Τι είναι τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης Αορίστου Χρόνου;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Τι είναι τα crypto ftx perpetual futures;

Τα αέναα συμβόλαια προσφέρονται συχνά από τα χρηματιστήρια παραγώγων κρυπτογράφησης και λειτουργούν παρόμοια με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ❕συμβόλαια.

⚡️ Πόσο καιρό μπορείτε να κρατήσετε τα αέναα futures της Binance;

Το ευέλικτο συμβόλαιο είναι ένα είδος συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης που δεν έχει ημερομηνία λήξης, σε αντίθεση με την παραδοσιακή μορφή συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης. Έτσι, μπορείτε να διατηρήσετε με ασφάλεια τις επενδύσεις σας ανοιχτές για όσο χρονικό διάστημα επιθυμείτε.

⚡️ Τι συμβαίνει όταν λήγει ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης;

Όταν ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης λήγει, το κέντρο εκκαθάρισης συνδέει τον κάτοχο της θέσης long με τον κάτοχο της θέσης short. Το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο μεταφέρεται από τη θέση short στη θέση long.

⚡️ Είναι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κερδοφόρα;

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι ένα πολύτιμο χρηματοοικονομικό εργαλείο που επιτρέπει στους επενδυτές να επωφεληθούν από τις προβλεπόμενες κινήσεις των τιμών του πετρελαίου. Επειδή διαπραγματεύονται με δεκαπλάσιο κίνδυνο από μια τυπική μετοχή, μπορούν να αποκτηθούν από οποιονδήποτε επενδυτή με ελάχιστο κεφάλαιο και μάλλον ασταθή εμπειρία συναλλαγών. Επιπλέον, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης τείνουν να αυξομειώνονται περισσότερο από ό,τι οι τιμές μετρητών ή οι τιμές spot.

Αέναη σύμβαση αντίστροφης ανταλλαγής

Τα αέναα swaptions είναι ένας τύπος παραγώγου που έχει γίνει πιο δημοφιλής μεταξύ των διαπραγματευτών κρυπτονομισμάτων τα τελευταία χρόνια.

Αέναα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης
Τι είναι η σύμβαση αορίστου χρόνου;

Οι αέναες ανταλλαγές εισήχθησαν τον Μάιο του 2016 και επιτρέπουν στους συναλλασσόμενους να ανοίγουν πολύ μεγάλες θέσεις με μια μικρή μόνο κατάθεση. Αυτό το σύστημα είναι ιδιαίτερα δελεαστικό για πολλούς, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα μεγάλων αποδόσεων σε μικρές διακυμάνσεις- ωστόσο, εμπεριέχονται επίσης τεράστιοι κίνδυνοι.

Είστε περίεργοι για τη διάκριση μεταξύ ενός συμβολαίου αορίστου χρόνου και ενός συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης;

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να αξιοποιήσετε τη δύναμη των παραγώγων κρυπτονομισμάτων;

Τα παράγωγα είναι χρηματοπιστωτικά μέσα που αντικατοπτρίζουν την αξία ενός περιουσιακού στοιχείου στον πυρήνα του.

Οι συμβάσεις ανταλλαγής ανοικτού τύπου είναι μια μορφή σύμβασης παραγώγων που σας επιτρέπει να στοιχηματίσετε στην αξία ενός εμπορεύματος ενώ αυτό εξακολουθεί να ισχύει.

Πόσο καιρό μπορείτε να διατηρήσετε ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης ανοικτού τύπου;
Λήγουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ftx perpetual;

Με ένα προθεσμιακό συμβόλαιο, οι επενδυτές μπορούν να κερδοσκοπήσουν στη μελλοντική αξία των κρυπτονομισμάτων, δεσμευόμενοι να τα αγοράσουν ή να τα πουλήσουν σε μια συμφωνημένη ημερομηνία και τιμή. Τα δικαιώματα προαίρεσης δίνουν στους αγοραστές τους τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τις κινήσεις της αγοράς χωρίς καμία υποχρέωση- μπορούν να αγοράσουν ή να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία έναντι προκαθορισμένου κόστους σε οποιαδήποτε προκαθορισμένη χρονική στιγμή.

Με τη χρήση παραγώγων κρυπτογράφησης, οι έμποροι μπορούν να αποκομίσουν κέρδη από τις μεταβολές των τιμών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για τις απειλές ασφαλείας ή τις πολυπλοκότητες που συνοδεύουν τα κρυπτονομίσματα.

Είναι τα αέναα μέλλοντα επικίνδυνα;
Πώς μπορώ να ανταλλάξω μια σύμβαση αορίστου χρόνου;

Αν θέλετε να επεκτείνετε το χαρτοφυλάκιό σας με κρυπτονομίσματα, η αγορά ενός περιουσιακού στοιχείου είναι ένας τρόπος για να το κάνετε, ενώ η διαπραγμάτευση ενός παράγωγου προϊόντος μπορεί να είναι μια άλλη οδός που μπορείτε να εξετάσετε. Η αγορά περιουσιακών στοιχείων είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται στο πρώτο σενάριο.

Όταν αγοράζετε ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο από ένα ανταλλακτήριο, η ποσότητα του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου πρέπει να παραδοθεί αμέσως και να παραμείνει στην κατοχή σας μέχρι να πωληθεί είτε με κέρδος είτε με ζημία. Αυτό αναφέρεται επίσης ως διαπραγμάτευση spot.

Είναι τα αέναα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλάλ;
Τι είναι το αέναο δικαίωμα προαίρεσης;

Η διαπραγμάτευση παραγώγων κρυπτογράφησης, από την άλλη πλευρά, δεν απαιτεί από τον επενδυτή να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία. Αντί να κατέχουν το πραγματικό πράγμα, οι έμποροι παραγώγων απλά αγοράζουν και πωλούν ψηφιακά συμβόλαια.

Είστε περίεργοι για τα μυστικά των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης;

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι οικονομικές συμφωνίες μεταξύ δύο ατόμων για την εμπορία ενός περιουσιακού στοιχείου σε μια συγκεκριμένη τιμή στο μέλλον. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα σε δύο μέρη να διαπραγματευτούν και να διακανονίσουν μια προκαθορισμένη τιμή για οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο.

έννοια της αέναης ανταλλαγής
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι παρόμοια με τα δικαιώματα προαίρεσης;

Αν και η διάρκεια των μελλοντικών συμβάσεων ποικίλλει, κάθε σύμβαση έχει προκαθορισμένη ημερομηνία διακανονισμού. Προτού δύο μέρη μπορούν να σχηματίσουν έναν διακανονισμό συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων, πρέπει να συμφωνήσουν για το πότε θα λήξει η συμφωνία.

Ας θεωρήσουμε ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το Bitcoin– η συμφωνία αυτή ισχύει και εφαρμόζεται για τρεις μήνες από την ημέρα έκδοσής της.

ftx διηνεκή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης
Πώς τιμολογούνται τα αέναα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης;

Είστε περίεργοι για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων και τον τρόπο λειτουργίας τους; Ανακαλύψτε τις βασικές αρχές αυτής της επικερδούς μορφής συναλλαγών.

Αν το bitcoin ισούται με 40.000 δολάρια και η Alice είναι ένας έμπορος κρυπτογραφικών παραγώγων που πιστεύει ότι η αξία του θα αυξηθεί μέχρι τον Απρίλιο, τότε…

Μπορεί να ποντάρει σε αυτή την ευκαιρία συνάπτοντας μια συμφωνία με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να αποκτήσει 1 BTC δολάριο για 40.000 δολάρια το μήνα. Το μόνο που έχει να κάνει τώρα είναι να ανοίξει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin που αθροιστικά δείχνουν την πρόθεσή της να πληρώσει 40.000 δολάρια για 1 BTC τον επόμενο μήνα, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλή ή χαμηλή είναι η τιμή της spot αγοράς

σύμβαση αέναης αντιστροφής swap
Οδηγός για τις συμβάσεις αορίστου χρόνου

Από την άλλη πλευρά αυτής της συμφωνίας, ο Bob θεωρεί ότι η τιμή του bitcoin θα πέσει κάτω από τα 40.000 δολάρια την ημερομηνία διακανονισμού. Θα πουλήσει στην Alice συμβόλαια αξίας 40.000 δολαρίων τον επόμενο μήνα. Για να το θέσουμε αλλιώς, ενώ η Alice “λαχταρά” τα bitcoin, ο Bob τα “σορτάρει”.

Εάν η τιμή του bitcoin ανέλθει στα 45.000 δολάρια μέχρι τη λήξη του συμβολαίου, η Alice θα επωφεληθεί λόγω της απόκτησης BTC από τον Bob με έκπτωση. Εάν, ωστόσο, η τιμή πέσει κάτω από τα 40.000 δολάρια την ημέρα διακανονισμού, σε αντίθεση με την άνοδο , η Alice θα αγοράσει bitcoin από τον Bob σε υψηλότερη τιμή από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς – με αποτέλεσμα σημαντική ζημία.

Τι είναι τα αέναα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης;
Τι είναι ένα αέναο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης;

οι αέναες ανταλλαγές διακανονίζονται με μετρητά, πράγμα που σημαίνει ότι η Alice και ο Bob δεν χρειάζεται να κατέχουν bitcoins. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ανοίξουν μια θέση και να περιμένουν την κίνηση της τιμής.

Είστε περίεργοι για τις ανταλλαγές ανοικτού τύπου και τι περιλαμβάνουν; Αν ναι, θα σας εξηγήσουμε πώς ακριβώς λειτουργούν αυτές οι ανταλλαγές.

Ένα swap ανοικτού τύπου είναι παρόμοιο με ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, καθώς επιτρέπει στους επενδυτές να στοιχηματίζουν σε μελλοντικές αυξήσεις των τιμών των κρυπτονομισμάτων. Η κύρια διαφορά είναι ότι, σε αντίθεση με ένα κανονικό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, τα swaps ανοικτού τύπου δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Αέναα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης - πώς λειτουργεί;
Ποια είναι η πρακτική διαφορά μεταξύ ενός συμβολαίου αορίστου χρόνου και ενός συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης;

Προηγουμένως, οι συναλλασσόμενοι έπρεπε να κλείνουν και να ανοίγουν εκ νέου μια θέση αγοράς ή πώλησης τακτικά για να διατηρήσουν την ίδια έκθεση. Με άλλα λόγια, αυτό εξαλείφει την ανάγκη να επαναλαμβάνουν συνεχώς μια long ή short συναλλαγή. Ως αποτέλεσμα, τα αέναα συμβόλαια πρέπει να τιμολογούνται σε σχέση με τις τιμές spot των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων τους. Επειδή οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης συγκλίνουν η μία προς την άλλη καθώς πλησιάζει η ημερομηνία διακανονισμού, οι συμβάσεις ανταλλαγής αορίστου χρόνου λέγεται ότι έχουν “αντίστροφη σχέση” με τις τιμές spot.

Αέναο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης
Διαρκείς ανταλλαγές

Ένα παράδειγμα είναι ο μηχανισμός του επιτοκίου χρηματοδότησης, ο οποίος χρησιμοποιείται από τα χρηματιστήρια για τη σύνδεση της τιμής των αέναων συμβάσεων ανταλλαγής. Το σύστημα αυτό εξισορροπεί τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες θέσεις των αέναων συμβάσεων ανταλλαγής με την παροχή κινήτρων ή την απαγόρευσή τους. Θεωρήστε το ως μια έκπτωση ή χρέωση που συμβάλλει στην εξισορρόπηση ενός συνολικού ενδιαφέροντος για τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες πλευρές των συμβολαίων ανοικτού τύπου.

Τι είναι η σύμβαση ανταλλαγής αορίστου χρόνου;
Τι είναι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης;

Πώς λειτουργούν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες;

Ο μηχανισμός του ποσοστού χρηματοδότησης διατηρεί την τιμολόγηση των συμβολαίων προθεσμιακών συμβολαίων αορίστου χρόνου σε συμφωνία με τις αγοραίες αξίες των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων που παρακολουθούν, διασφαλίζοντας ότι η αξία ενός συμβολαίου αορίστου χρόνου ανταλλαγής είναι ίση ή μικρότερη από εκείνη του bitcoin καθημερινά.

Τι είναι τα παράγωγα κρυπτογράφησης;
Συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων

Το επιτόκιο χρηματοδότησης είναι η διαφορά μεταξύ των επιτοκίων των μακροπρόθεσμων και των βραχυπρόθεσμων θέσεων. Εάν υπάρχουν περισσότερες βραχυπρόθεσμες από ό,τι μακροπρόθεσμες θέσεις, το επιτόκιο χρηματοδότησης θα είναι θετικό, πράγμα που σημαίνει ότι οι μακροπρόθεσμες θέσεις θα πρέπει να καταβάλλουν αμοιβή στις βραχυπρόθεσμες θέσεις.

Τα χρηματιστήρια χρησιμοποιούν έναν δείκτη κυμαινόμενης τιμής για να αποφασίσουν αν οι έμποροι με μεγάλη ή μικρή διάρκεια θα πρέπει να πληρώνουν τέλη ή να λαμβάνουν εκπτώσεις. Αναφερόμαστε στον δείκτη χρηματοδότησης ως θετικό όταν η εξηγήσιμη τιμή της αέναης ανταλλαγής είναι μεγαλύτερη από την τιμή spot των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η διάρκεια ενός τριμηνιαίου συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης
Μια ανταλλαγή είναι κάπως παρόμοια με ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης

Οι μακροχρόνιοι έμποροι θα χρεώνονται μια μικρή αμοιβή από εκείνους που τους πωλούν το συμβόλαιο. Η αμοιβή αυτή χρησιμοποιείται για την πληρωμή των τόκων που οφείλει ο έμπορος για τη short θέση του. Εάν το επιτόκιο χρηματοδότησης είναι αρνητικό, τότε θα είναι οι βραχυπρόθεσμοι που θα πρέπει να πληρώσουν αμοιβή στους μακροπρόθεσμους.

Ένα αρνητικό επιτόκιο χρηματοδότησης σχετίζεται με ένα swap ανοικτού τύπου που διαπραγματεύεται κάτω από την τιμή spot του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Αυτοί που πωλούν ανοικτές συμβάσεις ανταλλαγής θα πρέπει να πληρώσουν αυτούς που κατέχουν μακροχρόνιες θέσεις, όπως στο παραπάνω παράδειγμα.

Πώς λειτουργούν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων;
Τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης ανοικτού τύπου

Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος της θέσης του κάθε εμπόρου. Για παράδειγμα, εάν το επιτόκιο χρηματοδότησης του διηνεκούς swap BTC/USD είναι +0,010%, ένας έμπορος που επιθυμεί να λάβει το συγκεκριμένο διηνεκές swap αξίας 40.000 δολαρίων θα πρέπει να πληρώσει προμήθεια 4 δολαρίων = (40.000 δολάρια) x 0,010%. Η προμήθεια χρηματοδότησης καταβάλλεται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Σε ορισμένα χρηματιστήρια, ο κύκλος χρηματοδότησης επιβάλλεται κάθε οκτώ ώρες.

Τι είναι οι ανταλλαγές ανοικτού τύπου;
Αορίστου χρόνου swap με διαπραγμάτευση κάτω από την τιμή spot

Πώς λειτουργούν οι ανταλλαγές ανοικτού τύπου;

Οι έμποροι μπορούν να αποκτήσουν bitcoin πουλώντας swaps ανοικτού τύπου στον εαυτό τους στο μέλλον με κέρδος. Η Alice, για παράδειγμα, αγοράζει δύο αέναες ανταλλαγές BTC/USD με εγγύηση 80.000 δολάρια. Ως αποτέλεσμα, κάθε διηνεκές swap BTC/USD αξίζει 40.000 δολάρια.

Πώς λειτουργούν οι ανταλλαγές ανοικτού τύπου;
Περίοδος χρηματοδότησης

Η Alice ξοδεύει 100.000 δολάρια σε μερικές αέναες ανταλλαγές. Στο τέλος του μήνα, όταν οι τιμές του Bitcoin έχουν ανέβει σταθερά στα 50.000 δολάρια, η Alice κλείνει τη θέση της. Σε κάθε perpetual swap που αγόρασε, θα έχει κέρδος 10.000 δολάρια. Τα συνολικά της κέρδη θα είναι περίπου 20.000 δολάρια.

κέρδος = αριθμός αέναων ανταλλαγών * (τρέχουσα τιμή – τιμή εισόδου)

κέρδος = 2 * ($50.000 – $40.000)

κέρδος = 20 000 USD

το ποσοστό χρηματοδότησης είναι θετικό
Μακροπρόθεσμες θέσεις διηνεκούς ανταλλαγής

Ο υπολογισμός αυτός δεν λαμβάνει υπόψη τις αποδόσεις της Alice, οι οποίες καθορίζονται κυρίως από τα ποσοστά χρηματοδότησης. Οι αμοιβές που καταβάλλονται και η έκπτωση που έλαβε η Alice στο πλαίσιο της προσπάθειας του ανταλλακτηρίου να συνδέσει το αέναο swap με την τιμή spot του bitcoin θα καθορίσουν το εισόδημα της Alice.

Οι ευέλικτες επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι συναλλασσόμενοι με swaps ανοικτού τύπου επιτρέπουν στην Alice να αυξήσει τα έσοδά της. Για παράδειγμα, μπορεί να αγοράσει συμβάσεις αορίστου χρόνου για το διπλάσιο ποσό από αυτό που είχε αρχικά δεσμευτεί να κάνει.

Το αρχικό περιθώριο είναι το χρηματικό ποσό που απαιτείται για το άνοιγμα μιας θέσης.

Το αρχικό περιθώριο είναι η ελάχιστη αξία που απαιτείται για το άνοιγμα μιας θέσης με μόχλευση. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αποκτήσετε 1.000 BNB με αρχικό περιθώριο 100 BNB (με μόχλευση 10x), τότε η πρώτη κατάθεση θα είναι ίση με το 10% της συνολικής αξίας της εντολής. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε τη μοχλευμένη θέση σας.

κρατήστε τις τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης ανοικτού τύπου
Τι είναι η εκκαθάριση;

Τι είναι η εκκαθάριση;

Εάν η αξία αυτού που χρησιμοποιείτε ως εγγύηση πέσει κάτω από το περιθώριο διατήρησης, το χρηματιστήριο μπορεί να απαιτήσει τη ρευστοποίηση του λογαριασμού σας. Ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνει αυτό διαφέρει ανάλογα με το χρηματιστήριο που χρησιμοποιείτε. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η τιμή στην οποία γίνεται η ρευστοποίηση αλλάζει ανάλογα με το πόσο επικίνδυνος και μοχλευμένος είναι ο κάθε χρήστης (το οποίο βασίζεται στις εξασφαλίσεις και την καθαρή έκθεσή του). Όσο πιο σημαντικές είναι οι επενδύσεις σας, τόσο μεγαλύτερο μαξιλάρι θα χρειαστείτε για να απορροφήσετε τυχόν απώλειες.

Για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες απώλειες, μπορείτε είτε να κλείσετε τις θέσεις σας πριν η τιμή μειωθεί από την ελάχιστη τιμή του χρηματιστηρίου είτε να προσθέσετε επιπλέον κεφάλαια στο λογαριασμό σας. Αυτό ενισχύει το περιθώριο κέρδους και έτσι μειώνεται η πιθανότητα αναγκαστικού κλεισίματος μιας θέσης.

Τι είναι η εκκαθάριση;
Πώς λειτουργούν οι ανταλλαγές παραγώγων;

Η εξασφάλιση σε μετρητά σήμερα είναι 160.000 δολάρια (ή 4 διηνεκείς ανταλλαγές BTC/USD), ενώ το μέγεθος της θέσης της θα ήταν 160.000 δολάρια (ή 4 διηνεκείς ανταλλαγές BTC/USD) αν χρησιμοποιούσε μια εταιρεία ως εξασφάλιση. Η Alice εκμεταλλεύτηκε τη διπλή μόχλευση σε αυτή την περίπτωση.

Ας υποθέσουμε ότι η τιμή κλεισίματος κάθε αέναης ανταλλαγής BTC/USD είναι 50.000 δολάρια και ότι πουλάει όταν αυτό συμβαίνει. Το κέρδος της θα είναι περίπου 40.000 $ εάν κλείσει τη θέση της όταν κάθε διηνεκές swap BTC/USD πωληθεί για 50.000 $.

κέρδος = 4 * ($50.000 – $40.000)

κέρδος = 40.000 δολάρια

Πώς λειτουργεί μια συμφωνία ανταλλαγής;
Τι συμβαίνει στο τέλος της ανταλλαγής;

Αέναα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης

Παραδόξως, ορισμένα χρηματιστήρια παρέχουν στους συναλλασσόμενους μόχλευση έως και 125x για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Ωστόσο, καθώς η μόχλευση αυξάνει τα κέρδη, αυξάνει και τις απώλειες. Εάν η τιμή των αέναων swaps πέσει κατά 50% από την τιμή εκκίνησης στην οποία τα απέκτησε η Alice χρησιμοποιώντας μόχλευση 2x, θα εκτεθεί σε κίνδυνο ρευστοποίησης.

κέρδος = 4 * ($20.000-40.000)

απώλεια = 80.000 δολάρια

Πώς λειτουργεί μια πιστωτική ανταλλαγή;
Ανταλλαγές: τι είναι και πώς λειτουργούν

Όταν η μη πραγματοποιηθείσα ζημία ενός εμπόρου ισούται με το κατατεθειμένο περιθώριο, το χρηματιστήριο θα κλείσει αυτόματα τη θέση. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρη η κατάθεση θα χαθεί. Η διαπραγμάτευση με περιθώριο και η διαπραγμάτευση με μόχλευση ενέχουν σημαντικούς κινδύνους που δεν πρέπει να αναλαμβάνονται από αρχάριους.

Κατανόηση των συμβάσεων ανταλλαγής επιτοκίων
Ερωτήσεις σχετικά με τις συμβάσεις ανταλλαγής επιτοκίων για τους επενδυτές

Παρόλο που οι συμβάσεις ανταλλαγής ανοικτού τύπου είναι επικίνδυνες, είναι ελκυστικές για τους εμπόρους επειδή μπορείτε να ποντάρετε είτε σε βραχυπρόθεσμες είτε σε μακροπρόθεσμες μεταβολές των τιμών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χωρίς χρονικά όρια. Ένα άλλο πλεονέκτημα των συμβάσεων ανταλλαγής ανοικτού τύπου σε σύγκριση με τις κανονικές συμβάσεις ανταλλαγής είναι ότι μπορείτε να κερδίσετε χρήματα ακόμη και όταν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων μειώνονται.

Παρ' όλα αυτά, οι συναλλασσόμενοι καλούνται να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν επαγγελματική καθοδήγηση πριν επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα. Κατά τη διαπραγμάτευση με συμβόλαια ανταλλαγής ανοικτού τύπου, ο συναλλασσόμενος μπορεί να χάσει όλα τα χρήματα που έχει επενδύσει, εάν χρησιμοποιηθεί μόχλευση.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς