Συναγερμός Altseason: Σημάδια ένα κύμα κρυπτονομισμάτων έρχεται

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το Bitcoin έφτασε πρόσφατα στο υψηλό ρεκόρ των 73.750 δολαρίων, αλλά στη συνέχεια έπεσε στα 61.000 δολάρια. Αυτό έχει ξεκινήσει συζητήσεις μεταξύ των οπαδών των κρυπτονομισμάτων και των εμπειρογνωμόνων σχετικά με την πιθανή έναρξη μιας «Altseason».

Το Bitcoin συνήθως ξεκινά τους κύκλους της αγοράς με απότομες αυξήσεις. Ωστόσο, η πιο ενδιαφέρουσα δραστηριότητα τείνει να συμβαίνει όταν η τιμή του Bitcoin σταθεροποιείται. Τότε είναι που άλλα κρυπτονομίσματα, γνωστά ως altcoins, συχνά αρχίζουν να αυξάνουν την αξία τους. Διάφοροι παράγοντες κάνουν αυτό το μοτίβο πιο αισθητό. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η ευρύτερη χρήση και η εκτίμηση των altcoins λόγω της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), της καλύτερης τεχνολογίας blockchain και της αυξημένης χρήσης των έξυπνων συμβολαίων.

Βασικοί δείκτες αγοράς προς παρακολούθηση

Οι ειδικοί της αγοράς παρακολουθούν διάφορα βασικά σημάδια που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ένα επερχόμενο ράλι altcoin.

Ένα σημαντικό σημάδι είναι ο εκθετικός κινητός μέσος όρος 20 ημερών (EMA), ο οποίος εστιάζει στις πρόσφατες μεταβολές των τιμών και βοηθά στην πρόβλεψη των ράλι. Εάν ο ΕΜΑ παρουσιάζει ανοδική τάση και η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει επίσης παρόμοια σημάδια, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ένα ράλι είναι κοντά.

Ένα άλλο σημάδι είναι ο στοχαστικός RSI, ένα εργαλείο που μετρά την απόδοση του δείκτη σχετικής ισχύος (RSI) με την πάροδο του χρόνου. Ένα θετικό σημάδι σε αυτόν τον τομέα υποδηλώνει ότι τα altcoins θα μπορούσαν σύντομα να δουν σημαντική αύξηση των τιμών.

Το μερίδιο αγοράς του Bitcoin, γνωστό και ως κυριαρχία του Bitcoin, βρίσκεται στο 52,92%. Μια πτώση αυτού του αριθμού θα μπορούσε να δείξει ότι οι επενδυτές μεταφέρουν το ενδιαφέρον τους στα altcoins, ξεκινώντας ενδεχομένως μια Altseason.

Η συνολική αξία των altcoins, χωρίς να υπολογίζονται τα 10 κορυφαία, έχει μειωθεί κατά 17,55% τις τελευταίες 30 ημέρες στα 266,47 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την TradingView. Ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το επίπεδο στήριξης των 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο έμπορος Rekt Capital πιστεύει ότι αυτό δείχνει ότι η αγορά μπορεί να προετοιμάζεται για μια ανοδική τάση.

Εμπειρογνωμοσύνη σχετικά με τα συναισθήματα της αγοράς

Οι απόψεις σχετικά με την πιθανότητα μιας Altseason ποικίλλουν. Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κεφαλαιοποίηση της αγοράς ύψους 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Άλλοι, όπως ο Benjamin Cowen, προειδοποιούν ότι η αγορά δεν δείχνει ακόμη αρκετά ισχυρά σημάδια μιας Altseason, υποδηλώνοντας ότι το Bitcoin μπορεί να διατηρήσει το προβάδισμά του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο δείκτης Altcoin Season Index από το Blockchain Center, ο οποίος αναφέρει ότι μια Altseason συμβαίνει αν το 75% των 50 κορυφαίων νομισμάτων νικήσει το Bitcoin σε διάστημα 90 ημερών, δείχνει σήμερα ότι μόνο το 41% έχει κάνει κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν βρισκόμαστε επίσημα σε μια Altseason ακόμα.

Διάγραμμα εποχής-Altcoin

Παρά τα σημάδια μιας πιθανής Altseason, η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι απρόβλεπτη. Οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τις τάσεις της αγοράς και να ερευνούν προσεκτικά τα altcoins πριν επενδύσουν για να διαχειριστούν τους κινδύνους και να στοχεύσουν στα καλύτερα κέρδη.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς