Παράταση της προθεσμίας της FTX για τους πιστωτές

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το FTX, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που πτώχευσε, παρέτεινε την προθεσμία για την υποβολή των απαιτήσεων των πιστωτών για τα χρέη τους. Η αλλαγή αυτή δίνει στους πιστωτές περισσότερο χρόνο για να καταθέσουν τις απαιτήσεις τους κατά τη διάρκεια της τρέχουσας οικονομικής διαδικασίας για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης της FTX.

Ανακοινώθηκε νέα προθεσμία

Αρχικά, η FTX όρισε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για να υποβάλουν οι πιστωτές τις απαιτήσεις τους, αλλά αυτή έχει πλέον μεταφερθεί στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου. Η παράταση αυτή ευθυγραμμίζεται με την προθεσμία ψηφοφορίας των πιστωτών για την έγκριση ενός σχεδίου αναδιοργάνωσης βάσει του Κεφαλαίου 11 στις ΗΠΑ.

Ουσιαστικά, αυτό επιτρέπει επιπλέον εβδομάδες στους ενδιαφερόμενους να προετοιμάσουν και να υποβάλουν τις απαιτήσεις τους στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης στις Μπαχάμες, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από τις διαδικασίες στις ΗΠΑ.

Η ενημέρωση κοινοποιήθηκε στους πελάτες και τους πιστωτές, εξηγώντας ότι το νέο χρονοδιάγραμμα τους δίνει 10 έως 12 εβδομάδες επιπλέον για να υποβάλουν τις απαιτήσεις τους.

Οι πελάτες της FTX, επίσης γνωστής ως FTX International, μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν είτε στη διαδικασία των Μπαχάμες είτε στις ΗΠΑ, αλλά δεν μπορούν να συμμετάσχουν και στις δύο. Λεπτομέρειες σχετικά με την επιλογή μεταξύ των δύο διαδικασιών θα δοθούν τον Ιούνιο, δίνοντας στους πελάτες έξι έως οκτώ εβδομάδες για να αποφασίσουν.

Μικτές αντιδράσεις και επερχόμενα σχέδια

Η απόφαση να παραταθεί η προθεσμία υποβολής χρεών έχει λάβει μικτές αντιδράσεις από την κοινότητα των κρυπτογράφων. Ορισμένοι τη θεωρούν ως ένα θετικό βήμα για όσους επλήγησαν από την κατάρρευση της εταιρείας. Ωστόσο, πολλοί πιστωτές είναι δυσαρεστημένοι λόγω των αβεβαιοτήτων σχετικά με τη διαδικασία διανομής και των πιθανών καθυστερήσεων στη λήψη πληρωμών.

Ο Sunil, ένας γνωστός πιστωτής, εξέφρασε σημαντικές ανησυχίες σχετικά με τα σχέδια που προτείνονται από τη Sullivan and Cromwell (S&C), τη νομική ομάδα που εκπροσωπεί τους οφειλέτες. Οι ισχυρισμοί υποδηλώνουν ότι οι ενέργειες της S&C έχουν ενδεχομένως προκαλέσει ζημίες που υπερβαίνουν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια στους πιστωτές της FTX.

Επιπλέον, ο Sam Bankman-Fried, ιδρυτής της FTX, βρίσκεται σήμερα στη φυλακή υπό σοβαρές συνθήκες. Ασυνήθιστα για τα σενάρια πτώχευσης, η FTX σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα ταμειακά της αποθέματα για να πληρώσει τους τόκους στους περίπου 2 εκατομμύρια πελάτες της.

Μετά τη ρευστοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων, η FTX αναμένει να έχει περίπου 16,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ταμειακά αποθέματα προς διανομή. Τα συνολικά ανεξόφλητα χρέη εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία οφείλονται σε πελάτες και άλλους μη κυβερνητικούς πιστωτές.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς