Τι είναι το Blockchain;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️What είναι Blockchain για?

Η αλυσίδα μπλοκ είναι μια αποκεντρωμένη βάση δεδομένων που διατηρείται σε μεγάλο αριθμό υπολογιστών και σε προσεκτικά κρυπτογραφημένη μορφή, γεγονός που επίσης μειώνει τα λειτουργικά έξοδα. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει τον αχρησιμοποίητο χώρο του σκληρού δίσκου του προς ενοικίαση.

⚡️How λειτουργεί το blockchain;

Στην ουσία, ένα μπλοκ έχει δύο μέρη: μια επικεφαλίδα και μια λίστα συναλλαγών. Η λίστα συναλλαγών είναι οι εγγραφές του ημερολογίου μας. Στην επικεφαλίδα καταγράφονται η ώρα προέλευσης, το hash αυτού του μπλοκ και το hash του προηγούμενου μπλοκ.

⚡️What είναι η επίθεση 51;

Το 51% της επίθεσης είναι ένας όρος που σημαίνει ότι ο επιτιθέμενος πρέπει να έχει περισσότερη ισχύ στη διάθεσή του από το υπόλοιπο δίκτυο, ένα είδος “πακέτου ελέγχου” παραγωγής ισχύος.

⚡️What είναι τα ιδιωτικά κλειδιά;

Το ιδιωτικό κλειδί ξεκλειδώνει το μήνυμα, ενώ το δημόσιο κλειδί το ασφαλίζει. Αυτά τα δύο σύνολα συμβόλων λειτουργούν παράλληλα: Ο αποστολέας δεν μπορεί να ξεκινήσει τη συναλλαγή χωρίς το δημόσιο κλειδί, αλλά ο παραλήπτης δεν θα μπορέσει να την εξουσιοδοτήσει (αποκρυπτογραφήσει) χωρίς το ιδιωτικό κλειδί.

⚡️What είναι τα δημόσια και τα ιδιωτικά κλειδιά;

Το ιδιωτικό κλειδί ξεκλειδώνει το μήνυμα, ενώ το δημόσιο κλειδί το ασφαλίζει. Αυτά τα δύο σύνολα συμβόλων λειτουργούν παράλληλα: Ο αποστολέας δεν μπορεί να ξεκινήσει τη συναλλαγή χωρίς το δημόσιο κλειδί, αλλά ο παραλήπτης δεν θα μπορέσει να την εξουσιοδοτήσει (αποκρυπτογραφήσει) χωρίς το ιδιωτικό κλειδί.

⚡️Where μπορώ να αποθηκεύσω ιδιωτικά κλειδιά;

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την ασφαλή φύλαξη των ιδιωτικών κλειδιών σας. Τα πορτοφόλια χαρτιού και τα πορτοφόλια υλικού είναι δύο δημοφιλείς επιλογές. Τα πορτοφόλια κινητών τηλεφώνων, τα πορτοφόλια γραφείου και τα πορτοφόλια διαδικτύου είναι επίσης βιώσιμες θέσεις αποθήκευσης για τις μυστικές σας φράσεις πρόσβασης.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την ασφαλή φύλαξη των ιδιωτικών κλειδιών σας. Τα πορτοφόλια χαρτιού και τα πορτοφόλια υλικού είναι δύο δημοφιλείς επιλογές. Τα πορτοφόλια κινητών τηλεφώνων, τα πορτοφόλια γραφείου και τα πορτοφόλια διαδικτύου είναι επίσης βιώσιμες θέσεις αποθήκευσης για τις μυστικές σας φράσεις πρόσβασης. Η αλυσίδα μπλοκ είναι ένα συνεχές βιβλίο καταγραφής των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, που περιλαμβάνει την προσθήκη “ολοκληρωμένων” μπλοκ για την επέκταση της εμβέλειάς της. Απλουστευτικά, η τεχνολογία blockchain λειτουργεί ως ένα διαρκώς εξελισσόμενο βιβλίο για την παρακολούθηση των συναλλαγών ψηφιακών νομισμάτων.

Κάθε μπλοκ έχει δεδομένα από το τελευταίο, συμπεριλαμβανομένου ενός κρυπτογραφικού κατακερματισμού και μιας χρονοσφραγίδας. Οι ανθρακωρύχοι του Bitcoin χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό για να επιλύουν πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα και ανταμείβονται με bitcoin σε αντάλλαγμα. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως εξόρυξη. Οι εξορύκτες διατηρούν την αλυσίδα μπλοκ συνεπή, πλήρη και αμετάβλητη με την επανειλημμένη επαλήθευση και συλλογή των νεοεκπεμπόμενων συναλλαγών σε μια νέα ομάδα μπλοκ που ονομάζεται “αλυσίδα μπλοκ”.

Τι είναι το blockchain και πώς λειτουργεί;
Τι είναι το blockchain

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς λειτουργεί μια κατανεμημένη βάση δεδομένων; Ο όρος “κατανεμημένη” υπονοεί ότι δεν υπάρχει κεντρική αρχή που να επιβλέπει αυτή τη διαδικασία.

Artem Genkin, διδάκτωρ οικονομικών, καθηγητής ενός από τα Skillbox Online University και Alpina Publishing Group – “New World, New Man” ειδικοί ομιλητές – “The Art of Managing Yourself on the Internet”.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η τεχνολογία blockchain για να επιταχυνθούν οι ασφαλείς ψηφιακές συναλλαγές; Αν ναι, ας εξερευνήσουμε μαζί τις δυνατότητές της και ας κατανοήσουμε τα πλεονεκτήματα που έχει να προσφέρει.

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει δηλώσει σαφώς ότι το blockchain είναι μια επαναστατική τεχνολογία που επιτρέπει σε δύο μέρη να ανταλλάσσουν αρχεία χωρίς εμπιστοσύνη χωρίς να γνωρίζονται μεταξύ τους. Αυτό το πλαίσιο καθιστά δύσκολο για τα άτομα να χειραγωγήσουν τα δεδομένα απαρατήρητα, καθιστώντας το blockchain αδιάφθορο και εξαιρετικά ανθεκτικό στην απάτη.

Τι είναι το blockchain
Τι είναι η τεχνολογία Blockchain με απλά λόγια;

Σκεφτείτε ένα κολιέ. Κάθε χάντρα είναι ένα “μπλοκ” ή μια καταγραφή δραστηριότητας, όπως μια αλυσίδα μπλοκ. Αυτό το περιδέραιο – γνωστό και ως “αλυσίδα” – δεν μπορεί να καταστραφεί ή να καταστραφεί. Εξαιτίας αυτού, το blockchain χρησιμεύει ως ένα αμετάβλητο και άφθαρτο ψηφιακό ημερολόγιο για όλες τις δραστηριότητες. Διαθέτοντας απαράμιλλη ασφάλεια, το σύστημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, όπως η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων και οι έξυπνες συμβάσεις.

Τι είναι η τεχνολογία Blockchain με απλά λόγια;

Ποιος είναι ο κύριος σκοπός του blockchain;
Τι είναι η τεχνολογία Blockchain με απλά λόγια;

Η μεταφορά αξίας γινόταν με μετρητά, αλλά σήμερα οι κύριοι παράγοντες είναι οι τράπεζες και αύριο μπορεί να είναι οι υπηρεσίες που βασίζονται στην αλυσίδα μπλοκ.

Αρχικά, η αλυσίδα μπλοκ είναι μια αποκεντρωμένη βάση δεδομένων που αποθηκεύει διαδοχικά μπλοκ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (έκδοση, ημερομηνία δημιουργίας, πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες δραστηριότητες του δικτύου). Η δομή της φαίνεται να είναι μια απείρως μακριά μεταλλική αλυσίδα στην οποία οι συνδέσεις δεν μπορούν να διακοπούν ή να ανταλλαγούν.

Τεχνολογία Blockchain: τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι κύριες ιδέες της τεχνολογίας είναι οι εξής:
 • αποκέντρωση,
 • διανομή,
 • διαφάνεια,
 • ασφάλεια,
 • αμετάβλητο.
Ποια είναι η σχέση μεταξύ blockchain και bitcoin;
Τεχνολογία Blockchain: τι πρέπει να γνωρίζετε

Μια αλυσίδα blockchain είναι ένα βιβλίο όπου μπορούν να προστεθούν νέες σελίδες, αλλά κάθε νέα σελίδα πρέπει να γράφεται πάνω σε μια υπάρχουσα και οι υπόλοιπες δεν μπορούν να τροποποιηθούν.

Ένα τέτοιο βιβλίο μπορεί να έχει σελίδες που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ, όπως αυτές για το τρίτο νόμισμα. Νέες “σελίδες” μπορούν να προστεθούν με τη χρήση συναλλαγών, αλλά δεν είναι σαν μεταφορές χρημάτων- μάλλον, είναι σαν την εκτέλεση ενός σεναρίου προγράμματος. Κάθε μπλοκ στην αλυσίδα μπλοκ είναι ξεχωριστό, αποτελούμενο από ένα nonce, hash του προηγούμενου μπλοκ, hash του δικού του συνόλου συναλλαγών και χρονοσφραγίδα.

Ένα μπλοκ μπορεί να περιέχει πολλές χιλιάδες τέτοιες εγγραφές. Όταν εξαντλείται η μνήμη σε ένα μπλοκ, αυτό κλείνει, υπογράφεται και αποστέλλεται σε ένα νέο μπλοκ ως κατακερματισμός ή “δακτυλικό αποτύπωμα”.

Ποια είναι η σχέση μεταξύ blockchain και bitcoin;
Τι τροφοδοτεί τις επαναστατικές καινοτομίες της τεχνολογίας blockchain;

Ο κατακερματισμός είναι μια ακολουθία χαρακτήρων με ένα μοναδικό αποτύπωμα. Αποτελείται από το ποιες συναλλαγές και πόσες από αυτές περιέχει κάθε μπλοκ.

Οι αλγόριθμοι blockchain διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα έχουν καταγραφεί σωστά και επαληθεύσιμα. Όταν ολοκληρώνεται μια συναλλαγή, η αλυσίδα μπλοκ ελέγχει κάθε κατακερματισμό και στη συνέχεια φτάνει μέχρι τον τελευταίο κατακερματισμό, ο οποίος επιβεβαιώνει την ακεραιότητα και την πιστότητα όλων των προηγούμενων κωδικών, κλείνοντας το μπλοκ.

Μια αλυσίδα μπλοκ που λειτουργεί συνεχώς και προσθέτει συνδέσμους ονομάζεται αλυσίδα που λειτουργεί συνεχώς και δημιουργεί συνδέσμους. Αυτή η διαδικασία συνεχούς επαλήθευσης εξαλείφει τον κίνδυνο κάποιος να προσθέσει “επιπλέον” νομίσματα ή να στείλει ελαττωματικά δεδομένα στο δίκτυο, καθώς ένα μπλοκ δεν θα περάσει την επαλήθευση και δεν θα συμπεριληφθεί στο δίκτυο. Ως αποτέλεσμα, έχει ονομαστεί αλυσίδα που λειτουργεί με “συναίνεση”.

Η διαφορά μεταξύ PoW και PoS
Η σύνδεση μεταξύ blockchain και κρυπτονομισμάτων

Γνωρίζετε τη σχέση μεταξύ blockchain και bitcoin;

Το Bitcoin, η επαναστατική τεχνολογία που λειτουργεί με βάση τις αρχές της αλυσίδας μπλοκ και υπάρχει από το 2009, είναι παγκοσμίως γνωστή. Οι συναλλαγές αναφέρονται όταν τα χρήματα μετακινούνται από το ψηφιακό πορτοφόλι ενός ατόμου στο λογαριασμό ενός άλλου χρήστη. Κάθε συμμετέχων μπορεί να δει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις συναλλαγές που έχουν συμβεί από την πρώτη ημέρα του Bitcoin στο ίδιο το δίκτυο.

Στην παγκόσμια αύξηση του ενδιαφέροντος για την αλυσίδα μπλοκ, το bitcoin ήταν η πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας και βοήθησε στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα πλεονεκτήματά της. Ωστόσο, έκτοτε έχουν αναπτυχθεί και άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν την αλυσίδα μπλοκ και τις παραλλαγές της, καθώς και μη κρυπτογραφικά εργαλεία και μεθόδους για την αποτελεσματική χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Proof of Work і Proof of Stake
Η σύνδεση μεταξύ blockchain και κρυπτονομισμάτων

Οι ανθρακωρύχοι πρέπει να λύνουν μαθηματικά προβλήματα. Τι καταφέρνουν οι ανθρακωρύχοι και γιατί είναι απαραίτητοι;

Για να ξεκινήσουν τις εργασίες σε ένα μπλοκ, οι ανθρακωρύχοι συνδέονται στο mempool και αρχίζουν να επεξεργάζονται όλες τις συναλλαγές στην ουρά. HttpView example text Η διαδικασία μπορεί να περιγραφεί ως εξής: το σύστημα συλλέγει πληροφορίες για όλες τις συναλλαγές στη mempool, τις επεξεργάζεται και τις καταγράφει σε ένα μπλοκ μαζί με τους κατακερματισμούς. Στη συνέχεια, ένας ανθρακωρύχος πρέπει να παρουσιάσει μια λύση στο δίκτυο για την επαλήθευση ότι τα μπλοκ είναι γνήσια. Όταν επιβεβαιωθεί από την πλειοψηφία των ανθρακωρύχων, το μπλοκ αποκτά συναίνεση και ενσωματώνεται στην αλυσίδα μπλοκ. Ο νικητής ανθρακωρύχος λαμβάνει ανταμοιβή για την εργασία του με τη μορφή νέων νομισμάτων ή αμοιβών συναλλαγής.

Συναλλαγές Blockchain
Τι είναι η τεχνολογία Blockchain;

Όταν προτείνεται στο δίκτυο, για να προστεθεί επιτυχώς ένα μπλοκ, πρέπει να λάβει συναίνεση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Εάν η πλειοψηφία των ανθρακωρύχων αποδεχτεί και συμφωνήσει με την προσθήκη του, τότε το μπλοκ θα γίνει μέρος αυτού του ευρέως διαδεδομένου δικτύου. Δηλαδή, για τη λειτουργία του blockchain απαιτείται συναίνεση ή απόφαση που υποστηρίζεται από την πλειοψηφία. Οι ανθρακωρύχοι λαμβάνουν χρήματα από το δίκτυο ως ανταμοιβή για την εργασία τους και για την κάλυψη των εξόδων τους.

Blockchain και Hyperledger
Η σύνδεση μεταξύ blockchain και κρυπτονομισμάτων

Η αλυσίδα μπλοκ είναι ένα επαναστατικό, ασφαλές σύστημα βάσεων δεδομένων που επιτρέπει απολύτως διαφανείς, αμετάβλητες συναλλαγές. Είναι αδιάφθορο και αποκεντρωμένο – που σημαίνει ότι δεν έχει ένα μόνο σημείο αποτυχίας – προσφέροντας αξιόπιστα αρχεία τόσο για τα άτομα όσο και για τους οργανισμούς.

Το ξεκλείδωμα των μυστηρίων της τεχνολογίας blockchain είναι απαραίτητο για την κατανόηση της επαναστατικής ταλάντευσης που διαθέτουν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum. Η κατανόηση αυτών των περιπλοκών θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε τις σημαντικές δυνατότητές της. Ευχαριστώ για την ανάγνωση! Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να μάθετε περισσότεραΗ διαφορά μεταξύ PoW και PoS

blockchain technology τι ειναι
Η διαφορά μεταξύ PoW και PoS

Η πιο σημαντική διάκριση μεταξύ αυτών των δύο είναι ότι η απόδειξη εργασίας είναι μια μέθοδος με την οποία επαληθεύονται οι συναλλαγές, ενώ τα έργα απόδειξης συμμετοχής βασίζονται σε “συμμετοχές χρηστών”. Δύο δημοφιλείς μέθοδοι εξόρυξης, η proof-of-work και η proof-of-stake, αξιοποιούν και οι δύο ένα αξιόπιστο υπόβαθρο – τον αξιοσημείωτο αλγόριθμο proof-of-work.

Πώς λειτουργούν οι συναλλαγές Blockchain;

Για να πραγματοποιήσει ένα τραπεζικό έμβασμα, ο χρήστης πρέπει πρώτα να δημιουργήσει έναν λογαριασμό χρησιμοποιώντας τα προσωπικά του στοιχεία, στη συνέχεια να καταθέσει χρήματα σε αυτόν και μόνο μετά από αυτό μπορεί να εκτελέσει συναλλαγές.

Η ασφάλεια της τεχνολογίας blockchain
blockchain technology τι ειναι

Το δημόσιο κλειδί είναι μια συλλογή αριθμών και συμβόλων που μπορεί να δει οποιοσδήποτε στο δίκτυο bitcoin, το οποίο είναι η διεύθυνση του πορτοφολιού για τη μεταφορά χρημάτων.

Το εμπιστευτικό κλειδί του χρήστη είναι το μόνο μέσο αποκρυπτογράφησης των πληροφοριών, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί από οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο δημόσιο κλειδί του. Το πορτοφόλι και οι συναλλαγές δεν μπορούν να ανοιχτούν ή να μεταφερθούν, επειδή τα πάντα είναι κρυπτογραφημένα με το ιδιωτικό κλειδί του χρήστη. Ωστόσο, κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται σε οποιονδήποτε λογαριασμό είναι διαφανής, επειδή το blockchain καταγράφει όλες τις δραστηριότητες σε ένα βιβλίο που προβάλλεται από το κοινό.

Τι είναι η τεχνολογία Blockchain;
Ποιες είναι οι συναλλαγές στην αλυσίδα μπλοκ;

Η διασφάλιση του ιδιωτικού σας κλειδιού είναι απολύτως απαραίτητη, καθώς οποιαδήποτε γνώση του θα σας επιτρέψει να έχετε πλήρη εποπτεία όλων των οικονομικών σας συναλλαγών.

Πριν επιβεβαιωθεί και συμπεριληφθεί στο βιβλίο blockchain οποιαδήποτε συναλλαγή, όλοι οι κόμβοι του δικτύου blockchain πρέπει να καταλήξουν σε μια συλλογική συμφωνία σχετικά με την κατάστασή της.

Γνωρίζετε όλους τους τύπους blockchain;

Τι είναι το blockchain και πώς λειτουργεί;
blockchain technology τι ειναι

Πώς μπορεί η τεχνολογία blockchain να φέρει επανάσταση στον κόσμο μας;

Αν και πολλοί άνθρωποι συνδέουν σήμερα την τεχνολογία blockchain με το Bitcoin, αυτή δεν είναι η σωστή σύνδεση. Η αλυσίδα μπλοκ είναι μια καινοτόμος τεχνική αποθήκευσης και διανομής δεδομένων, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για πλήθος σεναρίων:

 • εκλογές και ψηφοφορία,
 • πωλήσεις,
 • ασφάλιση,
 • διαχείριση εγγράφων,
 • logistics,
 • δανεισμός,
 • ακίνητα.

Πολλά άλλα πράγματα χρειάζονται αξιόπιστη προστασία και μπορούν να αποθηκευτούν ως δεδομένα. Το Bitcoin είναι μόνο ένα από τα πολλά έργα που έχουν κερδίσει μεγάλη προσοχή ως αποτέλεσμα της τεράστιας εκτόξευσης των τιμών, με όλη αυτή τη “διαφημιστική εκστρατεία” να αποσπά την προσοχή από μια φανταστική τεχνολογία που μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο.

blockchain τι ειναι
Blockchain και Hyperledger

Blockchain και Hyperledger

Η Hyperledger, που ιδρύθηκε από το Linux Foundation, είναι μια συνεργασία γνωστών επιχειρήσεων και ατόμων στον τομέα της αλυσίδας μπλοκ. Φιλοδοξία μας είναι να επιταχύνουμε την εξέλιξη των τεχνολογιών κατανεμημένων βιβλίων ανοικτού κώδικα (DLT) και να τονώσουμε την επέκτασή τους. Οι συμμετέχοντες στην Hyperledger πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η διαφάνεια, η μακροβιότητα και η διαλειτουργικότητα της τεχνολογίας blockchain είναι η συνεργατική ανάπτυξη λογισμικού ανοικτού κώδικα.

Στόχος της ομάδας έργου Hyperledger είναι να ενισχύσει τη διακλαδική συνεργασία με την ανάπτυξη αξιόπιστης και αποτελεσματικής τεχνολογίας blockchain που μπορεί να υποστηρίξει παγκόσμιες επιχειρηματικές συναλλαγές για μεγάλες εταιρείες σε διάφορους κλάδους.

Blockchain και Hyperledger
Η τεχνολογία blockchain παρέχει αξεπέραστη ασφάλεια, προσφέροντας στους χρήστες ένα πρωτοφανές επίπεδο προστασίας των δεδομένων τους.

Η ασφάλεια της τεχνολογίας blockchain

Μια επίθεση 51% σε μια αλυσίδα μπλοκ επιτρέπει στους επιτιθέμενους να ελέγχουν περισσότερο από το ήμισυ της επεξεργαστικής ισχύος για να αλλοιώσουν το λογιστικό βιβλίο. Αυτό είναι ένα ακριβό και δύσκολο κατόρθωμα, αλλά παρόλα αυτά ήταν επιτυχημένο. Παρόλο που είναι σημαντικό να μην υπερεκτιμήσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain, οι επαγγελματίες της ασφάλειας μπορούν να αξιοποιήσουν τα πολυάριθμα πλεονεκτήματά της και να διερευνήσουν τις διάφορες εφαρμογές της.

Η επίθεση 51% εκμεταλλεύεται ένα ελάττωμα του συστήματος, γνωστό ως πρόβλημα 51%. Αυτό επιτρέπει σε ένα μόνο μέρος που έχει τον έλεγχο του 51% της δεξαμενής εξόρυξης να παραποιήσει τις καταχωρήσεις στην αλυσίδα μπλοκ, επιτρέποντάς του να διπλασιάσει τις δαπάνες ή ακόμη και να διακλαδώσει μια νέα αλυσίδα.

blockchain τι ειναι
Τι είναι η τεχνολογία Blockchain;

Η τεχνολογία blockchain χωρίζεται σε δύο διακριτές κατηγορίες: δημόσια και ιδιωτική, και οι δύο έχουν αντίστοιχα πλεονεκτήματα. Οι δημόσιες αλυσίδες μπλοκ “χρησιμοποιούν υπολογιστές συνδεδεμένους στο δημόσιο διαδίκτυο για να επικυρώνουν τις συναλλαγές και να τις ομαδοποιούν σε μπλοκ για να τις προσθέσουν στο βιβλίο. … Οι ιδιωτικές αλυσίδες μπλοκ, από την άλλη πλευρά, συνήθως επιτρέπουν μόνο σε γνωστούς οργανισμούς να συμμετάσχουν”. Το κύριο ζήτημα με τις δημόσιες αλυσίδες μπλοκ είναι ότι επειδή μπορεί να ενταχθεί οποιοσδήποτε οργανισμός, οι επιχειρήσεις μπορεί να μην τις θεωρήσουν κατάλληλες για χρήση εάν ανησυχούν για τη διατήρηση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Μια άλλη διάκριση μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών αλυσίδων μπλοκ είναι η ταυτότητα των συμμετεχόντων. Οι δημόσιες αλυσίδες μπλοκ σχεδιάζονται συνήθως με γνώμονα την ανωνυμία, ενώ οι ιδιωτικές αλυσίδες μπλοκ αποτελούνται από γνωστούς χρήστες που επαληθεύουν τις συναλλαγές μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται “επιλεκτική έγκριση”. Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιτρέπουν μόνο σε συμμετέχοντες με την κατάλληλη πρόσβαση και δικαιώματα να επεξεργάζονται το βιβλίο συναλλαγών. Παρόλο που υπάρχουν μερικά ζητήματα που συνοδεύουν αυτή τη μέθοδο -όπως οι εσωτερικές απειλές- πολλά από αυτά έχουν πιθανές λύσεις, όπως η εφαρμογή μιας ασφαλούς υποδομής.

Πώς λειτουργεί; 51% Επίθεση
blockchain τι ειναι

Η τεχνολογία blockchain προωθείται με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν και χρησιμοποιείται με πολλαπλούς τρόπους – από λύσεις αποθήκευσης μέχρι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Όσον αφορά την ασφάλεια, κάνουμε συνεχώς ανακαλύψεις. Ως εκ τούτου, όταν οι προγραμματιστές δημιουργούν εφαρμογές blockchain, θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην εξασφάλιση των υπηρεσιών και των εφαρμογών blockchain. Η δημιουργία μιας ασφαλούς εφαρμογής blockchain ξεκινά με τη συμπερίληψη του πρωτοκόλλου ασφαλείας στη διαδικασία κωδικοποίησης. Αυτό μπορεί να γίνει με τη διενέργεια εκτιμήσεων κινδύνου, τη δημιουργία μοντέλων απειλών και την ανάλυση κώδικα. η στατική ανάλυση κώδικα, ο διαδραστικός έλεγχος ασφάλειας εφαρμογών και η ανάλυση σύνθεσης λογισμικού πρέπει να βρίσκονται στη λίστα εργασιών ενός προγραμματιστή.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς