Πώς λειτουργεί η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Πόσος χρόνος χρειάζεται για την εξόρυξη 1 bitcoin;

Περίπου 10 λεπτά
Απαιτείται χρόνος για τη δημιουργία ενός bitcoin, ο οποίος κατά μέσο όρο είναι περίπου 10 λεπτά σε ισχυρά μηχανήματα Η ταχύτητα εξόρυξης καθορίζεται από τον τύπο του υλικού εξόρυξης bitcoin που χρησιμοποιείτε.

⚡️ Είναι κερδοφόρο να εξορύσσετε κρυπτονομίσματα;

Αν δεν ήσασταν από τους πρώτους που εξόρυξαν bitcoins, η εξόρυξη σε CPU δεν ήταν ποτέ κερδοφόρα. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσατε να εξορύξετε κερδοφόρα bitcoins χρησιμοποιώντας GPU, αλλά και πάλι… σήμερα θα πρέπει πραγματικά να έχετε μια ASIC και μια συμφωνία με μια εταιρεία ενέργειας για να βγάλετε χρήματα από την εξόρυξη bitcoins το 2020.

⚡️ Πόσο κοστίζει η εξόρυξη 1 bitcoin;

Οι αρχάριοι ανθρακωρύχοι θα πρέπει να αποταμιεύουν μεταξύ 7.000 και 11.000 δολαρίων για το πρώτο τους εγχείρημα εξόρυξης bitcoin. Ένας μόνο ανθρακωρύχος ASIC θα μπορούσε να κοστίσει έως και 19.000 δολάρια κατά τη διάρκεια της ζωής του, αν όλα πάνε καλά, με την ισοτιμία της BTC να είναι περίπου 56 δολάρια ΗΠΑ ανά νόμισμα, καθιστώντας το μια βιώσιμη επενδυτική ευκαιρία αν θέλετε να εξορύξετε bitcoins.

⚡️ Θέλετε να ασχοληθείτε με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων; Αν ναι, ποιο ψηφιακό νόμισμα είναι το ευκολότερο και πιο προσιτό για τους νεοεισερχόμενους;

Με τίποτα περισσότερο από έναν φορητό υπολογιστή, μπορείτε τώρα να εξορύξετε Bitcoin (BTC), το αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα που φέρνει επανάσταση στις ψηφιακές συναλλαγές. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ψηφιακά νομίσματα και η απλότητά του το καθιστά εξαιρετικά ελκυστικό για τους χρήστες που προτιμούν το “solo mining”. Η εξόρυξη Bitcoin σε έναν οικιακό υπολογιστή έχει αποδειχθεί εξαιρετικά απλή- αυτό, σε συνδυασμό με την αναγνώρισή του στη χρηματοπιστωτική βιομηχανία, δίνει στους εξορύκτες ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων που αναζητούν εναλλακτικά κρυπτονομίσματα.

⚡️ Μπορώ να κάνω εξόρυξη κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή μου;

Τα Windows κυριαρχούν στη σφαίρα των λειτουργικών συστημάτων, με απαράμιλλη λατρεία από τους χρήστες τους. Δεν μπορείτε μόνο να εξορύξετε νομίσματα στον υπολογιστή σας με τα Windows, αλλά και σε φορητούς υπολογιστές! Εάν χρησιμοποιείται περιβάλλον Mac OS, τότε είναι απίθανο να πετύχετε την εξόρυξη. Ωστόσο, οι χρήστες Linux έχουν πλεονέκτημα, αφού ξεχωρίζουν ως καλύτεροι ανθρακωρύχοι από όσους από εμάς χρησιμοποιούν συστήματα Windows ή Mac OS.

εργασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

Όταν η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ήταν δημοφιλής, όσοι συμμετείχαν στον αγώνα αγόρασαν πολλές μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) από εταιρείες όπως η AMD. Ως αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της παραγωγικότητας της AMD, οι εκθέσεις εσόδων και κερδών της ήταν ισχυρές. Παρά την αυξανόμενη ανάγκη για GPUs, η χρυσή βιασύνη εξόρυξης κρυπτονομισμάτων σύντομα έληξε, καθώς οι δημοφιλείς δυσκολίες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν εξίσου γρήγορα.

εργασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων
Πώς λειτουργεί η εξόρυξη κρυπτογράφησης

Ας βουτήξουμε στον κόσμο της κρυπτο-εξόρυξης και ας αποκαλύψουμε τι συνεπάγεται, πώς να επιτύχετε επιτυχία με αυτήν, καθώς και τυχόν νομικές επιπτώσεις. Για να κατανοήσετε καλύτερα αυτό το θέμα, μην κοιτάξετε παραπέρα από τη σελίδα μας Blockchain and Cryptocurrency resources για μια σειρά από σχετικές πληροφορίες και διεγερτικές ιδέες.

Τι είναι η κρυπτο-εξόρυξη;

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, συχνά την θεωρούν απλώς ως μια μέθοδο παραγωγής νέου νομίσματος. Ωστόσο, η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό – όχι μόνο επεξεργάζεται τις συναλλαγές του δικτύου blockchain και τις καταγράφει στο κοινόχρηστο βιβλίο, αλλά και αποτρέπει τις διπλές δαπάνες σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο, πιστοποιώντας και συμπεριλαμβάνοντας αυτές τις συναλλαγές. Έτσι, η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας στο διαδίκτυο.

Είναι ασφαλής η εξόρυξη κρυπτογράφησης;
εργασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί κρυπτονόμισμα, το ψηφιακό λογιστικό βιβλίο πρέπει να ενημερώνεται αφαιρώντας από έναν λογαριασμό και προσθέτοντάς το σε έναν άλλο. Αυτό είναι παρόμοιο με τα φυσικά νομίσματα. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του ψηφιακού νομίσματος είναι ότι οι ψηφιακές πλατφόρμες είναι εύκολο να παραποιηθούν. Εξαιτίας αυτού, μόνο αξιόπιστοι ανθρακωρύχοι μπορούν να αλλάξουν τις εγγραφές στο βιβλίο του Bitcoin. Και αυτό το λογιστικό βιβλίο είναι κατανεμημένο σε πολλούς υπολογιστές. Οι ανθρακωρύχοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την προστασία του δικτύου από ανθρώπους που προσπαθούν να ξοδέψουν χρήματα δύο φορές.

Εν τω μεταξύ, δημιουργούνται νέα νομίσματα για να ευχαριστήσουν τους ανθρακωρύχους για τις προσπάθειές τους να προστατεύσουν το δίκτυο. Επειδή τα αποκεντρωμένα μητρώα στερούνται κεντρικής εξουσίας, η εξόρυξη είναι ζωτικής σημασίας για την επικύρωση των συναλλαγών. Ως αποτέλεσμα, οι ανθρακωρύχοι έχουν το κίνητρο να διασφαλίζουν το δίκτυο συμμετέχοντας στην επαλήθευση των συναλλαγών, γεγονός που βελτιώνει τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν φρεσκοκομμένα χρήματα.

Ποιο blockchain είναι PoW; εργασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων
Είναι το PoS καλύτερο από το PoW;

Η μέθοδος συναίνεσης Proof-of-Work (PoW) αναπτύχθηκε για να εγγυηθεί ότι μόνο πιστοποιημένοι ανθρακωρύχοι κρυπτογράφησης θα μπορούσαν να εξορύξουν και να επικυρώσουν συναλλαγές. Η PoW διασφαλίζει επίσης το δίκτυο από εξωτερικές επιθέσεις.

Γιατί χρειάζεται το PoW;

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μοιράζεται πολλές ομοιότητες με την εξόρυξη χρυσού, αργύρου και διαμαντιών, καθώς απαιτεί επίπονη προσπάθεια ή εξειδικευμένη τεχνολογία για να αποφέρει κέρδη. Ωστόσο, αντί για πολύτιμα μέταλλα, οι ανθρακωρύχοι ανταμείβονται με νεοσύστατα νομίσματα για την επίλυση πολύπλοκων υπολογισμών – μια διαδικασία που γίνεται ολοένα και πιο επικερδής για όσους επενδύουν την πιο σκληρή δουλειά ή προηγμένα εργαλεία στην προσπάθειά τους.

Τι είναι η απόδειξη εργασίας Crypto;
Η απόδειξη εργασίας (PoW) είναι μια μορφή κρυπτογραφικής απόδειξης

Η κρυπτογραφία βασίζεται σε μια ξεχωριστή μορφή επικύρωσης γνωστή ως απόδειξη εργασίας (Proof of Work – PoW) για να εγγυηθεί την αξιοπιστία και την ορθότητα των δεδομένων.

Ο κατακερματισμός είναι μια περικομμένη μορφή ψηφιακής υπογραφής για δεδομένα. Οι ανθρακωρύχοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να προσδιορίσουν την τιμή κατακερματισμού που παράγεται από μια συναλλαγή κρυπτονομίσματος, και ο πρώτος ανθρακωρύχος που το κάνει αυτό προσθέτει ένα μπλοκ στο βιβλίο και λαμβάνει μια ανταμοιβή.

Τα μπλοκ συνενώνονται μεταξύ τους μέσω συναρτήσεων κατακερματισμού, σχηματίζοντας μια αλυσίδα που οδηγεί πίσω στο πρώτο μπλοκ. Ως αποτέλεσμα, οι ομότιμοι κόμβοι του δικτύου μπορούν απλώς να επαληθεύουν ότι συγκεκριμένα μπλοκ είναι έγκυρα και ότι οι ανθρακωρύχοι που επαλήθευσαν κάθε μπλοκ έχουν λύσει σωστά τον κατακερματισμό για την ανταμοιβή.

Η υπολογιστική ισχύς που απαιτείται για την επεξεργασία των PoWs έχει αυξηθεί καθώς οι ανθρακωρύχοι έχουν αποκτήσει καλύτερη τεχνολογία. Επίσης, επειδή οι ανθρακωρύχοι θέλουν τα νομίσματα για τον εαυτό τους, γίνονται πιο σπάνια.

Πώς να ξεκινήσετε την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων
Πώς να ξεκινήσετε την εργασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

Πώς να ξεκινήσετε την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων απαιτούνται υπολογιστές με εξειδικευμένο λογισμικό για την επίλυση πολύπλοκων κρυπτογραφικών μαθηματικών προβλημάτων. Από την αρχή της πληροφορικής, το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να εξορυχθούν σε έναν υπολογιστή στο σπίτι σας με ένα μόνο τσιπ επεξεργαστή. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, τα αυξανόμενα επίπεδα πολυπλοκότητας κατέστησαν τα τσιπ επεξεργαστή αναποτελεσματικά για την εξόρυξη των περισσότερων κρυπτονομισμάτων, λόγω της προόδου της τεχνολογίας τους.

πώς λειτουργεί η εργασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων
Πώς λειτουργεί η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στον κόσμο της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, τότε ο εξοπλισμός του συστήματός σας με μια ειδική GPU ή ASIC miner είναι απαραίτητος. Επιπλέον, αυτές οι GPU πρέπει να είναι σταθερά συνδεδεμένες σε μια σύνδεση στο διαδίκτυο και να συνδέονται σε μια διαδικτυακή δεξαμενή εξόρυξης κρυπτογράφησης για μεγαλύτερη επιτυχία της διαδικασίας εξόρυξης. Η πραγματοποίηση όλων αυτών των βημάτων θα διασφαλίσει ότι το ταξίδι σας στην εξόρυξη κρυπτογράφησης θα κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Ο χρόνος που απαιτείται για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ποικίλλει ανάλογα με την προσέγγιση. Η εξόρυξη με CPU ήταν ιστορικά δημοφιλής μεταξύ των ανθρακωρύχων, καθώς ήταν ταχύτερη από την εξόρυξη με GPU. Πολλοί άνθρωποι, ωστόσο, θεωρούν σήμερα την εξόρυξη CPU ως πολύ αργή και άβολη λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για να αποκομίσει κανείς έστω και ένα μικρό κέρδος, δεδομένων των υψηλών εξόδων ενέργειας και ψύξης και της αυξημένης πολυπλοκότητας σε όλους τους τομείς.

Είναι κερδοφόρα η εξόρυξη κρυπτογράφησης;
Με πόσους τρόπους μπορείτε να εργασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

Η εξόρυξη με GPU είναι μια ακόμη τεχνική εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, η οποία χρησιμοποιεί μια συλλογική GPU για να ενισχύσει την ενέργεια επεξεργασίας. Απαιτείται η κατασκευή μιας εξέδρας με τα απαραίτητα εξαρτήματα, όπως μητρική πλακέτα και σύστημα ψύξης, για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Η εξόρυξη ASIC είναι μια πρόσθετη, πιο αποτελεσματική τεχνική στον τομέα της εξόρυξης κρυπτογράφησης. Σε αντίθεση με τους εξορύκτες GPU, οι ASIC έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό και παράγουν υψηλότερες αποδόσεις κρυπτονομισμάτων. Παρ' όλα αυτά, συνοδεύονται από μια βαριά τιμή που τις καθιστά παρωχημένες καθώς το επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

Καθώς οι τιμές της εξόρυξης με GPU και ASIC έχουν γίνει όλο και πιο υπερβολικές, η εξόρυξη μέσω cloud έχει αναδειχθεί ως μια επιθυμητή λύση. Επιτρέπει στους ιδιώτες να αξιοποιούν τους πόρους που συνήθως προορίζονται για μεγάλες εταιρείες και εξειδικευμένες επιχειρήσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

εργασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων
Είστε περίεργοι για τον πιο αποτελεσματικό τρόπο εξόρυξης κρυπτογράφησης;

Τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή υποδοχείς εξόρυξης cloud μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο από ανθρακωρύχους κρυπτογράφησης, οι οποίοι νοικιάζουν μια εγκατάσταση εξόρυξης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων επιτυγχάνεται πιο εύκολα με τη χρήση αυτής της μεθόδου.

Τι είναι οι δεξαμενές εξόρυξης; 

Οι δεξαμενές εξόρυξης δημιουργούνται όταν οι άνθρωποι ενώνουν την υπολογιστική τους ισχύ για να έχουν αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας στην εξόρυξη blockchain. Σε περίπτωση επιτυχίας της ομάδας, τα μέλη θα ανταμειφθούν αναλογικά με τις ατομικές τους επενδύσεις. Αξίζουν οι ομάδες εξόρυξης;

Ποια πισίνα είναι η καλύτερη για εξόρυξη;
Αξίζουν οι δεξαμενές εξόρυξης;

Μια πισίνα εξόρυξης είναι μια εφαρμογή κρυπτο-εξόρυξης που συνοδεύεται από μια πισίνα εξόρυξης- ωστόσο, οι λάτρεις της κρυπτο-εξόρυξης σχηματίζουν πλέον και τις δικές τους online πισίνες εξόρυξης. Οι ανθρακωρύχοι είναι ελεύθεροι να αλλάζουν pools όποτε το επιλέγουν, δεδομένου ότι ορισμένα pools προσφέρουν μεγαλύτερες ανταμοιβές από άλλα.

Οι επίσημες δεξαμενές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων είναι πιο αξιόπιστες, καθώς παρέχουν συχνές επικοινωνίες και τεχνική βοήθεια από τους οργανισμούς υποδοχής τους. Η σπουδαιότερη τοποθεσία για να αναζητήσετε πισίνες εξόρυξης είναι το CryptoCompare, όπου οι ανθρακωρύχοι μπορούν να συγκρίνουν διαφορετικές πισίνες εξόρυξης με βάση την αξιοπιστία, την κερδοφορία και το νόμισμα που θέλουν να εξορύξουν.

Πρέπει να επιδιώξω την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων;

Όταν αποφασίζετε να ασχοληθείτε με την εξόρυξη κρυπτογράφησης, είναι σημαντικό να εξετάσετε πολλαπλά στοιχεία που θα επηρεάσουν την επιτυχία του έργου σας, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας κατακερματισμού του μηχανήματός σας, του ρυθμού κατανάλωσης ενέργειας και του σχετικού κόστους. Αξιολογώντας προσεκτικά αυτές τις παραμέτρους μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες επίτευξης ενός προσοδοφόρου αποτελέσματος! Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι τα μηχανήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων απαιτούν πολλή ηλεκτρική ενέργεια και παράγουν θερμότητα καθώς λειτουργούν. Πώς λειτουργεί η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Ποιο κρυπτονόμισμα είναι καλύτερο για εξόρυξη;
Πώς λειτουργεί η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Ένας ASIC miner, για παράδειγμα, θα καταναλώσει περίπου 72 τεραβάτ ενέργειας για να φτιάξει ένα bitcoin σε δέκα λεπτά. Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται και η διαδικασία εξόρυξης γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη, οι αριθμοί αυτοί αλλάζουν συνεχώς.

Ενώ η τιμή του εξοπλισμού είναι κρίσιμη, είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη την κατανάλωση ενέργειας, το κόστος ενέργειας στην περιοχή σας και τα έξοδα ψύξης, ειδικά με τις εξέδρες εξόρυξης GPU και ASIC.

Είναι επίσης σημαντικό να εξετάσετε το επίπεδο πολυπλοκότητας που απαιτεί το κρυπτονόμισμα που θέλετε να εξορύξετε πριν ξεκινήσετε.

ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΊΣΜΑΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΎΝΤΑΙ ΠΑΡΆΝΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΧΏΡΕΣ

Φορολογικές παρενέργειες της κρυπτο-εξόρυξης

Είναι η εργασία εξόρυξης κρυπτογράφησης δωρεάν; mining κρυπτονομισμάτων
Φορολόγηση της εξόρυξης κρυπτογράφησης

Η φορολόγηση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να αποτελεί μείζον θέμα.

Κατά τη λήψη ανταμοιβών κρυπτονομισμάτων για τη διεκπεραίωση εργασιών εξόρυξης, οι ανθρακωρύχοι υπόκεινται σε φορολογικές συνέπειες τόσο όταν λαμβάνουν τα κεφάλαια όσο και όταν πωλούν ή ανταλλάσσουν τα κουπόνια ανταμοιβής. Η IRS εξέδωσε την ανακοίνωση 2014-21 για να διευκρινίσει τις φορολογικές συνέπειες της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων (1), και ασχολείται άμεσα με αυτά τα ζητήματα. Όταν σε έναν μεταλλωρύχο απονέμονται μάρκες που ισούνται με την αγοραία τιμή των νομισμάτων τη στιγμή που δίνονται, πρέπει να δηλωθεί φορολογητέο εισόδημα.

Η πληρωμή κρυπτονομισμάτων για αμοιβή σε συμβολικά νομίσματα/πληρωμές σε εικονικό νόμισμα υπόκειται σε φόρο αυτοαπασχόλησης, εάν η δραστηριότητα εξόρυξης του φορολογούμενου είναι εμπορική ή επιχειρηματική δραστηριότητα και διεξάγεται ως ανεξάρτητος εργολάβος.

mining κρυπτονομισμάτων
Πόσος χρόνος χρειάζεται για την εξόρυξη 1 Bitcoin;

Η IRS αποφάνθηκε ότι οι πληρωμές κρυπτονομισμάτων σε έναν ανθρακωρύχο που εργάζεται ως υπάλληλος φορολογούνται, όπως ακριβώς και οι κανονικοί μισθοί. Ο οργανισμός δήλωσε επίσης ότι εάν ο φορολογούμενος ασχολείται με δραστηριότητες εξόρυξης ως εργολάβος, το εισόδημα υπόκειται σε ομοσπονδιακή παρακράτηση μισθών και φόρων κοινωνικής ασφάλισης/ιατρικής περίθαλψης, καθώς και φόρων ανεργίας.

Για να κατανοήσετε πλήρως τις φορολογικές συνέπειες από την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, σας καλούμε να διαβάσετε το άρθρο μας με τίτλο Taxation of Cryptocurrency Mining (Φορολογία της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων). Για πληροφορίες σχετικά με τον φορολογικό σχεδιασμό κρυπτονομισμάτων, ανατρέξτε στα άρθρα “Charitable Remainder Unit Trusts (CRUTs) and cryptocurrencies”, “Taxation of Cryptocurrency Margin Trading” και “Estate and Cryptocurrency Planning”. Και για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση των εικονικών νομισμάτων, επισκεφθείτε το Φορολογικό μας Κέντρο.

Είναι νόμιμος ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η εξόρυξη κρυπτογράφησης;
Είναι νόμιμη η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων; mining κρυπτονομισμάτων

Οι φόροι στην εξόρυξη Bitcoin μπορεί να είναι αρκετά σημαντικοί.

Με την εξόρυξη Bitcoin, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου την επίδραση που μπορεί να έχουν οι φόροι. Η IRS προσπαθεί να περιορίσει τους εμπόρους και τους ιδιοκτήτες κρυπτονομισμάτων, καθώς οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Ακολουθούν μερικές βασικές φορολογικές εκτιμήσεις σχετικά με την εξόρυξη Bitcoin που πρέπει να θυμάστε.

  • Όταν έρθει η φορολογική περίοδος, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα έξοδα που σχετίζονται με την εξόρυξη Bitcoin ως μέρος της επιχείρησής σας και να επωφεληθείτε από την προκύπτουσα έκπτωση. Ωστόσο, εάν η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι κάτι που κάνετε μόνο περιστασιακά ή για διασκέδαση, είναι απίθανο να επιτραπούν οποιεσδήποτε εκπτώσεις.
  • Εάν μπορείτε να εξορύξετε Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα, η εύλογη αγοραία αξία των νομισμάτων κατά τη στιγμή της παραλαβής θα φορολογηθεί σαν να επρόκειτο για εισόδημα.
  • Όταν ανταλλάσσετε τα bitcoins σας σε υψηλότερη τιμή από αυτή που αρχικά πληρώσατε, αυτό αποτελεί κεφαλαιακό κέρδος και φορολογείται με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές ή ομόλογα.

Είναι νόμιμη η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων;

Καταλήξτε δηλώνοντας αν η κρυπτο-εξόρυξη είναι βιώσιμη ή όχι.
Είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η εξόρυξη κρυπτογράφησης κερδοφόρα;

Εξαιτίας αυτού, οι περισσότερες δικαιοδοσίες και αρχές δεν έχουν ακόμη ψηφίσει νομοθεσία ειδικά για την κρυπτογράφηση, αφήνοντας τη νομιμότητα της εξόρυξης κρυπτογράφησης σε αμφιβολία για τα περισσότερα έθνη.

Οι ανθρακωρύχοι Bitcoin, ή όσοι πληρώνονται με το κρυπτονόμισμα για την πιστοποίηση ορδών δεδομένων και την επίλυση σύνθετων μαθηματικών προβλημάτων, μπορούν να υπόκεινται σε κανονισμούς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML), όπως καθορίζονται από το FinCEN. Στο Ισραήλ, η εξόρυξη bitcoin θεωρείται επιχείρηση και φορολογείται ως τέτοια- ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει ρυθμιστική αβεβαιότητα στην Ινδία και σε άλλες χώρες. Ωστόσο, ενώ μερικές χώρες έχουν απαγορεύσει εντελώς τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, λίγα έθνη απαγορεύουν την εξόρυξη bitcoin.

Η σελίδα μας Freeman's Law Cryptocurrency Law συνοψίζει το νομικό καθεστώς των κρυπτονομισμάτων σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών και νομοθετικών διατάξεων που διέπουν τα κρυπτονομίσματα.

Καταλήξτε δηλώνοντας αν η κρυπτο-εξόρυξη είναι βιώσιμη ή όχι.
Καταλήξτε δηλώνοντας αν η κρυπτο-εξόρυξη είναι βιώσιμη ή όχι.

Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την εξόρυξη Bitcoin.

  • Μεταβλητότητα τιμών. Η τιμή του Bitcoin παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις από τότε που εισήχθη το 2009, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους ανθρακωρύχους να γνωρίζουν αν η ανταμοιβή τους θα αντισταθμίσει το υψηλό κόστος εξόρυξης. Πέρυσι, το Bitcoin γνώρισε όλο το φάσμα της μεταβλητότητας της τιμής από ένα συγκλονιστικό σημείο κάτω από τα 20.000 δολάρια μέχρι μια εκπληκτική κορυφή στα σχεδόν 69.000 δολάρια.
  • Πολλές κυβερνήσεις είναι επιφυλακτικές απέναντι στα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, επειδή υπάρχουν εκτός κυβερνητικού ελέγχου. Για παράδειγμα, το 2021 η Κίνα περιόρισε σε μεγάλο βαθμό το εμπόριο κρυπτονομισμάτων αφού ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ τους πολίτες της πληρώνοντας 1 δισεκατομμύριο δολάρια για μια εφαρμογή εικονικών κατοικίδιων ζώων δύο ετών που είχε γίνει ξαφνικά δημοφιλής. Υπάρχει συνεχής ανησυχία ότι άλλες χώρες μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμα και να προσπαθήσουν να ελέγξουν ή ακόμη και να απαγορεύσουν εντελώς την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Καταλήξτε δηλώνοντας αν η κρυπτο-εξόρυξη είναι βιώσιμη ή όχι.

Καταλήξτε δηλώνοντας αν η κρυπτο-εξόρυξη είναι βιώσιμη ή όχι.
mining κρυπτονομισμάτων

Η περιέργεια και η έντονη επιθυμία για μάθηση είναι απαραίτητες για τους crypto-miners. Καθώς αναδύονται νέες τεχνολογίες, ο τομέας του πώς λειτουργεί η εξόρυξη κρυπτογράφησης αλλάζει ραγδαία. Οι επαγγελματίες εξορύκτες, οι οποίοι λαμβάνουν τις μεγαλύτερες απολαβές, μαθαίνουν πάντα για τον χώρο και βελτιώνουν τις τεχνικές εξόρυξης για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Αντίθετα, οι ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής ανησυχούν ότι όλο και περισσότερα ορυκτά καύσιμα θα καίγονται κατά τη διάρκεια των εργασιών εξόρυξης.

Λόγω των φόβων για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητά τους, ορισμένες κοινότητες κρυπτογράφησης, όπως το Ethereum, αλλάζουν τα συστήματα PoW και στρέφονται προς πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις proof-of-stake.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς