Στρατηγικές διαπραγμάτευσης ορμής

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Table of Contents

⚡️ Είναι κερδοφόρες οι στρατηγικές δυναμικής διαπραγμάτευσης;

Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δείχνουν ότι όλα τα χαρτοφυλάκια momentum μηδενικού κόστους έχουν θετικές αποδόσεις, ότι όλα εκτός από ένα έχουν στατιστικά σημαντικές αποδόσεις και ότι η πιο επικερδής στρατηγική long/short είναι η J = 12/S = 0, με άλφα 19,3%.

⚡️ Είναι η δυναμική μια καλή επένδυση;

Παρ' όλα αυτά, μια σειρά από έρευνες έχουν δείξει ότι η επένδυση δυναμικής είναι μια βιώσιμη μακροπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική και παράγει επιτυχή αποτελέσματα για παρατεταμένες περιόδους.

⚡️ Ποιος δείκτης δυναμικής είναι καλύτερος;

Ευρέως γνωστός ως ο καλύτερος δείκτης ορμής, ο MACD χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των κινήσεων των τιμών ενός χρηματοπιστωτικού μέσου σε σχέση με δύο διαφορετικούς κινητούς μέσους όρους. Η αναλογία αυτή παρέχει ένδειξη και επιβεβαίωση της τάσης των τιμών.

⚡️ Πόσα κερδίζουν οι ενδοημερήσιοι έμποροι;

Η διαπραγμάτευση μπορεί να είναι μια επικερδής καριέρα, με την Glassdoor να αναφέρει ετήσιο εισόδημα 74.000 δολαρίων για τους day traders το 2021. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν δεν έχετε επαρκή έσοδα μέσω των δραστηριοτήτων διαπραγμάτευσης, τότε μπορεί να καταλήξετε να χρωστάτε χρήματα στην εταιρεία.

Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι ευμετάβλητα, καθιστώντας την επιτυχία στη διαπραγμάτευσή τους δύσκολη χωρίς μια καλά μελετημένη στρατηγική και τεχνική ανάλυση.

Η δυναμική διαπραγμάτευση είναι μια επενδυτική στρατηγική που περιλαμβάνει την αγορά ενός τίτλου όταν η τιμή του αυξάνεται και την πώλησή του μόλις η δυναμική επιβραδυνθεί ή αντιστραφεί. Αυτή η μέθοδος διαπραγμάτευσης μπορεί να είναι ένας επικερδής τρόπος για την αξιοποίηση των βραχυπρόθεσμων τάσεων της αγοράς και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων.

Εισαγωγή στο Impulse Trading
Ορισμός του Impulse

Το σχέδιο είναι άψογο. Παραλληλίζει απόλυτα την έκφραση “η τάση είναι ο φίλος σου”. Σίγουρα, η διαπραγμάτευση έχει ρίσκο, αλλά η διαπραγμάτευση με ορμή παρέχει στους συναλλασσόμενους περισσότερο έλεγχο και μειώνει τα πιθανά σημεία αποτυχίας.

Σε αυτό το μάθημα, θα μάθετε τι είναι το momentum trading και τους κινδύνους που ενέχει.

Τι είναι η δυναμική διαπραγμάτευση και πώς λειτουργεί;

Τι είναι το momentum trading;
Στρατηγικές για Impulse Trading

Οι έμποροι χρησιμοποιούν την παλμική διαπραγμάτευση για να αξιολογήσουν την τρέχουσα ισχύ της τάσης ενός περιουσιακού στοιχείου και να καθορίσουν πότε να αγοράσουν ή να πουλήσουν. Η λογική πίσω από το momentum trading είναι ότι αν υπάρχει αρκετή δύναμη που ωθεί την τιμή προς τα πάνω, αυτή θα συνεχίσει να κινείται προς την ίδια κατεύθυνση για κάποιο χρονικό διάστημα.

Στρατηγικές για παλμική διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης
Momentum Trading: στρατηγικές και δείκτες

Σύμφωνα με τα σήματα τάσης, οι έμποροι που αγοράζουν και πωλούν συχνά προτιμούν τις ευμετάβλητες αγορές, καθώς παρέχουν ευκαιρίες για γρήγορα κέρδη εκμεταλλευόμενοι τις διακυμάνσεις των τιμών.Ο έμπορος Β δίνει εντολή αγοράς για να ενταχθεί στο κύμα και να κλειδώσει κέρδος σε μια υποτιθέμενη τιμή 56.000 δολαρίων πριν καταρρεύσει το κύμα, για παράδειγμα. Ο έμπορος Β χρησιμοποίησε στη συνέχεια την ίδια μέθοδο δυναμικής διαπραγμάτευσης με την ελπίδα να πιάσει ένα άλλο κύμα για το ίδιο ή άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Στρατηγική Impulse Trading
Ποιες είναι οι καλύτερες στρατηγικές δυναμικής διαπραγμάτευσης;

Τι είναι η δυναμική διαπραγμάτευση και πώς λειτουργεί;

Όταν ένα αντικείμενο κινείται προς μια ορισμένη κατεύθυνση, συνεχίζει να κινείται μέχρι μια εξωτερική δύναμη να παρεμβληθεί στην κίνησή του και να το αναγκάσει να αλλάξει πορεία. Στις συναλλαγές, ισχύει το ίδιο πράγμα – ένα περιουσιακό στοιχείο ταξιδεύει συνήθως σε μια πορεία μέχρι κάτι να προκαλέσει την απρόβλεπτη αντίδραση της αγοράς.

Παρορμητικές συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα
Χτίζοντας μια στρατηγική διαπραγμάτευσης ώθησης για κρυπτογράφηση

Όταν η αξία ενός κρυπτονομίσματος αυξάνεται, προκαλεί το ενδιαφέρον τόσο των αρχάριων όσο και των επαγγελματιών εμπόρων. Αυτό οδηγεί σε μια συνεχή αύξηση της τιμής – κάτι που είναι κοινώς γνωστό ως το φαινόμενο FOMO. Ο “φόβος της απώλειας” που προκαλεί αυτή η τάση μπορεί να προκαλέσει την εκτίναξη των τιμών στα ύψη πέρα από αυτό που δικαιολογείται από τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς, μέχρι που τελικά να υπάρξουν αρκετοί πωλητές (ή φάλαινες) που πιστεύουν ότι σύντομα θα διορθωθεί και πάλι.

Όταν η αξία ενός περιουσιακού στοιχείου αρχίζει να πέφτει, τότε είναι που οι βραχυπρόθεσμοι έμποροι εισέρχονται στην αγορά προκειμένου να επωφεληθούν από τις αναμενόμενες μειώσεις των τιμών πουλώντας το νόμισμά τους. Η διαπραγμάτευση ορμής αποτυπώνει αυτή την έννοια και προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία στους εμπόρους να επωφεληθούν από αυτές τις γρήγορες αλλαγές στην αγορά.

Στρατηγική διαπραγμάτευσης κρυπτογράφησης ορμής
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των παρορμητικών συναλλαγών

Όταν η αγορά γυρίζει, οι έμποροι τάσεων συχνά ρευστοποιούν εσπευσμένα τις θέσεις τους με γρήγορο ρυθμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παίρνουν άφθονα πτωτικά στοιχήματα.

Οι έμποροι ορμής μπορούν να επωφεληθούν από την αρχή μιας νέας πτωτικής τάσης και να αποχωρήσουν με σημαντικά κέρδη όταν αισθανθούν ότι αυτή φθίνει. Με αυτή τη διττή προσέγγιση, αυτοί οι επενδυτές συνήθως αποκομίζουν σημαντικά κέρδη τις περισσότερες φορές!

παρορμητική διαπραγμάτευση πλεονεκτήματα
Impulse trading πλήρης οδηγός

Η επένδυση ορμής βασίζεται στις ακόλουθες αρχές.

Πριν από την έναρξη οποιασδήποτε συναλλαγής, ο impulse trader πρέπει πρώτα να εκτιμήσει πλήρως τη δύναμη της τάσης. Κάνοντας κάτι τέτοιο αποτελεσματικά επιτρέπει μια στρατηγική διαχείρισης κινδύνου που λαμβάνει υπόψη τη μεταβλητότητα και τις διακυμάνσεις της αγοράς καθώς και τις απροσδόκητες κινήσεις της ορμής.

Το σχέδιο αυτό επιδιώκει να αξιολογήσει τρία βασικά στοιχεία, και συγκεκριμένα:

παρορμητικές συμβουλές συναλλαγών
Διαγράμματα παλμικών συναλλαγών

Όγκος συναλλαγών.

Ο αριθμός των ατόμων που διαπραγματεύονται προς την ίδια κατεύθυνση με την τάση μπορεί να φανεί στο γράφημα όγκου. Όταν υπάρχουν πολλά περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, είναι πιθανό ότι πολλοί έμποροι πιστεύουν στην τάση – γεγονός που της προσδίδει μεγαλύτερη εγκυρότητα. Ωστόσο, οι φάλαινες (όρος για όσους έχουν πολλά χρήματα) μπορούν μερικές φορές να χειραγωγήσουν τις τάσεις αγοράζοντας ή πουλώντας μεγάλες ποσότητες περιουσιακών στοιχείων- αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να εμπιστεύεστε πάντα αυτό που βλέπετε στα γραφήματα

impulse trading πώς να επενδύσετε
Impulse trading χρήσιμος οδηγός για τους εμπόρους

Μεταβλητότητα

Οι έμποροι που επιδιώκουν βραχυπρόθεσμα κέρδη στρέφονται συχνά σε αγορές με υψηλή μεταβλητότητα, όπως το Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH). Αντίθετα, η διαπραγμάτευση δυναμικής απαιτεί έξυπνο συγχρονισμό για το πότε πρέπει να ανοίξει ή να κλείσει κανείς μια συναλλαγή.

Ανάλυση χρονοδιαγράμματος

παλμική διαπραγμάτευση για αρχάριους
Πώς να εμπορεύεστε στο p2p;

Τελικά, η δυναμική διαπραγμάτευση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το χρονοδιάγραμμα που αποφασίζει ο έμπορος, επειδή μπορεί να έχει νόημα μόνο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, ενώ η τιμή του bitcoin μπορεί να φαίνεται να αυξάνεται ανά ώρα, αυτό μπορεί να είναι απλώς μια σύντομη αιχμή, καθώς μειώνεται σε άλλες περιόδους. Εάν πολλά χρονοδιαγράμματα παρουσιάζουν πανομοιότυπες κινήσεις, τότε αυτό θεωρείται ως ένα διαρκές σήμα – Αξίζει να το λάβετε υπόψη!

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της δυναμικής διαπραγμάτευσης;

Τι είναι το Cryptotrader;
Γιατί P2P;

Η διαπραγμάτευση ορμής μπορεί να χωριστεί σε δύο διαφορετικές στρατηγικές – τη σχετική ορμή και την απόλυτη ορμή. Οι έμποροι θα πρέπει να το έχουν αυτό κατά νου καθώς σχεδιάζουν τις συναλλαγές τους.

Η στρατηγική ορμής είναι μια σχετική κίνηση.

Μέσω της σύγκρισης των επιδόσεων των περιουσιακών στοιχείων, οι συναλλασσόμενοι μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τίτλους και περιουσιακά στοιχεία που αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις, επιτρέποντάς τους έτσι να κάνουν πιο τεκμηριωμένες επενδύσεις. Αυτή η στρατηγική μέθοδος διασφαλίζει ότι δεν επιλέγουν μετοχές ή ομόλογα χαμηλής απόδοσης με λιγότερο προσοδοφόρα αποτελέσματα.

Τι είναι ένας λογαριασμός κρυπτονομισμάτων;
Πώς λειτουργεί το p2p;

Το 2021, τα NFTs γνώρισαν τεράστια αύξηση του ενδιαφέροντος τόσο από τους επενδυτές όσο και από τους συναλλασσόμενους. Αυτό τους προκάλεσε την υπεραπόδοση του Bitcoin καθώς και άλλων ανταγωνιστών κρυπτογράφησης. Ως εκ τούτου, οι έξυπνοι επενδυτές που ήθελαν να επωφεληθούν από τη δυναμική αυτή άρχισαν να επενδύουν σε μάρκες Defi που σχετίζονται με αυτό το νέο φαινόμενο.

Τι είναι το P2P trading;
Τι είναι το εμπόριο της Fiat;

Τον Απρίλιο του 2021, το bitcoin ανέκτησε την κυριαρχία του και ανήλθε στο ιστορικό υψηλό των 63.000 δολαρίων, ενώ τα άλλα κρυπτονομίσματα δεν σημείωσαν το ίδιο καλές επιδόσεις. Οι momentum traders θα επιλέξουν το Bitcoin σε αυτό το σενάριο λόγω της ανώτερης δυναμικής του.

Η στρατηγική ορμής.

Όταν οι συναλλασσόμενοι αξιολογούν την τιμή ενός κρυπτονομίσματος ή οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου ανεξάρτητα, τη συγκρίνουν με τις προηγούμενες επιδόσεις του.

Πόσο καλό είναι το impulse trading;
Οι έμποροι δυναμικής βγάζουν χρήματα;

Η συνεχιζόμενη άνοδος του Bitcoin σε επίπεδα άνω των 61.000 δολαρίων έχει κάνει τους επενδυτές να εισέρχονται με ανυπομονησία σε θέσεις long, προσδοκώντας μια συνεχή άνοδο.

Οι καλύτεροι δείκτες ώθησης

Η τεχνική ανάλυση είναι απαραίτητη για τους momentum traders, καθώς βοηθά στην ανίχνευση της τάσης της αγοράς και στη δημιουργία στρατηγικών συναλλαγών. Η εύρεση του ιδανικού δείκτη ορμής είναι απλή μόλις εντοπίσετε έναν.

Είναι η διαπραγμάτευση δυναμικής το ίδιο με την ενδοημερήσια διαπραγμάτευση;
Πώς συναλλάσσεστε στο momentum trading;

Ο Μέσος Δείκτης Κατεύθυνσης είναι μια στατιστική τεχνική που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ισχύος και της κατεύθυνσης των τάσεων.

Ο Μέσος Δείκτης Κατεύθυνσης (ADX) είναι ένας γνωστός και απλός δείκτης που έχει σχεδιαστεί για να αξιολογεί τη δύναμη της δυναμικής ενός περιουσιακού στοιχείου.

Ο ADX είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τις αλλαγές των τιμών. Αν και είναι περίπλοκος, αυτός ο αλγόριθμος λειτουργεί πολύ καλά όταν προβλέπει τάσεις. Όπως μπορείτε να δείτε σε οποιοδήποτε γράφημα, η γραμμή ταλαντώνεται μεταξύ 0 και 100 όταν οι τιμές κινούνται προς μία κατεύθυνση με δύναμη – πάνω από 30 σηματοδοτεί ότι υπάρχει ενεργή τάση, ενώ η πτώση κάτω από 30 υποδεικνύει πλάγια κίνηση των τιμών.

Εισαγωγή στη δυναμική διαπραγμάτευση
Στρατηγικές για δυναμική διαπραγμάτευση

Ωστόσο, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ο ADX δεν υποδεικνύει αν μια τάση είναι ανοδική ή καθοδική, επειδή η δυναμική είναι το μόνο που εξετάζει.

Ιδού πώς φαίνεται στο γράφημα:

 • Μέσος δείκτης κατεύθυνσης
 • Κινητοί μέσοι όροι

Οι παλαιότεροι και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενοι τεχνικοί δείκτες είναι οι κινητοί μέσοι όροι (ΜΑ).

Τι είναι η δυναμική και η κίνηση των τιμών;
Ποιος εφηύρε το momentum trading;

Ο Κινητός Μέσος Όρος είναι ο αγαπημένος των traders εδώ και δεκαετίες, επειδή δείχνει αποτελεσματικά τη συνολική τάση ενός περιουσιακού στοιχείου, αποκόπτοντας τον ασταθή θόρυβο της δράσης των τιμών.

Ο κινητός μέσος όρος είναι μια μαθηματική μέθοδος που χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη της κίνησης της τιμής ενός κρυπτονομίσματος σε μια δεδομένη περίοδο. Για τους momentum traders, οι κινητοί μέσοι όροι είναι κρίσιμοι επειδή μπορούν να αποκαλύψουν αν η τάση συνεχίζει προς την κατεύθυνσή της ή παρεκκλίνει από την πορεία της. Επειδή οι κινητοί μέσοι όροι παρακολουθούν την κίνηση των τιμών, είναι εύκολο να δούμε.

Ποιος είναι ο καλύτερος δείκτης δυναμικής;
Είναι η δυναμική ένας πρόδρομος δείκτης;

Οι έμποροι χρησιμοποιούν γενικά δύο ΜΑ με διαφορετικές διάρκειες. Η τρέχουσα τάση μπορεί να αντιστραφεί όταν το μικρότερο ΜΑ διασχίσει το μεγαλύτερο ΜΑ, ωθώντας τους εμπόρους ορμής να κλείσουν τις θέσεις τους.

Δείκτης σχετικής δύναμης

Στο ημερήσιο διάγραμμα του ETHBTC, ο δείκτης RSI έχει αυξηθεί.

Πώς να ξεπεράσετε τη δυναμική διαπραγμάτευση;
Τι είναι το momentum trading;

Ο Δείκτης Σχετικής Δύναμης (RSI) είναι ένας δημοφιλής δείκτης δυναμικής που συγκρίνει το μέγεθος και τον βαθμό των προηγούμενων κινήσεων των τιμών.

Ο δείκτης RSI απεικονίζεται σε ξεχωριστό γράφημα κάτω από τη δράση των τιμών και κυμαίνεται από 0-100. Πέφτει κάτω από το μηδέν κατά τη διάρκεια υπερπουλημένων επιπέδων, γεγονός που σημαίνει ότι η τρέχουσα πτωτική τάση ενδέχεται να αντιστραφεί σύντομα.

Όταν ο RSI είναι πάνω από 70, δείχνει ότι η αγορά είναι υπεραγορασμένη, πράγμα που σημαίνει ότι η τρέχουσα ανοδική τάση χάνει τη δυναμική της και μπορεί σταδιακά να μετατραπεί σε καθοδική ή οριζόντια τάση. Οι έμποροι ορμής θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για το πότε ο RSI ανεβαίνει πάνω από 70 ή πέφτει κάτω από 30, καθώς το ανοδικό ή το πτωτικό συναίσθημα φτάνει σε υπερβολικά ακραία επίπεδα.

Τι συμβαίνει μετά από ένα παλμικό κύμα;
Πόσο επιτυχής είναι η θεωρία των κυμάτων του Elliott;

Η διαπραγμάτευση με τον Δείκτη Ορμής είναι μια από τις πιο ευρέως υιοθετημένες πρακτικές μεταξύ των επαγγελματιών εμπόρων, καθώς αυτό το εργαλείο βοηθά στη μέτρηση της ορμής με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Η MACD χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της κατεύθυνσης μιας τάσης.

Αντίθετα, η MACD μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη στην κατανόηση. Λειτουργεί τόσο ως δείκτης ώθησης όσο και ως δείκτης που ακολουθεί την τάση. Ο MACD συλλέγει δύο εκθετικούς κινητούς μέσους όρους (EMA) που αφαιρεί ο ένας από τον άλλον – συγκεκριμένα, τον EMA 26 περιόδων αφαιρεμένο από τον EMA 12 περιόδων – για να παρέχει το αποτέλεσμά του.

Τι είναι η ώθηση στην κρυπτογράφηση;
Πόσο επιτυχής είναι η θεωρία των κυμάτων του Elliott;

Ο δείκτης MACD δημιουργήθηκε για να εντοπίσει τρεις γραμμές EMA σε μια καθορισμένη περίοδο. Ωστόσο, αντί για τους ΕΜΑ που προορίζονταν αρχικά για χρήση με τον δείκτη, δύο διαφορετικές γραμμές είναι πλέον ορατές στο διάγραμμα. Η γραμμή MACD είναι μία από αυτές τις τροποποιημένες γραμμές, σκοπός της οποίας είναι να σηματοδοτεί αλλαγές στη δυναμική των τιμών και να παρέχει ενδείξεις αγοράς ή πώλησης.

Οι έμποροι αναμένουν ότι η τρέχουσα τάση θα συνεχιστεί όταν οι δύο γραμμές απομακρυνθούν περισσότερο, καθώς η δυναμική θεωρείται πιο σημαντική.

Λειτουργεί η διαπραγμάτευση των κυμάτων Elliott;
Τι συμβαίνει μετά από μια παρορμητική κίνηση;

Στοχαστικό

Η στοχαστική είναι ένας προτιμώμενος δείκτης τόσο για τις συναλλαγές ορμής όσο και για τις συναλλαγές ταλάντευσης. Παρά το γεγονός ότι έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον RSI, η τεχνική υπολογισμού του διαφέρει σημαντικά. Βασικά, ο δείκτης μετρά το πιο πρόσφατο κόστος κλεισίματος έναντι του εύρους των τιμών κατά τη διάρκεια ενός προσδιορισμένου χρονικού παραθύρου.

Πώς μπορούμε να σταματήσουμε τις παρορμητικές συναλλαγές;
Τι είναι η παρορμητική επένδυση;

Ο Στοχαστικός είναι ένας δείκτης ορμής που σχεδιάστηκε αρχικά από τον Renko ως εναλλακτική λύση στον RSI. Η τιμή του κυμαίνεται από το 0 έως το 100, παρόμοια με τον τρόπο που το κάνει ο RSI, αλλά απεικονίζεται σε ξεχωριστό γράφημα. Ο Στοχαστικός υποδεικνύει επίσης συνθήκες υπεραγοράς και υπερπώλησης, αν και θεωρούνται 80 ή πάνω και 20 ή κάτω αντίστοιχα.

Οι έμποροι θα ήταν ιδιαίτερα πρόθυμοι να βγουν από την αγορά όταν οι δύο γραμμές διασταυρώνονται ή όταν ο δείκτης παραμένει σε υπεραγορασμένες ή υπερπουλημένες περιοχές, καθώς αυτό δείχνει ότι πρόκειται για μια ευκαιρία διαπραγμάτευσης.

Χρησιμοποιώντας τον Δείκτη Καναλιού Εμπορευμάτων, μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε αν μια αγορά βρίσκεται σε ανοδική ή καθοδική τάση.

Λειτουργεί πραγματικά η τεχνική ανάλυση;
Σε ποιο έτος ο Elliott θα σταματήσει να εργάζεται;

Ο δείκτης Commodity Channel Index (CCI) είναι ένας δείκτης ορμής που μετρά την κίνηση των τιμών. Ο δείκτης αυτός υπολογίζει τη διαφορά μεταξύ της τρέχουσας τιμής και της μέσης ιστορικής τιμής για μια συγκεκριμένη περίοδο.

Όταν ο δείκτης CCI είναι μεγαλύτερος από το μηδέν και στο κέντρο του διαγράμματος, σημαίνει ότι η τιμή έχει αυξηθεί πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο της.

Η τιμή θεωρείται ότι είναι κάτω του μέσου όρου όταν ο δείκτης CCI είναι μικρότερος του μηδενός. Όταν ο δείκτης CCI αυξάνεται πάνω από το 100, υποδηλώνει ότι η τιμή είναι σημαντικά πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο της και η ανοδική τάση έχει ισχύ.

Αναπτύχθηκε από έναν βετεράνο της Wall Street από την Goldman Sachs, ο δείκτης στοχαστικής ορμής είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τους εμπόρους.

Χρησιμοποιεί ο Warren Buffett τεχνική ανάλυση;
Γιατί οι άνθρωποι μισούν την τεχνική ανάλυση;

Ο Στοχαστικός Δείκτης Ορμής (SMI) παρέχει μια πιο ακριβή ένδειξη των υπεραγορασμένων και υπερπουλημένων επιπέδων εμβαθύνοντας βαθύτερα στις τιμές κλεισίματος για να αξιολογήσει τη διαφορά μεταξύ της παρούσας τιμολόγησης και των πρόσφατων υψηλών/χαμηλών. Αυτή η εκσυγχρονισμένη έκδοση του παραδοσιακού στοχαστικού δείκτη είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο στο οπλοστάσιο κάθε εμπόρου.

Παρέχεται ένα παράδειγμα μιας στρατηγικής διαπραγμάτευσης Momentum.

Χρησιμοποιεί ο Warren Buffett τη θεμελιώδη ανάλυση;
Είναι οι στρατηγικές παρορμητικών συναλλαγών κερδοφόρες;

Αν ψάχνετε για μια επιτυχημένη στρατηγική συναλλαγών, πολλές τεχνικές ορμής βασίζονται σε διάφορους τεχνικούς δείκτες και μοτίβα διαγραμμάτων για να παρέχουν συμβουλές αγοράς ή πώλησης. Αυτή η βασική μέθοδος έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική – δοκιμάστε την!

Για να χρησιμοποιήσετε με επιτυχία τους δείκτες EMA και ADX, ρυθμίστε τους σε 19 ημέρες ο καθένας.

Σύστημα Impulse Trading

Ποια είναι η πιο κερδοφόρα στρατηγική συναλλαγών;
Είναι η δυναμική μια καλή στρατηγική;

Ακολουθούν οι όροι αγοράς:

 • Ελέγξτε αν ο ADX είναι πάνω από 30 – αυτό δείχνει ότι η αγορά βρίσκεται σε τάση.
 • Κοιτάξτε τον ΕΜΑ για να δείτε αν δείχνει προς τα πάνω, γεγονός που υποδηλώνει ανοδική τάση.
 • Περιμένετε το κερί να γίνει εξ ολοκλήρου πάνω από τον ΕΜΑ και στη συνέχεια ανοίξτε μια θέση αγοράς.

Μόλις ο ΕΜΑ ξεπεραστεί, είναι ώρα να βγείτε χειροκίνητα από την αγορά. Μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε τα επίπεδα όγκου – οι υψηλότεροι όγκοι υποδηλώνουν μεγαλύτερη δυναμική και σηματοδοτούν ότι η τάση της αγοράς πιθανότατα θα επιμείνει στην κατεύθυνσή της.

Ποιος είναι ο καλύτερος δείκτης για δυναμική διαπραγμάτευση;
Απαιτεί εκτεταμένη προσπάθεια και απεριόριστη υπομονή.

Στρατηγική διαπραγμάτευσης-2.

Στρατηγικές παρορμητικών συναλλαγών: οδηγός για αρχάριους

Η μέθοδος αυτή συνοδεύεται από ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται:

 • Είναι ο ADX στο ή πάνω από το 30; Ο ADX δείχνει την ισχύ της τάσης, όχι την κατεύθυνσή της.
 • Ο ΕΜΑ δείχνει προς τα κάτω; Ένας ΕΜΑ που δείχνει προς τα κάτω σηματοδοτεί μια πτωτική τάση.
 • Εισέλθετε στην αγορά μετά το πρώτο κερί που κλείνει κάτω από τον ΕΜΑ με ολόκληρο το σώμα και τις σκιές του.

Τα οφέλη και τα μειονεκτήματα των παρορμητικών συναλλαγών

Στρατηγικές Impulse Trading
Αποδοτικότητα των στρατηγικών δυναμικής διαπραγμάτευσης

Αυτή η τεχνική συναλλαγών είναι απλή, καθιστώντας την ιδανική για αρχάριους. Επιπλέον, η διαπραγμάτευση δυναμικής μπορεί να είναι αρκετά κερδοφόρα αν τη χρονομετρήσετε σωστά. Επιπλέον, λειτουργεί καλά σε όλα τα χρονοδιαγράμματα, οπότε τόσο οι έμποροι ημέρας όσο και οι swing traders μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση αυτής της προσέγγισης.

Από την άλλη πλευρά, η δυναμική διαπραγμάτευση είναι μια στρατηγική υψηλού κινδύνου, δεδομένου ότι εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις πληροφορίες και τις κινήσεις της αγοράς. Οι έμποροι ενδέχεται να αιφνιδιαστούν από απροσδόκητες αντιστροφές τάσεων. Η διαπραγμάτευση ορμής δεν ενδείκνυται για περιουσιακά στοιχεία με μόχλευση λόγω των περίπλοκων υποκείμενων προθεσμιακών αγορών.

Επιπλέον, οι διακυμάνσεις των τιμών μπορεί να συμβούν χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση λόγω απρόβλεπτων γεγονότων ή σημαντικών συναλλαγών με φάλαινες.

Πώς συναλλάσσεστε στο momentum trading;
Πόσο καλό είναι το impulse trading;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Momentum Trading και του Scalp Trading;

Οι καλοί έμποροι κεφαλής βγάζουν χρήματα από τα αποθέματα δυναμικής εκμεταλλευόμενοι τις μικρές αλλαγές των τιμών κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης κίνησης μιας μετοχής. Το scalping τροποποιεί την προσέγγιση στη διαχείριση του κινδύνου εστιάζοντας περισσότερο στη συνιστώσα της πιθανότητας της εξίσωσης.

Ως αποτέλεσμα, οι scalpers θα αναλάβουν μεγαλύτερο κίνδυνο σε αντάλλαγμα για χαμηλότερη ανταμοιβή, καθώς είναι πιο πιθανό ο στόχος τιμής τους να επιτευχθεί πριν από το stop-loss.

Οι scalpers μετρούν τον κίνδυνο μοιράζοντας το μέγεθος της θέσης μετριασμένο από το χρόνο διακράτησης. Με μια συναλλαγή κινδύνου προς απόδοση 3:1, έχετε τη δυνατότητα να χάσετε 300 δολάρια έναντι κέρδους 100 δολαρίων. Παρόλο που υπάρχει 90% πιθανότητα να χάσετε πρώτα χρήματα (ενεργοποιώντας το stop loss), αυτή εξακολουθεί να είναι μια βιώσιμη επιλογή λόγω της υψηλής πιθανότητας να κερδίσετε 100 δολάρια.

Για να διευκρινίσουμε, ένας scalper έχει συχνά stop-losses στο νεκρό σημείο για να έχει χρόνο να ξαναμπεί όταν οι πιθανότητες αυξηθούν ξανά. Αυτή η ευελιξία επιδεικνύεται από έμπειρους scalpers που διαπραγματεύονται μετοχές με δυναμική.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Momentum Trading και του Scalp Trading;
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Momentum Trading και του Scalp Trading;

Διαχείριση κινδύνου συναλλαγών ορμής.

Πρέπει να χρησιμοποιείτε καλές μεθόδους διαχείρισης κινδύνου και να τηρείτε τη στρατηγική που έχετε επιλέξει για να είστε επιτυχημένοι στο momentum trading.

Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε:

 • Όταν ένας έμπορος εισέρχεται στην αγορά, πρέπει να αποφασίσει αν θα εισέλθει μέσω του κινητού μέσου όρου 50 ή 200 ημερών. Συνιστώ να χρησιμοποιείτε το σημείο εισόδου στη μέση ή κοντά στη μέση ενός εκ των δύο (σημειώνοντας ότι μπορεί να είναι πιο επιθετικό από το αναμενόμενο εάν υπάρχει εκτεταμένη ανοδική δυναμική).
 • Μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε τις γραμμές στήριξης και αντίστασης της τάσης. Εάν έχετε μακροχρόνιες επενδύσεις και η ανοδική τάση διασπάσει ένα επίπεδο στήριξης, να είστε έτοιμοι να δράσετε.
Είναι κερδοφόρες οι στρατηγικές δυναμικής διαπραγμάτευσης;
Τι είναι η παρορμητική διαπραγμάτευση;
 • Ελέγχετε τακτικά τις θέσεις σας. Είναι καλύτερο να εστιάζετε στον όγκο και τη μεταβλητότητα. Εάν ο όγκος μειώνεται, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι οι έμποροι δεν επιθυμούν πλέον να υποστηρίξουν την τρέχουσα τάση και περιμένουν μια αντιστροφή.
 • Το σημείο εξόδου είναι εξίσου σημαντικό με το σημείο εισόδου κατά τη διαπραγμάτευση. Εάν δείτε μια τάση να αρχίζει να αντιστρέφεται, κλείστε αμέσως τις συναλλαγές σας. Ορισμένες ενδείξεις ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει είναι οι διασταυρώσεις κινητών μέσων όρων ή τα υπεραγορασμένα/υπεραγορασμένα επίπεδα που εμφανίζονται από τους δείκτες Stochastic και RSI.

Τι είναι ένας Impulse Trader;

Είναι επικίνδυνο το momentum trading;
Τι είναι η δυναμική στις συναλλαγές κρυπτογράφησης;

Εξοπλίστε τον εαυτό σας με τα απαραίτητα αναλυτικά εργαλεία και τις στρατηγικές διαχείρισης κινδύνων για να εξασφαλίσετε διαρκή επιτυχία. Αποκτήστε εικόνα των οικονομικών καταστάσεων, κατανοήστε τις βασικές δυνάμεις μιας επιχείρησης, δημιουργήστε μια αποτελεσματική προσέγγιση για την ανάλυση της χρηματιστηριακής αγοράς, η οποία περιλαμβάνει τεχνικές θεμελιώδους και τεχνικής αξιολόγησης – όλα βασικά μέσα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γίνετε ικανοί στις δικές σας επενδύσεις.

 • Βρείτε σε ποιο κρυπτονόμισμα θέλετε να επενδύσετε τα χρήματά σας, όπως bitcoin ή altcoin. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στρατηγική δυναμικής όπως αυτή που αναφέρθηκε προηγουμένως για να σας βοηθήσει να πάρετε την απόφασή σας.
 • Δημιουργήστε μια στρατηγική παρορμητικής διαπραγμάτευσης με βάση τους δείκτες που περιγράφηκαν ή, αν προτιμάτε, χρησιμοποιήστε μια έτοιμη στρατηγική όπως αυτή που αναφέρθηκε παραπάνω. Είναι ζωτικής σημασίας να την τηρείτε κατά τη ζωντανή διαπραγμάτευση.
 • Δοκιμάστε το σχέδιό σας σε ένα λογαριασμό επίδειξης και σε δεδομένα τιμών του παρελθόντος στο διάγραμμα για να διασφαλίσετε ότι παρέχει ακριβείς ενδείξεις.
 • Ξεκινήστε να επενδύετε σε πραγματικές αγορές, βάζοντας τόσα χρήματα όσα μπορείτε να αντέξετε να χάσετε και, στη συνέχεια, κάντε προσαρμογές όταν αισθάνεστε άνετα.
Είναι βιώσιμη η διαπραγμάτευση με ορμή;
Είναι κερδοφόρες οι στρατηγικές δυναμικής διαπραγμάτευσης;

Είναι το Momentum Trading το είδος της διαπραγμάτευσης που αναζητάτε;

Σε γενικές γραμμές, η δυναμική διαπραγμάτευση είναι μια μορφή καθολικής στρατηγικής που είναι κατάλληλη τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους εμπόρους. Λειτουργεί καλά σε όλα τα χρονοδιαγράμματα πάνω από το H30. Ενώ η διαπραγμάτευση ορμής μπορεί να είναι χρήσιμη τόσο για τους εμπόρους ημέρας όσο και για τους swing traders, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η συνολική επενδυτική σας στρατηγική θα πρέπει να είναι διαφορετική. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι είστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα και ότι δεν βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η δυναμική διαπραγμάτευση υποβοηθείται από διάφορους τεχνικούς δείκτες που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για τη μέτρηση της ισχύος της τάσης.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς