Τι είναι το ψυχρό πορτοφόλι

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Ποιο είναι το καλύτερο κρύο πορτοφόλι;

Τα πιο ασφαλή κρυπτονομίσματα κρύα πορτοφόλια
Ledger Nano X – το καλύτερο hardware Bitcoin πορτοφόλι
Trezor Model T – το ασφαλέστερο Bitcoin πορτοφόλι
Ledger Nano S – το πιο προσιτό πορτοφόλ

⚡️ Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός θερμού πορτοφολιού και ενός καλύτερου κρύου πορτοφολιού κρυπτογράφησης;

Το “ψυχρό πορτοφόλι” είναι ένα πορτοφόλι που δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το δίκτυο. Οι φορείς για ένα τέτοιο πορτοφόλι μπορεί να είναι οτιδήποτε, από χαρτί έως ηλεκτρονικό, και ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: καμία πρόσβαση στο δίκτυο ή κίνδυνος από χάκερ. Ένα “ζεστό πορτοφόλι” είναι ένα ψηφιακό χαρτοφυλάκιο που διατηρεί ενεργή σύνδεση με το δίκτυο κρυπτονομισμάτων.

⚡️ Πώς λειτουργούν τα πορτοφόλια υλικού;

Ένα πορτοφόλι μοιάζει με μια διασταύρωση μεταξύ ενός μικρού τηλεφώνου και μιας εξωτερικής συσκευής αποθήκευσης. Συνδέστε τις συσκευές σε έναν υπολογιστή με καλώδιο USB για να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές χωρίς κόπο.
Συγκεκριμένες συσκευές λειτουργούν ανεξάρτητα, συνδεόμενες στο διαδίκτυο ασύρματα ή μέσω Ethernet χωρίς να χρειάζονται υπολογιστή

⚡️ Ποιο κρυπτογραφικό πορτοφόλι είναι το πιο ασφαλές;

Το πιο αξιόπιστο θεωρείται ως πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων εκτός σύνδεσης. Οι άνθρωποι που πρέπει να κάνουν μια συναλλαγή γρήγορα θα αντιπαθήσουν αυτή την επιλογή. Τα πορτοφόλια υλικού από την Ledger και την Trezor έχουν υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας.

κρύο πορτοφόλι κρυπτογράφησης

Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των κρυπτονομισμάτων και ο ασφαλέστερος τρόπος διαφύλαξής τους είναι ένα κρύο πορτοφόλι. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν υπολογιστή εκτός σύνδεσης όπου αποθηκεύονται όλα τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, προστατεύοντάς τα από κακόβουλες επιθέσεις ή χάκερ. Ωστόσο, θα πρέπει κανείς να μάθει για την εσωτερική λειτουργία τους πριν χρησιμοποιήσει αυτά τα πορτοφόλια.

Τι είναι το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων;

Όλοι οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων χρειάζονται ένα αξιόπιστο πορτοφόλι για να αποθηκεύουν τα χρήματά τους και να έχουν εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε αυτά. Με την επιλογή μιας λύσης λογισμικού ή υλικού, αυτή η τεχνολογία καθιστά την αποστολή, τη λήψη και τη διαχείριση κρυπτονομισμάτων χωρίς κόπο. Η τεχνολογία blockchain καθιερώνει και διατηρεί την αποκλειστική πρόσβαση στα κρυπτογραφικά κεφάλαια. Έτσι, τα μοναδικά κλειδιά είναι ζωτικής σημασίας για την έγκριση του δικαιώματος αυτών των περιουσιακών στοιχείων.

Ένα κρυπτογραφικό κλειδί είναι ένας χαρακτηριστικός συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών.

κρύο πορτοφόλι κρυπτογράφησης
Πώς λειτουργεί ένα κρυπτογραφικό πορτοφόλι ψυχρής αποθήκευσης;
 • Ένα δημόσιο κλειδί είναι συγκρίσιμο με έναν τραπεζικό λογαριασμό. Πριν αρχίσετε να συλλέγετε πληρωμές, η κατάθεση χρημάτων στον τραπεζικό σας λογαριασμό είναι ζωτικής σημασίας. Η ίδια έννοια ισχύει και όταν εργάζεστε με ένα πορτοφόλι – η κατάθεση χρημάτων σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση και να αρχίσετε να λαμβάνετε πληρωμές από άλλους χρήστες.
 •  Το ιδιωτικό κλειδί είναι ένας κωδικός (συχνά αποκαλούμενος “κρυπτογραφημένο ιδιωτικό κλειδί”) που επιτρέπει την πρόσβαση στον λογαριασμό σας Bitcoin. Είναι παρόμοιο με το κλειδί μιας θυρίδας ασφαλείας, καθώς πρόκειται για ένα εικονικό αντίγραφο του κλειδιού. Αυτός ο κωδικός σας παρέχει απόλυτη εξουσία πάνω στους οικονομικούς σας πόρους.

Με αυτόν τον κωδικό, μπορείτε να αποκτήσετε απόλυτη εξουσία επί των χρημάτων στο λογαριασμό σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι παρόλο που ένα πορτοφόλι μπορεί να είναι φυσικά δικό σας, το κρυπτονόμισμα ανήκει σε όποιον κατέχει το αντίστοιχο ιδιωτικό κλειδί. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο εργαλείο για την αλληλεπίδραση με τα αρχεία της αλυσίδας μπλοκ. Μπορεί κανείς να παρομοιάσει το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων με μια γέφυρα που συνδέει τον ιδιοκτήτη με τα ψηφιακά του περιουσιακά στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στην αλυσίδα μπλοκ.

Τύποι πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων

Ένας διαφορετικός τύπος πορτοφολιών Cryptocurrency
κρύο πορτοφόλι κρυπτογράφησης

Υπάρχουν δύο ξεχωριστοί τύποι πορτοφολιών: τα κρύα και τα ζεστά. Η κύρια διάκριση μεταξύ τους είναι ότι ορισμένα λειτουργούν εκτός δικτύου, ενώ άλλα είναι πάντα (ή πολύ συχνά) συνδεδεμένα με το δίκτυο.

Το κύριο πλεονέκτημα των θερμών πορτοφολιών είναι η γρήγορη (ή συνεχής) σύνδεσή τους με την αλυσίδα μπλοκ μέσω του διαδικτύου. Οι χρήστες μπορούν άνετα να χρηματοδοτούν ή να αποσύρουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους όποτε θέλουν. Οι ακόλουθοι τύποι κατηγοριοποιούν τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων:

 • Επιτραπέζια (σε λεπτές και χοντρές εκδόσεις),
 • κινητό,
 • online.

Η κρυπτογράφηση κρύου πορτοφολιού δεν συνδέεται με το δίκτυο ανά πάσα στιγμή. Οι τρεις διακριτές κατηγορίες εικονικών περιβαλλόντων ταξινομούνται ανάλογα με τη λειτουργία τους: εκτέλεση, εμβύθιση και ανάγνωση.

 • Τα ίδια προγράμματα επιφάνειας εργασίας,
 • φυσικά μέσα,
 • αποθήκες υλικού. 

Χάρη στις αξιοσημείωτες δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain, όλα τα πορτοφόλια μπορούν να αναπληρώνονται άμεσα και αβίαστα. Επιπλέον, ο δικαιούχος δεν χρειάζεται να συνδεθεί με το δίκτυο. Ορισμένοι τύποι λογισμικού μπορούν επίσης να είναι.

πώς λειτουργεί ένα κρύο πορτοφόλι κρυπτογράφησης
Γιατί η κρυπτογράφηση με κρύο πορτοφόλι είναι η ασφαλέστερη

Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε δύο διακριτές κατηγορίες: τα μονονομίσματα και τα πολυνομίσματα.

Είτε προτιμάτε το παραδοσιακό δερμάτινο πορτοφόλι είτε θέλετε να εξερευνήσετε τη σύγχρονη ψηφιακή εκδοχή του, υπάρχει μια εκτεταμένη επιλογή πορτοφολιών. Το καθένα παρέχει ένα ξεχωριστό περιβάλλον εργασίας χρήστη, επίπεδο ασφάλειας και σύνολο χαρακτηριστικών. Για να διασφαλίσετε την επιτυχία, είναι ζωτικής σημασίας να ορίσετε εκ των προτέρων τους στόχους σας. Μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή από μια μεγάλη ποικιλία πορτοφολιών με βάση τις απαιτήσεις σας.

Από κομψά σχέδια έως στιβαρή κατασκευή, τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων προσφέρουν πολλές επιλογές για όσους αναζητούν ασφαλείς λύσεις αποθήκευσης.

κρύο πορτοφόλι κρυπτογράφησης
Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων διαφέρουν ως προς τον τρόπο χρήσης, τα χαρακτηριστικά που περιέχουν και τον τρόπο πρόσβασης.

Πορτοφόλι υλικού

Μια φυσική συσκευή υλικού παράγει τυχαία ιδιωτικά και δημόσια κλειδιά από μια πηγή εντροπίας. Η συσκευή αποθηκεύει τα παραγόμενα κλειδιά εκτός σύνδεσης, διατηρώντας τα ασφαλή από τους χάκερ.

Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τύπος ψυχρού πορτοφολιού. Προτιμάται η αποθήκευση υλικού, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος παραβίασης. Ωστόσο, υπάρχει η απειλή αποτυχίας του λογισμικού της συσκευής, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επιλογή αξιόπιστων προμηθευτών.

Είναι ασφαλή τα κρυπτονομίσματα γραφείου;
Τι είναι το ψυχρό πορτοφόλι υλικού;

Τα ασφαλή πορτοφόλια χρησιμοποιούνται συχνότερα για την αποθήκευση χρημάτων, λόγω της αδυναμίας τους να πραγματοποιούν τακτικά συναλλαγές.

Αρκετά έργα κρυπτονομισμάτων ξεπερνούν αυτό το μειονέκτημα. Μιλάμε για μοναδικά αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια που χρησιμοποιούν αρχιτεκτονική διπλής αλυσίδας και επιτρέπουν σε μια αλυσίδα μπλοκ να δημιουργεί τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τις εφαρμογές της χρησιμοποιώντας τη δύναμη μιας άλλης. Αυτή η μέθοδος σύνδεσης δικτύου αναπτύχθηκε ειδικά για χρήση με πορτοφόλια υλικού.

Πορτοφόλια λογισμικού

Η κατηγορία “Εφαρμογή” περιλαμβάνει τόσο τις εκδόσεις για υπολογιστές όσο και τις εκδόσεις για κινητά τηλέφωνα. Κάθε είδος χωρίζεται περαιτέρω στα αντίστοιχα υποείδη του.

Επιφάνεια εργασίας. 

Αυτό το πρόγραμμα μεταφορτώνεται σε έναν υπολογιστή και στη συνέχεια χρησιμοποιείται σε αυτόν. Ένα τέτοιο πορτοφόλι δίνει στον χρήστη πλήρη έλεγχο των χρημάτων και των κλειδιών του.

κρύο πορτοφόλι κρυπτογράφησης
Πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων επιφάνειας εργασίας

Το αρχείο “wallet.dat” αποθηκεύεται στον υπολογιστή σας όταν δημιουργείτε ένα επιτραπέζιο πορτοφόλι. Περιέχει ευαίσθητες πληροφορίες που δίνουν πρόσβαση σε όλες τις διευθύνσεις σας. Πρέπει να είναι ασφαλές με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για να μην μπορούν οι εισβολείς να χρησιμοποιήσουν αυτό το αρχείο εξ αποστάσεως.

Για να ξεκινήσει το πορτοφόλι του υπολογιστή, πρέπει να εισαγάγετε τον σωστό κωδικό πρόσβασης. Το αρχείο “wallet.dat” δεν λαμβάνεται καν υπόψη. Ως εκ τούτου, είναι συνετό να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του αρχείου “wallet.dat” και να το φυλάσσετε σε ασφαλές μέρος.

η ευπάθεια του θερμού πορτοφολιού
η ευπάθεια του θερμού πορτοφολιού

Είναι επίσης σημαντικό να αποθηκεύετε το ιδιωτικό σας κλειδί, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας από άλλο πορτοφόλι, αν συμβεί κάτι στο κύριο πορτοφόλι.

Κινητό

Η ονομασία δείχνει ότι αυτές οι εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί ειδικά για κινητές συσκευές. Είναι πορτοφόλια για υπολογιστές γραφείου εν κινήσει. Δεδομένου ότι σας επιτρέπει να εμπορεύεστε και να αγοράζετε κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας κωδικούς QR, αυτή η εργασία με ψηφιακά χρήματα είναι βολική.

Για τα άτομα που χρησιμοποιούν τακτικά έναν υπολογιστή με πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η καλύτερη επιλογή είναι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Τι είναι το πορτοφόλι Multicoin;
Κινητά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων

Όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, πρέπει να θυμάστε ότι δεν είναι ασφαλισμένα. Ως εκ τούτου, η διασφάλιση των περιουσιακών σας στοιχείων είναι υψίστης σημασίας για την υπεράσπιση του εαυτού σας από πιθανές οικονομικές απώλειες. Η επαγρύπνηση και η λήψη των απαραίτητων προφυλάξεων μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι τα κεφάλαιά σας παραμένουν ασφαλή. Για να αποφύγετε την κλοπή χρημάτων, ακολουθήστε αυτά τα δύο απλά βήματα:

 • Αντιγράψτε τον ιστότοπο ή τα ιδιωτικά σας κλειδιά,
 •  Κρυπτογραφήστε το πορτοφόλι σας στο κινητό με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.
 •  Μπορείτε να χρησιμοποιείτε πορτοφόλια κινητών τηλεφώνων που συνδέονται με αξιόπιστες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων όταν απαιτείται πρόσθετη λειτουργικότητα.

Η δυνατότητα πληρωμής σε σημεία που δέχονται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα μέσω κωδικών QR ή NFC είναι ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό. Είναι γρήγορο και εύκολο. Ωστόσο, υπάρχουν πιο ασφαλείς επιλογές από αυτό, επειδή το πορτοφόλι δεν μπορεί πλέον να αναφέρεται ως ψυχρό, και τα τεράστια ποσά δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε αυτό.

Μεγάλα χρηματικά ποσά δεν θα πρέπει να φυλάσσονται σε ζεστά πορτοφόλια, καθώς είναι πιο ευάλωτα στην πειρατεία από ό,τι τα ψυχρά πορτοφόλια.

Δύο τύποι πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων
Ψυχρή αποθήκευση κρυπτογράφησης

Πορτοφόλια με χοντρό και λεπτό σχεδιασμό

Η κατηγορία “παχύς” περιλαμβάνει πλήρεις κόμβους. Ένας πλήρης κόμβος είναι ένας υπολογιστής που επικυρώνει τις συναλλαγές και τα μπλοκ και παρακολουθεί τα προηγούμενα μπλοκ και συναλλαγές.

Χάρτινα πορτοφόλια

Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε με ψηφιακό νόμισμα, θα πρέπει να εκτυπώσετε αυτά τα δεδομένα:

 • διεύθυνση πορτοφολιού,
 • ιδιωτικά κλειδιά.

Εάν καταγράφετε τα δεδομένα σας σε χαρτί και στη συνέχεια τα διαγράφετε στο διαδίκτυο, οι χάκερ δεν θα μπορέσουν ποτέ να παραβιάσουν τον λογαριασμό σας. Το κλειδί και η διεύθυνση μπορούν να εκτυπωθούν ως κωδικοί QR, εάν το επιθυμείτε.

Το μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι ο μεγάλος κίνδυνος να καταστραφεί το χαρτί ή να υποστεί μηχανική βλάβη. Σε αυτό το σενάριο, η πρόσβαση στα χρήματα θα είναι μόνιμα απαγορευμένη. Τα χάρτινα πορτοφόλια δεν είναι πλέον δημοφιλή, λόγω της αναποτελεσματικότητάς τους, και χρησιμοποιούνται πλέον σπάνια υπέρ των τεχνολογικών μεθόδων αποθήκευσης.

Πολυνομισματικό κρύο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων

Τα ψυχρά πορτοφόλια έχουν ιδιωτικό κλειδί;
Πώς να επιλέξετε ένα πορτοφόλι πολλαπλών νομισμάτων;

Τα πορτοφόλια πολλαπλών νομισμάτων πρέπει επίσης να αναφερθούν. Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτών των πορτοφολιών είναι ότι μπορούν να αποθηκεύουν μια ποικιλία κρυπτονομισμάτων. Μπορεί, ωστόσο, να είναι υλικού, επιτραπέζιων υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων.

Παχιά και λεπτά πορτοφόλια

Το μέγεθος της μνήμης ενός σκληρού δίσκου επηρεάζει δραματικά την απόδοση και τη διάρκεια ζωής του. Ας υποθέσουμε ότι ο σκληρός δίσκος διαμερίζεται σε μικρά κομμάτια, όπως με ένα εμπορικό πρόγραμμα λογισμικού που ονομάζεται Norton PartitionMagic ή παρόμοια εργαλεία. Σε αυτή την περίπτωση, η διαγραφή δεδομένων από ένα τμήμα ενός SSD γίνεται πιο δύσκολη.

Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι άνθρωποι εγκαθιστούν τα πορτοφόλια τους σε μια εξωτερική συσκευή, όπως ένα USB flash drive που έχει καταστραφεί, αντί να αποσυνδέσουν απλώς τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας αλλά να τον αφήσουν στην αρχική του θέση – επειδή αυτή η τεχνική μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία διαγραφής ενός κρυπτογραφημένου σκληρού δίσκου, επειδή θα υπάρχουν πολλαπλά αντίγραφα παντού, γεγονός που επιβραδύνει την αποκρυπτογράφηση.

Μια φορητή μονάδα αποθήκευσης (όπως μια μονάδα flash) με μικρή εσωτερική χωρητικότητα αποθήκευσης θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί.

Χοντροί πελάτες.

Ποιο κρύο πορτοφόλι είναι το πιο αξιόπιστο;
Παχιά και λεπτά πορτοφόλια

Κάθε κρυπτονόμισμα έχει το δικό του “χοντρό” πορτοφόλι, το οποίο παράγουν και συντηρούν οι προγραμματιστές. Η αλυσίδα μπλοκ πρέπει να μεταφορτωθεί στη συσκευή ενός χρήστη για να αποδώσει βέλτιστα. Στη συνέχεια, ο πελάτης θα προσθέσει αυτόματα νέες ενημερώσεις και αλλαγές. Τέτοια πορτοφόλια λειτουργούν επίσης ως κόμβοι δικτύου (nodes) κατά τη δημιουργία και την επαλήθευση συναλλαγών.

Τα κύρια οφέλη είναι:

 • Αυτό θα είναι εφικτό μόνο εάν υπάρχουν χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα ελέγχου ενός ευρέος φάσματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η αποκεντρωμένη αποθήκευση και διαπραγμάτευση και η προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η τεχνολογία blockchain είναι ιδανική για το έργο αυτό, δεδομένης της αξεπέραστης ασφάλειας, της διαφάνειας και της ικανότητάς της να διασφαλίζει τα δίκτυα χωρίς κεντρική εποπτεία. Το πρότυπο ERC20 επιτρέπει τη δημιουργία πλήρων αποκεντρωμένων εφαρμογών που βασίζονται στο σύστημα έξυπνων συμβάσεων του Ethereum. Χάρη στην ανοικτή αρχιτεκτονική τους, τα συστήματα αυτά ελέγχονται συνεχώς για ελαττώματα που προβλέπουν και αντιμετωπίζουν άμεσα τις πιθανές ευπάθειες.
 •  Πλήρης σιωπή. Παρόλο που είναι σχεδόν άγνωστο, μπορείτε να το διαδώσετε και να το διαδώσετε ευρέως.
 •  Η συσκευή του χρήστη αποθηκεύει με ασφάλεια το ιδιωτικό κλειδί.
 •  Η στοίβαξη και η εξόρυξη είναι διαθέσιμες.

Πού αποθηκεύονται τα ιδιωτικά κλειδιά στο κρύο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων;

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πορτοφόλι υλικού
Υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα:
 • Μονονομίσματα – ένα πορτοφόλι χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ενός κρυπτονομίσματος.

Χρησιμοποιεί πολύ χώρο στο σκληρό σας δίσκο για να διατηρήσει ένα πορτοφόλι. Ένα πορτοφόλι Bitcoin Core, για παράδειγμα, καταναλώνει περισσότερα από 400 GB αποθηκευτικού χώρου. Επιπλέον, το ποσό αυτό αυξάνεται συνεχώς.

Ο πελάτης λίπους, όπως έξυπνα υποδηλώνει, παρέχει λύσεις θερμής και ψυχρής αποθήκευσης για τις ανάγκες του πορτοφολιού σας.

Λεπτοί πελάτες.

Τα λεπτά πορτοφόλια είναι παρόμοια με τα παχιά πορτοφόλια, με τη διαφορά ότι δεν απαιτούν τη φόρτωση ολόκληρης της αλυσίδας μπλοκ. Αυτό τα καθιστά ελαφρύτερα και κάπως λιγότερο ασφαλή. Θα βοηθούσε αν εξακολουθούσατε να αποθηκεύετε τα ιδιωτικά κλειδιά με ασφαλή τρόπο. Εάν ο υπολογιστής παιχνιδιών σας είναι αδύναμος, θα πρέπει να επιλέξετε αυτή την επιλογή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα κρύο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων
Τι είναι το πορτοφόλι Multicoin;

Επιλογή ψυχρού πορτοφολιού

Υπάρχει μια σημαντική αντίθεση μεταξύ της χρήσης ενός θερμού πορτοφολιού και της χρήσης ενός ψυχρού πορτοφολιού όσον αφορά την αποθήκευση κρυπτονομισμάτων.

Όταν επιλέγετε το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων σας, πρέπει να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση – ειδικά όσον αφορά το χρηματικό ποσό που σκοπεύετε να αποθηκεύσετε. Δεν χρειάζεστε μια εξωφρενική συσκευή για μικρά ποσά- ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι καθολικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων.

Εάν πρέπει να κάνετε πολλές συναλλαγές, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα ζεστά πορτοφόλια, καθώς τα κρύα πορτοφόλια δεν μπορούν να παρέχουν τον ίδιο βαθμό ευκολίας σε συχνή χρήση.

Το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να φυλάσσεται σε ένα κρύο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων. Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις επιλογές τους ανάλογα με τις απαιτήσεις σας και το μέγεθος των κεφαλαίων σας:

Πώς μπορώ να συγχρονίσω τα ψυχρά/αυτόνομα και τα πορτοφόλια προβολής/online;
Ποιο είναι το πιο προσιτό κρύο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων για χρήση;
 • Η επένδυση σε ένα φυσικό gadget για μικρά ποσά δεν είναι πολύ πρακτική. Ένα χάρτινο πορτοφόλι είναι μια κατάλληλη επιλογή σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς επιτρέπει την εύκολη κατάθεση χρημάτων.
 •  Το πορτοφόλι υλικού μπορεί να βοηθήσει στη φύλαξη μεγάλων χρηματικών ποσών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για εμπιστευτικές συναλλαγές. Η δαπάνη για την αγορά ενός gadget υλικού θα αποζημιωθεί πλήρως, χάρη στην ασφάλεια των ψηφιακών μετρητών και την προσωπική ηρεμία λόγω της οικονομικής ασφάλειας.
 • Τα άτομα μπορούν να χρησιμοποιούν πορτοφόλια για υπολογιστές γραφείου και κινητά, εάν μια συγκεκριμένη συσκευή είναι μόνιμα αποσυνδεδεμένη από το διαδίκτυο. Αυτή η επιλογή προτιμάται από εκείνους που προτιμούν να χρησιμοποιούν τις κανονικές τους συσκευές, καθώς μπορεί να ανησυχούν για την απώλεια ενός πορτοφολιού υλικού εάν δεν το έχουν.

Όταν αποφασίζετε μεταξύ ενός πορτοφολιού για υπολογιστές γραφείου ή για κινητά, λάβετε υπόψη σας τους ακόλουθους παράγοντες:

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε ένα ψυχρό πορτοφόλι;
κρύο ή ζεστό πορτοφόλι
 • Ο δημιουργός του πορτοφολιού – εάν το λογισμικό παράγεται από κάποιον “no-name”,”
 •  Ορισμένα πορτοφόλια παρέχουν μια διεπαφή για προχωρημένους χρήστες και για όσους δεν έχουν σκοπό. Θα μπορούσαν να είναι πιο εύχρηστα για τον μέσο χρήστη. Πριν τοποθετήσετε χρήματα σε ένα πορτοφόλι, θα ήταν σοφό να το δοκιμάσετε και να δοκιμάσετε τα χαρακτηριστικά του.
 •  Κατά την επιλογή ενός πορτοφολιού, η ύψιστη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ασφάλεια, καθώς η ασφάλεια των χρημάτων σας εξαρτάται από την αξιοπιστία αυτού του προϊόντος.
 •  Είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας ανεξάρτητα από το πορτοφόλι που επιλέγετε, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κρυπτονόμισμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

10 πιο πρωτοποριακά πορτοφόλια υλικού στο Forbes

Ο συγχρονισμός μιας σταθερής και μιας κινητής συσκευής είναι δυνατός στα πορτοφόλια που υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία.

κρύο ή ζεστό πορτοφόλι
Το επίπεδο προστασίας βελτιώνεται σημαντικά όταν συνδέονται δύο συσκευές.

Ένα πορτοφόλι εμπιστοσύνης, για παράδειγμα, σας δίνει πλήρη έλεγχο των ιδιωτικών κλειδιών σας για να διασφαλίσετε τα χρήματά σας. Τα βιομετρικά δεδομένα (π.χ. ένα δακτυλικό αποτύπωμα) και ένα PIN μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ασφάλεια των νομισμάτων.

Με αυτό το ψηφιακό πορτοφόλι, μπορείτε να διεκπεραιώνετε συναλλαγές χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους κρυπτονομισμάτων. Υποστηρίζει περισσότερα από 160.000 περιουσιακά στοιχεία και 53 αλυσίδες μπλοκ. Επίσης, εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας που είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό για να αγοράσετε κεφάλαια κρυπτονομισμάτων με κανονικό νόμισμα νόμιμου χρήματος.

Ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε λογαριασμούς ψυχρής αποθήκευσης, όπως ακριβώς συμβαίνει και με άλλα πορτοφόλια. Ο χρήστης αποκαλύπτει το ιδιωτικό του κλειδί μόνο κατά την αποστολή/λήψη περιουσιακών στοιχείων χρησιμοποιώντας μια απλή τεχνική σάρωσης κώδικα QR από την οθόνη.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε ένα ψυχρό πορτοφόλι;
Τα ψυχρά πορτοφόλια έχουν ιδιωτικό κλειδί;

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε ένα ψυχρό πορτοφόλι;

Για όσους δεν πραγματοποιούν συχνά συναλλαγές ή δεν μεταφέρουν τα κρυπτογραφικά περιουσιακά τους στοιχεία, ένα ψυχρό πορτοφόλι προσφέρει μια πολύ πιο ασφαλή επιλογή αποθήκευσης. Επιπλέον, εάν έχετε ριζώσει σε ένα μέρος και δεν έχετε καμία πρόθεση να επιχειρήσετε σε περιοχές όπου το κρυπτονόμισμα είναι απαραίτητο, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

Συγκεκριμένα άτομα λαμβάνουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας, αποθηκεύοντας τα πορτοφόλια τους σε ασφαλή θυρίδα ασφαλείας σε τράπεζα, προστατεύοντάς τα από κλοπή και ζημιά. Με αυτές τις εναλλακτικές λύσεις, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις νομικές προστασίες που διαφορετικά δεν θα ήταν διαθέσιμες εάν τα κρυπτογραφικά σας στοιχεία ήταν αποθηκευμένα σε πορτοφόλι.

Πώς μπορώ να συγχρονίσω τα ψυχρά/αυτόνομα και τα πορτοφόλια προβολής/online;
κρύο ή ζεστό πορτοφόλι

Για τη βέλτιστη ασφάλεια των ψηφιακών σας πόρων, συνιστάται να τους αποθηκεύετε σε ένα πορτοφόλι εκτός σύνδεσης (ψυχρή αποθήκευση) μέχρι να μπορέσετε να αποκτήσετε άνετη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι από μια πιο αξιόπιστη συσκευή.

Τελικά, τα ψυχρά πορτοφόλια προσφέρουν έναν τρόπο στους χρήστες κρυπτογράφησης να διατηρούν εύκολα τα χρήματα που θέλουν να επενδύσουν μακροπρόθεσμα, χωριστά από αυτά που χρησιμοποιούν ενεργά για να συμμετέχουν σε αγορές NFT, παιχνίδια blockchain, πρωτόκολλα Defi ή άλλου είδους εφαρμογές.

Ένα ψυχρό πορτοφόλι μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα κρυπτογραφικά σας στοιχεία ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της αγοράς ή τα περιστατικά πειρατείας.

κρύο ή ζεστό πορτοφόλι
κρύο πορτοφόλι κρυπτογράφησης

Συμπέρασμα

Ο πρωταρχικός στόχος ενός ψυχρού πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων είναι να διατηρεί τα κρυπτονομίσματα ασφαλή. Με τα μεγάλα διαθέσιμα πορτοφόλια, το καθένα διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Ως αποτέλεσμα, κάθε χρήστης πρέπει να επιλέξει την καταλληλότερη λύση με βάση τις απαιτήσεις του.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς