμάτευσης Bitcoin. Τρισδιάστατη απεικόνιση

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια στρατηγική διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων
Πώς βγάζετε καθημερινά κέρδη σε κρυπτονομίσματα;

Με τη ρυθμιστική εποπτεία να είναι συχνά ανεπαρκής, οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων πρέπει δυστυχώς να προσέχουν την απάτη και τις κακόβουλες χειραγωγήσεις της αγοράς που παραμένουν ανεξέλεγκτες. Επίσης, λόγω της χαμηλής ρευστότητας, οι μεγάλοι επενδυτές (“φάλαινες”) μπορούν να ελέγχουν τις τιμές μέσω αποφάσεων όπως η αναγκαστική ρευστοποίηση.

Έλλειψη προστασίας των επενδυτών. Σε αντίθεση με άλλες αγορές όπου υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί για την προστασία των επενδυτών, τα κορυφαία ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης δεν έχουν την ίδια προστασία. Στην απίθανη περίπτωση πειρατείας ή πτώχευσης, μπορεί να κινδυνεύετε να χάσετε την αρχική σας επένδυση.

Ανακριβή μοτίβα. Οι αγορές συχνά ακολουθούν μοτίβα, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Είναι ένας κίνδυνος όταν διαπραγματεύεστε οτιδήποτε, αλλά οι ιδιαιτερότητες της αγοράς κρυπτονομισμάτων το καθιστούν ιδιαίτερο κίνδυνο.

Swing trading
Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια στρατηγική διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων;

Διαφοροποιώντας τους κινδύνους σας, μπορείτε να αποφύγετε σημαντικές απώλειες σε περίπτωση απροσδόκητης πτώσης της αγοράς. Χρήση υπερβολικής μόχλευσης. Πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων παρέχουν μόχλευση έως και 100x, γεγονός που αυξάνει σημαντικά το διακύβευμα. Η ακραία μεταβλητότητα στα κρυπτονομίσματα και η διαπραγμάτευση με υψηλή μόχλευση μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία ρευστοποίηση θέσεων.

Το να μην ξέρεις πότε να πας πάσο μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά. Είτε βρίσκεστε σε ανοδική είτε σε καθοδική πορεία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε να κλείσετε μια θέση και είτε να κλειδώσετε τα κέρδη είτε να μειώσετε τις απώλειες.

Day trading και Scalping

Μια στρατηγική ημερήσιας διαπραγμάτευσης κρυπτογράφησης επιτρέπει στον έμπορο να επωφεληθεί από τη μεταβλητότητα των τιμών των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία είναι επί του παρόντος εξαιρετικά ευμετάβλητα, γεγονός που είναι πλεονεκτικό για έναν έμπορο ημέρας.

Day trading και Scalping
Day trading και Scalping

Η στρατηγική ημερήσιων συναλλαγών είναι ένα παιχνίδι αριθμών. Ένας έμπορος ημέρας θα κάνει πολλές συναλλαγές μέσα σε μία ημέρα, συνήθως αγοράζοντας όταν η μετοχή είναι χαμηλά και πουλώντας όταν είναι ψηλά, για να αποκομίσει μικρά κέρδη τα οποία αυξάνονται σε μεγαλύτερα ποσά μέχρι το τέλος της ημέρας. Παρόλο που αυτό μπορεί να γίνει χωρίς βοήθεια, το να παραμείνει κανείς ενήμερος με τις διαρκώς εξελισσόμενες τάσεις της αγοράς που είναι απαραίτητες για την επιτυχία στις ενδοημερήσιες συναλλαγές αποτελεί πρόκληση. Για το λόγο αυτό, η αυτοματοποίηση των συναλλαγών σας με τη χρήση ενός ρομπότ συναλλαγών κρυπτογράφησης όπως το Coinrule μπορεί να είναι απαραίτητη για να πετύχετε

Αν θέλετε να κάνετε scalp (μια στρατηγική συναλλαγών όπου οι έμποροι εκμεταλλεύονται μικρές αλλαγές στις τιμές), τότε να είστε προετοιμασμένοι να συναλλάσσεστε γρήγορα, επειδή το scalping συνήθως περιλαμβάνει μικρότερες περιόδους συναλλαγών από τις ημερήσιες συναλλαγές. Οι scalpers στοχεύουν σε αρκετά γρήγορα κέρδη αντί να κρατούν μια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως οι έμποροι ημέρας. Η διαπραγμάτευση μπορεί συχνά να οδηγήσει τόσο σε κέρδη όσο και σε απώλειες, ωστόσο ο στόχος είναι να έχετε περισσότερες νίκες, ώστε η συνολική αναλογία κερδών προς απώλειες να είναι συμφέρουσα.

Ποια είναι η καλύτερη στρατηγική για το ημερήσιο εμπόριο κρυπτονομισμάτων;
Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια στρατηγική διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων

Swing trading

Το χρονικό πλαίσιο για τις συναλλαγές swing είναι μεγαλύτερο από το ημερήσιο trading ή το scalping, το οποίο συνήθως περιλαμβάνει πολλαπλά ανοίγματα και κλεισίματα θέσεων εντός μιας ημέρας. Αντίθετα, οι swing traders μπορεί να κρατήσουν τη θέση τους για μερικές ημέρες έως μερικούς μήνες. Ένας διαπραγματευτής εναλλαγής κρυπτογράφησης επιδιώκει να επωφεληθεί από μια επερχόμενη ή τρέχουσα τάση. Στον κόσμο της κρυπτογράφησης, αυτή η προσέγγιση αποκαλείται ενίοτε BTFD (“buying the fun dip”). BTFD σημαίνει να αγοράζεις όταν οι τιμές είναι χαμηλές και να πουλάς όταν είναι υψηλές. Η συχνή χρήση των προσεγγίσεων FA και TA είναι ζωτικής σημασίας κατά την εφαρμογή αυτής της στρατηγικής.

Είναι δυνατόν να αγοράσετε κρυπτονόμισμα σε ένα ανταλλακτήριο
Swing trading

HODLing, ή διαπραγμάτευση θέσεων

Αυτή η στρατηγική που ονομάζεται επίσης διαπραγμάτευση τάσεων ή ακολουθώντας την τάση, περιλαμβάνει επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κέρδος από τις συναλλαγές ή τις επενδύσεις συχνά σημαίνει την αγορά ενός περιουσιακού στοιχείου σε χαμηλή τιμή και την πώλησή του όταν η αξία του είναι υψηλή. Σε αντίθεση με άλλες στρατηγικές, αυτή η στρατηγική επικεντρώνεται σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μεταξύ της εισόδου και της εξόδου από μια θέση.

Οι συναλλαγές που ακολουθούν αυτή τη μέθοδο θα μπορούσαν να διαρκέσουν αρκετό καιρό – ακόμη και μήνες ή χρόνια. Για τους επενδυτές που θέλουν απλά να αφήσουν τα χρήματα να συσσωρευτούν, αυτό είναι τέλειο! Μερικές φορές ονομάζεται “HODL” (“Hold On for Dear Life”) στους κύκλους των εμπόρων κρυπτονομισμάτων. Η ονομασία προέρχεται από τον τρόπο με τον οποίο κάποιος “κρατάει” τις επενδύσεις του – αγοράζοντας και περιμένοντας υπομονετικά μέχρι οι τιμές να αυξηθούν ξανά. Ένας έμπορος κρυπτογράφησης που το κάνει αυτό θα ήταν γνωστός ως “Hodler”.

HODLing, ή διαπραγμάτευση θέσεων
Swing trading

Η διαπραγμάτευση με περιθώριο είναι ένας τύπος διαπραγμάτευσης που επιτρέπει στους επενδυτές να συναλλάσσονται με μόχλευση ή δανεικά χρήματα.

Η διαπραγμάτευση με περιθώριο δεν είναι μια στρατηγική, αλλά μάλλον μια μέθοδος που υιοθετήθηκε από τη χρηματιστηριακή αγορά. Συνεπάγεται τη χρήση δανεικών χρημάτων για τη χρηματοδότηση συναλλαγών σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα. Η διαπραγμάτευση με περιθώριο επιτρέπει ενισχυμένα αποτελέσματα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση της συναλλαγής. Ενώ αυτό μπορεί να είναι επωφελές εάν η συναλλαγή είναι επιτυχής, σημαίνει επίσης ότι τυχόν απώλειες θα μεγεθυνθούν.

Εξετάστε τις διάφορες πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Κατασκευάστε ένα σχέδιο συναλλαγών
Μπορείτε να κερδίσετε από τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων;

Εξετάστε παράγοντες όπως τα παράγωγα ή η μόχλευση, τους τύπους εντολών που δέχεται και το πόσο απλά μπορεί να συνδεθεί με bots συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, ενώ επιλέγετε μια πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Μόλις επιλέξετε την ιδανική πλατφόρμα για τις ανάγκες σας, ανοίξτε έναν λογαριασμό επίδειξης για να εξοικειωθείτε με τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά της.

Όταν είστε έτοιμοι, χρηματοδοτήστε το λογαριασμό σας με κρυπτογραφικό ή εικονικό νόμισμα και ξεκινήστε τις συναλλαγές.

Πιστεύουμε ότι αυτό το άρθρο σας έχει δώσει μια πιο βαθιά κατανόηση των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα και των διαδικασιών που περιλαμβάνονται.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς