Όλα όσα θέλατε να ξέρετε για τα κρυπτοαποθέματα και τους κανονισμούς

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Table of Contents

⚡️ Ποιο είναι το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων;

Το κρυπτονόμισμα είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο που περιλαμβάνει ανθρακωρύχους, χρήστες και ανταλλακτήρια που ενώνονται με μία τεχνολογία. Οι ανθρακωρύχοι είναι τα άτομα που αφιερώνουν το χρόνο και τους πόρους τους για την επικύρωση των συναλλαγών σε ένα δίκτυο blockchain με αντάλλαγμα την ανταμοιβή κρυπτονομισμάτων. Χρήστες είναι όλοι όσοι αγοράζουν, πωλούν, ανταλλάσσουν ή κατέχουν κρυπτονομίσματα.

⚡️ Τι είναι ένα σύστημα Blockchain;

Η τεχνολογία blockchain είναι μια άτρωτη κατανεμημένη βάση δεδομένων που καθιστά εξαιρετικά απίθανο για οποιονδήποτε να χακάρει, να αλλοιώσει ή να εξαπατήσει το σύστημα. Λειτουργεί αντιγράφοντας και διανέμοντας ένα ψηφιακό αρχείο συναλλαγών σε πολλά διαφορετικά συστήματα υπολογιστών. Αυτό προσφέρει ανώτερη ασφάλεια δεδομένων από άλλες παρόμοιες βάσεις δεδομένων λόγω της αποκεντρωμένης φύσης του.

⚡️ Τι είναι η εξόρυξη με απλά λόγια;

Η δημιουργία κρυπτονομισμάτων ως αποτέλεσμα της τεχνολογίας των υπολογιστών. Οι κεντρικές τράπεζες είναι υπεύθυνες για την παραγωγή και την κυκλοφορία του παραδοσιακού νομίσματος. Τα κρυπτονομίσματα είναι εντελώς αποκεντρωμένα, πράγμα που σημαίνει ότι καμία ενιαία κυβερνητική αρχή δεν είναι υπεύθυνη για τη ρύθμισή τους. Δεν υπάρχει κεντρικό τραπεζικό σύστημα που να επιβλέπει τη διανομή ή τη χρήση τους. Ως αποτέλεσμα, ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο νόμισμα είναι μέσω εξόρυξης – όπου οι υπολογιστές επιλύουν πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα.

⚡️ Πού χρησιμοποιούνται οι μάρκες;

Τα κουπόνια είναι πολυλειτουργικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεκλειδώσουν ψηφιακές υπηρεσίες ή προϊόντα, καθώς και για να αποθηκεύσουν αξία στην αλυσίδα μπλοκ. Τα token μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πληρωμές, προγράμματα πιστότητας, έλεγχο πρόσβασης, crowdfunding, τυχερά παιχνίδια και τυχερά παιχνίδια, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, πιστοποίηση ταυτότητας και άλλες περιπτώσεις χρήσης.

⚡️ Τι διαχωρίζει ένα token από ένα κρυπτονόμισμα;

Μία από τις πιο θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των tokens και των νομισμάτων είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναφέρονται σε ένα “νόμισμα”, συνήθως εννοούν ένα ανεξάρτητο ψηφιακό νόμισμα στη δική του αλυσίδα μπλοκ – όπως το Bitcoin ή το Ethereum. Από την άλλη πλευρά, τα κρυπτονομίσματα που βασίζονται στην αλυσίδα μπλοκ ενός άλλου προσώπου είναι γνωστά ως μάρκες- το παρόν άρθρο επικεντρώνεται ειδικά σε αυτούς τους τύπους περιουσιακών στοιχείων. Με πολλά χρόνια ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα, τόσο τα νομίσματα όσο και τα tokens έχουν γίνει βασικά στοιχεία στο πλαίσιο της ολοένα και περισσότερο ψηφιακής οικονομίας μας.

κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο

Τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια σειρά περιουσιακών στοιχείων, όπως τα κρυπτονομίσματα, τα κουπόνια πλατφόρμας, τα κουπόνια χρησιμότητας και τα κουπόνια συναλλαγών, είναι ψηφιακές ή εικονικές μονάδες που βασίζονται στην κρυπτογραφία για να διασφαλίσουν τις συναλλαγές τους, ενώ παράλληλα διαχειρίζονται την παραγωγή νέων μονάδων. Η εξόρυξη είναι η διαδικασία που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία νέων νομισμάτων Bitcoin και Ethereum – καταδεικνύοντας περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία.

κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο
Ταμείο δείκτη κρυπτογράφησης

Κρυπτονόμισμα vs. κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία

Τα κρυπτονομίσματα είναι ένας τύπος κρυπτογραφικού περιουσιακού στοιχείου και είναι ψηφιακά ή εικονικά tokens που χρησιμοποιούν κρυπτογραφία για την ασφάλεια των συναλλαγών τους και τον έλεγχο της δημιουργίας νέων μονάδων. 

Τα κρυπτονομίσματα είναι αποκεντρωμένα και δεν υπόκεινται στον έλεγχο κυβερνήσεων ή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Το 2009 ιδρύθηκε το Bitcoin – το πρωτοποριακό και πιο γνωστό κρυπτονόμισμα.

Τύποι κρυπτοαποθεμάτων
Γιατί το όνομα “κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία”;

Από την άλλη πλευρά, τα κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία είναι μια ευρύτερη κατηγορία που περιλαμβάνει κρυπτονομίσματα καθώς και άλλους τύπους περιουσιακών στοιχείων. Τα κουπόνια πλατφόρμας, τα κουπόνια χρησιμότητας και τα κουπόνια συναλλαγών είναι όλα είδη κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων.

Γιατί το όνομα “κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία”;

Τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν μια σειρά από πόρους, όπως κρυπτονομίσματα, μάρκες πλατφόρμας, μάρκες χρησιμότητας και μάρκες συναλλαγών. Τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία γεννιούνται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται εξόρυξη και η οποία είναι ο εμπνευστής της παραγωγής νέων Bitcoin και Ethereum.

Τι είναι τα κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία;
κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο

Πώς λειτουργούν τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία;

Τα κρυπτονομίσματα αξιοποιούν την κρυπτογραφία για την ασφάλεια των συναλλαγών τους και τη δημιουργία νέων μονάδων. Επιπλέον, είναι αποκεντρωμένα – απρόσβλητα από κυβερνητικές και τραπεζικές επιρροές. Το Bitcoin έφερε επανάσταση στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων από το ντεμπούτο του το 2009, καθιερώνοντας γρήγορα ως το πιο αναγνωρίσιμο ψηφιακό νόμισμα. Έχει θέσει ένα άνευ προηγουμένου πρότυπο για τα μελλοντικά ψηφιακά νομίσματα που θα ακολουθήσουν.

Τύποι κρυπτοαποθεμάτων

Τύποι κρυπτονομισμάτων
Αμοιβαίο κεφάλαιο κρυπτογράφησης

Τα κρυπτονομίσματα, οι μάρκες πλατφόρμας και οι μάρκες χρησιμότητας αποτελούν τις τρεις διαφορετικές κατηγορίες κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων.

Τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum βασίζονται στην κρυπτογραφία – την τέχνη της γραφής ή της επίλυσης κωδικών – για να εξασφαλίζουν ασφαλείς συναλλαγές, να καταπολεμούν την παραχάραξη και να παρακολουθούν την ιδιοκτησία. Αυτά τα επαναστατικά κρυπτονομίσματα λειτουργούν στα δικά τους δίκτυα blockchain με αποκεντρωμένα λογιστικά βιβλία που παρακολουθούν αποτελεσματικά τη μεταφορά αξίας.

Κρυπτονομίσματα

Κουπόνια κρυπτονομίσματος
Κρυπτογραφικό αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης κινδύνου

Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν την απόλυτη εγγύηση για την ασφάλεια, την ταχύτητα και την αξιοπιστία των ψηφιακών συναλλαγών. Η χρήση εξελιγμένων συστημάτων token με βάση την κρυπτογραφία εγγυάται ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή από αλλοίωση ή χειραγώγηση. Πέραν αυτού, οι κρυπτογραφικές αρχές τους τα καθιστούν απίστευτα αξιόπιστα και ανθεκτικά τόσο για μικρής κλίμακας επιχειρήσεις όσο και για μεγάλες!

Κουπόνια πλατφόρμας

Η Investopedia εξηγεί ότι τα tokens είναι η κινητήρια δύναμη της αγοράς κρυπτονομισμάτων και η ύπαρξή τους επιτρέπει τη γέννηση χιλιάδων άλλων κρυπτο-περιουσιακών στοιχείων. Αυτά τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως πλατφόρμα για πρόσθετες αποκεντρωμένες πρωτοβουλίες, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους. Σε αντίθεση με το σημερινό σενάριο, όταν τα δεδομένα φυλάσσονται σε διακομιστές που ελέγχονται από μία τοποθεσία και συντηρούνται από μία εταιρεία, αυτά τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία Επειδή οι συναλλαγές στα συστήματα που βασίζονται στην αλυσίδα μπλοκ είναι κατανεμημένες, δεν είναι ευάλωτες στα ίδια προβλήματα με τους κεντρικούς διακομιστές.

αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη κρυπτογράφησης
κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο

Η βάση δεδομένων δεν μπορεί να αποσυνδεθεί ή να καταστραφεί ενώ οι υπολογιστές συμμετέχουν σε αυτήν, δεδομένου ότι κάθε συναλλαγή χρειάζεται έναν διαφορετικό υπολογιστή για να ελέγξει τυχόν ασυνέπεια.

Τα έξυπνα συμβόλαια είναι αυτοματοποιημένα πρωτόκολλα υπολογιστών που εκτελούν τους όρους ενός συμβολαίου όταν πληρούνται οι προσυμφωνημένες προϋποθέσεις. Αυτές οι ψηφιακές συμφωνίες που βασίζονται στην αλυσίδα μπλοκ εγγυώνται την αξιοπιστία και τη διαφάνεια σε όλες τις συναλλαγές, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι έξυπνες συμβάσεις επιτρέπουν στα μέρη να αλληλεπιδρούν με ασφάλεια και προστασία χωρίς τη βοήθεια τρίτων, όπως δικηγόρων ή τραπεζών. Η συμφωνία των όρων είναι εύκολη, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για χρονοβόρες διαδικασίες επίλυσης διαφορών στο δικαστήριο! Οι έξυπνες συμβάσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλής επιλογή λόγω της ταχύτητας και της ικανότητάς τους να μειώνουν το κόστος – είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε συναλλαγή.

Παραδείγματα μάρκων πλατφόρμας

κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο
Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι της πλατφόρμας tokens;

Τα κουπόνια πλατφόρμας είναι ο πιο δημοφιλής τύπος περιουσιακού στοιχείου κρυπτονομίσματος. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων πλατφόρμας:

 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Neo
 • EOS
 • Το κίνημα της Νέας Οικονομίας

Μάρκες χρησιμότητας

Τα μάρκες χρησιμότητας είναι ένας τύπος κρυπτογραφικού περιουσιακού στοιχείου που παρέχει στους κατόχους πρόσβαση σε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Το Filecoin, ένα αποκεντρωμένο δίκτυο αποθήκευσης, είναι ένα παράδειγμα μάρκας χρησιμότητας.

Τι είναι το Payment Tokenization και πώς λειτουργεί;
Τι είναι το διακριτικό υπηρεσίας;

Παραδείγματα κουπονιών υπηρεσιών

περιλαμβάνουν τα αεροπορικά μίλια, τους πόντους συχνών αγορών με έναν συγκεκριμένο λιανοπωλητή και τα λεπτά κινητής τηλεφωνίας. Τα κουπόνια υπηρεσιών συνήθως εξαργυρώνονται για αγαθά ή υπηρεσίες εντός του δικτύου που τα εξέδωσε. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα αεροπορικά του μίλια για να αγοράσει εισιτήρια στην αεροπορική εταιρεία της προτίμησής του ή να λάβει εκπτώσεις όταν ψωνίζει σε ορισμένα καταστήματα που συνδέονται με το πρόγραμμα συχνών αγορών του. Επιπλέον, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν συχνά κουπόνια υπηρεσιών ως ένα είδος νομίσματος για τους πελάτες τους για την αγορά προπληρωμένων λεπτών ή προγραμμάτων αναβάθμισης.

 • Γκόλεμ
 • Sonm
 • Siacoin
 • OmiseGo
 • Augur

Κουπόνια συναλλαγών / κουπόνια πληρωμών

Οι δυνατότητες των κρυπτοαποθεμάτων
Τι είναι οι μάρκες πληρωμής;

Τα κουπόνια συναλλαγών, που συνηθέστερα αποκαλούνται κουπόνια πληρωμών, είναι συγκεκριμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση πληρωμών σε δίκτυα blockchain. Το Bitcoin είναι το πιο διάσημο παράδειγμα – το πρώτο επενδυτικό κεφάλαιο κρυπτονομίσματος που υπήρξε. Τα μάρκες πληρωμών επιτρέπουν στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα πιο γρήγορα, με ασφάλεια και οικονομικά σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα. Με την τεχνολογία tokenization, οι χρηματοοικονομικές σας συναλλαγές είναι ασφαλείς, απρόσκοπτες και οικονομικά αποδοτικές! Χρησιμοποιούνται επίσης συχνά σε αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps) σε δίκτυα blockchain, όπως πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών ή διαδικτυακές αγορές.

Οι δυνατότητες των κρυπτοαποθεμάτων

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κρυπτονομισμάτων
αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη κρυπτογράφησης

Τα κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν τον ψηφιακό μας κόσμο, ξεκλειδώνοντας δυνατότητες που ήταν προηγουμένως αδιανόητες. Χρησιμοποιώντας την κρυπτογραφία, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μας προσφέρουν έναν ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο συναλλαγών καθώς και διαχείρισης δεδομένων. Ακόμα καλύτερα, δεδομένου ότι τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία είναι αποκεντρωμένα, παρέχουν στους χρήστες πρωτοφανή έλεγχο των πληροφοριών τους, ενώ παράλληλα μειώνουν την εξάρτηση από κεντρικές πηγές. Τα κρυπτοαποθέματα θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι το κομμάτι του παζλ που λείπει σε αυτό το συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο στο οποίο βρισκόμαστε!

Ποια είναι τα παραδείγματα μάρκων χρησιμότητας;
Blackrock crypto

Το κρυπτονόμισμα είναι μια αναδυόμενη και συναρπαστική ιδέα που μπορεί να φέρει πλήρη επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο πλοηγούμαστε στην ψηφιακή σφαίρα.

Η αξία των κρυπτονομισμάτων εξαρτάται από:

 • Η ομάδα πίσω από αυτό
 • Πόσο συχνά χρησιμοποιείται
 • Πόσο ασφαλές είναι
 • Ποιο πρόβλημα λύνει

Πώς ρυθμίζονται τα κρυπτονομίσματα;

Παραδείγματα κρυπτονομισμάτων

Κουπόνια συναλλαγών με βάση την αλυσίδα μπλοκ
Κρυπτογραφημένα ακίνητα

✅ Bitcoin: Πρωτοπορώντας στο κίνημα των κρυπτονομισμάτων το 2009, το Bitcoin παραμένει ηγέτης και αναγνωρίζεται ευρέως ως το πρώτο ψηφιακό νόμισμα.
✅ Ξεκίνησε το 2015, το Ethereum έγινε γρήγορα το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, φέρνοντας επανάσταση στο τοπίο των κρυπτονομισμάτων.

✅ Το 2011, το Litecoin διαχώρισε την αλυσίδα μπλοκ Bitcoin για να αποκαλύψει ένα ολοκαίνουργιο κρυπτονόμισμα.
Παραδείγματα μάρκων πλατφόρμας

✅ Το Ethereum, το κρυπτονόμισμα της προτίμησης στο δίκτυο blockchain του, χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία των συναλλαγών και των αλληλεπιδράσεων.
✅ Το Filecoin είναι ένα επαναστατικό αποκεντρωμένο δίκτυο αποθήκευσης, που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να ανακτούν δεδομένα με ασφάλεια. Το Filecoin παρέχει το εγγενές token αυτής της τεχνολογίας αιχμής για τους πελάτες, οι οποίοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν αποθηκευτικό χώρο στο δίκτυο.

Παραδείγματα μάρκων χρησιμότητας

μάρκες συναλλαγών με βάση την αλυσίδα μπλοκ
Ταμείο δείκτη κρυπτονομισμάτωνΤαμείο δείκτη κρυπτονομισμάτων

✅ Siacoin: Το εγγενές κουπόνι της αποκεντρωμένης πλατφόρμας αποθήκευσης Sia, που χρησιμοποιείται για την αγορά αποθηκευτικού χώρου στο δίκτυο.

✅ Golem: Το εγγενές κουπόνι της αποκεντρωμένης πλατφόρμας υπολογιστών Golem, που χρησιμοποιείται για την αγορά υπολογιστικής ισχύος στο δίκτυο.

Το ✅Augur είναι το εγγενές κουπόνι της αποκεντρωμένης πλατφόρμας αγοράς προβλέψεων και χρησιμοποιείται για την αγορά ακριβών προβλέψεων σε αυτό το δίκτυο. Με το ποντάρισμα των μάρκων Augur σε μια αγορά προβλέψεων, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις με βάση τις προβλέψεις που προέρχονται από το πλήθος. Με το σύστημα που βασίζεται στην αλυσίδα μπλοκ της Augur, αποκτάτε πρόσβαση σε απεριόριστες πιθανές πληροφορίες από όλο τον κόσμο – χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για θέματα ασφάλειας δεδομένων ή ακρίβειας.

Blockchain και IoT
Κουπόνια κρυπτονομίσματος

Για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ψηφιακές πληρωμές, υπάρχουν διάφορες επιλογές. Το Bitcoin είναι μια δημοφιλής επιλογή για το native token της αλυσίδας μπλοκ Bitcoin- ομοίως, το Litecoin και το Ethereum προσφέρουν εισιτήρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα αντίστοιχα δίκτυά τους. Αυτά τα κουπόνια συναλλαγών δίνουν στους χρήστες την ελευθερία να πραγματοποιούν ασφαλείς αγορές χωρίς να βασίζονται αποκλειστικά στο παραδοσιακό νόμισμα fiat. ποια είναι η διαφορά μεταξύ κρυπτονομισμάτων και κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων;

Είναι το Bitcoin ο επόμενος χρυσός;
Blockchain και παραδοσιακή βάση δεδομένων

Κουπόνια συναλλαγών με βάση την αλυσίδα μπλοκ

Τα μάρκες συναλλαγών που βασίζονται στην αλυσίδα μπλοκ είναι μάρκες αλυσίδας μπλοκ 1ης και 2ης γενιάς που λειτουργούν μόνο μέσω της αλυσίδας μπλοκ για τη διενέργεια, την εκτέλεση και τη διασφάλιση των συναλλαγών.

Παραδείγματα μάρκων συναλλαγών με βάση την αλυσίδα μπλοκ

Είναι τα κρυπτοαποθέματα τίτλοι;
Ποιο είναι ένα παράδειγμα συναλλαγής στην αλυσίδα μπλοκ;

Συναλλακτικές μάρκες με βάση το Διαδίκτυο των πραγμάτων

Θα πρέπει να υπάρξει μια νέα κατηγορία για τα μάρκες που βασίζονται στο IoT, δεδομένου ότι έχουν ανοίξει μια εντελώς νέα διάσταση της αποκεντρωμένης οικονομίας, εστιάζοντας στις συναλλαγές μεταξύ μηχανών και στις μικροσυναλλαγές.

Σε τι διαφέρει αυτό το κρυπτογραφημένο περιουσιακό στοιχείο από τα προαναφερθέντα;

Μπορείτε να πέσετε θύμα απάτης σε κρυπτονόμισμα;
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κρυπτονομίσματος και κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων;

Αυτή η τεχνολογία, σε αντίθεση με την τεχνολογία blockchain, χρησιμοποιεί έναν κατευθυνόμενο ακυκλικό γράφο (tangle) για την επεξεργασία κάθε συναλλαγής. Σύμφωνα με νέα πρωτοποριακή έρευνα, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αναμένεται ότι θα υπάρχουν εκπληκτικά 75 δισεκατομμύρια συσκευές Internet of Things συνδεδεμένες και λειτουργικές. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα ιστό των πραγμάτων για τη διεκπεραίωση όλων των συναλλαγών, προσφέροντας τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Μηδενικά τέλη συναλλαγών.
 • Δυνατότητα μικροπράξεων
 • Παραδείγματα μάρκων πλατφόρμας που βασίζονται στο IoT
 • IOTA
 • VeChain

Καταλαβαίνετε καλά τι συμβαίνει στον κόσμο;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κρυπτονομισμάτων και κρυπτοαποθεμάτων;
Μπορεί το Bitcoin να είναι όπως ο χρυσός;

Το Bitcoin μπορεί να μην αντικαταστήσει τον χρυσό, αλλά τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία ήρθαν για να μείνουν. Επί του παρόντος, τα περισσότερα από αυτά τα ψηφιακά νομίσματα εξακολουθούν να αναπτύσσονται και έχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Για παράδειγμα, το Golem είναι ένα έργο που μετατρέπει την αχρησιμοποίητη υπολογιστική ισχύ σε έναν τεράστιο υπερυπολογιστή- το IOTA έχει δημιουργήσει ένα οικοσύστημα στο οποίο τα πάντα, από παπούτσια μέχρι βαριά μηχανήματα, μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους καθώς και να συλλέγουν δεδομένα και να διευκολύνουν τις μικροσυναλλαγές- το Stellar και το Ripple έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες πραγματοποιούν διεθνείς συναλλαγές!

Είναι τα κρυπτονομίσματα και τα μη νομισματικά συστήματα στο δρόμο της εξόδου;

Είναι τα κρυπτονομίσματα και τα μη νομισματικά συστήματα στο δρόμο της εξόδου;
Τι είναι τα κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία;

Σήμερα, ένας ταχέως αυξανόμενος πληθυσμός επενδύει στα κρυπτονομίσματα ως εναλλακτική λύση στο συμβατικό τραπεζικό σύστημα. Ταυτόχρονα, η ανταλλαγή και το κοινοτικό νόμισμα μπορούν να παραμείνουν παραγωγικά για συγκεκριμένα άτομα υπό μοναδικές καταστάσεις. Τελικά, είναι δύσκολο να πούμε ποιο σύστημα θα επιβιώσει μακροπρόθεσμα.

Ο έλεγχος των κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων
Είναι τα κρυπτοαποθέματα τίτλοι;

Ο έλεγχος των κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων

Εκτός αν ισχύει εξαίρεση, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί κινητών αξιών του New Brunswick, κάθε φυσικό πρόσωπο ή επιχείρηση που εμπορεύεται ή συμβουλεύει σε κινητές αξίες ή παράγωγα στο New Brunswick πρέπει να είναι εγγεγραμμένο στην FCNB.

Το ρυθμιστικό πλαίσιο που περιβάλλει τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία και τις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων εξελίσσεται συνεχώς.

Οι επενδυτές, οι αγοραστές και οι κερδοσκόποι κρυπτονομισμάτων μπορεί μερικές φορές να μπερδεύονται σχετικά με το αν ισχύουν ή όχι οι κανονισμοί για τις κινητές αξίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης είναι μια κινητή αξία – όπως ένα συμβολικό στοιχείο ασφαλείας με δικαιώματα που παραδοσιακά συνδέονται με κοινές μετοχές, όπως δικαιώματα ψήφου και δικαίωμα λήψης μερισμάτων. Σε άλλα σενάρια, το περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης μπορεί να είναι περισσότερο παράγωγο – για παράδειγμα, ένα κουπόνι του οποίου η αξία προέρχεται από ένα εγγενές περιουσιακό στοιχείο, όπως οι μετοχές μιας εταιρείας που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο.

Είναι τα κρυπτοαποθέματα τίτλοι;
Μπορείτε να πέσετε θύμα απάτης σε κρυπτονόμισμα;

Πρόσφατα, η CSA και η IIROC παρουσίασαν νέες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των κανονισμών για τις κινητές αξίες στα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία. Ακολουθούν ορισμένα σενάρια στα οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί η νομοθεσία περί κινητών αξιών:

 • Εάν μια πλατφόρμα διαπραγμάτευσης κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων (CTP) διαπραγματεύεται κινητές αξίες ή συμβάσεις παραγώγων που βασίζονται σε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, η CTP θα υπόκειται στη νομοθεσία περί κινητών αξιών.
 • Εάν τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία ενός χρήστη είναι αποθηκευμένα σε πορτοφόλι που ελέγχεται από την πλατφόρμα CTP, αυτό δημιουργεί μια συνεχή εξάρτηση από την CTP για τη διαπραγμάτευση ή τη μεταβίβαση των κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων, καθιστώντας έτσι μια σύμβαση που υπόκειται στη νομοθεσία περί κινητών αξιών.
 • Εάν μια ΔΔΣ εκδίδει κουπόνια ασφαλείας, τότε ενδέχεται να ισχύουν οι νόμοι περί κινητών αξιών.

Ο παρακάτω κατάλογος δεν είναι πλήρης. Άλλες πιθανές καταστάσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν την ενεργοποίηση της νομοθεσίας για τις κινητές αξίες, και συνήθως, αυτό εξαρτάται από τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες κάθε υπόθεσης.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι κρυπτοαποθεμάτων;
Είναι το κρυπτονόμισμα το ίδιο με τα κρυπτοαποθέματα;

Πώς η επένδυση υπό καθεστώς ρύθμισης βοηθά τους επενδυτές;

Οι ΚΤΠ που είναι εγγεγραμμένες ή αναγνωρισμένες ως αγορές ή ανταλλακτήρια κινητών αξιών ή παραγώγων θα υπόκεινται σε ορισμένες απαιτήσεις που αποσκοπούν στην προστασία των χρηστών. Αυτές περιλαμβάνουν τη διαχείριση κινδύνων, τη γνωστοποίηση και τη δίκαιη και καλόπιστη μεταχείριση των πελατών. Μπορείτε να ελέγξετε την καταχώριση χρησιμοποιώντας το δωρεάν εργαλείο National Registration Search από τους Canadian Securities Administrators. Παρόλο που η καταχώριση προστατεύει κάπως τους επενδυτές, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι.

Θα πρέπει πάντα να μελετάτε κάθε ευκαιρία και να βεβαιώνεστε ότι κατανοείτε το περιουσιακό στοιχείο και τους πιθανούς κινδύνους πριν επενδύσετε ή κερδοσκοπήσετε σε κρυπτονόμισμα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης. Για να αποφύγετε τυχόν νομικές επιπλοκές, απευθυνθείτε πάντα στην FCNB για καθοδήγηση σχετικά με τις κανονιστικές απαιτήσεις πριν λάβετε οποιαδήποτε τελική απόφαση σχετικά με την αγορά κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων ή CTP.

Πώς η επένδυση υπό καθεστώς ρύθμισης βοηθά τους επενδυτές;
Είναι τα κρυπτοαποθέματα τίτλοι;

Κίνδυνοι

Με τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία συνδέονται διάφοροι κίνδυνοι, όπως η μεταβλητότητα, ο κίνδυνος ρευστότητας και η πιθανή απάτη. Πριν από τη διαπραγμάτευση περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, κατανοήστε το περιουσιακό στοιχείο και τους κινδύνους που ενέχει.

Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι απρόβλεπτα, καθώς συχνά το κόστος τους αυξάνεται ή μειώνεται με βάση την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης ή την κοινωνική απήχηση. Υπάρχουν λίγοι περιορισμοί στη χειραγώγηση των τιμών, γεγονός που μπορεί να καταστήσει την επένδυση σε κρυπτονομίσματα μια επικίνδυνη πρόταση.

Ρευστότητα: Ένας από τους κινδύνους κατά τη διαπραγμάτευση σε μια πλατφόρμα κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων είναι ότι η CTP μπορεί να μην έχει αρκετά περιουσιακά στοιχεία για να καλύψει την εντολή σας. Επίσης, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η ζήτηση για οποιοδήποτε δεδομένο περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης θα συνεχιστεί, γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει δύσκολη τη μετατροπή των περιουσιακών σας στοιχείων σε χρήματα fiat.

Είναι ασφαλές να επενδύσει κανείς σε Crytocurrency;
Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι κρυπτοαποθεμάτων;

Διαδικτυακός κίνδυνος: Ενδέχεται να δυσκολευτείτε να εντοπίσετε ή να εντοπίσετε έναν πάροχο υπηρεσιών κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων ή έναν διαμεσολαβητή σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν παγκοσμίως, οπότε μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να αναλάβετε δράση.

Η αβεβαιότητα της νέας τεχνολογίας: Επειδή πρόκειται για μια σχετικά νέα τεχνολογία, το ενδιαφέρον του κοινού για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία ή η ζήτηση για αυτά μπορεί να μην συνεχίσει να αυξάνεται ή να μην είναι βιώσιμη. Όταν Για παράδειγμα, όταν ένα νέο κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο λανσάρεται, συχνά βασίζεται σε μια ιδέα – όχι σε ένα αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο. Επομένως, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το έργο θα επιτύχει, ακόμη και αν ξεκινήσει με επιτυχία. Επίσης, δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι τα υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης θα αντέξουν τις μελλοντικές αλλαγές και προκλήσεις που σχετίζονται με την τεχνολογική ανάπτυξη και πρόοδο, τις κανονιστικές αλλαγές ή τις πολιτικές συνθήκες.

μάρκες συναλλαγών με βάση την αλυσίδα μπλοκ
Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι κρυπτοαποθεμάτων;

Το ενδεχόμενο απάτης είναι υψηλό με τις CTPs, επειδή κάθε εταιρεία που ασχολείται με κινητές αξίες ή παράγωγα πρέπει να είναι εγγεγραμμένη στην FCNB. Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας της, μια CTP μπορεί να εμπίπτει στον κανονισμό για τις κινητές αξίες. Επίσης, οι απειλές κυβερνοασφάλειας και η πειρατεία είναι συνηθισμένες για τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, όπως οι εταιρείες ηλεκτρονικών πορτοφολιών και τα ανταλλακτήρια.

Αυτό θέτει την κατάθεσή σας σε κίνδυνο κλοπής. Τέλος, οι συναλλαγές που αφορούν κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να καθυστερήσουν ή να αποτύχουν οι συναλλαγές και να χαθεί η πρόσβαση στο ψηφιακό πορτοφόλι σας, εάν πρέπει να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Utility tokens κρυπτογραφικό ταμείο
Τι είναι τα κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία;

τον τελευταίο καιρό, υπήρξε μια εισροή απατεώνων που υπόσχονται εγγυημένες αποδόσεις και μπόνους πρόσληψης σε αντάλλαγμα για επενδύσεις. Τις περισσότερες φορές, αυτά είναι προειδοποιητικά σημάδια δόλιας συμπεριφοράς και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή. Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης είναι εξαιρετικά ασταθή, οπότε είναι μη ρεαλιστικό να περιμένετε εγγυημένες αποδόσεις από επενδύσεις που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση. Αναφέρετε αμέσως την απάτη χρησιμοποιώντας το εργαλείο μας Υποβολή καταγγελίας. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς η CRA αντιμετωπίζει τα κρυπτονομίσματα από άποψη φορολογίας.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς