Οι 10 καλύτερες επιδόσεις σε δεξαμενές ρευστότητας κρυπτονομισμάτων το 2023

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Είναι ασφαλείς οι δεξαμενές κρυπτονομισμάτων;

Παρ' όλα αυτά, σε περιόδους μεγάλων διακυμάνσεων των τιμών των κρυπτονομισμάτων, οι δεξαμενές ρευστότητας μπορεί να οδηγήσουν σε τεράστιες συνολικές απώλειες λόγω της αδυναμίας ανάκτησής τους. Αυτό συμβαίνει όταν η συλλογική αξία των κατατεθειμένων token της δεξαμενής πέφτει ως συνέπεια της ασταθούς ρευστής προσφοράς αντί των αποταμιευμένων κεφαλαίων, γεγονός που προκαλεί δραστική μετακίνηση των περιουσιακών στοιχείων συναλλαγών εντός της δεξαμενής.

⚡️ Είναι οι πισίνες Uniswap κερδοφόρες;

Μια πειραματική μελέτη που διεξήχθη από την Bancor, ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο συναλλαγών, αποκαλύπτει ότι πάνω από τους μισούς παρόχους ρευστότητας Uniswap υφίστανται οικονομικές απώλειες λόγω παροδικής απώλειας (IL).

⚡️ Είναι η ρευστότητα του Uniswap ασφαλής;

Το USWAP είναι ένα ασφαλές, αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο και μια δεξαμενή ρευστότητας, επειδή βασίζεται στην πολύ ισχυρή αλυσίδα μπλοκ Ethereum. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του USWAP μπορούν να εμπιστεύονται ότι τα κεφάλαιά τους είναι ασφαλή από κακόβουλους φορείς ή χάκερ.

⚡️ Τρέχει το Uniswap στο Ethereum;

Αξιοποιώντας την τεχνολογία blockchain του Ethereum, αυτή η πλατφόρμα προσφέρει μια αξιόπιστη και ασφαλή υπηρεσία.

ρευστότητας κρυπτονομισμάτων

Οι δεξαμενές ρευστότητας κρυπτονομισμάτων αναφέρονται σε αποθέματα μετρητών που συνήθως διαθέτουν δύο κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, παρόμοια με τα ζεύγη Forex. Για παράδειγμα, το ETH/USDT είναι μια δεξαμενή που συνδυάζει το Ethereum (ETH) και το Stablecoin USDT. Οι έξυπνες συμβάσεις αυτοματοποιούν και διευκολύνουν τη διαπραγμάτευση δύο ζευγών κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων σε αυτές τις δεξαμενές, οι οποίες αποτελούνται από έναν κώδικα έξυπνων συμβάσεων που αυτοματοποιούν και καθιστούν απλούστερη την εκτέλεση των συναλλαγών.

Οι έμποροι και οι επενδυτές μπορούν να εμπορεύονται μάρκες ακόμη και αν δεν υπάρχουν πραγματικοί αγοραστές ή πωλητές πρόθυμοι να αγοράσουν ή να πουλήσουν σε τιμές αγοράς χάρη σε αυτές τις έξυπνες συμβάσεις. Χρησιμοποιώντας αλγόριθμους και έξυπνη κωδικοποίηση, οι δεξαμενές ρευστότητας διευκολύνουν πολύ τους επενδυτές να αγοράζουν ή να πωλούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Πώς λειτουργούν οι δεξαμενές ρευστότητας κρυπτονομισμάτων
Είναι ασφαλείς οι δεξαμενές κρυπτονομισμάτων;

Η δεξαμενή ρευστότητας είναι μια αρκετά νέα έννοια στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Στις αρχές του 2018, το πρώτο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο που βασίζεται στο δίκτυο Ethereum, το IDEX, εγκαινίασε τις δεξαμενές ρευστότητας. Το Kyber Network και η Bancor ακολούθησαν σύντομα με τις δικές τους εκδοχές των liquidity pools κρυπτογράφησης αργότερα το ίδιο έτος.

Τι είναι οι δεξαμενές ρευστότητας και πώς δημιουργούνται;

Πρέπει πρώτα να αντιληφθούμε πώς λειτουργεί το μοντέλο του βιβλίου εντολών για να κατανοήσουμε πώς σχηματίζονται οι δεξαμενές ρευστότητας. Αυτό το μοντέλο χρησιμοποιείται συνήθως από την παραδοσιακή χρηματοοικονομική για τη συγκέντρωση αγοραστών και πωλητών στην αγορά.

ρευστότητας κρυπτονομισμάτων
Ποιο κρυπτονόμισμα έχει την καλύτερη ρευστότητα;

Το Μοντέλο Βιβλίου Παραγγελιών είναι μια μέθοδος απεικόνισης δεδομένων μετοχών σε μορφή που είναι εύκολα κατανοητή.

Το μοντέλο περιέχει δύο στήλες: την πλευρά “Προσφορά” και την πλευρά “Προσφορά”. Στην αριστερή στήλη “Προσφορά” παρατίθενται όλοι οι δυνητικοί αγοραστές του περιουσιακού στοιχείου μαζί με την ιδανική τιμή αγοράς τους. Η δεξιά στήλη υποδεικνύει πόσα κουπόνια θέλουν να αγοράσουν.

Διαχειριστές αγοράς

Από την άλλη πλευρά, προσθέστε ρευστότητα σε μια δεξαμενή παρέχοντας ρευστότητα τόσο στους αγοραστές όσο και στους πωλητές. Σε αντάλλαγμα για τις προσπάθειές τους, κερδίζουν ένα μικρό ποσοστό από κάθε συναλλαγή ως αμοιβή.

ρευστότητας κρυπτονομισμάτων
Τι είναι οι δεξαμενές ρευστότητας crypto στο Defi

Οι δεξαμενές ρευστότητας αποτελούν βασικό στοιχείο των πρωτοκόλλων αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi).

Μια δεξαμενή ρευστότητας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι σαν ένας αποταμιευτικός λογαριασμός στον οποίο μπορείτε να καταθέσετε τα ψηφιακά σας περιουσιακά στοιχεία. Η διαφορά είναι ότι όταν χρησιμοποιείτε μια δεξαμενή ρευστότητας, τα κατατεθειμένα περιουσιακά στοιχεία σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή ρευστότητας σε άλλους χρήστες που θέλουν να διαπραγματευτούν ή να χρησιμοποιήσουν το ίδιο περιουσιακό στοιχείο.

Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο περιουσιακό στοιχείο χωρίς να χρειάζεται να το αγοράσουν άμεσα και παρέχει επίσης στους χρήστες έναν τρόπο να κερδίζουν παθητικό εισόδημα από την παροχή ρευστότητας.

Τι είναι οι δεξαμενές ρευστότητας κρυπτονομισμάτων
Ποιες δεξαμενές ρευστότητας κρυπτογράφησης είναι καλύτερες

Οι δεξαμενές ρευστότητας χρησιμεύουν ως ψηφιακές αγορές για διάφορους τύπους συναλλαγών, όπως αποκεντρωμένα χρηματιστήρια, πλατφόρμες δανεισμού και αγορές παραγώγων. Παρέχοντας ρευστότητα σε αυτούς τους χώρους, οι χρήστες μπορούν να βοηθήσουν τη σταθερότητα των τιμών και την ομαλή ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Πώς λειτουργεί;

Πώς λειτουργούν οι δεξαμενές ρευστότητας για κρυπτονομίσματα; Όλα ξεκινούν με τους “παρόχους ρευστότητας” ή LPs. Πρόκειται για άτομα που συμφωνούν να παρέχουν τόσο DAI όσο και ETH (όπως DAI/ETH, ETH/USDT) στη δεξαμενή ρευστότητας με αντάλλαγμα ένα πολύ μικρό ποσοστό από κάθε συναλλαγή.

Πώς λειτουργούν οι δεξαμενές ρευστότητας κρυπτονομισμάτων
Ταμεία που υποστηρίζουν το έργο του DeFi

Οι LPs παρέχουν ρευστότητα στη δεξαμενή και σε αντάλλαγμα ανταμείβονται με ένα μέρος των αμοιβών των συναλλαγών. Όσο περισσότερη ρευστότητα παρέχεται, τόσο υψηλότερες θα είναι οι ανταμοιβές.

Το παιχνίδι έχει αλλάξει χάρη στους αυτοματοποιημένους market makers.

Είναι απαραίτητοι για τους market makers, οι οποίοι διατηρούν το μοντέλο της στοίβας εντολών σε λειτουργία και βοηθούν στις συναλλαγές και στη δημιουργία ρευστότητας. Τέτοιοι market makers γνωστοί ως “AMMs” ή Automated Market Makers δραστηριοποιούνται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Είναι αυτοματοποιημένοι χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο και προγραμματισμένοι στην αλυσίδα μπλοκ με έξυπνα συμβόλαια.

Είναι κερδοφόρες οι δεξαμενές Uniswap
Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα επενδύοντας σε δεξαμενές ρευστότητας;

Η τεχνολογία blockchain αλλάζει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο δημιουργώντας έναν νέο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία εξαλείφει ουσιαστικά την ανάγκη για εξωτερικούς market makers στις αγορές. Εκτός από τη σύνδεση με τις δεξαμενές κρυπτογράφησης ρευστότητας, οι AMM αυτοματοποιούν τη διαδικασία δημιουργίας αγορών. Αυτό έχει φέρει επανάσταση στην αγορά, καθώς οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα, ανεξαρτήτως μεγέθους ή σημασίας, μπορεί πλέον να διαπραγματεύεται αυτόματα χάρη σε ένα AMM και μια δεξαμενή ρευστότητας. Οι συναλλασσόμενοι δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζουν πολλές ολισθήσεις ή να περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα για να βρουν μια αντιστοιχία- όλα είναι αυτοματοποιημένα με το AMM.

Ο συντελεστής απωλειών είναι ένας μεταβλητός αριθμός

Όταν επενδύετε σε μια δεξαμενή ρευστότητας, πρέπει να κατανοήσετε την έννοια της “μη μόνιμης απώλειας”, καθώς επηρεάζει σημαντικά τα κέρδη της LP. Μια μη μόνιμη ζημία είναι μια απρόβλεπτη μείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που συνεισφέρετε στη δεξαμενή ρευστότητας.

Ποιες δεξαμενές ρευστότητας κρυπτογράφησης είναι καλύτερες
Είναι δυνατόν να χάσει κανείς χρήματα επενδύοντας σε μια δεξαμενή ρευστότητας;

Αυτή η διανομή συμβαίνει όταν ένα LP δίνει δύο περιουσιακά στοιχεία σε παρόμοιες αναλογίες, αλλά το ένα είναι πολύ πιο ευμετάβλητο από το άλλο. Για παράδειγμα, εάν η DAI και η ETH διανέμονται και οι δύο από ένα LP σε ίσα μέρη και η τιμή της ETH στη συνέχεια αυξάνεται, οι οργανισμοί αρμπιτράζ θα πρέπει να προσαρμόσουν και πάλι τις αναλογίες μετακινώντας ρευστότητα από τη μία δεξαμενή στην άλλη. Κατά συνέπεια, αυτό προκαλεί απώλεια αξίας για τον αρχικό πάροχο ρευστότητας.

Ωστόσο, αυτό είναι μόνο προσωρινό, διότι μόλις η τιμή της ETH πέσει και η αναλογία ισορροπήσει ξανά, ο πάροχος ρευστότητας θα ανακτήσει την αρχική του επένδυση.

Αυτός ο παράγοντας μη μόνιμων απωλειών πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή ενός σήματος LP. Το καλύτερο θα ήταν να επιλέξετε ένα μάρκο LP που δεν θα παρουσιάζει μεγάλη μεταβλητότητα τιμών, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτή τη μη μόνιμη απώλεια.

Πλεονεκτήματα των δεξαμενών ρευστότητας
Είναι δυνατόν να χάσετε χρήματα στο Uniswap;

Πλεονεκτήματα των δεξαμενών ρευστότητας

Τα οφέλη από τη χρήση μιας δεξαμενής ρευστότητας είναι:

Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να συναλλάσσεστε χωρίς άγχος, καθώς η ρευστότητα της δεξαμενής διαπραγματεύεται αυτόματα με τη χρήση έξυπνων συμβολαίων – και δεν χρειάζεται να βρείτε έναν συνεργάτη συναλλαγών με τα ίδια ενδιαφέροντα στο κρυπτονόμισμα.

Μειονεκτήματα των δεξαμενών ρευστότητας
Πλεονεκτήματα των δεξαμενών ρευστότητας

Κατά τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων, είναι πιθανό να συναντήσετε ανθρώπους που ζητούν παράλογα υψηλές τιμές ή που πωλούν τα περιουσιακά τους στοιχεία για φτηνά. Αν θέλετε να είστε επιτυχημένοι σε αυτόν τον κλάδο, τότε χρειάζεστε εξαιρετικές διαπραγματευτικές ικανότητες και μια σταθερή αίσθηση της ηθικής. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν διαθέτουν όλοι αυτά τα χαρακτηριστικά- ωστόσο, αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι οι δεξαμενές ρευστότητας αλλάζουν την αξία των κρυπτονομισμάτων ανάλογα με την ισοτιμία της αγοράς.

Κίνδυνοι της πλημμύρας
Τι είναι οι δεξαμενές ρευστότητας κρυπτονομισμάτων

Οι χρήστες στα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης δεν αποκτούν περιουσιακά στοιχεία μέσω συναλλαγών. Αποκτούν περιουσιακά στοιχεία από μια δεξαμενή ρευστότητας που έχει ήδη χρηματοδοτηθεί από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες άλλων χρηστών. Ως εκ τούτου, η διαδικασία είναι κυκλική.

Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία επίπτωση στην αγορά. Λόγω των δεξαμενών ρευστότητας, δεν έχουμε πλέον πωλητές που ζητούν τιμές δύο φορές την αγοραία αξία ή αγοραστές που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν εκπτώσεις κάτω του μέσου όρου. Έτσι, οι συναλλαγές διεξάγονται πλέον πιο ομαλά. Επίσης, δεδομένου ότι η δεξαμενή ρευστότητας είναι μια ομάδα περιουσιακών στοιχείων που υποστηρίζονται από ένα έξυπνο συμβόλαιο, οι αξίες τους ανατρέπονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Πώς μπορώ να επενδύσω σε ένα κρυπτονόμισμα με δεξαμενές ρευστότητας
Μειονεκτήματα των δεξαμενών ρευστότητας

Μειονεκτήματα των δεξαμενών ρευστότητας

Παρόλο που οι δεξαμενές ρευστότητας προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα και εφαρμογές υψηλής ποιότητας, έχουν επίσης ορισμένα σημαντικά μειονεκτήματα. Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που αναλαμβάνετε κατά την ένταξή σας στη δεξαμενή ρευστότητας:

Οι κίνδυνοι των αυτοεκτελούμενων συμβάσεων.

Σημαντικές απώλειες μπορεί να προκύψουν αν αγνοήσετε τους κινδύνους που σχετίζονται με τις έξυπνες συμβάσεις. Για παράδειγμα, μια δεξαμενή ρευστότητας αποκτά τα περιουσιακά σας στοιχεία μόλις τα συνεισφέρετε. Το ίδιο το συμβόλαιο μπορεί να χρησιμεύσει ως θεματοφύλακας, παρόλο που δεν υπάρχουν μεσάζοντες που διαχειρίζονται τα κεφάλαιά σας. Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσατε να χάσετε μόνιμα τα χρήματά σας εάν υπάρξει ένα συστημικό λάθος, όπως ένα δάνειο flash.

Ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων βραχυπρόθεσμα

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα απώλειας κατά την επένδυση, ιδίως σε δεξαμενές ρευστότητας διπλής όψης, όπου οι απώλειες μπορεί να κυμαίνονται από μικρούς έως μεγάλους όγκους. Σε σύγκριση με την απλή “διακράτηση”, αυτού του είδους η απώλεια οδηγεί σε πραγματική χρηματική απώλεια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την έρευνά σας και ότι γνωρίζετε σε τι μπλέκεστε πριν επενδύσετε χρήματα.

Μειονεκτήματα των δεξαμενών ρευστότητας
Κορυφαίες δεξαμενές ρευστότητας στον κλάδο

Κίνδυνοι της πλημμύρας

Προσοχή στις συμφωνίες στις οποίες οι σχεδιαστές μπορούν να αλλάξουν τους κανόνες της πισίνας για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους. Ορισμένα στελέχη έχουν CODE ή άλλη πρόσβαση που τους επιτρέπει να παρακάμπτουν την ασφάλεια και να εισάγουν τον κώδικα του έξυπνου συμβολαίου. Αυτό μπορεί να επιτρέψει σε κακόβουλους φορείς τη δυνατότητα να προκαλέσουν ζημιά, όπως η κατάσχεση όλων των χρημάτων στη δεξαμενή.

Κορυφαίες δεξαμενές ρευστότητας στον κλάδο

Υπάρχουν πολλές δεξαμενές ρευστότητας κρυπτογράφησης στη βιομηχανία κρυπτογράφησης, αλλά ποιες είναι οι καλύτερες; Ας ρίξουμε μια ματιά στις κορυφαίες δεξαμενές ρευστότητας στον χώρο.

Uniswap

Ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων βραχυπρόθεσμα
Τι είναι η δεξαμενή ρευστότητας;

Το αποκεντρωμένο πρωτόκολλο ρευστότητας Kyber Network επιτρέπει στους χρήστες να εμπορεύονται μάρκες ERC20 στην αλυσίδα μπλοκ Ethereum. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αυτοματοποιημένους market makers στον κλάδο. Το Uniswap είναι απίστευτα επιτυχημένο από την έναρξή του το 2018. Το 2020, επεξεργάστηκε συναλλαγές αξίας άνω των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είχε ρευστότητα άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πρωτόκολλο ήταν τόσο επιτυχημένο που έχουν δημιουργηθεί πολλά άλλα κρυπτονόμισμα με δεξαμενές ρευστότητας που είναι εμπνευσμένα από το σχεδιασμό του.

Εξισορροπητής

Τι είναι οι δεξαμενές κρυπτογράφησης υψηλής ρευστότητας
Τι παρέχει ρευστότητα κρυπτονομισμάτων;

Δημιουργούν ευκαιρίες τόσο για τους συναλλασσόμενους όσο και για τους παρόχους ρευστότητας. Από την άλλη πλευρά, το Balancer ενθαρρύνει την καλλιέργεια αποδόσεων για να δώσει κίνητρα στους χρήστες να παρέχουν ρευστότητα. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να καταθέσει δύο μάρκες σε μια δεξαμενή και να κερδίζει αμοιβές από τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στη δεξαμενή – παρόμοια με την Uniswap.

Επιπλέον, η τεχνολογία έξυπνων συμβολαίων του Balancer επιτρέπει προηγμένες συναλλαγές

Bancor

Ποια είναι μια καλή δεξαμενή ρευστότητας κρυπτογράφησης
Πώς να βρείτε την καλύτερη πισίνα ρευστότητας;

Το δίκτυο Bancor συνδέει τους χρήστες και τους παρόχους ρευστότητας, επιτρέποντας την εύκολη ανταλλαγή token εντός της αλυσίδας. Με το πρωτόκολλο Liquidity Pool, μπορείτε να ποντάρετε τα περιουσιακά σας στοιχεία για να παρέχετε ρευστότητα σε μια δεξαμενή και να κερδίζετε ανταμοιβές από τα τέλη συναλλαγών, ενώ παράλληλα έχετε πλήρη έλεγχο των κεφαλαίων σας. Είστε σε θέση να καταθέσετε ή να αποσύρετε οποιοδήποτε ποσό, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να χρειάζεστε άδεια από κανέναν.


Το πρωτόκολλο Bancor Liquidity Pool βασίζεται σε ένα καινοτόμο μοντέλο καμπύλης δεσμών, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της τιμής ενός token σταθερής, δημιουργώντας και καταστρέφοντας αυτόματα token ανάλογα με τις ανάγκες και τη ζήτηση της αγοράς. Αυτό διασφαλίζει ότι οι τιμές διατηρούνται σε επίπεδα ισορροπίας, επιτρέποντας πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς συναλλαγές για όλους τους εμπλεκόμενους.

Curve Finance

επεξήγηση της ρευστότητας
Οι 10 καλύτερες δεξαμενές ρευστότητας κρυπτονομισμάτων το 2023

Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα ρευστότητας και να μην περιορίζονται σε ένα κουπόνι ή νόμισμα. Επιπλέον, η Curve Finance χρησιμοποιεί προηγμένα έξυπνα συμβόλαια και πρωτόκολλα απόδοσης για να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις των χρηστών, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο. Το πρωτόκολλο παρέχει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να κερδίζουν ανταμοιβές με την τοποθέτηση των token τους στη δεξαμενή ρευστότητας, επιτρέποντάς τους να αυξάνουν τα κέρδη τους μέσω παθητικού εισοδήματος.

Πρωτόκολλο κυρτότητας

Πόσο μεγάλη πρέπει να είναι μια δεξαμενή ρευστότητας
Πώς κερδίζετε τα pools ρευστότητας;

Ο Zubin Koticha, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Opyn (dapp για την ασφάλιση των καταθέσεων DeFi), δημοσίευσε το αρχικό σχέδιο εργασίας του πρωτοκόλλου Convexity τον Νοέμβριο του 2019. Το έγγραφο μπορείτε να το βρείτε εδώ. Η πρόταση περιγράφει έναν μηχανισμό/στρατηγική για την ασφάλιση καταθέσεων και την αντιστάθμιση κινδύνου.

Ως συγγραφέας δικαιωμάτων προαίρεσης, μπορείτε να καταθέσετε κρυπτογραφικά ενέχυρα για να κόψετε μάρκες ERC-20 (oTokens) σύμφωνα με καθορισμένες παραμέτρους (π.χ. υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο, τιμή άσκησης, ημερομηνία λήξης). Σε αντάλλαγμα για την πώληση αυτών των δικαιωμάτων σε αγοραστές ως έναν τρόπο να κερδίσουν από τα περιουσιακά τους στοιχεία (που έχουν κατατεθεί ως εγγύηση δημιουργούν τα oTokens), οι συγγραφείς κερδίζουν ασφάλιστρα από τους αγοραστές που τα αγοράζουν σε ανταλλαγές όπως η 0x ή η Uniswap η τελευταία από τις οποίες χρησιμοποιείται για τη δημιουργία δεξαμενών ρευστότητας.

DeversiFy

Πώς κερδίζετε μια δεξαμενή ρευστότητας
Πώς δημιουργείτε ρευστότητα στην πισίνα;

Το DeversiFy είναι απίστευτα επιτυχημένο από την έναρξή του το 2018. Το 2020, επεξεργάστηκε συναλλαγές αξίας άνω των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είχε ρευστότητα άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πρωτόκολλο ήταν τόσο επιτυχημένο που έχουν δημιουργηθεί πολλές άλλες δεξαμενές ρευστότητας εμπνευσμένες από το σχεδιασμό του.

KeeperDAO

Τι είναι μια δεξαμενή ρευστότητας NFT
Τι είναι η δεξαμενή ρευστότητας Uniswap;

Το Gopal είναι ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο δεξαμενής ρευστότητας που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν πολλαπλές μάρκες ERC20 στην αλυσίδα μπλοκ Ethereum. Με το Gopal, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να εμπορεύεστε οποιοδήποτε ERC20 token χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από ένα κεντρικό ανταλλακτήριο.

Από την έναρξη λειτουργίας του KeeperDAO το 2018, το KeeperDAO έχει σημειώσει απίστευτη επιτυχία. Το 2020, επεξεργάστηκε συναλλαγές αξίας 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είχε ρευστότητα 800 εκατομμυρίων δολαρίων.Το πρωτόκολλο ήταν τόσο επιτυχημένο που πολλές άλλες δεξαμενές ρευστότητας δημιουργήθηκαν ως απάντηση, χρησιμοποιώντας το σχεδιασμό του ως έμπνευση.

Το Gopal ξεχωρίζει μεταξύ αυτών των πρωτοκόλλων λόγω των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων του. Υποστηρίζει τόσο τους αυτοματοποιημένους market makers (AMM) όσο και τις συναλλαγές σε βιβλίο παραγγελιών, επιτρέποντας πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς συναλλαγές. Υπάρχει επίσης ένας εξελιγμένος μηχανισμός αντιστοίχισης που επιτρέπει τη βέλτιστη εκτέλεση συναλλαγών ακόμη και όταν το δίκτυο είναι συμφορημένο ή αργό. Τέλος, η Gopal διαθέτει αρκετές διασφαλίσεις για να διασφαλίσει ότι τα κεφάλαια των χρηστών παραμένουν ασφαλή και ρευστά.

Cyber Net.

Είναι κερδοφόρες οι δεξαμενές ρευστότητας κρυπτογράφησης της Uniswap
επεξήγηση της ρευστότητας

Με τη δυνατότητα πρόσβασης σε ρευστότητα από πολλαπλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των χρηματιστηρίων και των prime brokers, οι έμποροι μπορούν να επωφεληθούν από τις αποκλίσεις των τιμών στις διάφορες αγορές. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελές όταν πρόκειται για ασταθή περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα. Επιπλέον, οι δεξαμενές ρευστότητας της Cyber Net παρέχουν στους συναλλασσόμενους πρόσθετη προστασία από τη χειραγώγηση της αγοράς και άλλους κινδύνους που συνδέονται με τη διαπραγμάτευση σε κεντρικά χρηματιστήρια.

Οι δεξαμενές ρευστότητας της Cyber Net στοχεύουν να δώσουν στους συναλλασσόμενους τον έλεγχο και τη διαφάνεια των κεφαλαίων τους. Παρέχοντας πρόσβαση στα υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία, οι επενδυτές μπορούν να κάνουν επιλογές σχετικά με το πότε είναι καλύτερο γι' αυτούς να αγοράσουν ή να πουλήσουν, αντί να βασίζονται σε τρίτους μεσίτες. Κατά συνέπεια, αυτό μειώνει τις ευκαιρίες για απάτη, ενώ ταυτόχρονα βοηθά τους συναλλασσόμενους να κερδίσουν περισσότερα χρήματα ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο.

OIN Finance.

επεξήγηση της ρευστότητας
Τι κάνει η OIN Finance;

Η πλατφόρμα απόσυρσης της δεξαμενής επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα token τους ανά πάσα στιγμή και τους παρέχει επίσης δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη δεξαμενή ρευστότητας. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το πότε να αποσύρουν τα token τους από τη δεξαμενή.


Η OIN Finance δεν διαθέτει μόνο μια δεξαμενή ρευστότητας, αλλά και μια έξυπνη δεξαμενή που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένες στρατηγικές και ευκαιρίες καλλιέργειας αποδόσεων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο, αναπτύσσοντας στρατηγικές που βασίζονται σε έξυπνες συμβάσεις. Με αυτό το χαρακτηριστικό, οι χρήστες είναι σε θέση να αναπτύσσουν συστήματα που αλλάζουν αυτόματα την έκθεσή τους σε διαφορετικά μάρκες ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

ICTE

Πώς να εισέλθετε σε μια δεξαμενή ρευστότητας
επεξήγηση της ρευστότητας

Το ICT είναι μια δεξαμενή ρευστότητας κρυπτογράφησης που επιτρέπει στους χρήστες να διαπραγματεύονται μάρκες ERC20 στην αλυσίδα μπλοκ του Ethereum.

Αυτή η δεξαμενή ρευστότητας κρυπτογράφησης είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στον κλάδο και ήταν ένας από τους πρώτους αυτοματοποιημένους market makers.

Το 2020, η ICTE επεξεργάστηκε συναλλαγές ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είχε ρευστότητα άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πρωτόκολλο ήταν τόσο επιτυχημένο που πολλές άλλες δεξαμενές ρευστότητας δημιουργήθηκαν εμπνευσμένες από τον σχεδιασμό του.

Τελευταία λόγια.

Ημερήσια αλυσίδα των καλύτερων δεξαμενών ρευστότητας κρυπτογράφησης και η σημασία τους
Top 10 Cryptocurrency Liquidity Pools το 2023

Τα πρωτόκολλα δεξαμενής ρευστότητας κρυπτονομισμάτων βρίσκονται σε έξαρση και για καλό λόγο. Προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους επένδυσης. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε επένδυση, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας προτού τοποθετήσετε χρήματα σε ένα pool. Τα παρακάτω είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή pools ρευστότητας κρυπτονομισμάτων που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Επειδή ο κλάδος των δεξαμενών ρευστότητας παρουσιάζει διαρκείς διακυμάνσεις, είναι ζωτικής σημασίας να είστε ενήμεροι για τα τρέχοντα νέα και τις εξελίξεις.

Παρόλο που το παρακάτω κείμενο θα δώσει μια ευρεία κατανόηση των πρωτοκόλλων για τις δεξαμενές ρευστότητας, δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως επενδυτική συμβουλή.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς