Θα αντικαταστήσει το νόμισμα η κρυπτογράφηση έναντι του fiat;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Τι είναι το κρυπτογραφικό χρήμα;

Το κυβερνητικό χρήμα είναι ένα νόμισμα που δεν εξασφαλίζεται από χρυσό ή οποιοδήποτε άλλο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο. Επειδή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει μεγαλύτερο έλεγχο της οικονομίας, αφού μπορεί να αποφασίσει πόσα χρήματα θα τυπωθούν, τα fiat νομίσματα δίνουν στις κεντρικές τράπεζες μεγαλύτερη δύναμη. Τα περισσότερα σημερινά νομίσματα, όπως το αμερικανικό δολάριο, είναι fiat, δηλαδή δεν έχουν εγγενή αξία και η αξία τους καθορίζεται αποκλειστικά από κυβερνητική ρύθμιση ή νόμο.

⚡️ Είναι το κρυπτονόμισμα καλύτερο από το νόμισμα fiat;

Οι τιμές και η αξία του πλαστικού νομίσματος είναι πιο σταθερές από εκείνες του κρυπτονομίσματος. Το κρυπτονόμισμα είναι ακόμη σχετικά νέο και μπορεί να γίνει εξίσου σταθερό με το fiat.
Το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, αλλά η ευρεία χρήση του bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται

⚡️ Θα αντικαταστήσει το κρυπτονόμισμα τα μετρητά;

Η συνεχής μείωση της ζήτησης για μετρητά δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι χρεωστικές και οι πιστωτικές κάρτες έχουν γίνει δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις όταν πρόκειται για αγορές. Φαίνεται αναπόφευκτο ότι αυτές οι μέθοδοι πληρωμής θα συνεχίσουν να αντικαθιστούν πλήρως το παραδοσιακό νόμισμα.

⚡️ Γιατί το κρυπτονόμισμα δεν είναι πλαστό χρήμα;

το νόμισμα fiat είναι χρήμα που υποστηρίζεται και εγγυάται από την κυβέρνηση ή τις αρχές. Το κρυπτονόμισμα δεν έχει προς το παρόν υποστήριξη από την κυβέρνηση, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί fiat.

νόμισμα η κρυπτογράφηση fiat

Καθώς το κρυπτονόμισμα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, η νομιμότητα του κυβερνητικού νομίσματος, γνωστού ως fiat money, έχει αμφισβητηθεί. Ενώ το εικονικό νόμισμα κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα, εξακολουθεί να μην μπορεί να αντικαταστήσει το fiat money σε παγκόσμιο επίπεδο, επειδή δεν γίνεται αποδεκτό από τόσους πολλούς ανθρώπους ή επιχειρήσεις.

Δεδομένης της αστάθειάς του, πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα κρυπτονομίσματα ως έναν τρόπο για να δημιουργήσουν γρήγορα χρήματα. Ως αποτέλεσμα, για να κατανοήσουμε πώς το κρυπτονόμισμα συγκρίνεται με το fiat money, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν και τα δύο και τι τα διαφοροποιεί.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι το κρυπτονόμισμα και πώς λειτουργεί;

νόμισμα η κρυπτογράφηση fiat
Θα αντικαταστήσει το κρυπτονόμισμα το fiat;

Το κρυπτονόμισμα είναι ένας επαναστατικός τύπος ανταλλαγής fiat σε κρυπτονόμισμα που υπάρχει εδώ και μια εντυπωσιακή δεκαετία, διασφαλισμένος από τρομερή κρυπτογράφηση. Αυτή η ψηφιακή μορφή κρυπτογράφησης καθιστά πολύ δύσκολη την πλαστογράφηση ή την αντιγραφή. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αγορά προϊόντων και την πληρωμή υπηρεσιών, ακριβώς όπως το crypto vs fiat. Πολλές επιχειρήσεις έχουν δημιουργήσει τα δικά τους κρυπτονομίσματα. Είναι σαν μάρκες καζίνο που μπορείτε να ανταλλάξετε με πραγματικά χρήματα και στη συνέχεια να τα ξοδέψετε σε πράγματα όπως η Amazon ή η Uber.

Με τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων, δεν απαιτείται μια κεντρική αρχή, δεδομένου ότι λειτουργεί σε ένα ανοιχτό βιβλίο που είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση. Επιπλέον, το CoinMarketCap.com αναφέρει ότι υπάρχουν πάνω από 10 χιλιάδες ψηφιακά νομίσματα που κυκλοφορούν στις παγκόσμιες αγορές σήμερα!

Fiat vs. ανταλλαγή κρυπτογράφησης νόμισμα η κρυπτογράφηση fiat
Fiat vs. ανταλλαγή κρυπτογράφησης νόμισμα η κρυπτογράφηση fiat

Fiat vs. ανταλλαγή κρυπτογράφησης

Στα ανταλλακτήρια πλαστικού νομίσματος μπορείτε να ανταλλάξετε χρήματα από άλλες χώρες. Αν ταξιδεύετε, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε μετρητά στο τοπικό νόμισμα. Και οι επενδυτές χρησιμοποιούν μερικές φορές επίσης αυτά τα ανταλλακτήρια όταν αγοράζουν μετοχές ή άλλες επενδύσεις μέσω ξένων εταιρειών. Με τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης, μπορείτε να αγοράζετε, να πουλάτε και να ανταλλάσσετε κορυφαία ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία με ευκολία. Πολλά μεγάλα ανταλλακτήρια σάς δίνουν τη δυνατότητα να αγοράσετε κρυπτονόμισμα με νόμισμα fiat μέσω διαφόρων μεθόδων, όπως μεταφορές μέσω τραπεζικού λογαριασμού, κάρτες πληρωμών ή εμβάσματα. Ωστόσο, ορισμένα επιτρέπουν μόνο τη διαπραγμάτευση μεταξύ κρυπτονομισμάτων, οπότε δεν θα υπήρχε τρόπος να μετατρέψετε τα μετρητά σας σε ψηφιακή μορφή.

Τι τα κάνει να διαφέρουν από το κανονικό νόμισμα;

Θα κρυπτογραφηθούν στο μέλλον έναντι του fiat;
Θα αντικαταστήσει το ψηφιακό νόμισμα η κρυπτογράφηση fiat

Σε αντίθεση με το fiat money, το οποίο ρυθμίζεται από τις κυβερνήσεις, το κρυπτονόμισμα δεν ακολουθεί αυτούς τους κανόνες. Εξαιτίας αυτής της ελλιπούς ρύθμισης, τα κρυπτονομίσματα είναι λιγότερο ασφαλή από τα παραδοσιακά νομίσματα. Το κρυπτονόμισμα είναι επίσης πιο ευμετάβλητο από το κανονικό χρήμα, καθώς δεν υποστηρίζεται και δεν ρυθμίζεται από τις κεντρικές αρχές. Η κερδοσκοπική συμπεριφορά οδηγεί στη μεταβλητότητα των συναλλαγών, με τους εμπόρους να δίνουν προτεραιότητα στη δυνατότητα γρήγορης εξασφάλισης κερδών έναντι της διαρκούς σταθερότητας.

Τα κρυπτονομίσματα δεν απαιτούν ένα τρίτο μέρος, όπως οι τράπεζες στην περίπτωση του fiat vs crypto. Η τεχνολογία blockchain χρησιμοποιείται για την επαλήθευση των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, η οποία παρακολουθεί όλες τις εμπορικές δραστηριότητες και αυξάνει την ασφάλεια των ανταλλαγών.

Ποιες είναι οι ομοιότητες;

Μπορεί το etherium να αντικαταστήσει το νόμισμα η κρυπτογράφηση fiat
Μπορεί να υπάρξει νόμισμα η κρυπτογράφηση fiat

Το Bitcoin και το Ethereum, μετά από άλλα κρυπτονομίσματα, βασίζονται αμφότερα στην αλυσίδα μπλοκ. Δεν βρίσκονται στην πρωτοπορία των κλάδων τους. Παρόλο που πολλά νομίσματα έχουν προωθηθεί ως προσπάθεια να πάρουν τη θέση των κρυπτονομισμάτων, κανένα δεν είχε αρκετή αντοχή πριν ο κόσμος χάσει το ενδιαφέρον του. Το Bitcoin αποκαλείται συχνά “ψηφιακός χρυσός” επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως ο χρυσός για την αποθήκευση αξίας.

Πότε τα κρυπτονομίσματα θα αντικαταστήσουν τα νομίσματα fiat;

Τα κρυπτονομίσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία σε δημοτικότητα, αξία και χρήση από το 2009. Ενώ ορισμένα γίνονται αποδεκτά από έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων και εμπόρων, οι επενδυτές τα εξετάζουν ως ένα πιθανό μέσο για να κερδίσουν χρήματα και να διατηρήσουν την αξία τους. Οι κυβερνήσεις βρίσκονται σε αμηχανία καθώς προσπαθούν να κατανοήσουν πώς να φορολογήσουν και να διαχειριστούν καλύτερα τα κρυπτονομίσματα, λόγω της έλλειψης εξοικείωσής τους με την τεχνολογία.

fiat crypto έννοια
Ποιο είναι το μέλλον του νομίσματος;

Το Ethereum έφερε επανάσταση στο οικοσύστημα blockchain, εισάγοντας ένα νέο επίπεδο προγραμματισμού και ευελιξίας, επιτρέποντας μυριάδες δυνατότητες που δεν ήταν ποτέ εφικτές πριν. Οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες φέρνουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες, αγαθά και υπηρεσίες εκμεταλλευόμενοι την αμετάβλητη αλλά ευέλικτη φύση του blockchain. Το blockchain και το οικοσύστημα Ethereum, καθώς και το αναδυόμενο “μετα-σύμπαν” που μπορεί να συνδέσει την ψηφιακή και τη φυσική μας ζωή, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της αποκέντρωσης.

Με όλη την προσοχή στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τα κρυπτονομίσματα και τη συγχώνευση των πραγματικοτήτων, μία από τις πολλές συζητήσεις που έχουν νόημα είναι η αντικατάσταση των κρυπτονομισμάτων από τα κρυπτονομίσματα έναντι των fiat. Μάθετε τι οδηγεί αυτή τη συζήτηση και πώς αυτή η μετατροπή μπορεί να επηρεάσει την οικονομία στην οποία συμβαίνει.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Για αιώνες, το ψεύτικο χρήμα αποτελούσε βασικό στοιχείο του οικονομικού τοπίου. Η αξία του προέρχεται από την κυβέρνηση ή την κεντρική τράπεζα που το εκδίδει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση της οικονομίας.

Fiat νόμισμα επαληθεύεται. νόμισμα η κρυπτογράφηση fiat
Ρόλοι που θα διαδραματίσει το κρυπτονόμισμα

Ακαδημαϊκοί, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, επενδυτές και πελάτες εξακολουθούν να εξετάζουν τον αντίκτυπο των κρυπτονομισμάτων.

Είτε το κρυπτονόμισμα αντικαταστήσει το κρυπτονόμισμα έναντι του fiat είτε όχι, είναι αβέβαιο τι θα συμβεί στην παγκόσμια και γεωγραφική χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Οι περιορισμοί του πλαστικού νομίσματος που ξεπερνά το κρυπτονόμισμα

Οι κυβερνήσεις και οι ρυθμιστικοί φορείς έχουν ορίσει το χρήμα ως κάθε μέσο που χρησιμοποιείται για την αγορά ή την πώληση αγαθών, που λειτουργεί ως μέσο αποθήκευσης αξίας και που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της αξίας κάποιου αγαθού. Το πλασματικό νόμισμα, που μερικές φορές είναι γνωστό ως πραγματικό χρήμα ή σκληρό χρήμα, πληροί και τα τρία κριτήρια για περισσότερα από χίλια χρόνια.

θα αντικαταστήσει η κρυπτογράφηση το fiat
Το πλασματικό νόμισμα θα σταματήσει να χρησιμοποιείται

Για να μειωθεί η ποσότητα του φυσικού νομίσματος, πολλές ανεπτυγμένες χώρες έχουν εισαγάγει χρεωστικές κάρτες και εμβάσματα. Με αυτές τις αντικαταστάσεις έρχεται ένα σύστημα στο οποίο όλες οι κινήσεις χρήματος – είτε πρόκειται για κινήσεις μεταξύ κυβερνήσεων, τραπεζών, επιχειρήσεων ή καταναλωτών – περνούν από ένα τρίτο μέρος που μετατρέπει μια αριθμητική αξία σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου. Δεδομένου ότι οι συναλλαγές πρέπει να επαληθεύονται από μια αξιόπιστη πηγή, η χρήση αυτών των οικονομικών συστημάτων έχει κόστος.

Το να εμπιστεύεστε σε κάποιον άλλον τα χρήματα που με κόπο κερδίσατε μπορεί να σας τρομάζει, αλλά η χρήση τρίτων απαιτεί να κάνετε ακριβώς αυτό. Πολλές φορές, αυτή η εμπιστοσύνη έχει παραβιαστεί – οι ανήθικες δραστηριότητες τρίτων έχουν επιδεινώσει ακόμη και παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις.

Το κρυπτονόμισμα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν ασφαλείς και ακριβείς συναλλαγές χωρίς να βασίζονται σε τρίτους.Επειδή η τεχνολογία blockchain και οι αυτοματοποιημένοι μηχανισμοί συναίνεσης επαληθεύουν τις συναλλαγές και διατηρούν την ακεραιότητα των δεδομένων, κάθε μέρος πιστώνεται ή χρεώνεται σωστά.

Τι θα συμβεί αν το κρυπτονόμισμα πάρει τη θέση του από το νόμισμα fiat;

Τα μετρητά είναι μια φυσική μορφή κρυπτογράφησης vs fiat
νόμισμα η κρυπτογράφηση fiat

Τα κρυπτονομίσματα δεν ακολουθούν τους κανόνες που ακολουθούν τα κανονικά, οικονομικά νομίσματα. Δεν μπορούν να επηρεαστούν από τις κεντρικές τράπεζες και τις πολιτικές τους – όπως τα επιτόκια ή οι πράξεις ανοικτής αγοράς – σε χώρες με πλουσιότερες οικονομίες. Η χρήση μέσων νομισματικής πολιτικής για τη διαχείριση του πληθωρισμού και της απασχόλησης καταργείται από την αποκέντρωση, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των κρυπτονομισμάτων.

Αν και τα πλεονεκτήματα της πλήρους αντικατάστασης του πλαστικού νομίσματος έχουν μελετηθεί και αξιολογηθεί, οι συνέπειες ενός τόσο δραστικού μέτρου είναι ακόμη άγνωστες. Θα μπορούσαν να υπάρξουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ή η αλλαγή μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής πλήρους παγκόσμιας ειρήνης.

Λόγω των διακυμάνσεων των τιμών, το ΔΝΤ αποθαρρύνει τα κρυπτονομίσματα να χρησιμοποιούνται ως σημαντικό εθνικό νόμισμα στην τρέχουσα μορφή τους. Επιπλέον, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κίνδυνοι μακροοικονομικής σταθερότητας και η έλλειψη προστασίας των καταναλωτών, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Γιατί το κρυπτονόμισμα δεν είναι fiat;
Επένδυση σε κρυπτονομίσματα

Παρ' όλα αυτά, το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι η εφαρμογή της αλυσίδας μπλοκ θα γίνει πιο γρήγορα στις χώρες όπου τα κρυπτονομίσματα προσφέρουν μια καλύτερη εναλλακτική λύση στα υπάρχοντα χρηματοπιστωτικά συστήματα.

Το κρυπτονόμισμα δεν έχει μόνο δυνατότητες, αλλά είναι χρήσιμο ως πραγματικό νόμισμα. Μετά τη ρωσική προσάρτηση της Ουκρανίας το 2017, πολλοί Ουκρανοί μεταπήδησαν στο κρυπτονόμισμα. Στην πραγματικότητα, για ορισμένους ανθρώπους, το κρυπτονόμισμα είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πράγμα που τους κρατάει στην επιφάνεια οικονομικά.

Πολλοί άνθρωποι σε χώρες με ακραία υποτίμηση του νομίσματος το χρησιμοποιούν για να αποθηκεύουν τα χρήματά τους, να στέλνουν εμβάσματα και να διεξάγουν επιχειρήσεις.

Κατανόηση της αξίας των κρυπτονομισμάτων.

Αποτελεσματικοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα με κρυπτονόμισμα
Θα αντικαταστήσει το κρυπτονόμισμα τα μετρητά;

Μην παραπλανηθείτε από τα χρυσαφικά- η κατανόηση των μάρκων δεν είναι δύσκολη. Τα κουπόνια ταξινομούνται σε δύο διακριτές κατηγορίες: τα κρυπτογραφικά κουπόνια, που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως ψηφιακά χρήματα ή αγαθά (όπως το AXS), και τα μη μεταβιβάσιμα κουπόνια (NFT) που αντιπροσωπεύουν ένα εικονικό περιουσιακό στοιχείο. Η κατοχή μιας μοναδικής κάρτας συναλλαγών μοιάζει με την κατοχή κάτι πραγματικά ξεχωριστού. Δεν θα είχατε την ίδια κάρτα αν ανταλλάσσατε μια κάρτα με μια άλλη συγκρίσιμη- αυτό θα ήταν εντελώς διαφορετικό.

Τέσσερις μεταβλητές καθορίζουν την αξία των κρυπτονομισμάτων:

Το διακριτικό εξυπηρετεί έναν σκοπό και έχει χρήσιμες λειτουργίες που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Ποιος είναι ο σκοπός του συμβόλου;
Τι είναι το token

Η τεχνολογία blockchain μπορεί να φέρει επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, από την ανάλυση των συναλλαγών έως τη δημιουργία συμβάσεων. Αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες, καθιστά τις λειτουργίες πιο αποτελεσματικές και αβίαστες για εταιρείες όλων των μεγεθών. Η τεχνολογία blockchain μπορεί επίσης να βοηθήσει τους οργανισμούς να παρακολουθούν τα αγαθά ή τις υπηρεσίες με πιο ακριβή, αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο σε σχέση με τις προηγούμενες πρακτικές.

Ωστόσο, η εταιρεία συνήθως διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων και κερδίζει μέσω των δικαιωμάτων. Στις μέρες μας, οι ανεξάρτητοι μουσικοί μπορούν να πωλούν τραγούδια ή άλμπουμ απευθείας στους θαυμαστές τους χρησιμοποιώντας NFTs και να τσεπώνουν οι ίδιοι όλα τα έσοδα.

2. ΛΟΓΟΔΟΣΊΑ

Τι καθορίζει την αξία ενός κουπονιού;
νόμισμα η κρυπτογράφηση fiat

Ο ρυθμός υιοθέτησης παίζει καθοριστικό ρόλο στην αξία κάθε κρυπτονομίσματος- όταν περισσότεροι άνθρωποι και οργανισμοί το αποδέχονται ως πληρωμή, η αξία του αυξάνεται. Η συναλλακτική δραστηριότητα του NFT αυξήθηκε σε 280.000 αγοραστές και πωλητές κάθε μήνα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου 2021. Η αποδοχή κερδίζει εμπιστοσύνη και σταθερότητα.

3. TOKEN BRANDING.

Ποιο είναι το κρυπτονόμισμα του Ίλον Μασκ;
Σε ποιο κρυπτονόμισμα επενδύει ο Elon Musk;

Τα tweets του Elon Musk προκάλεσαν τεράστιο ενδιαφέρον για το εμπορικό σήμα του και εκτόξευσαν τις τιμές πολλών κρυπτονομισμάτων στα ύψη. Παρ' όλα αυτά, έντονη καταδίκη έχουν δεχθεί τα tweets του από εκείνους που ισχυρίζονται ότι λειτουργεί άδικα στην αγορά. Επειδή τα NFT είναι τόσο νέα, το ποσοστό των ανθρώπων που συναλλάσσονται με NFT και κρυπτονομίσματα είναι ακόμη αρκετά μικρό (ακόμη και αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας πείσουν για το αντίθετο), πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και ένα μεμονωμένο γεγονός ή μια είδηση μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αξία. Με μια σταθερή εισροή κεφαλαίων, η οικονομία θα γίνει πιο αξιόπιστη και διαρκής στο μέλλον.

Η συνολική προσφορά μάρκων

Ποιο είναι το μέλλον του νομίσματος;
Είναι το κρυπτονόμισμα καλύτερο από το νόμισμα fiat;

Υπάρχει ένα σταθερό ποσό διαθέσιμων κερμάτων. Τα NFT είναι μοναδικά, όπως και τα νομισματικά κουπόνια, και τα δύο έχουν πεπερασμένη ποσότητα. Και οι δύο τύποι μπορεί να ανατιμηθούν με την πάροδο του χρόνου καθώς αυξάνεται η ζήτηση, όπως όταν κατέχετε έναν πίνακα του Πικάσο ή μια μοναδική έκδοση ρούχων. Το πλαστό χρήμα είναι το αντίθετο του κρυπτονομίσματος. Θα μπορούσατε να τυπώσετε περισσότερα μετρητά, γεγονός που θα οδηγούσε σε πληθωρισμό και θα υποτιμούσε τα υπάρχοντα χρήματα.

Ποιες ανεξερεύνητες δυνατότητες μας περιμένουν όσον αφορά το νόμισμα και τα οικονομικά του μέλλοντος;

Μπορεί ήδη να ανταλλάσσετε κρυπτονόμισμα με fiat μέσω ανταλλαγών ή συναλλαγών με άλλους χρήστες κρυπτονομισμάτων. Το κρυπτονόμισμα και η αλυσίδα μπλοκ συνεχίζουν να κερδίζουν δημοτικότητα, χρησιμότητα, κατανόηση και αποδοχή. Όσο περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν εικόνα για τη χρήση και τις δυνατότητές τους, τόσο αυξάνεται η αξία αυτού του νομίσματος.

Είναι το bitcoin ένα νόμισμα fiat;
Είναι η κρυπτογράφηση το μέλλον;

Με βάση την πληθώρα χρήσεων και εφαρμογών κρυπτονομισμάτων, καθώς και την αυξανόμενη σειρά μελετών και εξελίξεων στον τομέα αυτό, η παγκόσμια υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων φαίνεται ότι θα εκτοξευθεί στα ύψη.

Εάν αυτές οι τάσεις συνεχιστούν, μπορεί να υπάρξουν διάφορες εκβάσεις κρυπτονομισμάτων. Πρώτον, η κοινωνία και η οικονομία μπορεί να αποδεχτούν το bitcoin σε σημείο που το νόμισμα fiat μιας χώρας να καταργηθεί σταδιακά. Η κυβέρνησή της θα αναγκαστεί να το αναγνωρίσει ως νόμιμο χρήμα και το fiat money θα καταστεί παρωχημένο.

Το δεύτερο παράδειγμα είναι ένα μείγμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και νομίσματος fiat. Οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να δέχονται και τα δύο, επιτρέποντάς τους να εισπράττουν φορολογικά έσοδα και να χρηματοδοτούν τις πρωτοβουλίες τους, ενώ παράλληλα τροφοδοτούν τους στρατούς τους. Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα είχαν πλήρη ελευθερία ως προς το τι θέλουν.

Προβλήματα με το νόμισμα fiat
Τι θα συμβεί αν το κρυπτονόμισμα αντικαταστήσει το fiat;

Τρίτον, αν η κοινωνία αποφασίσει να εγκαταλείψει εντελώς τα κρυπτονομίσματα, μπορεί να επιλέξει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το πλαστό χρήμα. Παρόλα αυτά, οι εξελίξεις στην τεχνολογία blockchain έχουν οδηγήσει την ανθρωπότητα σε ένα σύστημα στο οποίο τα οικονομικά δεδομένα δεν μπορούν να αλλοιωθούν ή να αλλοιωθούν.

Αν και είναι απίθανο, αν οι άνθρωποι σταματούσαν να χρησιμοποιούν κρυπτονόμισμα, θα εξακολουθούσαμε να έχουμε fiat money. Ακόμα κι έτσι, η τεχνολογία blockchain μας έχει δώσει ένα σύστημα όπου οι οικονομικές πληροφορίες δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν ή να αλλάξουν. Ό,τι κι αν συμβεί, το κρυπτονόμισμα μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και την οικονομία στην οποία ζουν. Επιπλέον, τόσο το fiat όσο και το κρυπτονόμισμα έχουν αποδειχθεί νόμιμες μορφές ανταλλαγής, λογιστικά εργαλεία μέτρησης και αποθήκες αξίας.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς