Ο Μπάιντεν προτείνει τον υψηλότερο φόρο του αιώνα σε μετοχές και κρυπτογράφηση

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέβαλε πρόσφατα μια πρόταση που προτείνει τη σημαντικότερη αύξηση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας κεφαλαιακών κερδών εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Σύμφωνα με το σχέδιό του, ο υψηλότερος οριακός συντελεστής για τα μακροπρόθεσμα κεφαλαιακά κέρδη και τα μερίσματα που πληρούν τις προϋποθέσεις θα αυξηθεί στο 44,6%. Αυτή η σημαντική αύξηση θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα για τους επενδυτές που έχουν συμμετοχές τόσο στη χρηματιστηριακή αγορά όσο και στα κρυπτονομίσματα.

φορολογικός-συντελεστής-κεφαλαιακών-κερδών

Σε πολλές πολιτείες, η πρόταση αυτή θα ωθούσε τους συνδυασμένους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς φορολογικούς συντελεστές κεφαλαιακών κερδών πάνω από το 50%.

Επιπλέον, η προτεινόμενη αύξηση του φόρου κεφαλαιακών κερδών δεν λαμβάνει υπόψη τις προσαρμογές του πληθωρισμού, εισάγοντας ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας στις αλλαγές της δημοσιονομικής πολιτικής.

Οι φόροι κεφαλαιακών κερδών οδηγούν συχνά σε ένα σενάριο διπλής φορολόγησης, ιδίως όταν πρόκειται για επενδύσεις σε μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια που κατέχουν μετοχές ή ETF που παρακολουθούν χρηματιστηριακούς δείκτες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο φόρος κεφαλαιακών κερδών επιβάλλεται επιπλέον του υφιστάμενου ομοσπονδιακού φόρου εισοδήματος εταιρειών, ο οποίος επί του παρόντος καθορίζεται στο 21%.

Πώς θα επηρεαστούν τα κέρδη των μετοχών;

Επί του παρόντος, ο συντελεστής του φόρου υπεραξίας για τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις – τα περιουσιακά στοιχεία που διακρατούνται για περισσότερο από ένα έτος – ανέρχεται στο 20%. Ως κεφαλαιακά κέρδη ορίζονται τα κέρδη που πραγματοποιούνται όταν ένα περιουσιακό στοιχείο πωλείται ή διαπραγματεύεται.

Οι συγκεκριμένοι φορολογικοί συντελεστές που εφαρμόζονται σε αυτά τα κέρδη μπορεί να διαφέρουν με βάση διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της φύσης του περιουσιακού στοιχείου, του φορολογητέου εισοδήματος του ατόμου και του χρονικού διαστήματος που το περιουσιακό στοιχείο διακρατήθηκε πριν από την πώλησή του.

Για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2025, ο πρόεδρος Μπάιντεν επιδιώκει να διπλασιάσει σχεδόν τον υφιστάμενο συντελεστή φορολόγησης των μακροπρόθεσμων κεφαλαιακών κερδών σε 39,6% για τους επενδυτές των οποίων τα κέρδη υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως.

Οι φόροι κρυπτογράφησης θα αναθεωρηθούν επίσης

“Μαζί, οι προτάσεις θα αυξήσουν τον ανώτατο οριακό συντελεστή για τα μακροπρόθεσμα κεφαλαιακά κέρδη και τα αναγνωρισμένα μερίσματα στο 44,6%”.

Επιπλέον, ο προϋπολογισμός του 2025 επιδιώκει να καταργήσει, μεταξύ άλλων, μια συγκεκριμένη φορολογική έκπτωση για τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Επί του παρόντος, οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων υπόκεινται σε διαφορετικούς κανονισμούς από εκείνους που επενδύουν σε μετοχές ή παρόμοιες κινητές αξίες, γεγονός που ενδεχομένως οδηγεί στη δήλωση δυσανάλογα μεγάλων ζημιών. Για παράδειγμα, ένας επενδυτής κρυπτονομισμάτων μπορεί να πουλήσει τα περιουσιακά του στοιχεία με ζημία, να διεκδικήσει μια σημαντική φορολογική έκπτωση για να μειώσει τη συνολική φορολογική του επιβάρυνση και στη συνέχεια να επαναγοράσει αμέσως τα ίδια περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων.

Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός σκοπεύει να εξαλείψει αυτό το φορολογικό πλεονέκτημα για τα κρυπτονομίσματα, τροποποιώντας τις διατάξεις του φορολογικού κώδικα για την καταπολέμηση της κατάχρησης, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ρυθμίζονται με τρόπο παρόμοιο με τις μετοχές και άλλους τίτλους.

Η προσαρμογή αυτή θα σήμαινε ότι οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων, όπως και οι αντίστοιχοι επενδυτές μετοχών, όχι μόνο θα πλήρωναν τον ίδιο συντελεστή φόρου κεφαλαιακών κερδών, αλλά επίσης δεν θα επωφελούνταν πλέον από την ειδική φορολογική επιδότηση που ήταν προηγουμένως διαθέσιμη.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς