Τι είναι το NFT;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Ποια είναι μερικά παραδείγματα μη ανταλλάξιμων μάρκων;

Τα μη ανταλλάξιμα κουπόνια μπορούν να αντιπροσωπεύουν οποιοδήποτε στοιχείο, συμπεριλαμβανομένων διαδικτυακών περιουσιακών στοιχείων όπως η ψηφιακή τέχνη και πραγματικών πραγμάτων όπως η ακίνητη περιουσία, επειδή δεν συνδέονται με κάποιο φυσικό περιουσιακό στοιχείο. Αντικείμενα εντός παιχνιδιού, όπως avatars, ψηφιακά και μη ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα, ονόματα τομέα και εισιτήρια εκδηλώσεων είναι παραδείγματα περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να αντιπροσωπεύονται από NFT.

⚡️ Πώς μπορώ να αγοράσω NFTs;

Αν θέλετε να αποκτήσετε έναν NFT, το πρώτο βήμα είναι συνήθως η απόκτηση αιθέρα. Αυτό το κρυπτονόμισμα μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα ασφαλές ψηφιακό πορτοφόλι και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την αγορά NFTs από οποιονδήποτε αριθμό διαδικτυακών ανταλλακτηρίων, όπως το OpenSea, το Rarable ή το SuperRare.

⚡️ Είναι ασφαλείς οι μη ανταλλάξιμες μάρκες;

Οι μη ανταλλάξιμες μάρκες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain είναι γενικά ασφαλείς. Η κατανεμημένη φύση των αλυσίδων μπλοκ καθιστά δύσκολη την παραβίαση των NFTs. Ένας κίνδυνος ασφαλείας για τα NFTs είναι ότι μπορείτε να χάσετε την πρόσβαση στο μη ανταλλάξιμο token σας εάν η πλατφόρμα που φιλοξενεί το NFT σταματήσει να λειτουργεί.

⚡️ Γιατί τα NFTs είναι τόσο δημοφιλή;

Η ταχεία άνοδος του NFT καταδεικνύει μια απρόβλεπτη καμπύλη υιοθέτησης νέων τεχνολογιών και οι ειδικοί πιστεύουν ότι υπήρχαν διάφοροι λόγοι πίσω από τη δημοτικότητα του NFT το 2021. Πολλοί νέοι επενδυτές εισήλθαν στην αγορά κρυπτονομισμάτων το 2021 λόγω της ισχυρής ανάπτυξης του Bitcoin και του Etherium.

⚡️ Γιατί το NFT είναι το μέλλον;

Η τέχνη δεν περιορίζεται πλέον από τους φύλακες που την έλεγχαν επί χιλιετίες. Χρησιμοποιώντας τα NFTs, οι καλλιτέχνες μπορούν να δημιουργούν τέχνη και να τη διανέμουν μέσω διαδικτυακών καναλιών, ενώ οι παραδοσιακοί φύλακες υπαγόρευαν τι είναι τέχνη και ποιος έχει πρόσβαση σε αυτήν επί αιώνες. Οι συναλλαγές blockchain επιτρέπουν επίσης στους καλλιτέχνες να συνδέονται άμεσα με τους θαυμαστές τους και να διαχειρίζονται την καριέρα τους.

Πρόσφατα, τα NFTs ή μη ανταλλάξιμα tokens έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα. Αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πωλούνται πλέον για σπάνια αντικείμενα όπως οι ολλανδικές τουλίπες του 17ου αιώνα. Μπορείτε να τα βρείτε διαθέσιμα προς αγορά σε τομείς όπως η τέχνη, η μουσική, τα τάκος και το χαρτί τουαλέτας.

Είναι τα NFT μια αξιόλογη επένδυση ή μια μόδα; Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια φούσκα που πρόκειται να σκάσει, όπως το διαδίκτυο ή η μανία με τα Beanie Babies. Άλλοι πιστεύουν ότι τα NFTs θα φέρουν επανάσταση στις επενδύσεις και θα παραμείνουν μια δύναμη για τα επόμενα χρόνια.

Τι ακριβώς είναι ένα NFT;

Τι είναι το NFT tokenization;
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των NFTs και των μάρκων;

Τα Non-Fungible Tokens (NFTs) είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ενσωματώνουν φυσικά αντικείμενα, όπως έργα τέχνης, μουσικά αρχεία, στοιχεία παιχνιδιών και βίντεο κλιπ. Σε γενικές γραμμές, αυτά τα tokens συναλλάσσονται μέσω ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων για Bitcoin ή άλλες αποδεκτές μορφές πληρωμής στο διαδίκτυο.

Τα NFTs υπάρχουν από το 2014, αλλά τώρα αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος ως ένας πιο επιθυμητός τρόπος αγοράς και πώλησης ψηφιακής τέχνης. Το 2021 η αξία της αγοράς των NFT εκτιμήθηκε σε 41 δισεκατομμύρια δολάρια – πλησιάζοντας τη συνολική αξία των έργων τέχνης που διακινούνται παγκοσμίως!

Με τις μοναδικές και περιορισμένης έκδοσης ιδιότητές τους, τα NFTs είναι επαναστατικά για τη βιομηχανία της ψηφιακής τέχνης. Κάθε κουπόνι φέρει έναν αριθμό αναγνώρισης που τα καθιστά εύκολα ανιχνεύσιμα. Ο Arry Yu του Cascadia Blockchain Council της τεχνολογικής ένωσης της Ουάσινγκτον και της Yellow Umbrella Ventures σχολίασε ότι: “Τα NFTs δημιουργούν μια αίσθηση ψηφιακής σπανιότητας”. Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί αυτή η νέα ιδέα έχει γίνει τόσο επιτυχημένη.

Τα NFTs είναι αδιαίρετα, ενώ τα ανταλλάξιμα σημεία είναι διαιρετά.
Θα πρέπει να αγοράσω μάρκες NFT;

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα περισσότερα ψηφιακά προϊόντα, των οποίων ο αριθμός είναι συνήθως αμέτρητος. Εάν υπάρχει ζήτηση για ένα αγαθό, ο τερματισμός της προσφοράς θα πρέπει να αυξήσει την αξία του.

Ωστόσο, πολλά NFT είναι ψηφιακά αντίγραφα υπαρχόντων πραγμάτων που υπάρχουν ήδη σε κάποια μορφή αλλού, όπως εικονικά πλάνα από παιχνίδια του NBA ή τιτλοποιημένες εκδόσεις διαδικτυακής τέχνης που κυκλοφορούν ήδη στο Instagram.

Ο Mike Winklemann, πιο γνωστός ως “Beeple”, κατασκεύασε μια σύνθεση από 5.000 καθημερινές μουτζούρες για να δημιουργήσει ίσως το πιο γνωστό NFT του 2021, το “EVERY DAY: The First 5.000 Days”, το οποίο πωλήθηκε για ένα παγκόσμιο ρεκόρ 69,3 εκατομμυρίων δολαρίων στον οίκο Christie's αργότερα το ίδιο έτος.

Οποιοσδήποτε μπορεί να δει μεμονωμένες φωτογραφίες ή ακόμη και ένα ολόκληρο κολάζ φωτογραφιών στο διαδίκτυο δωρεάν. Γιατί, λοιπόν, τα άτομα είναι διατεθειμένα να ξοδέψουν εκατομμύρια για κάτι που μπορούν απλά να αρπάξουν ή να κατεβάσουν;

Τι σημαίνει NFT;
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της επένδυσης σε NFT

Η NFT επιτρέπει στον αγοραστή να αποκτήσει ένα προϊόν που υπάρχει ήδη. Η πιστοποίηση ταυτότητας είναι ενσωματωμένη στο σύστημα, η οποία λειτουργεί ως επαλήθευση της ιδιοκτησίας. Αυτά τα “ψηφιακά δικαιώματα καυχησιολογίας” είναι πιο ωφέλιμα για τους συλλέκτες από το ίδιο το αντικείμενο με πολλούς τρόπους.

ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ 8 ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΤΩΝ NFTS

Τι είναι τα NFT και πώς λειτουργούν;

Οι μη ανταλλάξιμες μάρκες, γνωστές και ως NFTs, δημιουργούνται με το ίδιο είδος προγραμματισμού που συναντάμε στο Bitcoin ή το Ethereum. Ωστόσο, εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες – τα NFTs ξεχωρίζουν από τα άλλα κρυπτονομίσματα μέσω των μοναδικών ιδιοτήτων και δυνατοτήτων τους.

Πώς λειτουργεί ένα κουπόνι NFT;
(NFT) Ορισμός ενός ⋘μη ανταλλάξιμου συμβόλου⋙. 2023

Τα χρήματα και τα κρυπτονομίσματα είναι ανταλλάξιμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να ανταλλάσσονται ή να αντιστοιχίζονται μεταξύ τους. Αξίζουν επίσης το ίδιο ποσό – ένα δολάριο αξίζει πάντα ένα άλλο δολάριο- ένα bitcoin είναι πάντα ίσο με ένα άλλο bitcoin. Η ανταλλαξιμότητα των κρυπτονομισμάτων τα καθιστά έναν αξιόπιστο τρόπο διεξαγωγής συναλλαγών στην αλυσίδα μπλοκ.

Τι σημαίνει NFT;
Μη βρώσιμες μάρκες (NFT)

Τα NFT διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή που τα καθιστά μοναδικά και δεν μπορούν να αντικατασταθούν μεταξύ τους. Το γεγονός ότι ΔΥΟ NFT είναι και τα δύο από το NBA Top Shot δεν σημαίνει ότι είναι ισοδύναμα. Η τιμή για ένα NFT καθορίζεται από την αγορά, οπότε ένα κλιπ μπορεί ενδεχομένως να κοστίζει περισσότερο ή λιγότερο από ένα άλλο, ανάλογα με τη ζήτηση.

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία NFT;

Μια αλυσίδα μπλοκ που συχνά αναφέρεται ως κατανεμημένο δημόσιο βιβλίο, είναι μια βάση δεδομένων στην οποία διατηρούνται οι συναλλαγές. Πιθανότατα είστε πιο εξοικειωμένοι με το blockchain ως τον θεμελιώδη μηχανισμό που επιτρέπει την ύπαρξη κρυπτονομισμάτων.

Γιατί οι NFT δεν είναι τίτλοι;
NFT σημαίνει Non-Interchangeable Token (μη ανταλλάξιμο κουπόνι)

Τα non-fungible tokens (NFTs) μπορούν πλέον να βρεθούν σε πολλαπλές αλυσίδες μπλοκ εκτός από το Ethereum. Τα NFTs είναι μοναδικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν τη μορφή έργων τέχνης, συλλεκτικών αντικειμένων ή αντικειμένων παιχνιδιών – υπάρχουν για να επιτρέπουν στους ιδιώτες να κατέχουν και να ανταλλάσσουν με ασφάλεια εικονικά αγαθά. Η χρήση αυτών των tokens διασφαλίζει ότι η προέλευση μπορεί να παρακολουθείται με ακρίβεια στο ψηφιακό πεδίο.

Δημοφιλείς αγορές NFT

Είναι το NFT ένα σύμβολο ασφαλείας;
Ποιοι είναι οι σκοποί των NFTs;

Τι διαφοροποιεί τα NFTs από το νόμισμα;

Τα NFTs και τα κρυπτονομίσματα έχουν πολλά κοινά, καθώς και τα δύο βασίζονται στην τεχνολογία blockchain και εξυπηρετούν σε μεγάλο βαθμό τους ίδιους καταναλωτές. Σκεφτείτε τα NFTs σαν μια πιο περιορισμένη έκδοση του Bitcoin- συνήθως θα χρειαστείτε κάποια μορφή κρυπτονομίσματος για να διευκολύνετε τη διαπραγμάτευσή τους.

Η βασική απόκλιση βρίσκεται στον τίτλο, καθώς ένα κρυπτονόμισμα είναι ένα ανάλογο του νομίσματος. Έχει παρόμοια οικονομική αξία σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο χρήμα και μπορεί να ανταλλαγεί το ένα με το άλλο χωρίς να χάσει την αξία του. Για παράδειγμα, $1$ = $1$, πράγμα που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τη μορφή κρυπτονομίσματος που ανταλλάσσετε με κάποιο άλλο, τα περιουσιακά στοιχεία θα παραμένουν πάντα ίσα.

Πώς να επενδύσετε σε μάρκες NFT;
Τι σημαίνει NFT στην τέχνη;

Τα NFTs παράγονται από ψηφιακά αντικείμενα, αντιπροσωπεύουν υλικά και άυλα αντικείμενα όπως:

  • Γραφική τέχνη
  • Gifs
  • Βίντεο και αθλητικές εκδηλώσεις
  • Συλλεκτικά αντικείμενα
  • Εικονικά άβαταρ και δέρματα για βιντεοπαιχνίδια
  • Σχεδιαστής αθλητικών παπουτσιών
  • Μουσική

Ακόμη και μικρές ποσότητες έχουν σημασία. Ο συνιδρυτής του Twitter Jack Dorsey πούλησε το πρώτο του tweet ως NFT για περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια δολάρια.

Τα NFTs είναι ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση εικονικά. Έτσι, αντί να έχετε μια φυσική ελαιογραφία στον τοίχο σας, θα έχετε ένα ψηφιακό αρχείο του NFT.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το NFT για υλικά περιουσιακά στοιχεία;
Είναι το NFT ένα σύμβολο ασφαλείας;

Έχουν επίσης αποκλειστικά δικαιώματα επί του περιουσιακού στοιχείου. Τα NFTs μπορούν να ανήκουν μόνο σε ένα άτομο κάθε φορά, και επειδή χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain, είναι απλή η επαλήθευση της ιδιοκτησίας και η μεταβίβαση των token μεταξύ των ιδιοκτητών. Ο δημιουργός έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει συγκεκριμένες πληροφορίες στα μεταδεδομένα των NFT. Για παράδειγμα, οι καλλιτέχνες μπορούν να υπογράψουν το έργο τους συμπεριλαμβάνοντας την υπογραφή τους στο αρχείο.

Ποιοι είναι οι σκοποί των NFTs;

Η τεχνολογία blockchain και το NFT ανοίγουν έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων για τους καλλιτέχνες και τους παρόχους περιεχομένου να κερδίζουν χρήματα. Οι καλλιτέχνες δεν χρειάζεται πλέον να βασίζονται σε γκαλερί ή δημοπρασίες για να πουλήσουν το έργο τους- αντίθετα, μπορούν να το πουλήσουν απευθείας στους πελάτες ως NFT, γεγονός που τους επιτρέπει επίσης να κρατήσουν περισσότερα χρήματα.

Γιατί τα NFT είναι τόσο ακριβά;
Αξίζει να επενδύσετε στην NFT;

Οι καλλιτέχνες συχνά ρυθμίζουν δικαιώματα που τους δίνουν ένα ποσοστό επί των πωλήσεων κάθε φορά που το έργο τους μεταβιβάζεται σε άλλον ιδιοκτήτη. Αν και δεν είναι συνηθισμένη, η μέθοδος αυτή ωφελεί τους καλλιτέχνες χρηματικά μετά την πώληση των έργων τους.

Μάρκες όπως η Charmin και η Taco Bell έχουν αξιοποιήσει έξυπνα τον κόσμο των NFTs για να δημιουργήσουν δημιουργικούς εράνους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η προσφορά της Charmin, που ονομάζεται έξυπνα “NFTP” (μη ανταλλάξιμο χαρτί υγείας), και το θεματικό έργο τέχνης της Taco Bell εκτοξεύτηκαν από τα εικονικά ράφια μέσα σε λίγα λεπτά – με όλα τα έσοδα να διατίθενται στα αντίστοιχα ιδρύματα. Η αξιοποίηση αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τις μάρκες να παράγουν χρήματα για ευγενείς σκοπούς!

Τι κάνω με το NFT μετά την αγορά του;
Τι είναι το NFT; Επεξήγηση των μη ανταλλάξιμων μάρκων

Ο Nyan Cat, το εικονικό GIF ενός χαριτωμένου αιλουροειδούς από το 2011 που αγοράστηκε πρόσφατα τον Φεβρουάριο έναντι του εκπληκτικού ποσού των 600.000 δολαρίων, είναι η απόδειξη ότι τα Non-Fungible Tokens (NFTs) έχουν φαινομενικά απεριόριστες δυνατότητες. Αυτή η αντίληψη ενισχύθηκε περαιτέρω όταν οι πωλήσεις του NBA Top Shot ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το τέλος Μαρτίου. Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν τα μεμονωμένα νούμερα: ένα μόνο NFT του LeBron James πωλήθηκε για περισσότερες από διακόσιες χιλιάδες!

Ο Snoop Dogg και η Lindsay Lohan είναι μόνο δύο από τις πολυάριθμες διασημότητες που έχουν επωφεληθεί από τα NFTs, δημιουργώντας μοναδικές ψηφιακές εμπειρίες που μπορούν να διατηρηθούν για πάντα. Από έργα τέχνης μέχρι εκδηλώσεις, τα τιτλοποιημένα NFTs προσφέρουν πρωτοφανείς ευκαιρίες στους θαυμαστές να συλλέξουν στιγμές από τους αγαπημένους τους αστέρες με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Πώς να επενδύσετε σε NFTs

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα στοιχεία για να κατασκευάσετε τη συλλογή σας NFT:

(NFT) Ορισμός ενός ⋘μη ανταλλάξιμου συμβόλου⋙. 2023
Πώς σχετίζονται τα NFTs με τα περιουσιακά στοιχεία;
  • Για να ξεκινήσετε, πρέπει πρώτα να αποκτήσετε ένα ψηφιακό πορτοφόλι για να αποθηκεύσετε τα NFTs και τα κρυπτονομίσματά σας. Πιθανόν να χρειαστεί να αγοράσετε αιθέρα, αν το νόμισμα υποστηρίζεται από τον πάροχό σας. Ευτυχώς, η αγορά κρυπτονομισμάτων με πιστωτική κάρτα είναι εύκολη στις μέρες μας χάρη σε ιστότοπους όπως το Coinbase, το Kraken, το eToro, ακόμη και το PayPal ή το Robinhood! Απλώς μεταφέρετε το από το ανταλλακτήριο στο ψηφιακό πορτοφόλι που έχετε επιλέξει μετά την απόκτησή του.
  • Καθώς εξετάζετε τις επιλογές σας, φροντίστε να λάβετε υπόψη το κόστος. Για παράδειγμα, κατά την απόκτηση bitcoin από τα περισσότερα ανταλλακτήρια, η συναλλαγή συνδέεται με ένα συγκεκριμένο τέλος.

Αξίζει να επενδύσετε στην NFT;

Είναι λογικό να αγοράζετε NFTs μόνο και μόνο επειδή μπορείτε; Όλα καταλήγουν στο τι έχει νόημα για τις προσωπικές σας συνθήκες, σημειώνει ο Yu”.

Το άγνωστο δυναμικό των NFTs μπορεί να είναι επικίνδυνο, καθώς υπάρχουν περιορισμένα δεδομένα για τη μέτρηση της απόδοσής τους. Παρ' όλα αυτά, θα μπορούσε να είναι επωφελές να επενδυθούν μικρά ποσά σε αυτή τη νέα τεχνολογία και να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά της τώρα.

Αξίζει να επενδύσετε στην NFT;
Τι είναι το NFT και πώς λειτουργεί;

Εάν έχετε τους οικονομικούς πόρους, η επένδυση σε NFTs μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε κάτι ουσιαστικό και πολύτιμο.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι η αξία ενός NFT βασίζεται αποκλειστικά σε αυτό που κάποιος άλλος επιλέγει να το αγοράσει. Κατά συνέπεια, η τιμή θα εξαρτάται κυρίως από τη ζήτηση σε αντίθεση με τα οικονομικά, τεχνικά ή θεμελιώδη χαρακτηριστικά που δημιουργούν το ενδιαφέρον των επενδυτών και επηρεάζουν τις τιμές των μετοχών.

Εάν η αγορά δεν δείξει όρεξη για τα NFTs σας, μπορεί να αναγκαστείτε να τα πουλήσετε σε χαμηλότερη αξία από αυτή που είχατε επενδύσει σε αυτά. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το αποδεχτείτε αν δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ζήτηση.

Ποιοι είναι οι σκοποί των NFTs;
Αξίζει να αγοράσετε το NFT;

Σύμφωνα με την IRS, όλα τα κρυπτονομίσματα είναι φορολογητέα. Ένα κρυπτονόμισμα είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που χρησιμοποιείται σε ένα δίκτυο Blockchain ως χρήμα. Για να αποκτήσετε αυτά τα νομίσματα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ανταλλακτήριο ή έναν μεσίτη που τα μετατρέπει σε πραγματικό νόμισμα, όπως το δολάριο ΗΠΑ, και τα πωλεί σε επενδυτές (όπως η Coinbase). Το πρωτόκολλο Bitcoin ορίζει ότι όλες οι συναλλαγές Bitcoin πρέπει να καταγράφονται σε ένα δημόσιο βιβλίο που ονομάζεται Blockchain.

Λάβετε υπόψη ότι αν αγοράσετε NFTs με κρυπτονόμισμα, τα νομίσματα μπορεί να φορολογούνται αν έχουν ανατιμηθεί από την αγορά. Κατά συνέπεια, αν σκέφτεστε να προσθέσετε NFTs στο χαρτοφυλάκιό σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία φοροτεχνικό.

Παρ' όλα αυτά, όταν πρόκειται για NFTs, πρέπει να είστε προσεκτικοί, όπως θα κάνατε και με οποιαδήποτε άλλη επένδυση. Βεβαιωθείτε ότι διεξάγετε τη μελέτη σας, κατανοείτε τους κινδύνους και να θυμάστε ότι μπορεί να χάσετε όλα σας τα χρήματα αν τα πράγματα πάνε άσχημα. Εάν αποφασίσετε να κάνετε το βήμα, προχωρήστε με μεγάλη προσοχή.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς