Οδηγός για τους φόρους κρυπτογράφησης το 2023

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Θα φορολογηθεί το κρυπτονόμισμα;

Ναι, τα bitcoin, το Ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα που κατέχετε είναι φορολογητέα. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων (IRS) αναγνωρίζει το κρυπτονόμισμα ως περιουσιακό στοιχείο ισοδύναμο με τις μετοχές, τον χρυσό και άλλες πολύτιμες επενδύσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα φορολογηθεί αναλόγως.

⚡️ Πώς λειτουργούν οι φόροι με το κρυπτονόμισμα;

Οι έμποροι κρυπτονομισμάτων που κατέχουν τα περιουσιακά τους στοιχεία για λιγότερο από ένα έτος πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν έως και 25% των τυχόν κερδών που προκύπτουν σε φόρο βραχυπρόθεσμων κεφαλαιακών κερδών. Ο απλός υπολογισμός είναι ότι αυτό ισούται με το εύρος του κανονικού σας φόρου εισοδήματος, από 10% έως 37%.

⚡️ Τι είναι το fiat έναντι του κρυπτονομίσματος;

Σε αντίθεση με τα κοινά fiat νομίσματα, όπως το δολάριο, το ευρώ ή το γεν, που χρησιμεύουν για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών, τα κρυπτονομίσματα και τα κουπόνια είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που κατασκευάζονται με τη χρήση κώδικα υπολογιστή. Το κρυπτονόμισμα είναι ένα εγγενές περιουσιακό στοιχείο της αλυσίδας μπλοκ, ενώ τα μάρκες είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται σε μια υπάρχουσα αλυσίδα μπλοκ.

⚡️ Ποιο κρυπτονόμισμα θα αντικαταστήσει το bitcoin;

Ψάχνετε για μια οικονομική έκδοση του bitcoin; Τότε το litecoin θα πρέπει να είναι η επιλογή σας! Είναι το πιο ευρέως γνωστό κρυπτονόμισμα και παρέχει μια εξαιρετική επιλογή εάν το ακριβό bitcoin είναι εκτός του προϋπολογισμού σας. Συγκρίσιμο με το Bitcoin, το κύριο πλεονέκτημα αυτού του κρυπτονομίσματος είναι η ικανότητά του να εκτελεί γρήγορα συναλλαγές.

φόρος κρυπτονομισμάτων

Κατά τη διάρκεια του 2021, τα κρυπτονομίσματα είχαν μια σπουδαία χρονιά. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι πάνω από το δέκα τοις εκατό των Αμερικανών έκαναν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα πέρυσι – αν ήσασταν ένας από αυτούς, ίσως αναρωτιέστε πώς οι συναλλαγές σας και άλλες δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων θα επηρεάσουν τη φορολογία σας.

Η IRS κατατάσσει τα κρυπτονομίσματα στα περιουσιακά στοιχεία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως και άλλες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, θεωρεί τα κρυπτονομίσματα ως περιουσιακά στοιχεία και φορολογεί τις συναλλαγές που δημιουργούν ή λαμβάνουν με παρόμοιο τρόπο bitcoin με τις μετοχές και τα ομόλογα. Εάν χρησιμοποιείτε bitcoin για μια επιχειρηματική συναλλαγή, πρέπει να το αναφέρετε στην IRS και στις φορολογικές αρχές της πολιτείας σας. Αυτό το δοκίμιο θα εξηγήσει τους φόρους των κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Πώς φορολογείται ο έμπορος κρυπτογράφησης στις ΗΠΑ;
Πρέπει να αναφέρω τα κρυπτονομίσματα στην εφορία;

Υπάρχει κάποια φορολογική υποχρέωση που σχετίζεται με το κρυπτονόμισμα;

Η IRS τηρεί το ίδιο πρότυπο. Η IRS το αντιμετωπίζει με τον ίδιο σεβασμό. Οι φόροι που πληρώνετε για τα κέρδη σας από κρυπτονομίσματα εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο αποκτήσατε το κρυπτονόμισμα και για πόσο καιρό το είχατε στην κατοχή σας, ως εισόδημα από κεφαλαιακά κέρδη ή μισθούς.

Πώς φόρος κρυπτονομισμάτων
Κατανόηση του φόρος κρυπτονομισμάτων

Είναι ζωτικής σημασίας να εξετάσετε πώς χρησιμοποιήσατε το κρυπτονόμισμα το 2021 για να αποφασίσετε αν θα πρέπει να πληρώσετε φόρους ή όχι. Τα φορολογητέα γεγονότα είναι συναλλαγές που οδηγούν σε φόρο. Τα αφορολόγητα γεγονότα είναι εκείνα που δεν συνεπάγονται φόρο. Ας τα εξετάσουμε περαιτέρω:

 • Μη φορολογητέα γεγονότα είναι εκείνα που δεν οδηγούν σε φορολογητέα κέρδη ή ζημίες.
 • Η αγορά και η κατοχή κρυπτονομισμάτων έναντι μετρητών δεν φορολογείται. Όταν πουλήσετε και πραγματοποιήσετε τα κέρδη σας, θα πληρώσετε φόρο.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να δωρίσετε το Bitcoin σας σε μια φιλανθρωπική αφορολόγητη οργάνωση ή μη κερδοσκοπικό οργανισμό! Με τις γενναιόδωρες συνεισφορές σας σε ένα πλήρως αναγνωρισμένο από την IRS 501(c)(3) φιλανθρωπικό ίδρυμα, όπως το GiveCrypto.org, θα μπορούσατε να είστε επιλέξιμοι για φορολογικές εκπτώσεις!
Φορολογία κρυπτονομισμάτων
φόρος κρυπτονομισμάτων 2023
 • Εάν λάβετε κρυπτονόμισμα ως δώρο, πιθανότατα δεν θα φορολογηθείτε, καθώς δεν θα πουλήσετε ή δεν θα συμμετάσχετε σε άλλες φορολογητέες δραστηριότητες, όπως η τοποθέτηση στοιχημάτων.
 • Δίνοντας ένα δώρο: πόσο ευγενικό εκ μέρους σας! Κάθε δικαιούχος μπορεί να λάβει έως και 15.000 δολάρια σε χρήματα δώρου κάθε χρόνο χωρίς να πληρώσει φόρους (και περισσότερα στους εταίρους). Με δώρα αξίας άνω των 15.000 δολαρίων ανά άτομο, απαιτείται η συμπλήρωση ενός φορολογικού εντύπου δωρεάς, το οποίο συνήθως δεν προκαλεί περαιτέρω οικονομικές υποχρεώσεις. Ακόμη και αν δεν χρειάστηκε να πληρώσετε φόρους για το κρυπτονόμισμα που λάβατε ως δώρο, ο παραλήπτης θα πρέπει να παρακολουθεί τη βάση κόστους του για όταν το διαθέσει.
 • Ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων στο πορτοφόλι σας: η μεταφορά κρυπτονομισμάτων από ένα πορτοφόλι ή λογαριασμό σε άλλο είναι αφορολόγητη. Όταν πουλάτε, θα πληρώσετε φόρο για τα κέρδη.
φόρος κρυπτονομισμάτων
Πόσο φόρο πρέπει να πληρώσετε για την κρυπτογράφηση

Φορολογείται ως κεφαλαιακό κέρδος, αλλά δεν φορολογείται στην τιμή πώλησης

Φόρος κρυπτογράφησης: πληρωμή κεφαλαιακών κερδών σε bitcoin και etherium

 • Είναι δυνατή η πώληση κρυπτονομισμάτων έναντι μετρητών. Εάν έχετε πουλήσει το κρυπτονόμισμα σας για δολάρια, τότε θα φορολογηθείτε αναλόγως. Πλεονεκτικά, μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν ζημίες από την πώληση στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
 • Όταν αλλάζετε ένα κρυπτονόμισμα σε άλλο, πρέπει να πουλήσετε το αρχικό πριν αποκτήσετε το νέο. Επειδή πρόκειται για πώληση, η φορολογική υπηρεσία θεωρεί ότι είναι φορολογητέα. Εάν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχετε πουλήσει το bitcoin σας σε υψηλότερη τιμή από την αρχική, να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να πληρώσετε φόρους για κάθε κέρδος που θα αποκομίσετε.
 • Η δαπάνη bitcoin για την αγορά πίτσας, για παράδειγμα, μπορεί να οδηγήσει σε φορολογική επιβάρυνση. Η εφορία θεωρεί την αγορά bitcoin το ίδιο με την πώλησή του. Πρέπει να πουλήσετε το περιουσιακό στοιχείο προτού μπορέσετε να το ανταλλάξετε για ένα αγαθό ή μια υπηρεσία- αυτό ονομάζεται “μετατροπή του σε μετρητά.” Φόροι σε κρυπτονομίσματα το 2022
φόρος κρυπτογράφησης το 2023
Φόροι σε κρυπτονομίσματα το 2023

Ορισμός φορολογητέου εισοδήματος

 • Το 2021, ένας επιθετικός αμυντικός του NFL με το όνομα Russell Okung ήταν ένα από τα λίγα αξιοσημείωτα άτομα που πληρώθηκαν σε bitcoin – και σχεδόν σίγουρα πληρώνει φόρο εισοδήματος γι' αυτό. Εάν ακολουθήσατε το παράδειγμα του Okung και πληρώθηκες σε κρυπτονόμισμα, το κρυπτονόμισμα θα φορολογηθεί ως αποζημίωση με βάση τον συντελεστή φορολογίας εισοδήματος.
 • Η αποδοχή bitcoin σε αντάλλαγμα για αγαθά ή υπηρεσίες αναφέρεται ως “λήψη κρυπτονομισμάτων”. Πρέπει να το δηλώσετε ως εισόδημα στην εφορία, εάν αποδέχεστε κρυπτονομίσματα ως πληρωμή για ένα αγαθό ή μια υπηρεσία.
Κατανόηση των φόρων κρυπτογράφησης
Πότε πρέπει να πληρώσω φόρος κρυπτονομισμάτων
 • Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων φορολογείται διαφορετικά ανάλογα με τον τύπο της εξόρυξης που εκτελείτε. Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι μια κερδοφόρα προσπάθεια, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε φόρους για τα κέρδη σας ανάλογα με την αγοραία αξία των νομισμάτων όταν τα λαμβάνετε. Για να αποφύγετε τυχόν ασυμφωνίες ή πρόσθετες επιβαρύνσεις, βεβαιωθείτε ότι αναφέρετε με ακρίβεια το εισόδημα από κέρδη και ζημίες κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια της φορολογικής περιόδου. τα κρυπτονομίσματα που εξορύσσονται ως επιχείρηση αντιμετωπίζονται ως εισόδημα από αυτοαπασχόληση και υπόκεινται στους κανονικούς συντελεστές φόρου εισοδήματος, καθώς και στον φόρο αυτοαπασχόλησης.
 • Μια αχνιστή ανταμοιβή λαμβάνεται. Οι ανταμοιβές στοιβασίας αντιμετωπίζονται ως εισόδημα εξόρυξης και φορολογούνται αναλόγως.
 • Άλλες πηγές εισοδήματος: Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα διατηρώντας συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα. Αυτό θεωρείται φορολογητέο εισόδημα, όπως είναι. Η εφορία θεωρεί ότι πρόκειται για διαφορετικό είδος τόκων από τους τόκους της τράπεζας, παρόλο που μερικές φορές αναφέρονται ως τόκοι.
Κατανόηση του φορολογικού συντελεστή κρυπτονομισμάτων
Φορολογικές συμβουλές της τελευταίας στιγμής για τους επενδυτές κρυπτογράφησης
 • Απόκτηση κρυπτονομίσματος ως συνέπεια μιας διακλάδωσης. Οι φόροι για τα κρυπτονομίσματα που παράγονται από μια διακλάδωση καθορίζονται από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το περιουσιακό στοιχείο όταν μπορεί να αφαιρεθεί από την ανταλλαγή σας, καθώς και από άλλα κριτήρια. Δείτε τις πιο πρόσφατες οδηγίες της IRS για το hardfork εδώ.
 • Απορρίπτεται από αέρος: Μπορείτε να πείσετε μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων να σας ρίξει ένα αεροπλάνο ως μέρος της προσπάθειας μάρκετινγκ ή να σας το χαρίσει. Το ποσό που λαμβάνετε ως airdrop φορολογείται ως εισόδημα και πρέπει να καταγράφεται από την IRS. Για ενημερωμένους κανόνες της IRS σχετικά με τις αερομεταφορές, δείτε εδώ.
 • Λαμβάνετε άλλα κίνητρα ή ανταμοιβές: Αυτός ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός και υπάρχουν πολλοί ακόμη λόγοι για τους οποίους μπορεί να λάβετε δωρεάν κρυπτονόμισμα. Αυτοί μπορεί να είναι τόσο απλοί όσο οι φόροι του coinbase Earn bonus ή τόσο περίπλοκοι όσο η λήψη 5 δολαρίων σε bitcoin για την παραπομπή ενός φίλου σε ένα ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης. Όπως και να έχει, θα πρέπει να καταγραφεί ως εισόδημα.
φόρος κρυπτονομισμάτων
Φορολογικά θέματα κρυπτονομισμάτων και blockchain

Ποιος είναι ο φορολογικός συντελεστής κρυπτονομισμάτων;

Έτσι, φαίνεται ότι ορισμένες από τις συναλλαγές σας σε κρυπτονομίσματα είναι πλέον φορολογητέες. Τι πρέπει να κάνετε; Για να κατανοήσετε καλύτερα το ποσό που οφείλετε σε φόρους, εξετάστε το εισόδημα, τα κέρδη και τις ζημίες σας. Ακούστε τι σημαίνει αυτό:

Υπολογισμός του εισοδήματος κρυπτογράφησης.

Ένας πλήρης οδηγός για τους φόρους κρυπτονομισμάτων
Πώς αναφέρετε το κρυπτονόμισμα στη φορολογία σας;

Σε γενικές γραμμές, όταν είστε φορολογούμενος στις ΗΠΑ, οι ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί φόροι εισοδήματός σας έχουν ήδη αφαιρεθεί από τα εκκαθαριστικά σημειώματα του μισθού σας. Ωστόσο, οι ίδιοι φόροι εισοδήματος ισχύουν και για το κρυπτονόμισμα – είτε αυτό προέρχεται από εξόρυξη, κλοπή ή αποζημίωση.

Όταν υποβάλλετε το εισόδημά σας, θα πρέπει γενικά να πληρώσετε σύμφωνα με τον φορολογικό συντελεστή που αντιστοιχεί στη φορολογική σας κατάταξη. Προσοχή: Εάν είχατε ένα απρόσμενο κέρδος από τη δραστηριότητα κρυπτονομισμάτων, αυτό μπορεί να σας βάλει σε υψηλότερη φορολογική κλίμακα και να σημαίνει ότι μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός σας υπόκειται σε αυξημένη φορολογία.

Αγοραστές κρυπτονομισμάτων: αυτά πρέπει να γνωρίζετε κατά τη διάρκεια της φορολογικής περιόδου
Κέρδη κεφαλαίου από κρυπτονομίσματα και φορολογικοί συντελεστές το 2023

Υπολογίζονται τα κεφαλαιακά κέρδη και οι ζημίες.

Δυστυχώς, τα περισσότερα πορτοφόλια δεν σας δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των κερδών ή των απωλειών σας. Για να προσδιορίσετε τα οικονομικά σας κέρδη ή ζημίες, ξεκινήστε υπολογίζοντας το ποσό του κρυπτονομίσματος που είχατε αρχικά. Αυτό είναι γνωστό ως η βάση κόστους σας.

Γνωρίζοντας τη βάση κόστους σας

Η τιμή που πληρώσατε για το κρυπτονόμισμά σας καθορίζει γενικά τη βάση κόστους σας. Ωστόσο, εάν το λάβατε μέσω εξόρυξης ή κλοπής, τότε θα χρησιμοποιηθεί η εύλογη αγοραία αξία κατά τη στιγμή της παραλαβής. Εάν κάποιος σας χάρισε το νόμισμα, η βάση της αξίας του θα αποφασιστεί με βάση τόσο το τι πλήρωσε αρχικά όσο και την τρέχουσα εύλογη αγοραία αξία. κατανόηση του φορολογικού συντελεστή για τα κρυπτονομίσματα

Μάθετε για τον φόρο κρυπτογράφησης
Κατανόηση του φορολογικού συντελεστή των κρυπτονομισμάτων

Όταν αποφασίσετε να πουλήσετε το κρυπτονόμισμά σας, η αφαίρεση της αρχικής τιμής αγοράς από το κόστος πώλησης αποκαλύπτει γρήγορα αν έχετε βγάλει κέρδος ή όχι. Εάν τα κέρδη σας υπερβαίνουν το αρχικό ποσό, έχετε πραγματοποιήσει κεφαλαιακό κέρδος. Θα έχετε κεφαλαιακή ζημία, αν τα κέρδη σας είναι μικρότερα από την αρχική αξία.

Τα κέρδη από περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται για λιγότερο από ένα έτος αντιμετωπίζονται διαφορετικά.

Ανάλογα με τις περιστάσεις, μπορεί να είστε υπεύθυνοι για τους φόρους υπεραξίας τόσο σε πολιτειακό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Αυτοί μπορεί να είναι είτε βραχυπρόθεσμοι είτε μακροπρόθεσμοι- αυτό που καθορίζει ποιον φόρο θα πρέπει τελικά να πληρώσετε είναι το πόσο καιρό κρατήσατε το κρυπτονόμισμα πριν το πουλήσετε. Αν ήταν πάνω από ένα χρόνο, τότε πιθανότατα θα πρέπει να ανησυχείτε μόνο για τους μακροπρόθεσμους φόρους κεφαλαιακών κερδών ευτυχώς, αυτοί είναι χαμηλότεροι από τους βραχυπρόθεσμους συντελεστές!Πόσα χρωστάω σε φόρους για κρυπτονόμισμα;

Ποιοι είναι οι φόροι στα εισοδήματα από κρυπτονομίσματα
Πόσα οφείλω σε φόρους για τα κρυπτονομίσματα ?
 • Τα κέρδη από επενδύσεις φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή κεφαλαιακών κερδών με την πάροδο του χρόνου. Οι συντελεστές αυτοί (0%, 15% ή 20% σε ομοσπονδιακό επίπεδο) ποικίλλουν ανάλογα με το εισόδημά σας. Οι φορολογούμενοι με υψηλότερο εισόδημα μπορούν να φορολογηθούν για τα καθαρά κέρδη από επενδύσεις με συντελεστή 3,8%, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει κέρδη ή άλλα έσοδα.
 • Αντίθετα, τα βραχυπρόθεσμα κέρδη φορολογούνται με τον υψηλότερο και λιγότερο επιθυμητό συντελεστή κανονικού εισοδήματος.
Φορολογικοί συντελεστές κρυπτονομισμάτων
Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις απώλειες κρυπτονομισμάτων;

Να θυμάστε ότι οι φόροι θα επιβάλλονται κάθε φορά που εξαργυρώνετε το κρυπτονόμισμά σας, το μετατρέπετε σε άλλο εικονικό νόμισμα ή το ανταλλάσσετε με αγαθά και υπηρεσίες. Τα κέρδη δεν πραγματοποιούνται μέχρι να πουλήσετε τις υποκείμενες μετοχές.

Τι είναι οι σκληρές διακλαδώσεις και πώς επηρεάζουν τους φόρους σας

Στις 9 Οκτωβρίου 2019, η IRS εξέδωσε νέες οδηγίες σχετικά με τους φόρους κρυπτονομισμάτων, οι οποίες ισχύουν για γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν. Ένα βασικό στοιχείο που διευκρινίστηκε είναι ότι εάν λάβετε νέα νομίσματα από ένα hard fork (όταν ένα νόμισμα χωρίζεται σε δύο), τα νομίσματα αυτά θεωρούνται φορολογητέο εισόδημα. Για παράδειγμα, εάν είχατε Bitcoin κατά τη στιγμή της σκληρής διακλάδωσης του Bitcoin Cash (1η Αυγούστου) ή κρατήσατε την προμήθειά σας σε Bitcoin Cash όταν το BSV διακλαδώθηκε στις 15 Νοεμβρίου, τότε είστε υποχρεωμένοι να δηλώσετε και να πληρώσετε φόρο που σχετίζεται με αυτά τα φρεσκοαποκτηθέντα νομίσματα.

Σημαντικό: η κατοχή του αρχικού νομίσματος κατά τη στιγμή της διακλάδωσης, η οποία θα σας έδινε το δικαίωμα να λάβετε το διακλαδισμένο νόμισμα, αρκεί για να το αντιμετωπίσει η φορολογική αρχή ως γεγονός που δημιουργεί εισόδημα και χρήζει φορολόγησης – δεν χρειάζεται να πουλήσετε ή να διαθέσετε κανένα από τα δύο είδη νομίσματος.

Πώς λειτουργούν οι απώλειες στο κρυπτονόμισμα;
Τι είναι οι σκληρές διακλαδώσεις και πώς επηρεάζουν τους φόρους σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένη αναγνώριση ακόμη και όταν ανταλλάσσετε ένα στοιχείο

Διευκολύνετε τη φορολόγηση κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας το CoinTracker, το οποίο θα κάνει αυτόματα την απαιτούμενη ειδική λογιστική ταυτοποίησης για εσάς και θα παρέχει τη συνοδευτική τεκμηρίωση.

Κατανόηση των κεφαλαιακών σας απωλειών

Οδηγός για τους φόρους κρυπτογράφησης το 2023
Φορολογικοί συντελεστές κρυπτονομισμάτων

Όταν πουλήσατε ένα περιουσιακό στοιχείο για λιγότερο από αυτό που αρχικά πληρώσατε, προέκυψε κεφαλαιακή ζημία. Ωστόσο, οι απώλειες μπορεί να λειτουργήσουν υπέρ σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κεφαλαιακές ζημίες για να μειώσετε το ποσό σε δολάρια οποιουδήποτε άλλου κεφαλαιακού κέρδους (συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων που δεν είναι κρυπτονομίσματα, όπως οι μετοχές) που πραγματοποιήσατε κατά τη διάρκεια του έτους, μειώνοντας ενδεχομένως τη συνολική φορολογική σας επιβάρυνση.

Κάθε χρόνο, μπορείτε να δηλώνετε μέχρι 3.000 δολάρια σε απώλειες για τον συμψηφισμό άλλων εισοδημάτων. Εάν οι ζημίες σας υπερβαίνουν το εισόδημά σας ή εάν δεν έχετε καθόλου εισόδημα, το υπόλοιπο θα μεταφέρεται και θα εφαρμόζεται στα επόμενα έτη μέχρι να εξαντληθούν όλα τα ποσά των ζημιών.

Πώς φορολογείται η κρυπτογράφηση το 2023

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς