Πώς να εμπορεύεστε κρυπτονομίσματα | Οδηγός για αρχάριους

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Σε αυτόν τον οδηγό για αρχάριους σχετικά με τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία αγοράς και πώλησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν κρυπτογραφία για ασφάλεια και είναι συνήθως αποκεντρωμένα, δηλαδή δεν ελέγχονται από κυβερνήσεις ή τράπεζες.

Αυτός ο οδηγός έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους αρχάριους να κατανοήσουν τα βασικά στοιχεία της διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων.

Τι είναι η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων;

Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων περιλαμβάνει την ανταλλαγή ψηφιακών ή εικονικών tokens σε εξειδικευμένες πλατφόρμες. Αυτά τα tokens, γνωστά ως κρυπτονομίσματα, χρησιμοποιούν κρυπτογραφικές τεχνικές για να διασφαλίσουν την ασφάλεια. Λειτουργούν με αποκεντρωμένο τρόπο, απαλλαγμένα από την εποπτεία κυβερνήσεων ή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πώς λειτουργεί το Cryptocurrency Spot Trading;

Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων spot λειτουργεί με την αγορά και την πώληση κρυπτονομισμάτων σε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Όταν αγοράζετε ένα κρυπτονόμισμα, ουσιαστικά ανταλλάσσετε το fiat νόμισμά σας (π.χ. USD, EUR, JPY) με το κρυπτονόμισμα. Όταν πουλάτε ένα κρυπτονόμισμα, ουσιαστικά ανταλλάσσετε το κρυπτονόμισμα πίσω με το fiat νόμισμά σας.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι εντολών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις συναλλαγές σε κρυπτονόμισμα:

 • Οι εντολές αγοράς εκτελούνται αμέσως στην τρέχουσα τιμή της αγοράς.
 • Οι οριακές εντολές καθορίζουν την τιμή στην οποία θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε ένα κρυπτονόμισμα. Η εντολή σας θα εκτελεστεί εάν η τιμή της αγοράς φτάσει την οριακή σας τιμή.

Τρόποι διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων

Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων spot:

 • Η διαπραγμάτευση ημέρας περιλαμβάνει την αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, συνήθως ωρών ή λεπτών.
 • Το Swing trading περιλαμβάνει την αγορά και την πώληση κρυπτονομισμάτων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συνήθως ημέρες, εβδομάδες ή μήνες.
 • Η διαπραγμάτευση θέσεων περιλαμβάνει τη διακράτηση ενός κρυπτονομίσματος για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, συνήθως μήνες ή χρόνια.
 • Η κερδοσκοπική διαπραγμάτευση περιλαμβάνει την αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων βάσει κερδοσκοπίας σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις των τιμών.
Τρόποι-διαπραγμάτευσης-κρυπτονομισμάτων

Ημερήσια διαπραγμάτευση

Η ημερήσια διαπραγμάτευση είναι μια βραχυπρόθεσμη στρατηγική συναλλαγών που περιλαμβάνει την αγορά και την πώληση κρυπτονομισμάτων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, συνήθως ώρες ή λεπτά. Οι έμποροι ημέρας στοχεύουν να επωφεληθούν από τις μικρές διακυμάνσεις των τιμών των κρυπτονομισμάτων αγοράζοντας και πουλώντας τα γρήγορα.

Πλεονεκτήματα

 • Υψηλές δυνατότητες για κέρδη: Οι ημερήσιες συναλλαγές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν υψηλά κέρδη, καθώς είναι δυνατό να επωφεληθούν από μικρές διακυμάνσεις τιμών.
 • Υψηλή ρευστότητα: Οι αγορές κρυπτονομισμάτων έχουν υψηλή ρευστότητα, καθιστώντας εύκολη την αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων γρήγορα και εύκολα.
 • Χαμηλό κόστος συναλλαγών: Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν συνήθως χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών, γεγονός που μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος του day trading.

Μειονεκτήματα

 • Υψηλός κίνδυνος: Η διαπραγμάτευση ημέρας είναι μια στρατηγική υψηλού κινδύνου, με μεγάλη πιθανότητα απώλειας χρημάτων.
 • Απαιτεί μεγάλη επιδεξιότητα: Η διαπραγμάτευση ημέρας απαιτεί βαθιά κατανόηση της τεχνικής ανάλυσης και της ψυχολογίας της αγοράς για τον εντοπισμό κερδοφόρων ευκαιριών διαπραγμάτευσης.
 • Υψηλό άγχος: Οι ημερήσιες συναλλαγές μπορεί να είναι πολύ αγχωτικές, καθώς οι έμποροι πρέπει να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις υπό πίεση.
 • Απαιτεί πολύ χρόνο: Οι ημερήσιες συναλλαγές απαιτούν σημαντικό χρόνο και προσπάθεια για την παρακολούθηση της αγοράς και τη λήψη αποφάσεων συναλλαγών.

Η διαπραγμάτευση ημέρας μπορεί να είναι μια κερδοφόρα στρατηγική για έμπειρους εμπόρους που αισθάνονται άνετα με υψηλό ρίσκο και έχουν πολύ χρόνο να αφιερώσουν στην αγορά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το day trading δεν είναι κατάλληλο για όλους και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα απώλειας χρημάτων.

Εμπορία Swing

Το Swing Trading είναι μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική διαπραγμάτευσης που περιλαμβάνει την αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων για ένα ελαφρώς μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συνήθως ημέρες, εβδομάδες ή μήνες. Οι συναλλασσόμενοι με συναλλαγές swing εντοπίζουν τις τάσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων και στοχεύουν να επωφεληθούν από αυτές τις τάσεις αγοράζοντας κρυπτονομίσματα όταν είναι υποτιμημένα και πουλώντας τα όταν είναι υπερτιμημένα.

Πλεονεκτήματα

 • Χαμηλότερος κίνδυνος από τις ημερήσιες συναλλαγές: Το Swing trading είναι λιγότερο επικίνδυνο από το day trading, καθώς οι έμποροι δεν χρειάζεται να κάνουν τόσες πολλές και συχνές συναλλαγές.
 • Περισσότερος χρόνος για τον εντοπισμό και την ανάλυση των τάσεων: Οι συναλλασσόμενοι με διακυμάνσεις έχουν περισσότερο χρόνο για να εντοπίσουν και να αναλύσουν τις τάσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, αυξάνοντας τις πιθανότητές τους να κάνουν κερδοφόρες συναλλαγές.
 • Μειωμένο άγχος: Η διαπραγμάτευση swing είναι λιγότερο αγχωτική από την ημερήσια διαπραγμάτευση, καθώς οι έμποροι δεν χρειάζεται να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις υπό πίεση.

Μειονεκτήματα

 • Χαμηλότερες δυνατότητες για κέρδη: καθώς οι έμποροι δεν πραγματοποιούν τόσες πολλές συναλλαγές.
 • Απαιτεί βαθύτερη κατανόηση των τάσεων της αγοράς: Οι συναλλασσόμενοι με διακυμάνσεις πρέπει να έχουν βαθύτερη κατανόηση των τάσεων της αγοράς για να εντοπίζουν κερδοφόρες ευκαιρίες διαπραγμάτευσης.
 • Οι αμοιβές διαπραγμάτευσης μπορεί να μειώσουν τα κέρδη: Η διαπραγμάτευση με διακυμάνσεις μπορεί να είναι πιο ακριβή από την ημερήσια διαπραγμάτευση, καθώς οι έμποροι χρεώνονται συνήθως με υψηλότερα τέλη συναλλαγών.

Η διαπραγμάτευση με διακυμάνσεις μπορεί να είναι μια κερδοφόρα στρατηγική για τους εμπόρους που είναι άνετοι με μέτριο κίνδυνο και έχουν μέτριο χρόνο για να αφιερώσουν στην αγορά. Είναι μια λιγότερο αγχωτική και πιο διαχειρίσιμη προσέγγιση από την ημερήσια διαπραγμάτευση, επιτρέποντας στους εμπόρους να επωφεληθούν από τις μεγαλύτερες τάσεις της αγοράς. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διαπραγμάτευση swing δεν είναι κατάλληλη για όλους και υπάρχει κίνδυνος απώλειας χρημάτων.

Συναλλαγές θέσεων

Η διαπραγμάτευση θέσεων είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική διαπραγμάτευσης που περιλαμβάνει την κατοχή ενός κρυπτονομίσματος για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνήθως μήνες ή χρόνια. Οι έμποροι θέσεων πιστεύουν στις μακροπρόθεσμες δυνατότητες των κρυπτονομισμάτων και είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις για να επωφεληθούν από τη συνολική ανάπτυξη της αγοράς.

Πλεονεκτήματα

 • Χαμηλότερος κίνδυνος από τις ημερήσιες συναλλαγές και τις ταλαντευόμενες συναλλαγές: Η διαπραγμάτευση θέσεων θεωρείται ο λιγότερο επικίνδυνος τύπος διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων. Για ένα πράγμα, οι έμποροι θέσεων επηρεάζονται λιγότερο από τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις και, αντίθετα, βασίζονται στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων.
 • Περισσότερες δυνατότητες για κέρδη: Η διαπραγμάτευση θέσεων μπορεί να αποφέρει υψηλότερα κέρδη από την ημερήσια διαπραγμάτευση και την ταλαντευόμενη διαπραγμάτευση, καθώς οι έμποροι κατέχουν κρυπτονομίσματα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.
 • Λιγότερη δέσμευση χρόνου: Οι έμποροι θέσεων δεν χρειάζεται να ξοδεύουν τόσο χρόνο για την παρακολούθηση της αγοράς και τη λήψη αποφάσεων διαπραγμάτευσης όσο οι έμποροι ημέρας ή οι swing traders.

Μειονεκτήματα

 • Μειωμένη ικανότητα αντίδρασης στις μεταβολές της αγοράς: Οι έμποροι θέσεων είναι λιγότερο ικανοί να αντιδράσουν σε ξαφνικές μεταβολές της αγοράς ή αλλαγές στο κλίμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε χαμένες ευκαιρίες.
 • Απαιτεί ισχυρή κατανόηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων: Οι έμποροι θέσεων πρέπει να έχουν ισχυρή κατανόηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των θεμελιωδών στοιχείων, των τάσεων και των κινδύνων της.
 • Είναι πιο ευάλωτοι στις πτώσεις της αγοράς: Οι έμποροι θέσεων είναι πιο ευάλωτοι στις πτώσεις της αγοράς, καθώς έχουν τα κεφάλαιά τους δεσμευμένα σε κρυπτονομίσματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η διαπραγμάτευση θέσεων μπορεί να είναι μια κερδοφόρα στρατηγική για τους συναλλασσόμενους που αισθάνονται άνετα με μέτριο έως υψηλό κίνδυνο και έχουν μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα. Είναι μια λιγότερο απαιτητική προσέγγιση από την ημερήσια διαπραγμάτευση ή την τακτική διαπραγμάτευση, αλλά απαιτεί βαθύτερη κατανόηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων και των τάσεων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διαπραγμάτευση θέσεων δεν είναι κατάλληλη για όλους και υπάρχει σημαντικός κίνδυνος απώλειας χρημάτων.

Συναλλαγές κερδοσκοπίας

Η κερδοσκοπική διαπραγμάτευση είναι μια στρατηγική διαπραγμάτευσης υψηλού κινδύνου που περιλαμβάνει την αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων με βάση την κερδοσκοπία σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις των τιμών. Οι κερδοσκόποι προσπαθούν να προβλέψουν επερχόμενα γεγονότα ή αλλαγές στην αγορά κρυπτονομισμάτων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις τιμές.

Πλεονεκτήματα

 • Δυνατότητα για υψηλά κέρδη: Οι συναλλαγές κερδοσκοπίας έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν υψηλά κέρδη, καθώς οι έμποροι μπορούν να επωφεληθούν από τις μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών.
 • Δυνατότητα αντίδρασης στις μεταβολές της αγοράς: Οι έμποροι κερδοσκοπίας μπορούν να αντιδράσουν γρήγορα σε ξαφνικές μετατοπίσεις της αγοράς ή αλλαγές στο συναίσθημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κερδοφόρες ευκαιρίες.
 • Λιγότερη δέσμευση χρόνου: Η κερδοσκοπική διαπραγμάτευση μπορεί να είναι μια στρατηγική σχετικά χαμηλής χρονικής δέσμευσης, καθώς οι έμποροι δεν χρειάζονται τόσο πολύ χρόνο για την παρακολούθηση της αγοράς όσο οι έμποροι θέσεων ή οι swing traders.

Μειονεκτήματα

 • Υψηλός κίνδυνος: κερδοσκοπική διαπραγμάτευση θεωρείται ο πιο επικίνδυνος τύπος διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι έμποροι βασίζονται στην κρίση τους για να προβλέψουν τις μελλοντικές κινήσεις των τιμών, κάτι που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο.
 • Απαιτεί ισχυρή κατανόηση της ψυχολογίας της αγοράς: Η κερδοσκοπική διαπραγμάτευση απαιτεί ισχυρή κατανόηση της ψυχολογίας της αγοράς, καθώς οι έμποροι πρέπει να προβλέψουν τον τρόπο με τον οποίο οι επενδυτές θα αντιδράσουν σε ειδήσεις και γεγονότα.
 • Είναι πιο ευμετάβλητη από άλλες στρατηγικές διαπραγμάτευσης: Η κερδοσκοπική διαπραγμάτευση είναι πιο ευμετάβλητη από άλλες στρατηγικές διαπραγμάτευσης, καθώς οι έμποροι εκτίθενται σε όλο το φάσμα των κινήσεων των τιμών στην αγορά κρυπτονομισμάτων.
 • Είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε απώλειες: Η κερδοσκοπική διαπραγμάτευση είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε απώλειες από άλλες στρατηγικές διαπραγμάτευσης, καθώς βασίζεται σε κερδοσκοπία και όχι σε θεμελιώδη ανάλυση.

Η κερδοσκοπική διαπραγμάτευση μπορεί να είναι μια κερδοφόρα στρατηγική για έμπειρους εμπόρους που νιώθουν άνετα με τον υψηλό κίνδυνο και έχουν ισχυρή κατανόηση της ψυχολογίας της αγοράς. Πρόκειται για μια προσέγγιση υψηλού κινδύνου που απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και πειθαρχία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κερδοσκοπική διαπραγμάτευση δεν είναι κατάλληλη για όλους και υπάρχει σημαντικός κίνδυνος απώλειας χρημάτων.

Κατανόηση της αγοράς

Η κατανόηση της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας όταν μαθαίνετε πώς να εμπορεύεστε κρυπτονομίσματα, ειδικά για τους αρχάριους. Η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη και πολύπλοκη, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την εις βάθος κατανόηση των παραγόντων που καθοδηγούν τις κινήσεις των τιμών για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων συναλλαγών.

Πώς λειτουργεί η αγορά κρυπτονομισμάτων

Η αγορά κρυπτονομισμάτων λειτουργεί παγκοσμίως σε ένα αποκεντρωμένο, ομότιμο δίκτυο, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν, να πωλούν και να συναλλάσσονται απευθείας. Ανθεκτική στον έλεγχο από οποιαδήποτε μεμονωμένη οντότητα, παρέχει διαφάνεια, προσβασιμότητα και διαφάνεια μέσω δημόσιων αρχείων blockchain.

Η αύξηση της ρευστότητας διευκολύνει τις ομαλότερες συναλλαγές, αλλά η αγορά είναι γνωστή για την υψηλή μεταβλητότητά της, δημιουργώντας τόσο κινδύνους όσο και ευκαιρίες. Ρυθμίζεται λιγότερο από τις παραδοσιακές αγορές, περιλαμβάνει ποικίλους συμμετέχοντες και οι μετρήσεις της αγοράς παρακολουθούν τις τάσεις σε ένα ευρύτερο οικοσύστημα ανταλλαγών, πορτοφολιών και επεξεργαστών πληρωμών.

Τάσεις-κρυπτογράφησης

Τάσεις και ανάλυση της αγοράς

Η αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει μια αύξηση της υιοθέτησης, με τις επιχειρήσεις, τα ιδρύματα και τους ιδιώτες να οδηγούν σε αυξημένη ζήτηση και επέκταση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς. Οι θεσμικοί επενδυτές συμβάλλουν στη ρευστότητα και τη σταθερότητα, νομιμοποιώντας τα κρυπτονομίσματα ως αναγνωρισμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Οι προγραμματιστές καινοτομούν σε νέες εφαρμογές, ενισχύοντας τη χρησιμότητα των κρυπτονομισμάτων και τροφοδοτώντας περαιτέρω την υιοθέτηση. Οι παγκόσμιες ρυθμιστικές εξελίξεις διαμορφώνουν το τοπίο της αγοράς. Παρά την αξιοσημείωτη μεταβλητότητα των τιμών, η αγορά κρυπτονομισμάτων προσφέρει ευκαιρίες διαπραγμάτευσης για επενδυτές με ανοχή στον κίνδυνο.

Αναλυτικά, η τεχνική ανάλυση περιλαμβάνει τον έλεγχο των διαγραμμάτων για τάσεις, ενώ η θεμελιώδης ανάλυση αξιολογεί την εσωτερική αξία με βάση την τεχνολογία, τις περιπτώσεις χρήσης, την ομάδα και την κοινότητα. Η ανάλυση συναισθήματος μετρά την κοινή γνώμη και οι αναλύσεις οικοσυστήματος και κανονιστικών ρυθμίσεων προσφέρουν πληροφορίες.

Η συνεχής εξέλιξη της αγοράς απαιτεί συνεχή έρευνα και επαγρύπνηση για τεκμηριωμένες επενδυτικές αποφάσεις.

Παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων

Αρκετοί βασικοί παράγοντες διαμορφώνουν τη μεταβλητότητα της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Η δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά οδηγεί στις διακυμάνσεις των τιμών, με την αυξημένη υιοθέτηση να ενισχύει τη ζήτηση και να αυξάνει τις τιμές.

Οι ρυθμιστικές εξελίξεις διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο, στην προσέλκυση ή την αποτροπή θεσμικών επενδυτών με βάση τους κανονισμούς. Οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να ανεβάσουν τις τιμές μέσω της καινοτομίας ή να τις μειώσουν λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Οι ειδήσεις και τα γεγονότα, θετικά ή αρνητικά, επηρεάζουν σημαντικά το κλίμα και τις τιμές.

Η κερδοσκοπία και η διαφημιστική εκστρατεία μπορούν να οδηγήσουν σε βραχυπρόθεσμες αυξήσεις χωρίς θεμελιώδη στήριξη. Οι μεγάλοι κάτοχοι (φάλαινες) επηρεάζουν τις τιμές μέσω σημαντικών συναλλαγών και η ψυχολογία της αγοράς, που καθοδηγείται από συναισθήματα όπως ο φόβος και η απληστία, παίζει επίσης ρόλο.

Αυτοί οι αλληλένδετοι παράγοντες καθιστούν δύσκολη την πρόβλεψη του συλλογικού τους αντίκτυπου στις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

Βασικά στοιχεία της διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων

Για να πλοηγηθείτε αποτελεσματικά στην αγορά, εξοικειωθείτε με τα βασικά στοιχεία των βασικών αρχών διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων:

 • Δομή και δυναμική της αγοράς: Οι αγορές κρυπτονομισμάτων είναι αποκεντρωμένες, λειτουργώντας σε ένα δίκτυο ομότιμων συναλλαγών χωρίς μεσάζοντες. Αν και είναι ανθεκτικές στη λογοκρισία, αυτό προσθέτει πολυπλοκότητα για τους συναλλασσόμενους.
 • Μεταβλητότητα και κίνδυνοι: Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ευμετάβλητες, προσφέροντας ευκαιρίες κέρδους αλλά και εγκυμονώντας κινδύνους σημαντικών απωλειών. Διαχειριστείτε την έκθεση στον κίνδυνο και κατανοήστε τον αντίκτυπο της μεταβλητότητας πριν από την είσοδο στην αγορά.
 • Ανταλλακτήρια και πορτοφόλια: Τα ανταλλακτήρια διευκολύνουν την αγορά, την πώληση, το ποντάρισμα και τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων, ενώ τα πορτοφόλια αποθηκεύουν βασικά ιδιωτικά κλειδιά για την πρόσβαση και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.
 • Τύποι εντολών και εκτέλεση: Οι εντολές αγοράς πραγματοποιούν συναλλαγές στην τρέχουσα τιμή της αγοράς, οι εντολές ορίου θέτουν όρια τιμών και οι εντολές stop-loss πωλούν αυτόματα σε προκαθορισμένα επίπεδα για τον περιορισμό των απωλειών.
 • Τεχνική και θεμελιώδης ανάλυση: Η τεχνική ανάλυση μελετά τα ιστορικά διαγράμματα τιμών, ενώ η θεμελιώδης ανάλυση αξιολογεί την εσωτερική αξία των κρυπτονομισμάτων με βάση την τεχνολογία, τις περιπτώσεις χρήσης, την ομάδα και την κοινότητα.
 • Διαφοροποίηση και διαχείριση κινδύνου: Μειώστε τον κίνδυνο διαφοροποιώντας το χαρτοφυλάκιο κρυπτονομισμάτων σας σε διάφορα έργα και χρησιμοποιώντας στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου, όπως εντολές stop-loss και μέγεθος θέσης.
 • Συνεχής μάθηση και έρευνα: Παραμείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις τάσεις της αγοράς, τα νέα και τις εξελίξεις μέσω τακτικής ανάγνωσης, παρακολούθησης σεμιναρίων και δικτύωσης για να βελτιώσετε τις στρατηγικές συναλλαγών.
 • Ξεκινήστε με μικρά ποσά και αυξήστε σταδιακά: Ως αρχάριος, ξεκινήστε με μικρές επενδύσεις, αυξάνοντας σταδιακά το κεφάλαιο συναλλαγών με την εμπειρία για να διαχειρίζεστε τον κίνδυνο και να αποφεύγετε συναισθηματικές αποφάσεις.

Κατανόηση των τελών και του κόστους

Τα τέλη συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, τα οποία χρεώνονται από τους ανθρακωρύχους, ποικίλλουν ανάλογα με τη συμφόρηση του δικτύου και την επιθυμητή ταχύτητα συναλλαγής. Τα χρηματιστήρια επιβάλλουν τέλη συναλλαγών, καταθέσεων, αναλήψεων, συναλλαγών περιθωρίου και ψυχρής αποθήκευσης. Τα πορτοφόλια μπορεί να χρεώνουν για συναλλαγές, αναλήψεις, στοιχηματισμό ή δανεισμό. Ορισμένα προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες, ενώ άλλα εισπράττουν ποσοστιαία ή κατ' αποκοπήν τέλη. Υπάρχουν κρυφές χρεώσεις, όπως οι προσαυξήσεις ή τα spreads- η σύγκριση των πλατφορμών εξασφαλίζει τις βέλτιστες συμφωνίες.

Πώς-να-κάνετε-εμπόριο-κρυπτογράφησης-για-αρχάριους

Πώς να εμπορεύεστε κρυπτονομίσματα;

Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα για αρχάριους απαιτεί την κατανόηση των βασικών πτυχών της αγοράς και των θεμελιωδών αρχών διαπραγμάτευσης. Αυτή η ενότητα σας καθοδηγεί σε βασικά θέματα, όπως η δομή της αγοράς, τα ανταλλακτήρια, οι τύποι εντολών και οι τεχνικές ανάλυσης, εξοπλίζοντάς σας για να περιηγηθείτε στην πολυπλοκότητα της διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων.

 1. Επιλέξτε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων: Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά ανταλλακτήρια, οπότε είναι σημαντικό να ερευνήσετε και να βρείτε ένα που είναι αξιόπιστο και ασφαλές και προσφέρει τα κρυπτονομίσματα που θέλετε να διαπραγματευτείτε. Ορισμένα δημοφιλή ανταλλακτήρια περιλαμβάνουν το Coinbase, το Binance και το Kraken.
 2. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό: Μόλις επιλέξετε ένα ανταλλακτήριο, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει την παροχή του ονόματός σας, της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του κωδικού πρόσβασής σας. Ορισμένα ανταλλακτήρια ενδέχεται να απαιτούν την επαλήθευση της ταυτότητάς σας με την προσκόμιση ταυτότητας με φωτογραφία ή άλλων εγγράφων.
 3. Καταθέστε χρήματα: Πριν ξεκινήσετε τις συναλλαγές, θα πρέπει να καταθέσετε χρήματα στο λογαριασμό σας. Τα περισσότερα ανταλλακτήρια δέχονται καταθέσεις σε νομίσματα fiat, όπως δολάρια ΗΠΑ, ευρώ ή ιαπωνικά γεν. Τα ανταλλακτήρια δέχονται επίσης καταθέσεις σε κρυπτονομίσματα.
 4. Επιλέξτε ένα ζεύγος συναλλαγών: Ένα ζεύγος συναλλαγών είναι ένα ζεύγος κρυπτονομισμάτων που μπορείτε να ανταλλάξετε μεταξύ τους. Για παράδειγμα, το ζεύγος συναλλαγών BTC/USD σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin με δολάρια ΗΠΑ και να πουλήσετε Bitcoin για δολάρια ΗΠΑ.
 5. Τοποθετήστε μια εντολή: Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι εντολών: εντολές αγοράς και εντολές ορίου. Οι εντολές αγοράς εκτελούνται αμέσως στην τρέχουσα τιμή της αγοράς. Οι οριακές εντολές καθορίζουν την τιμή στην οποία θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε ένα κρυπτονόμισμα. Η εντολή σας θα εκτελεστεί εάν η τιμή της αγοράς φτάσει την οριακή σας τιμή.
 6. Διαχειριστείτε τις συναλλαγές σας: Μόλις τοποθετήσετε μια εντολή, πρέπει να παρακολουθείτε τις συναλλαγές σας και να διαχειρίζεστε τον κίνδυνο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον καθορισμό εντολών stop-loss για την αυτόματη πώληση του κρυπτονομίσματος σας εάν η τιμή πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο.
 7. Ενημερωθείτε για τα νέα της αγοράς: Η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη, επομένως η παρακολούθηση των ειδήσεων και των εξελίξεων της αγοράς είναι απαραίτητη. Αυτό θα σας βοηθήσει να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις συναλλαγών και να αποφεύγετε δαπανηρά λάθη.

Τελικά λόγια για το Crypto Trading

Η προσεκτική προσέγγιση της διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων είναι απαραίτητη λόγω της πολυπλοκότητας και της αστάθειάς της. Δώστε προτεραιότητα στην κατανόηση της δυναμικής της αγοράς, των κινδύνων, των ανταλλαγών, των πορτοφολιών, των τύπων εντολών, των τεχνικών ανάλυσης και της συνεχούς μάθησης. Ξεκινήστε με μικρές επενδύσεις, αυξάνοντας τις σταδιακά καθώς αυξάνεται η εμπειρία, και αποφύγετε συναισθηματικές αποφάσεις.

Διαφοροποιήστε τα χαρτοφυλάκια για να μετριάσετε τον κίνδυνο, κατανοήστε και ελαχιστοποιήστε τις χρεώσεις συναλλαγών και ενημερωθείτε για τα κρυφά κόστη. Η συνεχής έρευνα και μάθηση, η ενημέρωση μέσω άρθρων, διαδικτυακών σεμιναρίων και δικτύωσης, είναι ζωτικής σημασίας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης

Είναι η διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης καλή για αρχάριους;

Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι επικερδής, αλλά ενέχει κινδύνους. Όπως συμβαίνει με κάθε επένδυση, υπάρχει η πιθανότητα να χάσετε χρήματα. Πριν ξεκινήσετε να εμπορεύεστε κρυπτονομίσματα, είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να κατανοήσετε τους κινδύνους που ενέχει.

Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό για να ξεκινήσετε τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων;

Δεν απαιτείται ελάχιστο ποσό για να ξεκινήσετε να εμπορεύεστε κρυπτογραφίες, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσετε τις αμοιβές που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση και το ενδεχόμενο ζημιών. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε μια καλή κατανόηση της αγοράς πριν ξεκινήσετε να επενδύετε.

Αξίζει τον κόπο η ημερήσια διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης;

Το day trading είναι μια στρατηγική υψηλού κινδύνου που περιλαμβάνει την αγορά και την πώληση κρυπτονομισμάτων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτός μπορεί να είναι ένας τρόπος για να αποκομίσετε γρήγορα κέρδη, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά ευμετάβλητη και θα μπορούσατε να χάσετε πολλά χρήματα αν δεν είστε προσεκτικοί.

Ποιο κρυπτονόμισμα είναι καλύτερο για ημερήσιες συναλλαγές;

Δεν υπάρχει ένα «καλύτερο» κρυπτονόμισμα για ημερήσιες συναλλαγές. Ωστόσο, ορισμένα κρυπτονομίσματα είναι πιο ευμετάβλητα από άλλα και μπορεί να είναι πιο κατάλληλα για αυτό το είδος συναλλαγών.

Μπορείτε να βγάλετε 100 δολάρια την ημέρα με κρυπτονομίσματα;

Το να βγάζετε 100 δολάρια την ημέρα με το ημερήσιο εμπόριο κρυπτονομισμάτων είναι εφικτό, αλλά χρειάζεται δουλειά. Θα πρέπει να έχετε πολλές δεξιότητες και εμπειρία και θα πρέπει να είστε σε θέση να διαχειρίζεστε προσεκτικά τους κινδύνους σας.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς