Ethereum crypto ανασκόπηση και περιγραφή του κρυπτονομίσματος

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Table of Contents

⚡️ Ποιο είναι καλύτερο από το Bitcoin ή το Etherium;

Η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται από το bitcoin είναι 707 kW, ενώ αυτή του αιθέρα είναι 62,56 kW. Οι πολύπλοκοι αλγόριθμοι στην αλυσίδα μπλοκ bitcoin εκτελούνται με τη χρήση προηγμένων επεξεργαστών. Η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας του αιθέρα τον καθιστά ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον κρυπτονόμισμα.

⚡️ Πόσος χρόνος χρειάζεται για την εξόρυξη 1 Etherium;

Περίπου 7,5 ημέρες

⚡️ Πώς να ξεκινήσω την εξόρυξη ETH;

✔️ Βήμα 1 – Εγκαταστήστε τις GPU και ρυθμίστε τον υπολογιστή σας.
✔️ Βήμα 2 – Αποκτήστε ένα πορτοφόλι Ethereum (Mist ή MyEtherWallet)
✔️ Βήμα 3 – Εγγραφείτε σε μια δεξαμενή εξόρυξης Ethereum.
✔️ Βήμα 4 – Ξεκινήστε την εξόρυξη

⚡️ Είναι το ETH 2.0 ένα νέο νόμισμα;

Αυτό δεν είναι ένα νέο νόμισμα και δεν θα αλλάξει το ETH που κατέχετε. Όσον αφορά το Ethereum και το Ethereum 2.0, το Eth2 είναι απλώς ένα patch που θα βελτιώσει την αλυσίδα μπλοκ του Ethereum. Λόγω των δύο τελικών φάσεων, η πλήρης έκδοση αναμένεται τουλάχιστον μέχρι το 2023.

⚡️ Πόσες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο θα έχει το Ethereum 2.0;

100.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο

Τι είναι το Ethereum;

Το Ethereum είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα που εκτελεί εφαρμογές έξυπνων συμβολαίων με μηδενική πιθανότητα απάτης ή παρέμβασης τρίτων. Παρόλο που το Ethereum μοιράζεται ορισμένα χαρακτηριστικά με το Bitcoin, ξεπερνά το χαρακτήρα ενός ψηφιακού νομίσματος. Σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό, θα εξερευνήσουμε τα βάθη του Ethereum από τα βασικά του στοιχεία έως τις προηγμένες έννοιες.

  • Τι είναι.
  • Πώς να το χρησιμοποιήσετε, πού να το αγοράσετε.
  • Αν αξίζει τον κόπο να επενδύσετε στο Ethereum.

Αν αξίζει τον κόπο να επενδύσετε στο Ethereum.
Με το Ethereum, μπορείτε να στείλετε χρήματα σε οποιαδήποτε άλλη διεύθυνση εξίσου γρήγορα όπως με το Bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα Το Ethereum, όπως το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε συναλλαγές ψηφιακά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ bitcoin και ether;
Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι token του Ethereum;

Επιπλέον, το κρυπτονόμισμα Ethereum έχει πολύ ευρύτερο φάσμα χρήσης από το απλό νόμισμα- μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση οποιουδήποτε τύπου κώδικα και την επικοινωνία με προγράμματα που έχουν γραφτεί από άλλους. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της πλατφόρμας Ethereum είναι η προσαρμοστικότητά της, καθώς ο κύριος στόχος της είναι η δημιουργία και η διαχείριση κώδικα σε ένα κατανεμημένο δίκτυο αντί για έναν κεντρικό διακομιστή. Στην πράξη, οι εφαρμογές αυτές είναι ανεξίτηλες και αμετάκλητες.

Πώς διαφέρει το Ethereum από τον αιθέρα (ETH)

Τιμή νομίσματος Ethereum
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αιθέρα και bitcoin

Παρά την ευρέως διαδεδομένη παρανόηση, το ψηφιακό νόμισμα του Ethereum δεν ονομάζεται αιθέρας. Ενώ το πρωτόκολλο φέρει το όνομά του, το ETH είναι στην πραγματικότητα αυτό που χρησιμοποιεί για λογιστικούς σκοπούς και συναλλαγές.

Τι είναι το Ethereum Merge;

Τον Σεπτέμβριο του 2023, το δίκτυο Ethereum θα ξεκινήσει τη μετάβαση από το proof-of-work στο proof-of-stake, η οποία είναι γνωστή ως Ethereum Merge. Αυτός ο επαναστατικός μετασχηματισμός του μηχανισμού συναίνεσης θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στο κρυπτονόμισμα για άλλη μια φορά και να φέρει μια νέα εποχή στην τεχνολογία blockchain.

Το Ethereum λειτουργούσε με το σύστημα proof of work όταν ξεκίνησε, το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιεί και το Bitcoin. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι απαιτείται πολλή ενέργεια, γεγονός που προκάλεσε το Bitcoin να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια ανά έτος από ό,τι σε ορισμένες χώρες.

Πώς λειτουργεί το Ethereum
Είστε περίεργοι για την αντίθεση μεταξύ Ethereum και Bitcoin;

Το Bitcoin παρέχει στους χρήστες μια ασφαλή και καινοτόμο μέθοδο πληρωμής, χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία για επιπλέον ασφάλεια, καθώς οι συναλλαγές αποθηκεύονται στην αλυσίδα μπλοκ. Οι συναλλαγές επαληθεύονται από τους κόμβους του δικτύου και καταγράφονται σε ένα δημόσιο κατανεμημένο βιβλίο που ονομάζεται blockchain. Η αλυσίδα μπλοκ είναι ένας συνεχώς αυξανόμενος κατάλογος εγγραφών, που ονομάζονται μπλοκ, τα οποία συνδέονται και ασφαλίζονται με τη χρήση κρυπτογραφίας.

Το Bitcoin θεωρείται συχνά ως blockchain πρώτης γενιάς. Λόγω της απλότητάς του, είναι συγκρίσιμο με άλλους αντιπάλους στην αγορά. Το Bitcoin είναι ένα σκόπιμα αυστηρό πρωτόκολλο που δίνει προτεραιότητα στην αξιοπιστία έναντι της χρησιμότητας. Η ικανότητα εκτέλεσης ευφυών συμβάσεων είναι σοβαρά περιορισμένη στο Bitcoin και πρέπει να είναι καλύτερα προσαρμοσμένη για περιπτώσεις χρήσης πέραν της απλής εκτέλεσης συναλλαγών.

Τι είναι το κρυπτονόμισμα Ethereum και πώς λειτουργεί;
Τι είναι τα Ethereum Tokens; ethereum trading

Αντίθετα, οι αλυσίδες μπλοκ δεύτερης γενιάς δεν είναι μόνο πιο ευπροσάρμοστες αλλά διαθέτουν και ανώτερες επιχειρησιακές δυνατότητες. Αντί να παρέχουν απλώς υποστήριξη για τις τυπικές οικονομικές συναλλαγές, μπορούν να υποστηρίξουν και προγραμματιζόμενες μεταφορές. Για παράδειγμα, το κρυπτονόμισμα Ethereum προσφέρει στους προγραμματιστές αμέτρητες ευκαιρίες για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών (DApps), επιτρέποντάς τους να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να εξερευνήσουν διάφορες δυνατότητες κωδικοποίησης.

Το κρυπτονόμισμα είναι ένας ανερχόμενος κλάδος και ο αιθέρας είναι σήμερα το δεύτερο πιο πολύτιμο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο μετά το Bitcoin με την εντυπωσιακή κεφαλαιοποίησή του.

Το Ethereum είναι εκ των πραγμάτων ο ηγέτης μεταξύ των αλυσίδων μπλοκ δεύτερης γενιάς, και η γνωστή του θέση αντικατοπτρίζει αυτό το γεγονός. Είναι συγκρίσιμο με το bitcoin, αλλά μπορεί να εκτελεί σημαντικά μεγαλύτερες συναλλαγές. Εδώ αρχίζουν οι πρωταρχικές διαφορές του bitcoin και του Ethereum.

Blockchain για αποκεντρωμένους αυτόνομους οργανισμούς (DAO)
Πώς μπορώ να αγοράσω Ether;

Πώς λειτουργεί το Ethereum

Το κρυπτονόμισμα Ethereum είναι μια αμετάβλητη “μηχανή κατάστασης” – μπορείτε ουσιαστικά να παρατηρήσετε τα υπόλοιπα όλων των χρηστών και των έξυπνων συμβολαίων σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή. Μόλις κάτι προκαλέσει μια αλλαγή κατάστασης, κάθε κόμβος πρέπει να ενημερώσει τα αρχεία του για να αντικατοπτρίζει τη νέα κατάσταση.

Τα έξυπνα συμβόλαια ενεργοποιούνται από συναλλαγές, είτε από άλλα συμβόλαια είτε από τελικούς χρήστες. Κάθε κόμβος του δικτύου εκτελεί τον κώδικα του συμβολαίου και καταγράφει το αποτέλεσμά του μόλις ένας χρήστης του στείλει μια εντολή. Η εικονική μηχανή του Ethereum (EVM) μεταφράζει τις εντολές σε μια γλώσσα που οι υπολογιστές μπορούν να κατανοήσουν γρήγορα και αβίαστα.

Η εξόρυξη είναι η διαδικασία που είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση της κατάστασης του Ethereum. Αυτό το κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο ακολουθεί έναν παρόμοιο αλγόριθμο Proof-of-Work με το Bitcoin, επιτρέποντας στους χρήστες να το εξορύξουν με ευκολία.

Πώς δημιουργούνται νέα μάρκες αιθέρα;
Είναι το Ethereum μια καλή επένδυση;

Ο DAO είναι ένας αποκεντρωμένος εικονικός οργανισμός. Τι είναι το Ethereum Classic και πώς λειτουργεί;

Το Ethereum παρέχει ευκαιρίες για νέες αλληλεπιδράσεις στο διαδίκτυο- ένα παράδειγμα είναι ένας αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός ή DAO. Ένας DAO ελέγχεται από κώδικα και λειτουργεί όπως ένα πρόγραμμα υπολογιστή, γεγονός που καταδεικνύει πώς το Ethereum επιτρέπει μοναδικούς τρόπους αλληλεπίδρασης στο διαδίκτυο. Ο DAO ήταν μια από τις πρώτες και πιο φιλόδοξες προσπάθειες για τη δημιουργία μιας τέτοιας κοινότητας. Ο οργανισμός διοικούνταν από πολύπλοκα έξυπνα συμβόλαια και είχε ως στόχο να αποτελέσει ένα αυτόνομο ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων. Τα token του DAO διανεμήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ICO, ώστε οι επενδυτές να έχουν δικαιώματα ψήφου στον οργανισμό.

Μετά το λανσάρισμα, οι χάκερς χρησιμοποίησαν ένα σφάλμα στο συμβόλαιο DAO για να κλέψουν περίπου το ένα τρίτο όλων των κεφαλαίων. Είχε παγιδεύσει το 14% της συνολικής έκδοσης αιθέρα εκείνη τη στιγμή. Το γεγονός αυτό είχε τις πιο σοβαρές συνέπειες για τη νέα πρωτοβουλία. Σε αντανάκλαση, οι προγραμματιστές αποφάσισαν να κάνουν ένα hard fork της αλυσίδας, με αποτέλεσμα τη διαίρεσή της σε δύο. Στο ένα δίκτυο, οι συναλλαγές των επιτιθέμενων “αντιστράφηκαν” για να επιστραφούν τα χρήματα στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Αυτή η έκδοση της αλυσίδας μπλοκ είναι πλέον γνωστή ως Ethereum. Το ιστορικό των συναλλαγών της αρχικής αλυσίδας διατηρήθηκε – είναι πλέον γνωστή ως “Ethereum Classic”.

Πώς να εξορύξετε το Ethereum
Τι είναι ένα DAO στο Ethereum;

Τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτών των γεγονότων ήταν μια έντονη υπενθύμιση των κινδύνων και των συνεπειών που σχετίζονται με την ανάθεση τεράστιων χρηματικών ποσών σε αυτόνομο κώδικα. Απαιτήθηκε αποφασιστική δράση, γεγονός που προκάλεσε τόσο μεγάλη αναστάτωση στην κοινότητα blockchain. Στη συνέχεια, το Ethereum υποβλήθηκε σε ένα hard fork, το οποίο οδήγησε στη δημιουργία δύο διαφορετικών κρυπτονομισμάτων: ETH και ETC. Σηματοδότησε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της κρυπτογράφησης, καθώς έδειξε πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η λαϊκή γνώμη όταν λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις σε αυτή την πλατφόρμα.

Από πού προέρχεται το Ethereum;

Πώς δημιουργούνται νέα μάρκες αιθέρα;

Ο αιθέρας εξορύσσεται, ένα σημαντικό μέρος της διατήρησης και της ενημέρωσης των δεδομένων του δικτύου. Οι ανθρακωρύχοι λαμβάνουν νέο αιθέρα όταν προστίθενται μπλοκ στο δίκτυο Ethereum, όπως ακριβώς κάνουν και οι ανθρακωρύχοι του bitcoin.

Τι είναι το αέριο στο κρυπτονόμισμα Ethereum;
Πώς δημιουργούνται νέα μάρκες αιθέρα;

Ποια είναι η διαδικασία εξόρυξης Ethereum;

Η ασφάλεια του δικτύου εξαρτάται από την εξόρυξη. Η επαλήθευση της αλυσίδας μπλοκ γίνεται απλούστερη με την εξάλειψη ενός κεντρικού διαχειριστή, διασφαλίζοντας ότι οι ενημερώσεις γίνονται με ακρίβεια και ασφάλεια. Οι εξορύκτες χρησιμοποιούν την υπολογιστική τους ισχύ για την επίλυση κρυπτογραφικών γρίφων κατά τη διάρκεια της εξόρυξης. Με αυτόν τον τρόπο τα μπλοκ “κατακερματίζονται”. Για να αναγνωριστεί ως γνήσιο, το hash ενός μπλοκ πρέπει να ταιριάζει με την άγνωστη τιμή που ορίζει το πρωτόκολλο. Καθώς το δίκτυο μεγαλώνει, με περισσότερους ανθρακωρύχους να συμμετέχουν και να προσπαθούν να λύσουν έναν γρίφο κατακερματισμού, το επίπεδο δυσκολίας του αυξάνεται αντίστοιχα. Έτσι, χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να κατακτήσει κάποιος αυτή την πρόκληση.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι token του Ethereum;
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να εξορύξετε 1 Ethereum;

Εξαιτίας αυτού, άλλοι ανθρακωρύχοι καθορίζουν τη δυσκολία του δικτύου κρυπτογράφησης Ethereum περισσότερο από ποτέ. Επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι αναζητούν απαντήσεις ταυτόχρονα, οι συναλλαγές κατακερματισμού τείνουν γενικά να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορες, γνωστές ως ρυθμός κατακερματισμού. Καθώς ο συνολικός ρυθμός κατακερματισμού του δικτύου επεκτείνεται, γίνεται όλο και πιο δύσκολη η επίλυση προβλημάτων εξόρυξης. Μόλις προσδιοριστεί μια έγκυρη απάντηση και μεταδοθεί στο διαδίκτυο, όλοι οι κόμβοι επιβεβαιώνουν την ακρίβειά της- αν οι περισσότεροι από αυτούς την θεωρήσουν νόμιμη, το μπλοκ προστίθεται στην αλυσίδα μπλοκ αναλόγως και οι εξορύκτες ανταμείβονται με αιθέρα.

Τι είναι το αέριο στο Ethereum

Ας δούμε ξανά το προηγούμενο παράδειγμα ενός έξυπνου συμβολαίου από το Μέρος 1. Ήταν μια απλή συμφωνία που δεν απαιτούσε μεγάλη υπολογιστική ισχύ για την εκτέλεσή της. Παρ' όλα αυτά, ένα έξυπνο συμβόλαιο δεν λειτουργεί μόνο στον δικό σας υπολογιστή- αντίθετα, αλληλεπιδράτε με όλους τους κόμβους του κρυπτογραφικού δικτύου του Ethereum για να διασφαλίσετε την εκτέλεσή του.

Τι είναι τα Ethereum Tokens; ethereum trading
Πώς λειτουργεί το αέριο στο Ethereum;

Τι συμβαίνει αν εκατοντάδες χιλιάδες κόμβοι στο δίκτυο εκτελούν μια εξελιγμένη σύμβαση; Τι γίνεται αν κάποιος ρυθμίσει το συμβόλαιό του ώστε να εκτελεί τον ίδιο κώδικα ξανά και ξανά, φράζοντας τους κόμβους του δικτύου; Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, το Ethereum χρησιμοποιεί τον όρο “αέριο”. Αν και ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς καύσιμα, οι συμβάσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς καύσιμο. Το αέριο είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε συμβολαίου για να λειτουργήσει- χρησιμεύει ως μέτρο, υποδεικνύοντας την ποσότητα εργασίας που απαιτείται για κάθε συναλλαγή ή λειτουργία στο δίκτυο του Ethereum.

Αυτός είναι ο μηχανισμός είσπραξης τελών του δικτύου Ethereum με λίγα λόγια. Εφαρμόζεται επίσης στις κανονικές συναλλαγές – οι ανθρακωρύχοι θα αρνηθούν να εγκρίνουν τη μετακίνηση χρημάτων από ένα πορτοφόλι σε ένα άλλο, εάν η τιμή του χρήστη είναι πολύ χαμηλή.

Πώς μπορώ να αγοράσω Ether;
Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι token του Ethereum;

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αέριο και ο αιθέρας δεν είναι τα ίδια πράγματα. Οι τιμές του φυσικού αερίου ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα με τους ανθρακωρύχους. Πληρώνετε προμήθεια για την εκτέλεση μιας πράξης σε ETH όταν πραγματοποιείτε μια συναλλαγή. Το Ethereum είναι συγκρίσιμο με το bitcoin από αυτή την άποψη, καθώς και τα δύο έχουν πληθωριστικά νομίσματα που είναι περιορισμένα σε ποσότητα αλλά δεν έχουν καθορισμένη αξία.

Κάθε συναλλαγή καταναλώνει μια συγκεκριμένη ποσότητα φυσικού αερίου που απαιτείται για την ολοκλήρωσή της, αλλά το κόστος του φυσικού αερίου μπορεί να διαφέρει. Οι πολύπλοκες συναλλαγές απαιτούν πολύ περισσότερο αέριο από τις απλές. Για την ακριβή μέτρηση της δυναμικότητας επεξεργασίας που απαιτείται για μια συγκεκριμένη εργασία, το αέριο χρησιμοποιείται ως μονάδα μέτρησης. Χάρη σε αυτό το σύστημα, είναι πολύ πιο απλή η παρακολούθηση και ο υπολογισμός μιας λογικής αμοιβής ανάλογα με το πόση ενέργεια καταναλώνεται.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι token του Ethereum;

Ορισμός του Ether και του Ethereum
Πόσα κουπόνια Ethereum υπάρχουν;

Το Ethereum είναι συναρπαστικό επειδή επιτρέπει τη δημιουργία προσαρμοσμένων περιουσιακών στοιχείων στην αλυσίδα μπλοκ που μπορούν να αποθηκεύονται και να μεταδίδονται παρόμοια με τον αιθέρα. Οι προγραμματιστές κατέχουν τον απόλυτο έλεγχο των κανονισμών που ρυθμίζουν τη συμπεριφορά ενός token, επιτρέποντάς τους να το διαμορφώνουν όπως κρίνουν σκόπιμο. Μπορούν να καθορίσουν πόσα εισιτήρια θα δημιουργηθούν, τη διαδικασία δημιουργίας τους και επίσης τους κανόνες μεταβίβασης.

Τα κουπόνια επιτρέπουν στους προγραμματιστές μεγάλη δημιουργικότητα και καινοτομία με νέες περιπτώσεις χρήσης για την τεχνολογία και τα οικονομικά μοντέλα. Για διάφορες εφαρμογές, οι μάρκες μπορούν να χρησιμεύσουν ως το νόμισμά τους, να υποστηρίζονται από υλικά περιουσιακά στοιχεία και να εκτελούν πολλαπλές άλλες λειτουργίες. Νέες μέθοδοι για τη χρήση των token του Ethereum αναπτύσσονται τακτικά, προσφέροντας δυνατότητες που δεν υπήρχαν προηγουμένως.

Τι είναι το Ethereum και πώς το χρησιμοποιώ;

Πώς οι άνθρωποι βγάζουν χρήματα από το Ethereum;
Πώς μπορώ να αγοράσω Ether;

Αν θέλετε να αγοράσετε το GAME στο Binance, δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό! Με την αγορά peer-to-peer, μπορείτε να αγοράσετε ETH άνετα με πολλές μεθόδους πληρωμής. Εναλλακτικά, η χρήση αυτής της σελίδας ως πηγή για την αγορά ETH θα μπορούσε να λειτουργήσει και για εσάς – η επιλογή είναι δική σας!

Τι χρησιμοποιείται το ETH

Το Ethereum, σε αντίθεση με το bitcoin, δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να λειτουργεί ως χρηματικό δίκτυο. Η πλατφόρμα επιτρέπει μια ποικιλία αποκεντρωμένων εφαρμογών στις οποίες το ethereum χρησιμεύει ως προγραμματιζόμενο χρήμα. Έχει χρησιμοποιηθεί σε αποκεντρωμένα οικονομικά και συναλλαγές, ανταλλαγές, παιχνίδια και άλλα παρόμοια πράγματα.

κρυπτονόμισμα eth
Τι είναι η αλυσίδα μπλοκ Ethereum και οι βασικές περιπτώσεις χρήσης της;

Είναι δυνατόν να διατηρηθεί μια συναλλαγή στο δίκτυο Ethereum ιδιωτική;

Όχι. Όλες οι συναλλαγές στην αλυσίδα μπλοκ Ethereum είναι δημόσιες. Παρόλο που δεν είναι απαραίτητο να δώσετε το πραγματικό σας όνομα, οι ειδικοί μπορούν να αναγνωρίσουν σωστά και με ακρίβεια ένα σημαντικό αριθμό χρηστών χρησιμοποιώντας τα δημόσια διαθέσιμα δεδομένα.

Είναι δυνατόν να δημιουργήσετε χρήματα χρησιμοποιώντας το Ethereum;

Ο αιθέρας είναι ένα εξαιρετικά ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχείο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσει και να χάσει χρήματα ανά πάσα στιγμή. Μερικοί άνθρωποι κρατούν το Ethereum μακροπρόθεσμα ελπίζοντας ότι το δίκτυο θα γίνει μια μέρα ένα παγκόσμιο προγραμματιζόμενο σύστημα πληρωμών. Άλλοι συναλλασσόμενοι επιδιώκουν να αυξήσουν τις συμμετοχές τους ανταλλάσσοντας τον αιθέρα με altcoins. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν οικονομικοί κίνδυνοι.

Η αλυσίδα μπλοκ Ethereum, το κεντρικό στοιχείο του αποκεντρωμένου οικονομικού περιβάλλοντος, σας επιτρέπει επίσης να επωφεληθείτε από τον δανεισμό, την έκδοση συνθετικών περιουσιακών στοιχείων με χρήση ETH ως εγγύηση και τη στοίβαξη.

Τι είναι η αναβάθμιση του Ethereum 2.0;
κρυπτονόμισμα eth

Ως εναλλακτική λύση στη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων τους, πολλοί επενδυτές επιλέγουν να ακολουθήσουν μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση και να επενδύσουν αποκλειστικά στο bitcoin. Άλλοι, από την άλλη πλευρά, επενδύουν μόνο σε αιθέρα και αντισταθμίζουν μέρος των κεφαλαίων τους έναντι βραχυπρόθεσμων μεταβολών των τιμών. Δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση που να μπορεί να εφαρμοστεί από όλους τους συναλλασσόμενους στην αγορά.

Επεκτασιμότητα, ETH 2.0 και το μέλλον του Ethereum

Ποιος είναι ο σωστός ορισμός της “επεκτασιμότητας”;

Με απλά λόγια, η επεκτασιμότητα είναι η δυνατότητα ανάπτυξης ενός συστήματος. Οι διακομιστές και τα δίκτυα μπορούν να προσαρμοστούν με αμέτρητους τρόπους για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση. Όταν πρόκειται για κρυπτονομίσματα, η επεκτασιμότητα αφορά την ικανότητα ενός δικτύου να αναπτύσσεται έτσι ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνονται μεγαλύτερες ποσότητες αιτημάτων χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια ή η ταχύτητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δίκτυα blockchain βρίσκονται ακόμη σε νηπιακό στάδιο όσον αφορά την ανάπτυξή τους.

κρυπτονόμισμα eth
Τι είναι η αναβάθμιση του Ethereum 2.0;

Καθώς επεκτείνεται η χρήση και η φήμη ενός δικτύου, αυξάνεται και η απαίτησή του να διαχειρίζεται ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό συναλλαγών. Το Ethereum πρέπει να είναι σε θέση να επεξεργάζεται αποτελεσματικά μια πληθώρα συναλλαγών, αν ελπίζει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των χρηστών του.

Τι είναι η αναβάθμιση του Ethereum 2.0;

Παρά τις τεράστιες δυνατότητές του, το Ethereum έχει προς το παρόν σημαντικά όρια, όπως φαίνεται από το πρόβλημα της επεκτασιμότητας. Για να διασφαλιστεί ότι το Ethereum θα χρησιμεύσει ως θεμέλιο ενός πιο αποτελεσματικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα. Ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας του δικτύου αυτού καθιστά αυτό το κατόρθωμα ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς κανένα άτομο ή οντότητα δεν μπορεί να επιβάλει την υπαγόρευσή του σε όλους τους άλλους που συμμετέχουν στο δίκτυο.

Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση: Ethereum και το μέλλον των τραπεζών
Ethereum 2.0 Stacking

Για να εξασφαλιστεί ότι το δίκτυο είναι επαρκώς αποκεντρωμένο, πρέπει να επιβληθούν ορισμένοι περιορισμοί. Όσο πιο δύσκολη είναι η λειτουργία ενός κόμβου, τόσο λιγότεροι άνθρωποι θα συμμετέχουν στο σύστημα- αυτό οδηγεί σε συγκεντρωτισμό της εξουσίας. Εάν οι ταχύτητες των συναλλαγών αυξηθούν υπερβολικά, τότε μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ακεραιότητα του ίδιου δικτύου.

Μια άλλη κριτική που έχει δεχθεί το Ethereum είναι η υψηλή κατανάλωση ενέργειας του υφιστάμενου μηχανισμού συναίνεσης Proof-of-Work. Η εξόρυξη χρησιμοποιείται για την προσθήκη νέων μπλοκ στο δίκτυο, η οποία έχει αρνητική συσχέτιση με υψηλές ενεργειακές δαπάνες.

Αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια Ethereum: Kyber Network και IDEX
Ethereum και αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi)

Προκειμένου να επιλύσουν διάφορα τρέχοντα ζητήματα, οι προγραμματιστές εισάγουν το Ethereum 2.0 (ή ETH 2.0 για συντομία). Αυτή η σειρά βελτιώσεων έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει δραστικά τις δυνατότητες του δικτύου με την ολοκλήρωσή της.

Ethereum και αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi)

Έχετε ακούσει ποτέ για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση;

Defi είναι το όνομα που δόθηκε σε ένα κίνημα για την αποκέντρωση της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας. Οι εφαρμογές Defi είναι χτισμένες σε δημόσιες, ανοικτές αλυσίδες μπλοκ, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να τις χρησιμοποιεί χωρίς άδεια από αρχές ή οργανισμούς, γεγονός που τις διαφοροποιεί από τη συμβατική χρηματοδότηση που ελέγχεται από κανόνες και θεσμούς. Η Defi είναι απαραίτητη για να ενδιαφερθούν οι άνθρωποι για το νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ethereum και αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi)
κρυπτονόμισμα eth

Οι χρήστες στο DeFi αλληλεπιδρούν με τα έξυπνα συμβόλαια και μεταξύ τους μέσω ομότιμων δικτύων. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την υπηρεσία μας, τα περιουσιακά σας στοιχεία θα παραμένουν σταθερά υπό τον έλεγχό σας. Δεν χρειάζεται ποτέ να τα παραχωρήσετε σε κανέναν άλλον – ποτέ. Το δίκτυο Ethereum είναι το πιο δημοφιλές για τις εφαρμογές DeFi, καθώς είναι ιδιαίτερα αποκεντρωμένο και διαθέτει μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών.

Τι μπορεί να επιτύχει η DeFi;

Η απουσία ενός κεντρικού διαχειριστή για τη διαχείριση του δικτύου είναι ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του bitcoin. Επεκτείνετε αυτή την ιδέα στον χρηματοπιστωτικό τομέα και έχετε το DeFi. Η απουσία μεσαζόντων ή κεντρικών δικτύων σημαίνει ότι δεν υπάρχει μία και μόνη πηγή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποτυχία του συστήματος.

Κόμβοι εξόρυξης ethereum coin
Αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια Ethereum: Kyber Network και IDEX

Ένα άλλο πλεονέκτημα του DeFi είναι η απεριόριστη πρόσβαση. Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στερούνται πρόσβασης σε βασικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που θα τους επέτρεπαν διαφορετικά να ζήσουν μια πιο ευημερούσα ζωή. Αποτελούν μία από τις βασικές κατηγορίες καταναλωτών στο DeFi, σύμφωνα με την πρόταση.

Αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια Ethereum

Τα DEX ή αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, είναι πλατφόρμες που προσφέρουν στα άτομα τη δυνατότητα να μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία με ασφάλεια από ένα πορτοφόλι σε ένα άλλο.Η διαπραγμάτευση ethereum σε ένα κανονικό ανταλλακτήριο απαιτεί πρώτα την τοποθέτηση περιουσιακών στοιχείων σε έναν λογαριασμό ανταλλαγής, ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητο με ένα DEX.

Τι μπορεί να επιτύχει η DeFi;
Το μοντέλο των αποκεντρωμένων συναλλαγών της τεχνολογίας blockchain ethereum coin

Τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, ειδικότερα, αποτελούν εξαίρεση. Είναι προστατευμένα από επιθέσεις σε κεντρικά πορτοφόλια, αλλά μπορεί να είναι ευάλωτα σε επιθέσεις έξυπνων συμβολαίων. Τα Uniswap, Kyber Network και IDEX είναι παραδείγματα αποκεντρωμένων ανταλλαγών που βασίζονται στην αλυσίδα μπλοκ του Ethereum.

Κόμβοι στο δίκτυο Ethereum και εξόρυξη

Τι είναι ένας κόμβος Ethereum

Αντί να εκτελείται σε έναν μόνο πελάτη, το Ethereum χρησιμοποιεί ένα δίκτυο πελατών για την εκτέλεση έξυπνων συμβολαίων. Σε αντίθεση με το bitcoin, το οποίο έχει μόνο μία επίσημη υλοποίηση πελάτη, το Ethereum έχει πολλές διαφορετικές. Το Bitcoin Core είναι το κύριο λογισμικό στο bitcoin και εκτελεί αυτή τη λειτουργία στο εν λόγω νόμισμα. Το Geth είναι ο πιο δημοφιλής πελάτης του Ethereum.

Ποιες είναι οι λειτουργίες ενός κόμβου Ethereum;

Σε αντίθεση με το Bitcoin, το οποίο έχει μόνο μία επίσημη εφαρμογή πελάτη – το Bitcoin Core – το Ethereum τροφοδοτείται από ένα δίκτυο διαφορετικών πελατών για την εκτέλεση έξυπνων συμβάσεων. Από αυτές τις πολλές επιλογές, το Geth παραμένει ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος πελάτης του Ethereum σήμερα.

Κόμβοι στο δίκτυο ethereum coin και εξόρυξη
Τι είναι το Ethereum και ποιες είναι οι χρήσεις του;

Κόμβοι εξόρυξης για το Ethereum

Ένας κόμβος εξόρυξης μπορεί να εκτελεί είτε πλήρη είτε περιορισμένο πελάτη. Οι φάρμες εξόρυξης, οι οποίες είναι εξειδικευμένα σύνολα εξοπλισμού, χρησιμοποιούνται γενικά για την εξόρυξη Ethereum. Για να επιταχύνουν τη διαδικασία κατακερματισμού, περιέχουν συνήθως πολλές κάρτες γραφικών.

Οι ανθρακωρύχοι του Ethereum έχουν δύο επιλογές: solo mining, κατά το οποίο αναπτύσσουν το νόμισμα μόνοι τους, ή pool mining. Η ατομική εξόρυξη σημαίνει ότι θα εργάζεστε μόνοι σας για να ανακαλύψετε μπλοκ. Οι ανθρακωρύχοι συγκεντρώνουν τους πόρους τους και μοιράζουν δίκαια τις ανταμοιβές όταν εξορύσσουν ως μέρος μιας ομάδας. Αυτό συμβάλλει στη μείωση των κινδύνων που σχετίζονται με την εξόρυξη.

Κόμβοι εξόρυξης για το Ethereum
Κόμβοι εξόρυξης ethereum coin

Η εξόρυξη Ethereum ήταν κάποτε μια κερδοφόρα βραχυπρόθεσμη επένδυση, ωστόσο με την επερχόμενη μετάβαση σε Proof of Stake οι ανθρακωρύχοι θα αναζητήσουν νέες επιλογές. Ήρθε η ώρα να απομακρυνθείτε από το Ethereum και να στραφείτε προς πρόσθετα δίκτυα που προσφέρουν μακροπρόθεσμες ανταμοιβές και την ευκαιρία να εξορύξετε και άλλα κρυπτονομίσματα!

Η εξόρυξη του Ethereum δεν είναι μια απλή διαδικασία.Απαιτεί την απόκτηση καρτών γραφικών ή ASICs, πρόσβαση σε φτηνές πηγές ενέργειας και τη δημιουργία τόσο μιας λειτουργίας εξόρυξης όσο και ενός πορτοφολιού Ethereum. Αυτό απαιτεί άφθονη επένδυση χρόνου καθώς και οικονομική δέσμευση για επιτυχή αποτελέσματα.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς