Ο γίγαντας του Hedge Fund ποντάρει $2B σε Bitcoin ETFs

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το διεθνές hedge fund Millennium Management αποκάλυψε ότι κατείχε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Στις 31 Μαρτίου, η Millennium κατείχε 1,94 δισεκατομμύρια δολάρια σε πέντε κύρια spot Bitcoin ETFs. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από την κατάθεση 13F στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης κινδύνου διαφοροποίησε τα spot Bitcoin ETF που κατείχε σε πέντε προϊόντα: ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), Bitwise Bitcoin ETF (BITB), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), iShares Bitcoin Trust (IBIT) και Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF (FBTC).

Το αμοιβαίο κεφάλαιο Bitcoin της BlackRock ήταν η μεγαλύτερη συμμετοχή της Millennium, με πάνω από 844 εκατομμύρια δολάρια επενδυμένα. Το ταμείο της Fidelity ήταν κοντά στη δεύτερη θέση, με μετοχές FBTC αξίας λίγο πάνω από 806 εκατομμύρια δολάρια.

Μεγαλύτεροι-κάτοχοι-ETF

Ο αναλυτής του Bloomberg ETF Eric Balchunas αποκάλεσε τη Millennium “βασιλιά” των κατόχων Bitcoin ETF. Σημείωσε ότι η εταιρεία είχε 200 φορές την έκθεση του μέσου κατόχου νέων ETF στους 500 κορυφαίους.

Περίπου το 60% των αγοραστών νέων spot Bitcoin ETF ήταν εταιρείες παροχής επενδυτικών συμβουλών, ενώ περίπου το 25% ήταν hedge funds, σύμφωνα με τον Balchunas.

Οι πρόσφατες καταθέσεις 13F έδειξαν ποιος αγοράζει spot Bitcoin ETFs. Ο επικεφαλής επενδύσεων της Bitwise, Matt Hougan, δήλωσε ότι αυτό τον έκανε πιο αισιόδοξο για το μέλλον του Bitcoin.

Σε ένα υπόμνημα της 13ης Μαΐου, ο Hougan έγραψε ότι οι τριμηνιαίες καταθέσεις 13F αποκαλύπτουν σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος αγοράζει αυτά τα κεφάλαια. Πρόσθεσε ότι η μεγάλη κλίμακα του θεσμικού ενδιαφέροντος είναι ένα θετικό σημάδι για το Bitcoin.

Ο Hougan υπογράμμισε την παρουσία εταιρειών όπως η Hightower Advisors, η Bracebridge Capital και η Cambridge Investment Research ως κάτοχοι Bitcoin ETF. Υπέθεσε ότι μέχρι την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στις 15 Μαΐου, θα μπορούσαν να υπάρχουν πάνω από 700 επαγγελματικές εταιρείες με συνολικό AUM που προσεγγίζει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις 14 Μαΐου, η Πολιτεία του Ουισκόνσιν γνωστοποίησε μια συνολική επένδυση ύψους 164 εκατομμυρίων δολαρίων σε δύο αμοιβαία κεφάλαια που προσφέρονται από την Grayscale και την BlackRock.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς