Ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων vs. μεσίτης: Ποια είναι η διαφορά;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Table of Contents

⚡️ Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός χρηματιστηρίου και μιας χρηματιστηριακής εταιρείας;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν εμπλέκεστε σε μια αγορά spot. Σε μια ανταλλαγή spot, το πραγματικό περιουσιακό στοιχείο παραδίδεται αυτοπροσώπως, ενώ στις συναλλαγές περιθωρίου με έναν χρηματιστή, διαπραγματεύεται μόνο το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο και όχι το φυσικό αντικείμενο.

⚡️ Είναι το κρυπτονόμισμα ένας μεσίτης ή ένα ανταλλακτήριο;

Η εφαρμογή Crypto.com είναι η επίσημη εφαρμογή για κινητά από την οποία μπορείτε να αγοράζετε και να πουλάτε κρυπτονομίσματα σε μια ασφαλή, φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα. Είναι επίσης γνωστή ως το ασφαλές κατάστημα, όπου οι πελάτες μπορούν να αγοράζουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία με πιστωτικές κάρτες ή άλλες μεθόδους πληρωμής, όπως εμβάσματα και καταθέσεις ACH. Είναι πιο φυσικό να θεωρούμε την Crypto.com ως τράπεζα κρυπτογράφησης παρά ως

⚡️ Χρειάζεστε μεσίτη για να αγοράσετε κρυπτονομίσματα;

Δεν χρειάζεστε μεσίτη για να αγοράσετε bitcoins. Μπορείτε να πάτε κατευθείαν σε ένα αξιόπιστο ανταλλακτήριο Bitcoin και να τα αγοράσετε ανεξάρτητα. Ή, αν ψάχνετε για κάτι πιο συγκεκριμένο, όπως παράγωγα, σκεφτείτε να βρείτε έναν έμπειρο μεσίτη κρυπτονομισμάτων που μπορεί να σας παρέχει το προϊόν άμεσα!

⚡️ Είναι ασφαλέστερο το κρυπτονόμισμα σε ένα ανταλλακτήριο ή σε ένα πορτοφόλι;

Η φύλαξη του Bitcoin σας σε ένα πορτοφόλι θεωρείται συνήθως πιο ασφαλής από την αποθήκευσή του σε ένα ανταλλακτήριο, αλλά θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά όλους τους παράγοντες πριν αποφασίσετε ποια επιλογή είναι καλύτερη για εσάς.
Ένας μεσίτης κρυπτονομισμάτων είναι μια πλατφόρμα που σας επιτρέπει να αγοράζετε και να πουλάτε κρυπτονομίσματα.

Είναι το κρυπτονόμισμα ένας μεσίτης ή ένα ανταλλακτήριο;

Είτε είστε βετεράνος έμπορος κρυπτογράφησης είτε μόλις αρχίζετε, οι δύο πιο δημοφιλείς τρόποι διαπραγμάτευσης κρυπτογράφησης -μεσίτες και ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης- είναι πιθανό να βρίσκονται στο ραντάρ σας. Ακόμη και με αυτό, η διάκριση μεταξύ των δύο επιλογών μπορεί να είναι πρόκληση ακόμη και για όσους θεωρούν τους εαυτούς τους οπαδούς της αλυσίδας μπλοκ.

Ξεκλειδώστε το μυστηριώδες βασίλειο των κρυπτονομισμάτων με έναν αξιόπιστο χρηματιστή! Από την αγορά έως την πώληση, αυτές οι πλατφόρμες παρέχουν έναν αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο εξερεύνησης των ψηφιακών νομισμάτων.

Οι μεσίτες είναι ανεκτίμητοι στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, καθώς ενεργούν ως μεσάζοντες μεταξύ εκείνων που χρειάζονται αγαθά ή υπηρεσίες και εκείνων που έχουν χρήματα να ξοδέψουν. Παρέχουν μια ζωτικής σημασίας υπηρεσία συνδέοντας ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τους πόρους για καμία από τις δύο πλευρές μιας συναλλαγής.

μεσίτης κρυπτονομισμάτων
Η τέλεια μέθοδος για να ξεκινήσετε.

Η Bitpanda είναι ένας χρηματιστής που παρέχει στους ανθρώπους online χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για την αγορά ή την πώληση κρυπτονομισμάτων. Χρεώνουν τους χρήστες με ασφάλιστρα για τη χρήση της πλατφόρμας ως υπηρεσία.

Η τέλεια μέθοδος για να ξεκινήσετε.

Το να είσαι νέος στο κρυπτονόμισμα μπορεί να είναι τρομακτικό, και η ανταλλαγή νομισμάτων είναι διαφορετική. Ένας μεσίτης κρυπτονομισμάτων προσφέρει το τέλειο περιβάλλον για όσους μόλις ξεκίνησαν, επειδή θα αγοράσει Bitcoin, Litecoin, Ethereum ή άλλη μορφή κρυπτονομίσματος από εσάς, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει τις ανταλλαγές μεταξύ νομισμάτων fiat.

Προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών για να καλύψουμε τις ανάγκες σας.
Ένας μεσίτης κρυπτονομισμάτων είναι μια μοναδική πλατφόρμα όπου μπορείτε εύκολα να αγοράσετε και να πουλήσετε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η χρήση ενός μεσίτη κρυπτονομισμάτων προσφέρει πολλά οφέλη, όπως:

  • Επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές και αγοράστε ή πουλήστε τα αγαπημένα σας κρυπτονομίσματα μέσω ενός χρηματιστή.
  •  Εάν θέλετε να αγοράσετε μόνο ένα περιορισμένο ποσό κρυπτονομισμάτων, τότε η χρήση των υπηρεσιών ενός μεσίτη κρυπτονομισμάτων είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Η Bitpanda είναι ένας φιλικός προς το χρήστη χρηματιστής κρυπτονομισμάτων που παρέχει στους πελάτες εξαιρετική υποστήριξη μέσω του Bitpanda Helpdesk. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να μετατρέψουν απρόσκοπτα διάφορα νομίσματα fiat, όπως το ευρώ, το ελβετικό φράγκο, η βρετανική λίρα και το δολάριο ΗΠΑ, σε δημοφιλή κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, το Ethereum και το Litecoin.

⚡️ Είναι το κρυπτονόμισμα ένας μεσίτης ή ένα ανταλλακτήριο;
Ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων vs Broker

Για να ξεκινήσετε τη διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Bitpanda, εγγραφείτε χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, επαληθεύστε τον λογαριασμό σας και επιλέξτε μία από τις διάφορες διαθέσιμες μεθόδους πληρωμής για να τον χρηματοδοτήσετε. Ξεκινήστε να αγοράζετε και να πουλάτε αμέσως!

Η επιλογή των υπηρεσιών μας είναι αρκετά ευρεία για να καλύψει οποιαδήποτε απαίτησή σας.

Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων είναι διαδικτυακές αγορές που επιτρέπουν στους χρήστες να επενδύουν σε διάφορα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και να τα εμπορεύονται στην ανοικτή αγορά.

Οι μεσίτες κρυπτονομισμάτων όχι μόνο διευκολύνουν τη διαπραγμάτευση, αλλά μπορούν επίσης να κατέχουν κρυπτονομίσματα για τους πελάτες τους. Για παράδειγμα, η Bitpanda υποστηρίζει τους χρήστες που δεν εμπιστεύονται τα πορτοφόλια τρίτων, επιτρέποντάς τους να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα απευθείας από τα πορτοφόλια υλικού Trezor ή Ledger. Με αυτόν τον τρόπο, η Bitpanda προωθεί την εμπιστοσύνη των χρηστών.

μεσίτης κρυπτονομισμάτων
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων και ενός μεσίτη

Πριν επιλέξετε έναν μεσίτη κρυπτονομισμάτων, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει τα διαπιστευτήρια και την ικανότητα που χρειάζεστε. Ο μεσίτης που επιλέξατε θα πρέπει να πληροί ή να υπερβαίνει τα ισχύοντα εθνικά ρυθμιστικά μέτρα για τους παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Η επένδυση σε ένα σύστημα ασφαλείας αιχμής είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε τη διασφάλιση των περιουσιακών σας στοιχείων 24 ώρες το 24ωρο, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε σε επιτραπέζιες ή κινητές συσκευές.

Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων διευκολύνουν την αγορά, την πώληση και την ανταλλαγή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε μια βολική τοποθεσία.

Αν αναζητάτε έναν άμεσο τρόπο να ανταλλάξετε κρυπτονομίσματα με άλλους λάτρεις της κρυπτογράφησης, τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων παρέχουν ακριβώς αυτό που χρειάζεστε – δεν απαιτείται κανένας μεσάζων! Αυτές οι διαδικτυακές πλατφόρμες προσφέρουν στους αγοραστές και τους πωλητές έναν ασφαλή χώρο για τη συναλλαγή ψηφιακών νομισμάτων είτε με άλλα κρυπτογραφικά νομίσματα είτε με fiat money. Η διαφορά μεταξύ ενός ανταλλακτηρίου και ενός μεσίτη είναι ότι οι συμφωνίες επιτρέπουν στους χρήστες να συναλλάσσονται απευθείας με τον καθένα και όχι με τον μεσάζοντα να κάνει συναλλαγές με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης;
Είναι το κρυπτονόμισμα ένας μεσίτης ή ένα ανταλλακτήριο;

Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων είναι ιδανικά για τους κατόχους και τους εμπόρους κρυπτονομισμάτων που θέλουν να επωφεληθούν από τις διακυμάνσεις των τιμών μέσω κερδοσκοπίας, ελπίζοντας να αποκομίσουν κέρδη ή να αποφύγουν απώλειες.

Για έμπειρους χρήστες κρυπτονομισμάτων

Όταν θέλετε να αρχίσετε να εμπορεύεστε κρυπτονομίσματα, υπάρχουν μερικά πράγματα που οι ειδικοί σε θέματα ανταλλαγής προτείνουν να εξετάσετε πρώτα.

Λειτουργική κατανόηση της λειτουργίας των κρυπτονομισμάτων.

Οι άπειροι συναλλασσόμενοι συχνά κάνουν δαπανηρά λάθη, επειδή πρέπει να μάθουν τα βασικά στοιχεία της διαπραγμάτευσης κρυπτογράφησης ή πώς λειτουργεί ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Η θεωρία είναι απαραίτητη, αλλά το ίδιο ισχύει και για την πρακτική εμπειρία.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κρυπτονομίσματος και ανταλλαγής;
Είναι το κρυπτονόμισμα ένας μεσίτης ή ένα ανταλλακτήριο;

Για να γίνετε έμπορος κρυπτονομισμάτων, πρέπει να εξοπλιστείτε με τα βασικά στοιχεία του τρόπου λειτουργίας των κρυπτονομισμάτων. Μόλις κατανοήσετε τη θεμελιώδη έννοια, αρχίστε να εξερευνάτε τα ανταλλακτήρια που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Ένας παράγοντας που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή μιας επιχείρησης είναι αν παρέχει εκπαιδευτικούς πόρους, όπως μαθήματα και άρθρα, που μπορεί να υποδηλώνουν την αξιοπιστία και την αξιοπιστία του Exchange – ειδικά για αρχάριους.

Σας συνιστούμε να διαβάσετε την ενότητα για αρχάριους της Bitpanda Academy αν είστε νέοι στο κρυπτονόμισμα. Αν θέλετε να ξεκινήσετε να εμπορεύεστε κρυπτονομίσματα σε ένα ανταλλακτήριο όπως το Bitpanda Pro, εξοικειωθείτε με την πλατφόρμα και μελετήστε ποιες στρατηγικές μπορεί να είναι κατάλληλες για εσάς.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός μεσίτη και ενός χρηματιστηρίου
Ποιος είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης

Αγορές πλαστικού νομίσματος

Συνιστάται να εξερευνήσετε τις μεθόδους πληρωμής που προσφέρονται από τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης και να προσδιορίσετε ποιες επιχειρήσεις είναι προσβάσιμες από την τοποθεσία σας. Για παράδειγμα, η Bitpanda Pro είναι προσβάσιμη σε χρήστες σε 54 χώρες. Παρέχει αγορές για ζεύγη συναλλαγών κρυπτογραφημάτων, όπως Bitcoin και ευρώ, Ethereum και ευρώ, Bitpanda Ecosystem Token (BEST) και ευρώ, μεταξύ πολλών άλλων, αποκλειστικά στην Ευρώπη.

Ποιος χρηματιστής είναι ο καλύτερος για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων
Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης;

Εύκολα κατανοητή διεπαφή χρήστη

Εκμεταλλευτείτε όλες τις ευκαιρίες – μείνετε πάντα συνδεδεμένοι με το Exchange σας. Το Bitpanda Pro προσφέρει στους χρήστες του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων ένα περιβάλλον εργασίας που ανταποκρίνεται πλήρως και κλιμακώνεται αυτόματα σε οποιαδήποτε συσκευή (φορητό υπολογιστή, επιφάνεια εργασίας, smartphone ή tablet). Παρέχεται εκτεταμένη υποστήριξη χρηστών μέσω του Bitpanda Helpdesk.

Τα πρωτοποριακά API συναλλαγών μας

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία συναλλαγών API και τα αυτοματοποιημένα ρομπότ συναλλαγών για περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας ως έμπορος. Κατεβάστε ιστορικά δεδομένα της αγοράς και λάβετε ζωντανές ενημερώσεις εντολών μέσω του εύχρηστου REST Bitpanda Pro.

Παραμένουμε ενήμεροι με τους κανονισμούς και τα πρότυπα συμμόρφωσης.

Ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων vs Broker
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κρυπτονομίσματος και ανταλλαγής;

Εδώ στο ico και στο borderless block, δίνουμε προτεραιότητα στη διαφάνεια με τους χρήστες μας. Για να διασφαλίσουμε ότι τα περιουσιακά σας στοιχεία είναι ασφαλή, χρησιμοποιούμε μόνο τα πιο αξιόπιστα μέτρα ασφαλείας που ενημερώνονται τακτικά για να παραμένουν επίκαιρα. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε για να διατηρήσουμε τις επενδύσεις σας ασφαλείς!

Η επιλογή του κατάλληλου μεσίτη κρυπτογράφησης ή ανταλλακτηρίου είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειάς σας κατά τη διάρκεια των συναλλαγών. Η Bitpanda Pro συμμορφώνεται με τις διατάξεις της πέμπτης οδηγίας της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML5) και κατέχει άδεια παροχής υπηρεσιών πληρωμών PSD2.

Ανταλλαγή έναντι μεσίτη

Σημειώστε τους προφανείς παραλληλισμούς μεταξύ της διαδικασίας συναλλαγής και αυτής. Στη συνέχεια, το Χρηματιστήριο ενεργεί ως μεσάζων που παρέχει τη δυνατότητα συναλλαγών και χρεώνει αμοιβή για την υπηρεσία αυτή.

Καλύτερος μεσίτης κρυπτογράφησης vs ανταλλαγή τι πρέπει να γνωρίζετε
Είναι το κρυπτονόμισμα ένας μεσίτης ή ένα ανταλλακτήριο;

Υπάρχουν δύο γνωστά παραδείγματα χρήσης ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων. Η αγορά bitcoins για πραγματικά χρήματα και η διαπραγμάτευση διαφορετικών κρυπτονομισμάτων μεταξύ τους συμβαίνει όταν θέλετε να μετατρέψετε το Bitcoin σας σε Ether.

Κατά τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων με περιορισμένα κεφάλαια, η χρήση ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων αποδεικνύεται η πιο αποτελεσματική προσέγγιση, καθώς έχει αναδειχθεί ως η προτιμώμενη πλατφόρμα για πολυάριθμους εμπόρους, ποια είναι η διαφορά μεταξύ κρυπτονομίσματος και ανταλλακτηρίου;

Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων με περιορισμένα κεφάλαια διευκολύνεται καλύτερα με τη χρήση ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, το οποίο έχει γίνει η κατάλληλη πλατφόρμα για πολλούς συναλλασσόμενους.

οι καλύτεροι μεσίτες κρυπτογράφησης τι πρέπει να προσέξετε πριν από τις online συναλλαγές
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κρυπτονομίσματος και ανταλλαγής;

Για να το θέσουμε ευθέως, όποιος εμπιστεύεται σε έναν χρηματιστή τα κεφάλαιά του (ή το κρυπτονόμισμα) χαρακτηρίζεται ως “καταθέτης”. Η διαπραγμάτευση είναι προαιρετική για να επωφεληθείτε από το ευρύ φάσμα των υπηρεσιών που παρέχει η χρηματιστηριακή εταιρεία- μπορείτε να επωφεληθείτε από οποιοδήποτε προϊόν προσφέρει! Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο μεσίτης μπορεί να εντοπίσει έναν αντισυμβαλλόμενο συναλλαγών- σε άλλες συνθήκες, μπορεί να αναλάβει αυτόν τον ρόλο και να εκτελέσει τη συναλλαγή.

Για να κατανοήσετε καλύτερα, παραθέτουμε ένα παράδειγμα. Ένας πελάτης επενδύει σε Bitcoin, αλλά επιθυμεί να αξιοποιήσει το ζεύγος Ethereum/XRP. Έτσι, μπορεί να ανταλλάξει το επιλεγμένο ζεύγος συναλλαγών με τον αριθμό των bitcoin που αγοράζει. Για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές σε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, οι συναλλασσόμενοι πρέπει πρώτα να μετατρέψουν το Bitcoin τους σε Ethereum.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων και ενός μεσίτη
Η διαφορά μεταξύ ενός μεσίτη κρυπτονομισμάτων και ενός ανταλλακτηρίου

Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός μεσίτη και ενός χρηματιστηρίου

Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα για τη διάκριση μεταξύ ενός μεσίτη κρυπτογράφησης και ενός ανταλλακτηρίου; Ας βουτήξουμε!

Η χρήση ενός μεσίτη είναι πολύ πιο συμφέρουσα από τη μεταφορά κεφαλαίων σε ένα πορτοφόλι εκτός σύνδεσης. Οι κύριες αιτίες είναι η ασφάλεια και η μεγαλύτερη ρευστότητα, αλλά υπάρχει επίσης η σειρά υπηρεσιών που προσφέρουν οι χρηματιστές – όπως η διαπραγμάτευση με μόχλευση μόλις κάνετε την κατάθεσή σας.

Οι δυνάμεις της αγοράς υπαγορεύουν την αξία ενός κρυπτονομίσματος και η αξία του μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί. Στις 12 Μαΐου 2018, η αξία του bitcoin αυξήθηκε σε περίπου 20.500 δολάρια ανά νόμισμα από περίπου 6.000 δολάρια στις αρχές Μαρτίου. -> Ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων προσφέρει έναν απλό τρόπο για να συμμετάσχετε στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, χρησιμοποιώντας ένα βιβλίο εντολών ζεύγους συναλλαγών που οργανώνεται με βάση τις παρεχόμενες τιμές. Πρόκειται για μια ψηφιακή αγορά όπου αγοραστές και πωλητές πωλούν κρυπτονομίσματα.

Είναι δυνατόν να αγοράσετε κρυπτονόμισμα χωρίς χρηματιστή;
Συναλλαγές κρυπτονομισμάτων: οι διαφορές μεταξύ χρηματιστών και χρηματιστηρίων

Κατά τη διαπραγμάτευση χρυσού ή αργύρου, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει η πραγματική παράδοση του εμπορεύσιμου περιουσιακού στοιχείου σε ένα χρηματιστήριο spot, αλλά πρέπει να υπάρχει διαπραγμάτευση σε περιθώριο με έναν μεσίτη.

Το κοινό-στόχος ενός χρηματιστηρίου και ενός μεσίτη είναι μία από τις σημαντικότερες διαφορές. Οι περισσότερες συζητήσεις κρυπτογράφησης χρησιμοποιούνται από εμπόρους κρυπτονομισμάτων που θέλουν να κάνουν μια μακροπρόθεσμη ή μεσοπρόθεσμη επένδυση για την απόκτηση ενός συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, μετά την οποία περιμένουν τη μελλοντική πιθανή ανατίμηση των τιμών. Αγοράζουν και μεταφέρουν αυτά τα κρυπτονομίσματα στο καλά προστατευμένο πορτοφόλι υλικού τους.

Ποιος είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης
Τι είναι ένας μεσίτης κρυπτονομισμάτων;

Οι κερδοσκοπικοί επενδυτές που πραγματοποιούν διάφορες συναλλαγές και χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία ΤΑ των χρηματιστών, όπως η διαπραγμάτευση με περιθώριο κέρδους, απασχολούν γενικά χρηματιστές. Χρειάζονται βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα κέρδη, και ένας χρηματιστής είναι απλώς ένα μέσο για να τα παρέχει.

Εγγραφή και επαλήθευση

Η διαδικασία εγγραφής διαφέρει από ανταλλακτήριο σε ανταλλακτήριο. Σε ορισμένες υπηρεσίες, ο πελάτης πρέπει να παράσχει μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα επαληθευτεί αργότερα. Στη συνέχεια, του αποδίδεται ο μοναδικός κωδικός πρόσβασης.

Άλλοι, ιδίως εκείνοι που χρησιμοποιούν εικονικό νόμισμα, χρειάζονται κάποια επαλήθευση. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια βιντεοκλήση μέχρι μια φωτογραφία προσώπου με ταυτότητα, μια σαρωμένη ταυτότητα ή ακόμη και μια πλήρης διαδικασία KYC, ειδικά αν ένας έμπορος θέλει να χρησιμοποιήσει υψηλότερους περιορισμούς κατάθεσης και ανάληψης.

Πώς να αποσύρετε κρυπτονόμισμα σε τραπεζικό λογαριασμό
Η διαφορά μεταξύ ενός ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης και ενός μεσίτη

Το πιο εκτεταμένο ανταλλακτήριο, το Binance, επιτρέπει τη διαπραγμάτευση χωρίς πλήρη KYC και ημερήσιο όριο ανάληψης 2 BTC.

Η διαδικασία επαλήθευσης μπορεί να διαρκέσει από ώρες έως ημέρες, αλλά χρειάστηκε αρκετός χρόνος στην ανοδική αγορά του 2017-18, με ορισμένα χρηματιστήρια να χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο και άλλα να μην ανοίγουν νέους λογαριασμούς λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Η εγγραφή σε μεσίτη ακολουθεί μια παρόμοια απλή διαδικασία, αλλά ο μεσίτης πρέπει να υποβληθεί σε επαλήθευση λόγω των επίσημων κανονισμών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το άτομο που εγγράφεται συνηθέστερα χρειάζεται να προσκομίσει ταυτότητα και απόδειξη της διεύθυνσης κατοικίας, όπως λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος ή ενοίκιο.

Είναι η Coinbase ένας λογαριασμός χρηματιστηριακών συναλλαγών
Χρειάζομαι μεσίτη για να αγοράσω κρυπτονόμισμα;

Η διαδικασία επαλήθευσης στο Χρηματιστήριο μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι στο OpenFinance. Ο συναλλασσόμενος μπορεί να καταθέσει και να αρχίσει τις συναλλαγές μόλις επαληθευτεί ο λογαριασμός.

Οι καταθέσεις και οι αφαιρέσεις είναι δύο επιλογές για την κατάθεση κεφαλαίων σε έναν λογαριασμό Blockchain.

Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων προσφέρουν δύο διαφορετικές μεθόδους μεταφοράς και λήψης κεφαλαίων. Η πρώτη είναι η χρήση παραδοσιακού νομίσματος, η οποία μπορεί να είναι προβληματική. Εάν δεν υποβάλετε την κατάθεσή σας σε Bitcoin, τα περισσότερα ανταλλακτήρια θα χρεώσουν ένα βαρύ τέλος – και πολλά από αυτά δεν δέχονται χρήματα σε χαρτονόμισμα.

μεσίτης κρυπτονομισμάτων
Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης;

Συχνά υπάρχει ένα κόστος για την κατάθεση χρημάτων fiat με τη χρήση τραπεζικού λογαριασμού και χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. Με τις αναλήψεις, η χρέωση είναι συχνά μεγαλύτερη από εκείνη της κατάθεσης. Θα χρεωθείτε όμως; Το πιθανότερο είναι ότι, επειδή χρειάζεστε τα χρήματα, θα φύγετε. Πριν από την αγορά, αναζητήστε τυχόν πρόσθετες χρεώσεις που μπορεί να ισχύουν.

Τα τέλη είναι γενικά σημαντικά χαμηλότερα όταν πραγματοποιείτε μόνο καταθέσεις και αναλήψεις κρυπτονομισμάτων, ιδίως όσον αφορά τα τέλη κατάθεσης, καθώς οι περισσότερες πλατφόρμες δεν τα επιβάλλουν. Ως εκ τούτου, επιβαρύνεστε με έξοδα μόνο για τις αναλήψεις.

Τι κάνουν οι έμποροι κρυπτογράφησης
Ποιος καλύτερος μεσίτης κρυπτογράφησης έχει τα χαμηλότερα τέλη;

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για να συναλλάσσεστε με έναν μεσίτη κρυπτονομισμάτων αντί για ένα ανταλλακτήριο. Ένας μεσίτης παρέχει μυριάδες τρόπους για να καταθέσετε τα χρήματά σας, όπως τραπεζικό έμβασμα, πληρωμή με χρεωστική κάρτα, πληρωμές με πιστωτική κάρτα, επιλογές ηλεκτρονικού πορτοφολιού σε αφθονία, ακόμη και κρυπτονόμισμα. Δεν υπάρχουν τέλη ανάληψης!

Δεν χρειάζεται να πληρώνετε υψηλές χρεώσεις κατά την ανάληψη χρημάτων από τον χρηματιστή, επειδή οι προμήθειες μπορεί να κυμαίνονται από 0% έως 3%, ενώ σε ορισμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, η χρέωση ανάληψης μπορεί να φτάσει το 6%.

Συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων με χρήση ανταλλακτηρίου είναι απλή. Οι περισσότερες επιχειρήσεις παρέχουν διαπραγμάτευση μέσω βιβλίων εντολών, επιτρέποντάς σας να εκτελέσετε τόσο μια εντολή ορίου όσο και μια εντολή αγοράς. Το βιβλίο εντολών DOM (Docket Order Book) σε κάθε συναλλαγή ποικίλλει (DOM). Η αυξημένη ρευστότητα συνεπάγεται συνήθως στενότερα περιθώρια μεταξύ των εντολών αγοράς και πώλησης.

χρηματιστές κρυπτονομισμάτων
Είναι η Binance ένας λογαριασμός μεσιτείας;

Πολλά ανταλλακτήρια προσφέρουν μόνο στοιχειώδεις υπηρεσίες, οι οποίες είναι αρκετές για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι εξειδικευμένες συζητήσεις παρέχουν πλέον και μέσα διαπραγμάτευσης με υψηλή μόχλευση, όπως συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ή swaps ανοικτού τύπου.

Το αξιοσημείωτο πλεονέκτημα του Χρηματιστηρίου έγκειται στην εκτεταμένη γκάμα κρυπτονομισμάτων που διαθέτει η πλατφόρμα του προς διαπραγμάτευση.

Ο μεσίτης προσφέρει διευρυμένες δυνατότητες διαπραγμάτευσης με περιθώριο κέρδους, όπως διαπραγμάτευση CFD (Contract for Difference), παράγωγα κ.λπ.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω να διαπραγματεύομαι κρυπτογραφικά νομίσματα
Ποιος είναι ένας καλός μεσίτης κρυπτογράφησης;

Οι πλατφόρμες διαμεσολάβησης συνήθως παρέχουν μοναδικά εργαλεία συναλλαγών για να βοηθήσουν τους πελάτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις συναλλαγές τους, όπως εργαλεία τεχνικής ανάλυσης, όπως δείκτες και κινητοί μέσοι όροι. Προσφέρουν επίσης αυτοματοποιημένα συστήματα συναλλαγών και ρομπότ που μπορούν να βοηθήσουν τους συναλλασσόμενους να αυξήσουν την αποδοτικότητα και τη διαχείριση του κινδύνου τους.

Η μόχλευση χρησιμοποιείται στις συναλλαγές CFD για την αύξηση του κινδύνου. Για παράδειγμα, εάν ο λόγος μόχλευσης ενός κρυπτονομίσματος είναι 1:2 και η τιμή κινείται κατά 5%, οι έμποροι CFD μπορούν να επιτύχουν κέρδος 10%. Εναλλακτικά, μπορεί να υποστούν ζημία 10%, ανάλογα με την κατεύθυνση της κίνησης της τιμής και τη θέση που έχουν λάβει.

Πώς μπορώ να αρχίσω να επενδύω σε κρυπτονομίσματα
χρηματιστές κρυπτονομισμάτων

Ασφάλεια

Σε αντίθεση με τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης, οι αντιπρόσωποι κρυπτονομισμάτων παρέχουν στενότερα spreads. Είναι ένας κρίσιμος παράγοντας πίσω από την ελκυστικότητά τους, ειδικά για όσους χρησιμοποιούν συναλλαγές με περιθώριο κέρδους.

Γνωρίζετε τα πρόσφατα περιστατικά κλοπής που αφορούν το KuCoin; Τι θα λέγατε για τα hacks που συνέβησαν στο HitBTC ή στο Mt.Gox; Κατά πάσα πιθανότητα, πολλοί από εσάς γνωρίζετε ήδη το συχνό φαινόμενο των hacks σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Ακόμη και εξέχουσες πλατφόρμες όπως η Binance έχουν πέσει θύματα χάκερ και απατεώνων, όπως προκύπτει από το περιστατικό διαρροής δεδομένων KYC της Binance το περασμένο έτος.

χρηματιστές κρυπτονομισμάτων
Πόσο χρεώνουν οι καλύτεροι μεσίτες κρυπτογράφησης;

Ενώ τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης παραμένουν ευάλωτα σε επιθέσεις, δεν είναι τόσο εύκολα διεισδύσιμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες κρυπτογράφησης είναι απρόσβλητες από την πειρατεία ή την κλοπή κεφαλαίων. Η κρίσιμη διάκριση είναι ότι οι χρηματιστές είναι ρυθμιζόμενες οντότητες που προσφέρουν στους πελάτες ένα ορισμένο επίπεδο νομισματικής ασφάλειας. Αυτή η πτυχή μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα, ιδίως για τα άτομα που μεταβαίνουν από το μη ρυθμιζόμενο πεδίο των ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων που λειτουργούν σε ξένες δικαιοδοσίες.

Οι μεσίτες τείνουν επίσης να ελέγχονται καλά από τις αρχές, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι σοβαροί. Θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα όταν στέλνετε τα τιμαλφή σας σε έναν χρηματιστή που έχει εξεταστεί διεξοδικά και διέπεται από έναν έγκυρο φορέα όπως η SEC ή η FCA από ό,τι θα τα στέλνατε σε ένα άγνωστο χρηματιστήριο που εδρεύει σε έναν φορολογικό παράδεισο. Οι χρηματιστές διατηρούν τα χρήματα των πελατών τους σε διαχωρισμένους λογαριασμούς, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας.

Είναι το κρυπτονόμισμα μια ανταλλαγή
Πώς μπορώ να γίνω κρυπτομεσίτης;

Αν και είναι προαιρετικό για την αποτελεσματική λειτουργία ενός ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης, η ύπαρξη τέτοιων χαρακτηριστικών σημαίνει ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εμπορικό σας εταίρο αν κάτι πάει στραβά. Ενώ υπάρχουν και άλλες επιλογές, όλες καταλήγουν στην ίδια έννοια: να έχετε ένα δίχτυ ασφαλείας επικοινωνίας και διαβεβαίωσης όταν χρειάζεται.

Η επιλογή της αποθήκευσης των κρυπτονομισμάτων σας σε ένα εξελιγμένο πορτοφόλι υλικού, όπως το Trezor ή το Ledger, είναι πολύ πιο ασφαλής από τη διατήρησή τους σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, και ο λόγος γι' αυτό θα πρέπει να είναι προφανής. Μπορεί να έχετε εκατοντάδες διαφορετικά κρυπτονομίσματα σε μια επιχείρηση, αλλά πρέπει να είστε ιδιοκτήτης αυτών των περιουσιακών στοιχείων, αφού έχετε ιδιωτικά κλειδιά.

χρηματιστές κρυπτονομισμάτων
Πώς να ανοίξετε έναν λογαριασμό κρυπτογράφησης;

Έσοδα

Υπάρχουν ομοιότητες και διακρίσεις όταν συγκρίνουμε την πηγή εσόδων ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων με εκείνη ενός χρηματιστή. Και οι δύο χρεώνουν προμήθειες, αλλά έχουν διαφορετικές μεθόδους αλληλεπίδρασης με τους πελάτες τους.

Τα ανταλλακτήρια που εμπορεύονται κρυπτονομίσματα παρέχουν πληθώρα ζευγών συναλλαγών, λόγω της έλλειψης ρευστότητας στο μέτριο βάθος της αγοράς. Συνήθως απαιτούν περισσότερες εκκρεμείς χρεώσεις για τις συναλλαγές, τις αναλήψεις και τις καταθέσεις τους.

Από την άλλη πλευρά, ένας πάροχος ρευστότητας έχει χαμηλότερο κόστος ανάληψης και διαπραγμάτευσης, αλλά διαπραγματεύεται σημαντικά μεγαλύτερους όγκους, οπότε το συνολικό ποσό της καταβαλλόμενης προμήθειας μπορεί να είναι συγκρίσιμο.

Συγκριτικός πίνακας των καλύτερων μεσιτών και ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων

Πώς να ανοίξετε έναν λογαριασμό κρυπτογράφησης;
χρηματιστές κρυπτονομισμάτων

Αλλά ας δούμε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και έναν μεσίτη στο διάγραμμα σύγκρισης για να δούμε αν είναι συγκρίσιμα.

Τέλος, τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε: έναν μεσίτη κρυπτονομισμάτων ή ένα ανταλλακτήριο;

Σε τελική ανάλυση, η επιλογή ενός μεσίτη κρυπτονομισμάτων ή ενός ανταλλακτηρίου είναι μια ατομική απόφαση- δεν υπάρχει μία μόνο “σωστή” λύση. Είπαμε, το καθένα είναι κατάλληλο για διάφορα είδη πελατών και έχει τις δικές του συνθήκες.

Η χρήση ενός μεσίτη για μεγάλο όγκο συναλλαγών θα ήταν καλύτερη. Ο μεσίτης ρυθμίζεται, ελέγχεται και τα χρήματά του βρίσκονται στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, οπότε ακόμη και αν υποστεί πειρατεία για τους ίδιους λόγους που προαναφέρθηκαν, ο πελάτης μπορεί να αποζημιωθεί με κάποιο τρόπο. Οι επαγγελματίες έμποροι μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τεχνικές ανάλυσης και αυτοματοποιημένες τεχνικές συναλλαγών.

Τέλος, τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε: έναν μεσίτη κρυπτονομισμάτων ή ένα ανταλλακτήριο;
Είναι ένα ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης πορτοφόλι;

Οι υπηρεσίες του μεσίτη είναι επίσης ιδανικές για πελάτες που επιθυμούν να επωφεληθούν από τις διακυμάνσεις των τιμών των κρυπτονομισμάτων μέσω βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων συναλλαγών με περιθώριο κέρδους.

Τα κρυπτονομίσματα, από την άλλη πλευρά, προσφέρουν υψηλότερους κινδύνους και πιο τεράστια δυνητικά κέρδη, καθώς παρέχουν ένα πιο ολοκληρωμένο φάσμα ζευγών συναλλαγών, ακόμη και με ορισμένα πιο πρόσφατα altcoins που έχουν πολύ υψηλές αποδόσεις λόγω της μεταβλητότητας.

Οι υπηρεσίες ανταλλαγής είναι απαραίτητες για τους πελάτες που πρέπει να αποθηκεύουν κρυπτονομίσματα (δηλαδή να διατηρούν περιουσιακά στοιχεία μόνοι τους) και για όσους θέλουν να διατηρούν μακροχρόνια στοιχήματα.

Κάθε απάντηση θα ωφελήσει διαφορετικούς ανθρώπους. Να θυμάστε ότι χειρίζεστε τα πολύτιμα χρήματά σας, οπότε κάντε την εργασία σας και κάντε περισσότερη έρευνα πριν τα ξοδέψετε.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς