Τι είναι ο πληθωρισμός των bitcoins;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️Could Το Bitcoin είναι η ιδανική μέθοδος διασφάλισης από τον πληθωρισμό;

Το Bitcoin έχει τη δύναμη να φέρει επανάσταση στις ψηφιακές πληρωμές, με την απαράμιλλη ικανότητά του να επιτρέπει γρήγορες και αβίαστες συναλλαγές πέρα από τα σύνορα. Ένα από τα πιο κρίσιμα πλεονεκτήματα δεν πρέπει να παραβλέπεται όταν εξετάζεται το Bitcoin.

⚡️ Η αυξανόμενη προσφορά bitcoins θα ενισχύσει την αγορά κρυπτονομισμάτων;

Η πρόσφατη πτώση της αγοράς κρυπτονομισμάτων δείχνει σαφώς ότι δεν αρκεί για να προστατεύσει από τον πληθωρισμό του 7%. Η σύγχρονη τεχνολογία έχει μεταμορφώσει δραστικά το χρηματοπιστωτικό τοπίο, από τις τράπεζες μέχρι τις αγορές και τις πωλήσεις και τις πληρωμές. Αξιοποιώντας αυτή την επαναστατική εξέλιξη, έχουμε πλέον στη διάθεσή μας πληθώρα πόρων που μας επιτρέπουν να κάνουμε πιο υγιείς οικονομικές επιλογές. Δυστυχώς, τα κρυπτονομίσματα είναι ανεπαρκή όταν πρόκειται να καταπολεμήσουν τα αυξανόμενα ποσοστά πληθωρισμού.

⚡️ Είναι το Ethereum πληθωριστικό;

Το Ethereum, το οποίο προηγουμένως ήταν ένα καθαρά πληθωριστικό νόμισμα, εισήγαγε τον Αύγουστο του 2021 το EIP-1559, το οποίο καίει τα tokens αντί να τα μεταβιβάζει στους ανθρακωρύχους. Κατά τη διάρκεια της μέγιστης χρήσης του δικτύου, ο ρυθμός καύσης προκάλεσε την αποπληθωρισμό του νομίσματος, υπονοώντας ότι καταστράφηκαν περισσότερα νομίσματα από όσα δημιουργήθηκαν.

⚡️Can η επένδυση σε bitcoin συμβάλλει στην προστασία του χαρτοφυλακίου σας από τη μεταβλητότητα της χρηματιστηριακής αγοράς;

Το Bitcoin έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την αξία του έναντι του πληθωρισμού και να εγγυάται έτσι τη μακροπρόθεσμη αξία του. Αυτό είναι εφικτό επειδή μόνο ένας πεπερασμένος αριθμός Bitcoin, 21 εκατομμύρια, μπορεί να υπάρχει ανά πάσα στιγμή. Με τη ζήτηση να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, αυτή η σπανιότητα θα εξασφαλίσει τη διαρκή αξία του Bitcoin για τα επόμενα χρόνια.

Πώς θα επηρεάσει ο πληθωρισμός το κρυπτονόμισμα

Έχει υποστηριχθεί ότι ορισμένοι επενδυτές έσπευσαν στο bitcoin για να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από τις επιζήμιες πληθωριστικές πολιτικές των κυβερνήσεων. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Καθώς ο πληθωρισμός των bitcoins ανεβαίνει, οι άνθρωποι έλκονται από οτιδήποτε μπορεί να τους προστατεύσει από την αύξηση των τιμών.

πληθωρισμός των bitcoins
Τι σημαίνει ο πληθωρισμός κρυπτογράφησης για τα bitcoins;

Το κρυπτονόμισμα θεωρείται συχνά αποπληθωριστικό και οι υποστηρικτές του το προωθούν συχνά ως μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που δεν σχετίζεται με τα υλικά περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, η κατανόηση της πολυπλοκότητας των κρυπτονομισμάτων και των διαφορετικών πληθωριστικών ποσοστών τους μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο.

Εξάλλου, τι ακριβώς είναι η κρυπτογράφηση και ο πληθωρισμός;

Ο πληθωρισμός των Bitcoins λειτουργεί ακριβώς όπως κάθε άλλο νόμισμα: καθώς περνάει ο καιρός και η αξία του μειώνεται, το ίδιο ποσό χρημάτων μπορεί πλέον να αγοράσει λιγότερα αντικείμενα. Θα καταλάβετε ότι είναι παρών όταν παρακολουθείτε εκπομπές από τη δεκαετία του '80 που δείχνουν ένα μπέργκερ να πωλείται για 50 σεντς, ενώ στον σημερινό κόσμο, το κόστος είναι δέκα δολάρια! Ο πληθωρισμός συμβαίνει γρήγορα αλλά αθόρυβα – αλλά με τα Bitcoins, έχετε τον έλεγχο του πόσο ξεφουσκώνει το ψηφιακό σας πορτοφόλι.

Είναι το bitcoin ένα αντιστάθμισμα κατά του πληθωρισμού των bitcoins
Τι θα συμβεί στα bitcoins αν αυξηθεί ο πληθωρισμός;

Όταν οι τιμές αυξάνονται ταχύτερα από τον μισθό σας, μπορεί να έχετε αναγνωρίσει τη σοβαρότητα του πληθωρισμού. Θα είστε σε χειρότερη θέση αν μειώσετε τις δαπάνες σας κατά 10% για 50.000 δολάρια το χρόνο αντί για τον περσινό μισθό των 60.000 δολαρίων. Ωστόσο, αν ο εργοδότης σας αυξήσει το εισόδημά σας στα 55.000 δολάρια ετησίως, δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας.

ο πληθωρισμός δεν αφορά μόνο τις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών. Αφορά επίσης το μισθό σας και το πόσα χρήματα μπορείτε να αποταμιεύσετε. Η αγοραστική δύναμη των αποταμιεύσεων μειώνεται επίσης σε περιόδους πληθωρισμού. Έτσι, οι άνθρωποι συχνά επιδιώκουν να επενδύσουν σε περιουσιακά στοιχεία που θα διατηρήσουν την αξία τους ή θα την αυξήσουν με ρυθμό μεγαλύτερο από τον πληθωρισμό.

ο πληθωρισμός των bitcoins θα δημιουργήσει πολιτικό κενό
Πώς θα επηρεάσει ο πληθωρισμός το κρυπτονόμισμα

Ο πληθωρισμός είναι καλό για τους καταναλωτές, σύμφωνα με τους οικονομολόγους. Ωστόσο, μπροστά σε μια οικονομική ύφεση, όπως συμβαίνει με μια επιδημία κοροναϊού, ο υπερβολικός πληθωρισμός μπορεί να γίνει πρόβλημα.

Οι οικονομολόγοι έχουν διαφορετικές θεωρίες για τη σημερινή έξαρση του πληθωρισμού των bitcoins, ο οποίος είναι από τα υψηλότερα ποσοστά που έχουν παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες.Για να καταπολεμήσει μια ύφεση που προκαλείται από την πανδημία, η κυβέρνηση διοχετεύει χρήματα στην οικονομία.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν είναι απολύτως υπεύθυνη. Το πρωταρχικό ζήτημα ήταν η έλλειψη προσφοράς λόγω της αλυσίδας μπλοκ.

πληθωρισμός bitcoins όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Πώς επηρεάζει ο πληθωρισμός το κρυπτονόμισμα;

Bitcoin κρυπτογραφία και πληθωρισμός

Οι αντίπαλοι των κρυπτονομισμάτων φοβούνται ότι η δυνατότητα των κεντρικών τραπεζών να επηρεάζουν την οικονομία μέσω ποσοτικής χαλάρωσης, όπως με τη μείωση των επιτοκίων, θα δημιουργήσει προβλήματα. Η ανεξέλεγκτη εκτύπωση χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες στη Βενεζουέλα, την Τουρκία και τη Ζιμπάμπουε κατέστρεψε τις οικονομίες τους.

Οι υποστηρικτές της κρυπτογράφησης συχνά ισχυρίζονται ότι τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin (BTC), είναι απρόσβλητα από τις αδέξιες ενέργειες των κεντρικών τραπεζών και των κυβερνήσεων, επειδή είναι αποκεντρωμένα και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν.

πληθωρισμός των bitcoins
Μπορεί το κρυπτονόμισμα να σταματήσει τον πληθωρισμό των bitcoins;

Ένας άλλος λόγος είναι ότι η δημιουργία bitcoin είναι προγραμματισμένη σε κώδικα, σε αντίθεση με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία δεν μπορεί να τυπώσει όσα bitcoin θέλει.

Ο ρυθμός με τον οποίο παράγονται νέα bitcoins ρυθμίζεται από το πρωτόκολλο bitcoin, διασφαλίζοντας ότι όσοι χρησιμοποιούν αυτό το ψηφιακό νόμισμα παραμένουν ασφαλείς στις συναλλαγές τους. Η προσφορά είναι περιορισμένη και προβλέπεται ότι η προσφορά νέων νομισμάτων θα εξαντληθεί γύρω στο 2140. Σε αντίθεση με τις κεντρικές τράπεζες, οι οικονομολόγοι των οποίων πρέπει να αντιδρούν στις αλλαγές της αγοράς, η αλυσίδα μπλοκ Bitcoin λειτουργεί με σταθερό τρόπο.

Κάθε τέσσερα χρόνια, το πρωτόκολλο μειώνει την ποσότητα των νέων bitcoins που τίθενται σε κυκλοφορία κατά το ήμισυ, μια διαδικασία γνωστή ως “halving”.

Μπορεί το κρυπτονόμισμα να ελέγξει τον πληθωρισμό των bitcoins
Τι προκαλεί τον πληθωρισμό του bitcoin;

Ορισμένοι οπαδοί έχουν συγκρίνει τη σταθερή ποσότητα του Bitcoin με τον “ψηφιακό χρυσό”, συγκρίνοντάς το με το κίτρινο μέταλλο, ένα άλλο δημοφιλές περιουσιακό στοιχείο ανθεκτικό στον πληθωρισμό. Τα λεγόμενα θησαυροφυλάκια αξίας περιουσιακών στοιχείων επιβιώνουν στη δοκιμασία του χρόνου, καθώς δεν συσχετίζονται με άλλα περιουσιακά στοιχεία και είναι ανθεκτικά στη χειραγώγηση της αγοράς από τρίτους. Από την άλλη πλευρά, τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin προστατεύουν πραγματικά από τον πληθωρισμό των bitcoins;

Το επιχείρημα κατά του Bitcoin ως αποπληθωριστικό περιουσιακό στοιχείο

Εν τω μεταξύ, ενώ το δολάριο ΗΠΑ σημείωσε πτώση, το bitcoin το ξεπέρασε κατά πολύ, ανταμείβοντας τους πρώτους επενδυτές. Ωστόσο, το κρυπτονόμισμα είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο: οι πρόσφατοι αγοραστές που έχασαν χρήματα όταν το bitcoin έπεσε κατακόρυφα μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Γιατί η κρυπτογράφηση και ο πληθωρισμός είναι σημαντικά για τα κρυπτονομίσματα
Θα χάσει το bitcoin την αξία του;

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, το bitcoin αντανακλούσε τις επιδόσεις του χρηματιστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο υπεραποδίδει όταν η οικονομία επεκτείνεται και παραπαίει όταν οι δαπάνες επιβραδύνονται – όπως συνέβη το 1997. Όταν ο πληθωρισμός έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών τον Δεκέμβριο του 2021, το bitcoin υποχώρησε κατά περισσότερο από 20 τοις εκατό. Είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς αν το bitcoin είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση ή μια κερδοσκοπική φούσκα.

Παρ' όλα αυτά, μόνο ορισμένα κρυπτονομίσματα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως το Bitcoin. Καθώς η ζήτηση παραμένει ίση, ορισμένα κρυπτονομίσματα είναι αποπληθωριστικά- αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των διαθέσιμων μάρκων μειώνεται σταθερά με την πάροδο του χρόνου για να αυξηθεί η αξία τους.

Το σταθερό νόμισμα TerraUSD που υποστηρίζεται από το δολάριο ΗΠΑ έχει ένα δυναμικό απόθεμα.Δημιουργεί και καταστρέφει μάρκες με βάση τις ανταλλαγές μαρκών LUNA για να διατηρήσει την αξία σταθερή στο 1 δολάριο.

πληθωρισμός των bitcoins
Το Bitcoin δεν είναι πλέον ψηφιακός χρυσός

Οι μη ανταλλάξιμες μάρκες ( NFT ), για παράδειγμα, είναι μοναδικές – είναι σαν ένα έργο τέχνης, καθώς η αξία τους βασίζεται στη σπανιότητά τους.

Είναι ο πληθωρισμός θετικός ή αρνητικός παράγοντας για την οικονομία;

Ο πληθωρισμός συρρικνώνει την αγοραστική δύναμη του χρήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός είναι κακός; Όχι απαραίτητα. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι ένας μικρός πληθωρισμός μπορεί να ωφελήσει την οικονομία. Πώς λειτουργεί;

Η προστασία του Bitcoin από τον πληθωρισμό
Το Bitcoin προστατεύει πραγματικά από τον πληθωρισμό;

Ο πληθωρισμός, στο σύνολό του, προωθεί τις καταναλωτικές δαπάνες. Είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μιας χώρας και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προσπαθεί να επιτύχει ένα ποσοστό πληθωρισμού 2% προκειμένου να διατηρήσει τις τιμές σταθερές.

Σε μια υγιή οικονομία, θα πρέπει να αναμένονται μέτρια και σταθερά ποσοστά πληθωρισμού. Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις δαπανούν περισσότερα χρήματα για είδη και υπηρεσίες, γεγονός που οδηγεί σε οικονομική ανάπτυξη. Όταν η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά, οι κατασκευαστές αυξάνουν τις τιμές τους για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση, προκαλώντας πληθωρισμό bitcoins. Στην περίπτωση αυτή, ο πληθωρισμός μπορεί να θεωρηθεί ευεργετικός.

Ωστόσο, μια σημαντική αύξηση ή μείωση των τιμών πολύ γρήγορα δεν αποτελεί συνήθως ένδειξη καλών ειδήσεων. Οι αυξήσεις των τιμών ωθούν τους πελάτες να αναμένουν περαιτέρω αυξήσεις στο μέλλον, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ζήτηση. Οι παραγωγοί αναγκάζονται έτσι να αυξήσουν τις τιμές ως αποτέλεσμα αυτής της τάσης. Ο όρος “υπερπληθωρισμός” ή “ανεξέλεγκτος πληθωρισμός” αναφέρεται σε αυτό το μοτίβο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο πληθωρισμός είναι μια φυσιολογική οικονομική εξέλιξη – αλλά μπορεί επίσης να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Προστατευτικό πορτοφόλι γιατί οι επενδυτές ερωτεύτηκαν το bitcoin
Γιατί η κρυπτογράφηση και ο πληθωρισμός είναι σημαντικά για τα κρυπτονομίσματα

Ο αποπληθωρισμός των τιμών μιας Αποπληθωριστικής Ύφεσης χαρακτηρίζεται από μια μακροχρόνια τάση κατά την οποία οι τιμές πέφτουν συνεχώς. Οι καταναλωτές καθυστερούν να αγοράσουν προσδοκώντας χαμηλότερο κόστος στο μέλλον, καθώς αυτό συμβαίνει. Οι κατασκευαστές συνεχίζουν επίσης να μειώνουν τις τιμές για να προσελκύσουν αγοραστές, καθώς η ζήτηση μειώνεται.

Ο μέτριος πληθωρισμός των bitcoins ωφελεί την οικονομία με διάφορους τρόπους, καθώς τονώνει τις δαπάνες και προωθεί την οικονομική ανάπτυξη.

Γιατί είναι σημαντική η κρυπτογράφηση και ο πληθωρισμός για τα κρυπτονομίσματα;

Με την πιθανότητα υπερπληθωρισμού του παραδοσιακού χρήματος, οι επενδυτές στρέφονται να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στα ψηφιακά νομίσματα για να προστατευθούν από τη μελλοντική υποτίμηση του νομίσματος. Τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin και ο αιθέρας ( ETH ) αποτελούν μια φανταστική επιλογή για τη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων των επενδυτών που αναζητούν μια εναλλακτική λύση.

Το Bitcoin είναι καλά προστατευμένο από τον πληθωρισμό
Σε ποια τιμή θα φτάσει το bitcoin το 2023

Τα πλεονεκτήματα μιας εταιρικής εγγύησης Bitcoin

Η σπανιότητα είναι ένα από τα κλειδιά που καθιστούν ένα περιουσιακό στοιχείο ανθεκτικό στον πληθωρισμό. Επειδή το bitcoin έχει περιορισμένη ποσότητα, χάνει συνεχώς την αξία του, γι' αυτό και αποκαλείται “ψηφιακός χρυσός”.

Ο Satoshi Nakamoto, ο εφευρέτης του Bitcoin, επιθυμούσε η αξία κάθε μονάδας Bitcoin να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό διασφαλίστηκε από μια σταθερή μέγιστη προσφορά και τον χαμηλό ρυθμό με τον οποίο εξορύσσονται νέα Bitcoins.

Είναι το Bitcoin μια καλή επένδυση το 2023
Ποια είναι η πρόβλεψη για την τιμή του bitcoin για το 2025;

Δεν είναι εφικτό να παραχθεί ένα νέο bitcoin μόλις επιτευχθεί ο μέγιστος αριθμός. Οι συναλλαγές θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κανονικά και οι ανθρακωρύχοι που διανέμουν το νόμισμα θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν πληρωμή για τις υπηρεσίες τους σε αμοιβές επεξεργασίας.

Κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης, τι θα συμβεί στα bitcoins;

Το Bitcoin δημιουργήθηκε από τη Μεγάλη Ύφεση, γνωστή και ως “Μεγάλη Οικονομική Κρίση”. Ο Satoshi Nakamoto δημιούργησε το Bitcoin για να παρέχει στους ιδιώτες ένα νόμισμα που δεν απαιτούσε τρίτο μέρος ή κεντρική αρχή. Ως αποτέλεσμα προέκυψε ένα αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα.

Ποια είναι η χαμηλότερη τιμή bitcoin το 2023
Ποια είναι η χαμηλότερη τιμή bitcoin το 2023

Καθώς οι οικονομικές αβεβαιότητες παραμένουν στην τρέχουσα ύφεση, τα bitcoins εκτινάσσονται σε πρωτοφανή ύψη. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όταν άλλες μορφές επενδύσεων έχουν καταρρεύσει, το bitcoin συνέχισε να αυξάνει σημαντικά την αξία του.

Είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί στα bitcoins κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης- ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν αποκαλύψει την τεράστια ανθεκτικότητά τους. Ας πάρουμε λοιπόν θάρρος ότι, αν η ιστορία προσφέρει κάποια στοιχεία, το bitcoin μπορεί να περάσει αλώβητο από μια ακόμη οικονομική ύφεση.

κρυπτονομίσματα και πληθωρισμός
πληθωρισμός παρασύρουν το bitcoin

Κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης, οι δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις μπορούν να εξαπλωθούν σε χώρες με οικονομικούς δεσμούς. Επειδή το Bitcoin είναι επίσης εγγενώς διαφοροποιημένο, μπορεί να χρησιμεύσει ως περιουσιακό στοιχείο ανθεκτικό στην ύφεση. Σε αντίθεση με το δολάριο των ΗΠΑ, το οποίο επηρεάζεται από το ΑΕΠ και άλλους παράγοντες της αμερικανικής οικονομίας, όπως οι τιμές των εξαγωγών, η νομισματική πολιτική και η ζήτηση νομισμάτων, το Bitcoin παραμένει ανεπηρέαστο από τις οικονομικές απώλειες ή τα κέρδη οποιουδήποτε έθνους.

Πώς μπορεί το Bitcoin να βοηθήσει τους πελάτες μακροπρόθεσμα;

Το Bitcoin είναι απίθανο να ανατρέψει τα μεγάλα συγκεντρωτικά νομίσματα, αλλά έχει αλλάξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα από τη δημιουργία του το 2009. Η τεχνολογία του έχει βοηθήσει σε επαναστατικές βελτιώσεις στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) και είναι επωφελής για τους καταναλωτές που δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό σε όλο τον κόσμο.

πληθωρισμός παρασύρουν το bitcoin
Προστατεύει το Bitcoin από τον πληθωρισμό;

Η τεχνολογία blockchain έχει οδηγήσει σε ένα σωρό νέες εξελίξεις, αλλά ο πρωταρχικός της σκοπός είναι η ακριβής εξυπηρέτηση των ανθρώπων. Το θεμελιώδες χαρακτηριστικό της τεχνολογίας blockchain είναι ότι παρέχει στους χρήστες μια ασφαλή, χωρίς άδεια και αποκεντρωμένη μέθοδο για τη διενέργεια οικονομικών συναλλαγών. Το Bitcoin και άλλα κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία παρέχουν μια σταθερή εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά νομίσματα, προστατεύοντας από τον πληθωρισμό, ενώ επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς κυβερνητική εποπτεία.

Ας υποθέσουμε ότι είστε σε αναζήτηση μιας επικερδούς μακροπρόθεσμης επένδυσης. Προφανώς, ήρθε η ώρα να εξετάσετε το Bitcoin ως το νόμισμα που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα του κόσμου μας και να δημιουργήσει έναν πολυπόθητο μετασχηματισμό. η αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας τώρα μπορεί να ανταμείψει τους επενδυτές με τεράστιες αποδόσεις κάποια στιγμή στη συνέχεια.

Εξάλλου, έχουν εξορυχθεί 21 εκατομμύρια bitcoin- τι θα συμβεί με το κρυπτονόμισμα;

Ο αλγόριθμος έχει αποφασίσει ότι δεν θα παραχθεί περαιτέρω Bitcoin, ωστόσο οι ανθρακωρύχοι εξακολουθούν να έχουν κίνητρο να εξορύσσουν μπλοκ λόγω των ελκυστικών αμοιβών συναλλαγών που μπορούν να κερδίσουν.

πληθωρισμός παρασύρουν το bitcoin
Πώς μπορεί το Bitcoin να βοηθήσει τους πελάτες μακροπρόθεσμα;

Τι συμβαίνει στην αξία του bitcoin κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης;

Στην αρχή της πανδημίας COVID-19, οι τιμές του Bitcoin έπεσαν ελαφρά μαζί με το χρηματιστήριο. Ωστόσο, μέχρι τον Οκτώβριο οι επενδυτές άρχισαν να παίρνουν στα σοβαρά το κρυπτονόμισμα και ώθησαν τις τιμές σε υψηλό όλων των εποχών.

Ορισμένοι αναλυτές ανησυχούν ότι αν η αμερικανική οικονομία πέσει σε ύφεση το επόμενο έτος, η πρόσφατη ισχυρή συσχέτιση του bitcoin με τις αμερικανικές μετοχές θα μπορούσε να σημαίνει άσχημα νέα για το κρυπτονόμισμα. Αυτοί οι ειδικοί πιστεύουν ότι το πόσο επιτυχημένος θα είναι ο καιρός της καταιγίδας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία άλλων αγορών.

Εν κατακλείδι

Τα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, είναι ένας τρόπος προστασίας από τον πληθωρισμό. Αλλά πρόσφατες μελέτες αποκάλυψαν κάτι περισσότερο – ότι το Bitcoin μοιράζεται αξιοσημείωτες ομοιότητες με άλλες μεγάλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως οι μετοχές! Κατά συνέπεια, η επένδυση σε αυτή την επιλογή θα μπορούσε να είναι μία από τις πιο έξυπνες αποφάσεις που παίρνετε για το χαρτοφυλάκιό σας.

Εξάλλου, τι ακριβώς είναι η κρυπτογράφηση και ο πληθωρισμός;
πληθωρισμός παρασύρουν το bitcoin

Όταν τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική σταθερότητα, οι κεντρικές τράπεζες συνήθως αντιδρούν με αύξηση των επιτοκίων ή με τη λήψη άλλων μέτρων για τον περιορισμό του πληθωρισμού. Ως αποτέλεσμα, πολλά περιουσιακά στοιχεία συχνά υφίστανται υποτίμηση. Τα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, το Ethereum και το Litecoin, έχουν γνωρίσει μια αύξηση της δημοτικότητας πρόσφατα. Τούτου λεχθέντος, ορισμένα ψηφιακά νομίσματα έχουν ιδιότητες που θα πρέπει να τα βοηθήσουν να διατηρήσουν την αξία τους καλύτερα από άλλα με την πάροδο του χρόνου. Αυτές περιλαμβάνουν πράγματα όπως το ότι είναι σπάνια (περιορισμένη προσφορά), ότι είναι εύκολο να μετακινηθούν ή να ανταλλαγούν χωρίς τέλη και ότι δεν υπόκεινται σε άμεσο κυβερνητικό έλεγχο.

Η διαφοροποίηση του επενδυτικού σας χαρτοφυλακίου είναι το κλειδί, και τα κρυπτονομίσματα μπορούν να σας το προσφέρουν αυτό, διασπείροντας τις επενδύσεις που έχετε. Παρ' όλα αυτά, αποφύγετε να τοποθετήσετε πάρα πολλούς πόρους σε μία μόνο κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς