Πώς να αποθηκεύσετε με ασφάλεια κρυπτονόμισμα το 2023

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων;

Οι χρήστες ενδέχεται να χάσουν bitcoin και άλλα κουπόνια κρυπτονομισμάτων λόγω κλοπής, βλάβης του υπολογιστή, απώλειας των κλειδιών πρόσβασης κ.ο.κ. Επειδή αυτά τα πορτοφόλια δεν είναι συνδεδεμένα με το Διαδίκτυο, η ψυχρή αποθήκευση (ή πορτοφόλια εκτός σύνδεσης) είναι ένας από τους πιο ασφαλείς τρόπους διατήρησης των bitcoin. Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν τα θερμά πορτοφόλια επειδή είναι πιο βολικά από την ψυχρή αποθήκευση (ή πορτοφόλια εκτός σύνδεσης αποθηκεύουν κρυπτογράφηση σε ένα ανταλλακτήριο;

⚡️ Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε κρυπτονόμισμα σε πορτοφόλι;

Η αποθήκευση των κρυπτονομισμάτων σας στο ανταλλακτήριο από το οποίο τα αγοράσατε είναι πιθανότατα η απλούστερη προσέγγιση για τους επενδυτές να διατηρούν τα νομίσματά τους. Ωστόσο, ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων μπορεί να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για όσους επιθυμούν να μεταβούν σε μια πιο ασφαλή επιλογή.

⚡️ Το κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να αυξάνεται στο πορτοφόλι σας;

Η αξία των κρυπτονομισμάτων σας θα αυξομειώνεται ανεξάρτητα από το αν είναι αποθηκευμένα σε πορτοφόλι χαρτιού, πορτοφόλι υλικού ή πορτοφόλι λογισμικού. Μπορεί να υπάρξουν στιγμές που η τιμή ανεβαίνει και άλλες στιγμές που πέφτει – αυτό ισχύει για κάθε μορφή αποθήκευσης. Επομένως, ανεξάρτητα από το είδος του πορτοφολιού στο οποίο αποθηκεύετε το κρυπτονόμισμα, παρακολουθείτε την αξία του, καθώς η αξία του μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή!

⚡️ Είναι τα ζεστά πορτοφόλια ασφαλέστερα από τα κρύα πορτοφόλια;

Ενώ ένα ζεστό πορτοφόλι είναι ευάλωτο σε επιθέσεις μέσω διαδικτύου που μπορούν να κλέψουν κεφάλαια, είναι ταχύτερο και πιο βολικό για το εμπόριο ή τις αγορές κρυπτογράφησης. Ένα ψυχρό πορτοφόλι δεν είναι γενικά συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, οπότε, ενώ μπορεί να είναι πιο ασφαλές, είναι λιγότερο πρακτικό.

Συχνά, τα άτομα χάνουν τον ύπνο τους εξαιτίας της ανησυχίας ότι το κρυπτονόμισμά τους μπορεί να κλαπεί. Παρ' όλα αυτά, είναι απλούστερο απ' ό,τι νομίζει κανείς να αποθηκεύει με ασφάλεια το ψηφιακό νόμισμα. Τα παρακάτω βήματα θα σας δείξουν πώς μπορείτε να προστατεύσετε τα κρυπτονομίσματά σας.

Ενώ η λήψη κρυπτονομισμάτων είναι υπέροχη, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να τα διατηρείτε ασφαλή. Αυτό το άρθρο σας καθοδηγεί στην επιλογή του σωστού πορτοφολιού και στην προστασία των χρημάτων σας από πιθανές απειλές ασφαλείας.

ψώνια κρυπτογράφησης
καλύτερος τρόπος αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων

Το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που αποθηκεύει το Bitcoin, το Ethereum ή άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σας.

Για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των κρυπτονομισμάτων σας και να τα παρακολουθείτε, χρειάζεστε ένα ψηφιακό πορτοφόλι που μπορεί να αποθηκεύσει τόσο το δημόσιο όσο και το ιδιωτικό κλειδί. Αυτό το λογισμικό σας επιτρέπει να στέλνετε, να λαμβάνετε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, να ελέγχετε το υπόλοιπό σας και να αλληλεπιδράτε με διάφορες αλυσίδες μπλοκ. Υπάρχει μια σειρά από πορτοφόλια για κρυπτονομίσματα- ωστόσο, η πιο εμφανής διαφορά μεταξύ τους έγκειται στο αν είναι θερμά ή ψυχρά.

Υπάρχουν πολλά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων για να επιλέξετε, αλλά η πιο σημαντική διάκριση μεταξύ τους είναι αν είναι θερμά ή ψυχρά.

Ποια είναι η ασφαλέστερη ψυχρή αποθήκευση κρυπτογράφησης;
Ποιο είναι το ασφαλέστερο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων;
 • Ένα ζεστό πορτοφόλι είναι ανοιχτό στο κοινό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.
 • Το ψυχρό πορτοφόλι είναι ένας τύπος πορτοφολιού εκτός σύνδεσης που σας επιτρέπει να διατηρείτε τα χρήματά σας ασφαλή. Μπορείτε να εξακολουθείτε να λαμβάνετε χρήματα ανά πάσα στιγμή, αλλά κανείς δεν μπορεί να σας τα πάρει.

Τα διαδικτυακά πορτοφόλια που βασίζονται στο σύννεφο, τα πορτοφόλια για κινητά και τα ανταλλακτήρια είναι όλα παραδείγματα “καυτών” πορτοφολιών.

Τα πορτοφόλια εκτός σύνδεσης περιλαμβάνουν συσκευές ψυχρής αποθήκευσης, όπως πορτοφόλια υλικού, πορτοφόλια χαρτιού που αποθηκεύονται εκτός σύνδεσης, μονάδες USB και άλλα μέσα αποθήκευσης εκτός σύνδεσης. Αντικείμενα σε φυσικά μέσα, όπως τα πραγματικά bitcoins, θεωρούνται επίσης πορτοφόλια εκτός σύνδεσης.

Οι ιδιοκτήτες κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιούν τόσο ψυχρά όσο και θερμά πορτοφόλια. Τα θερμά πορτοφόλια είναι χρήσιμα για συχνές συναλλαγές, ενώ τα ψυχρά πορτοφόλια είναι καλύτερα για τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση κρυπτονομισμάτων.

Είναι τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων ασφαλέστερα από τα ανταλλακτήρια;
Ψάχνετε να αποθηκεύσετε με ασφάλεια το κρυπτονόμισμά σας;

Πριν εξερευνήσουμε τα διάφορα πορτοφόλια, ας αφιερώσουμε ένα λεπτό για να υπενθυμίσουμε γιατί η διατήρηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σας σε ανταλλακτήρια είναι γενικά ασύμφορη.

Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων υπάρχουν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη.

Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων κυκλοφορούν σε τέσσερις ποικιλίες: χαρτί, υλικό, cloud-based και online. Ας εξερευνήσουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του καθενός!

Τα κουτιά δωρεάς κρυπτονομισμάτων με χάρτινα πορτοφόλια είναι ένα εξαιρετικό δώρο για να λάβετε!

Δημιουργούνται χρησιμοποιώντας ένα πορτοφόλι bitcoin, και μπορούν να αποθηκεύουν ή να δωρίζουν ψηφιακά νομίσματα. Τα χάρτινα πορτοφόλια προσφέρουν τη δυνατότητα ασφαλούς δαπάνης και συνεισφοράς κεφαλαίων γρήγορα και αξιόπιστα – γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για δωρεές Bitcoin.

Είναι ασφαλές να συνδέσω τον τραπεζικό μου λογαριασμό με την Coinbase
Καλύτερος τρόπος αποθήκευσης κρυπτογράφησης

Το πορτοφόλι σε χαρτί είναι ένα φυσικό ή ψηφιακό αντίγραφο των δημόσιων και ιδιωτικών κλειδιών σας, τα οποία αποθηκεύονται εκτός σύνδεσης. Μπορεί επίσης να αναφέρεται στο λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ζευγών κλειδιών μαζί με ένα εκτυπώσιμο αρχείο. Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε πορτοφόλι υλικού, τα χάρτινα πορτοφόλια προσφέρουν πρόσθετη προστασία. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα περιουσιακά σας στοιχεία σε ένα χάρτινο πορτοφόλι, μπορείτε να το εισαγάγετε σε ένα πρόγραμμα-πελάτη λογισμικού ή απλώς να σαρώσετε τον κωδικό QR.

Αν ψάχνετε για μια γεννήτρια πορτοφολιού για το κρυπτονόμισμα της επιλογής σας, πιθανότατα θα ανακαλύψετε μια τέτοια γεννήτρια στον ιστότοπο του έργου ή στη σελίδα της κοινότητας. Το MyEtherWallet είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα χάρτινο πορτοφόλι για το Ethereum και κάθε ERC-20 token. Φτιάξτε ένα χάρτινο πορτοφόλι bitcoin χρησιμοποιώντας τη γεννήτρια χάρτινου πορτοφολιού bitcoin.

Τι είναι το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων
Ποιοι είναι οι 5 τύποι πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων;

Τα χάρτινα πορτοφόλια είναι ένας φανταστικός τρόπος για να αποθηκεύετε τα bitcoins σας, αλλά όπως οτιδήποτε άλλο, έχουν και μειονεκτήματα. Τα χάρτινα πορτοφόλια μπορούν εύκολα να καταστραφούν, να καούν, να αντιγραφούν και να φωτογραφηθούν γρήγορα και χρειάζονται απόλυτη εμπιστοσύνη αν δεν τα φτιάχνετε μόνοι σας. Για να γίνουν τα χάρτινα πορτοφόλια πιο ανθεκτικά, μερικές φορές πλαστικοποιούνται, εκτυπώνονται σε πολλαπλά αντίγραφα, φυλάσσονται σε διάφορες τοποθεσίες ή αποθηκεύονται σε θυρίδα ασφαλείας.

Αν θέλετε να διατηρήσετε τα κρυπτονομίσματά σας ασφαλή, είναι καλύτερο να τα αποθηκεύετε σε χάρτινα πορτοφόλια και όχι σε ηλεκτρονικές εκδόσεις στον υπολογιστή σας. Τα ιδιωτικά κλειδιά για τα χάρτινα πορτοφόλια θα πρέπει πάντα να είναι εκτός σύνδεσης για να διασφαλιστεί η βέλτιστη δυνατή ασφάλεια.

Πορτοφόλια νέφους

Τι είναι καλό σε ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός κρυπτονομίσματος και ενός πορτοφολιού;

Εξ ορισμού, τα δημοφιλή πορτοφόλια είναι εύκολα στη χρήση. Τα χρήματά σας είναι προσβάσιμα από οποιονδήποτε υπολογιστή, συσκευή ή τοποθεσία χάρη σε ένα πορτοφόλι cloud. Είναι πραγματικά πρακτικά, αλλά διατηρούν τα ιδιωτικά σας κλειδιά στο διαδίκτυο για να τα βλέπουν όλοι και ενδέχεται να υπόκεινται σε έλεγχο τρίτων. Ως αποτέλεσμα, είναι εγγενώς πιο ευάλωτα σε επιθέσεις και κλοπές.

 • τα πορτοφόλια περιλαμβάνουν
 • Watchdog
 • Coinbase
 • Metamask
 • Blockchain.info.
Ποιο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων είναι καλύτερο;
Αγορά και πώληση κρυπτογράφησης

Τα πορτοφόλια νέφους προσφέρουν στους χρήστες αυξημένη ασφάλεια μέσω του χαρακτηριστικού της μη φύλαξης, καθώς ο πάροχος υπηρεσιών δεν αποκτά πρόσβαση στα εμπιστευτικά σας στοιχεία. Επιπλέον, μπορείτε να ανταλλάσσετε νομίσματα με σιγουριά με ένα πορτοφόλι νέφους και να απολαμβάνετε την online ή κινητής εφαρμογής προσβασιμότητά του.

Όταν επιλέγετε ένα πορτοφόλι cloud, θα πρέπει πάντα να βεβαιώνεστε ότι η εταιρεία που το παρέχει έχει εξαιρετική φήμη. Αν αφιερώσετε χρόνο για να διερευνήσετε τα διαπιστευτήριά τους, θα εγγυηθείτε ότι τα χρήματά σας είναι ασφαλή σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετό καιρό και διαθέτουν αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός κρυπτονομίσματος και ενός πορτοφολιού
Πώς μοιάζει ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων;

Διατήρηση των κρυπτονομισμάτων σας σε ένα πορτοφόλι φύλαξης

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε με ασφάλεια το κρυπτονόμισμά σας, ένα πορτοφόλι θεματοφυλακής είναι η ιδανική λύση. Αυτός ο τύπος αποθήκευσης κρυπτογράφησης παρέχει είτε ψυχρή (εκτός σύνδεσης) είτε θερμή (online) ασφάλεια, ανάλογα με το τι σας ταιριάζει καλύτερα. Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και άλλες πηγές συνήθως τοποθετούν τα χρήματα σε έναν λογαριασμό που ελέγχουν για τους πελάτες τους – αλλά αν το επιθυμείτε, αυτά τα κεφάλαια μπορούν εύκολα να μεταφερθούν σε προσωπικά πορτοφόλια με μερικά μόνο κλικ!

Ορισμένες πλατφόρμες κρυπτογράφησης, ωστόσο, σας επιτρέπουν μόνο να αγοράζετε και να πουλάτε, αλλά όχι να τα μεταφέρετε οπουδήποτε. Για τέτοιες περιπτώσεις, η μόνη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τα πορτοφόλια θεματοφυλακής τους. Παρόλο που πολλοί επενδυτές χρησιμοποιούν πορτοφόλια θεματοφυλακής χωρίς προβλήματα, υπάρχουν πλεονεκτήματα σε αυτό το είδος πορτοφολιού:

 • Είναι το πιο φιλικό προς το χρήστη.
 • Αν θέλετε να ανταλλάξετε τα κρυπτογράφημά σας, είναι εύκολο να το κάνετε, επειδή είναι αποθηκευμένα στο λογαριασμό σας.
Διατήρηση των κρυπτονομισμάτων σας σε ένα πορτοφόλι φύλαξης
Διατήρηση των κρυπτονομισμάτων σας σε ένα πορτοφόλι φύλαξης

Όταν διαθέτετε ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων, η πιθανότητα απώλειας των κρυπτονομισμάτων σας εξαλείφεται. Εφόσον έχετε πρόσβαση στα στοιχεία και τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας, η πρόσβαση σε αυτόν θα είναι αβίαστα εφικτή. Όταν αφήνετε τον έλεγχο του νομίσματός σας στα χέρια τρίτων ιδιοκτητών, ωστόσο, τότε είναι που η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια γίνονται αμφισβητήσιμες – γιατί χωρίς τη διαβεβαίωσή τους, ποιος ξέρει αν μπορεί να κλειδώσουν ή να χάσουν όλα τα χρήματά σας;

Εάν δεν επιθυμείτε να υπομείνετε την κουραστική διαδικασία κατασκευής του πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων σας, τα πορτοφόλια θεματοφυλακής είναι μια πολύ πιο κατάλληλη επιλογή. Παρά την ευκολία χρήσης τους, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υστερούν σε ασφάλεια – γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε μια πλατφόρμα με αυστηρούς κανονισμούς ασφαλείας.

Πορτοφόλια λογισμικού
Πορτοφόλια λογισμικού

Πορτοφόλια λογισμικού

Τα πορτοφόλια λογισμικού είναι ίσως ο πιο δημοφιλής τύπος πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων, καθώς είναι δωρεάν και εύχρηστα. Θεωρούνται επίσης θερμά πορτοφόλια επειδή είναι πάντα συνδεδεμένα στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν δύο τύποι πορτοφολιών λογισμικού – εκείνα για τον υπολογιστή σας και εκείνα για το κινητό σας τηλέφωνο. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα πορτοφόλια λογισμικού είναι

 • Έξοδος
 • Jaxx
 • Electrum
 • Μυκήλιο.
Πώς βγάζουν χρήματα τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων
Ποιο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων είναι το ασφαλέστερο;

Ένα πορτοφόλι υλικού είναι μια εξωτερική συσκευή, όπως ένα USB, που αποθηκεύει τα ιδιωτικά κλειδιά κρυπτογράφησης αντί να τα διατηρεί στο σύννεφο. Είναι εξαιρετικά επειδή είναι ασφαλή και μπορούν επίσης να πραγματοποιούν online πληρωμές. Ορισμένα πορτοφόλια υλικού είναι συμβατά με το διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε πολλαπλά νομίσματα.

Το Gemini είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων με έδρα την Αμερική, η οποία σχεδιάστηκε για να καταστήσει απλούστερη την ασφαλή αγορά, πώληση, εμπορία και αποθήκευση των κρυπτονομισμάτων τους με καταθέσεις που είναι ασφαλισμένες από το FDIC. Το Gemini προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών ζευγών κρυπτογράφησης που επιτρέπουν στους χρήστες να διαφοροποιήσουν αβίαστα τα χαρτοφυλάκιά τους. Οι πελάτες μπορούν επίσης να ζητήσουν ανάληψη ανά πάσα στιγμή είτε μέσω της διαδικτυακής είτε μέσω της mobile έκδοσης της εφαρμογής.

Χρειάζεστε ένα πορτοφόλι Store Crypto
Αυξάνεται το κρυπτονόμισμα στο πορτοφόλι σας;

Τα πορτοφόλια υλικού, όπως το TREZOR, το Ledger Nano S και το KeepKey, είναι δημοφιλή:

 • Ledger
 • Ασφαλές
 • KeepKey
Είναι ασφαλή τα πορτοφόλια Store Crypto;
Τι συμβαίνει όταν μεταφέρετε κρυπτονόμισμα σε ένα πορτοφόλι;

Για μέγιστη ασφάλεια, να προμηθεύεστε πάντα το πορτοφόλι υλικού σας απευθείας από τον κατασκευαστή. Η αγορά ενός μεταχειρισμένου μπορεί να είναι επικίνδυνη και δεν συνιστάται – ανεξάρτητα από το πού το προμηθεύεστε! Επιπλέον, αν αγοράσατε το πορτοφόλι υλικού σας απευθείας από τον κατασκευαστή του, θυμηθείτε να το αρχικοποιήσετε και να το επαναφέρετε μόνοι σας για βέλτιστη ασφάλεια.

Η επιλογή ενός πορτοφολιού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του χαρτοφυλακίου που διαθέτετε. Κάθε γνωστή επιχείρηση θα πρέπει να έχει το πορτοφόλι που της έχει ανατεθεί, το οποίο συνήθως βρίσκεται στον επίσημο ιστότοπό της. Ωστόσο, συχνά μπορεί να είναι πιο βολικό να επιλέξετε αντ' αυτού μια επιλογή πολλαπλών νομισμάτων.

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων
Ποιο είναι το καλύτερο πορτοφόλι για κρυπτογράφηση;

Δεν υποστηρίζουν όλα τα πορτοφόλια πολλαπλών νομισμάτων κάθε κρυπτονόμισμα. Ακόμη και τα πορτοφόλια υλικού έχουν περιορισμένο αριθμό νομισμάτων που μπορούν να χειριστούν. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολυάριθμες επιλογές πορτοφολιών για γνωστά κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum.

Θα πρέπει επίσης να διαφυλάξετε τη μυστική σας φράση ανάκτησης μόλις αποκτήσετε ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων. Μια από τις πιο ασφαλείς μεθόδους διατήρησης των λέξεων πηγής σας είναι με το CryptoTag, το οποίο σας επιτρέπει να αποθηκεύετε κρυπτογραφίες σε σχεδόν άφθαρτες πλάκες τιτανίου.

Τα καλύτερα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή της απώλειας ιδιωτικών κλειδιών

Επιλέγοντας να αποθηκεύσετε τα κρυπτογραφικά σας περιουσιακά στοιχεία σε ένα ιδιωτικό πορτοφόλι, έχετε αναλάβει τον έλεγχο του ψηφιακού σας μέλλοντος. Μπράβο σας! Αν και με αυτή τη δύναμη έρχεται και η ευθύνη. Η ικανότητά σας να διατηρείτε τα ιδιωτικά κλειδιά σας ασφαλή και προστατευμένα θα είναι πλέον ο αποφασιστικός παράγοντας για το πόσο επιτυχημένη είναι η αποθήκευση κρυπτονομισμάτων.

Ποιο είναι το καλύτερο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων για αρχάριους;

Ποιο είναι το ασφαλέστερο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων Store Crypto
Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μέτρα ασφαλείας είναι:

Μην κρατάτε κρυπτονόμισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων θα πρέπει να είναι πάντα ενεργοποιημένος (2FA).

Εάν χρησιμοποιείτε πορτοφόλι υλικού, διατηρήστε έναν κωδικό PIN που είναι δύσκολο να μαντέψετε και μην αποκαλύπτετε ποτέ τη φράση ανάκτησης 24 λέξεων στο διαδίκτυο.

Δεν είναι καλή ιδέα να καμαρώνετε για τα κρυπτονομίσματα που κατέχετε ενώ χρησιμοποιείτε το πραγματικό σας όνομα ή τη διεύθυνσή σας. Ακόμα και αν διατηρείτε τα κρυπτογραφικά σας περιουσιακά στοιχεία σε ψυχρή (offline) αποθήκευση, οι χάκερς ενδέχεται να τα κλέψουν.

καλύτερος τρόπος αποθήκευσης κρυπτογράφησης
Ποιο πορτοφόλι κρυπτογράφησης έχει τα χαμηλότερα τέλη;

Εμπιστευτείτε μόνο τις πληροφορίες που βλέπετε στην οθόνη του πορτοφολιού σας και ελέγξτε διπλά όλα τα δεδομένα στη συσκευή σας.

Να υποθέτετε πάντα ότι ο εξοπλισμός σας μπορεί να παραβιαστεί ανά πάσα στιγμή, γι' αυτό να χειρίζεστε την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σας τηλεφώνου με προσοχή.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να προστατευτείτε από την κλοπή κρυπτονομισμάτων.

Προσοχή στους ιστότοπους ηλεκτρονικού “ψαρέματος” όταν χρησιμοποιείτε κρυπτονομίσματα. Όταν συνδέεστε σε ένα ανταλλακτήριο ή σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι, βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τη σωστή διεύθυνση. Πολλοί ψεύτικοι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με ανταλλακτήρια προκειμένου να κλέψουν τα στοιχεία σύνδεσής σας. Πάντα να ελέγχετε διπλά ότι η διεύθυνση του ιστότοπου είναι σωστά γραμμένη πριν εισαγάγετε ευαίσθητες πληροφορίες.

αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων
Τι κάνει ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης;

Το πρωτόκολλο HTTPS είναι μια ασφαλής σύνδεση που κρυπτογραφεί τα δεδομένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας και τα καθιστά μη αναγνώσιμα σε οποιονδήποτε μπορεί να τα αναζητήσει. Οι περισσότεροι ιστότοποι θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο HTTPS, αλλά ενδέχεται να βρείτε ακόμη κάποιους που δεν το χρησιμοποιούν.

Χρησιμοποιήστε ένα ασφαλές δίκτυο Wi-Fi. Ποτέ μην συνδέεστε στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι σας, στο λογαριασμό ανταλλαγής ή σε άλλο κρίσιμο σημείο ασφαλείας χρησιμοποιώντας δημόσιο Wi-Fi. Ακόμη και αν βρίσκεστε σε μια φαινομενικά ασφαλή τοποθεσία, βεβαιωθείτε ότι το σημείο πρόσβασης χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση, όπως WPA2.

Εάν πρόκειται να επενδύσετε σε κρυπτονόμισμα, φροντίστε να κατανέμετε τα περιουσιακά σας στοιχεία. Η χρήση ενός ή περισσότερων ψυχρών θησαυροφυλακίων για μακροπρόθεσμη αποθήκευση και τουλάχιστον ενός θερμού πορτοφολιού για συναλλαγές και συναλλαγές είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα πορτοφόλι Coin Cloud;
Χρειάζομαι πορτοφόλι κρυπτογράφησης;

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι απαραίτητος. Χρησιμοποιείτε πάντα έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να προστατεύετε τους λογαριασμούς σας. Αν μπορείτε, χρησιμοποιήστε λογισμικό ή υλικό 2FA αντί για SMS.

Διατηρήστε μια λευκή λίστα διευθύνσεων IP και διευθύνσεων απόσυρσης. Εάν έχετε μια σταθερή διεύθυνση IP, χρησιμοποιήστε την για πρόσθετη ασφάλεια. Βεβαιωθείτε ότι μόνο εσείς έχετε πρόσβαση στους λογαριασμούς και τα χρήματά σας.

Πριν από την αποστολή οποιασδήποτε συναλλαγής κρυπτονομίσματος, φροντίστε να ελέγχετε και να διπλοελέγχετε τη διεύθυνση του ψηφιακού πορτοφολιού. Δυστυχώς, υπάρχει κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να τροποποιήσει τις διευθύνσεις, με αποτέλεσμα η συναλλαγή σας να σταλεί σε λάθος άτομο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο επιτιθέμενος θα εισάγει τη διεύθυνσή του, ώστε να μπορέσει να καρπωθεί τα οφέλη της σκληρής δουλειάς σας. Για να αποφύγετε αυτή τη φρικτή κατάσταση, αφιερώστε λίγα επιπλέον λεπτά για να επιβεβαιώσετε την ακρίβεια της διεύθυνσης του πορτοφολιού.

Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους κινδύνους. Ορισμένοι άνθρωποι δεν αισθάνονται ποτέ ασφαλείς και καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να προστατεύσουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία. Παραβλέπουν, όμως, ότι οι λύσεις ασφαλείας μπορεί επίσης να τους αφήνουν ευάλωτους.

Πώς λειτουργεί ένα πορτοφόλι λογισμικού;
Τι είναι το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων; Πώς λειτουργεί;

Με τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να βρίσκουν συνεχώς τρόπους να εισβάλλουν σε ψηφιακούς λογαριασμούς, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να χάσετε την πρόσβασή σας σε αυτούς. Για να αποφύγετε να κάνετε την κατάσταση πιο δύσκολη από ό,τι χρειάζεται και να βρείτε την αρμονία μεταξύ ασφάλειας και απλότητας, πρέπει να λάβετε τώρα τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Καθώς οδεύετε προς την οικονομική ελευθερία, είναι σημαντικό να μάθετε πώς να προστατεύετε και να ασφαλίζετε τα κρυπτονομίσματά σας. Όσο πιο επιδέξια κατακτήσετε αυτές τις δεξιότητες τώρα, τόσο πιο γρήγορα θα αποκομίσετε τα οφέλη τους στο μέλλον!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς