Τι είναι το κρυπτονόμισμα Ripple;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Πώς βγάζει χρήματα το κρυπτονόμισμα ripple;

Η Ripple χρεώνει ένα τέλος για κάθε συναλλαγή. Το XRP πωλείται, οι προμήθειες πληρωμών κερδίζονται, τα κέρδη από επενδύσεις εισπράττονται και οι πληρωμές τόκων δανείων πραγματοποιούνται από την Ripple. Το 2012, η Ripple ιδρύθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα έργα blockchain και κρυπτογράφησης. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 293 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων.

⚡️ Ποια είναι η ουσία των κρυπτονομισμάτων;

Το κρυπτονόμισμα είναι ένα αποκεντρωμένο εικονικό νόμισμα που δεν βασίζεται στις τράπεζες για την επαλήθευση των πληρωμών. Είναι ένα σύστημα peer-to-peer που επιτρέπει σε οποιονδήποτε διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο να στέλνει και να λαμβάνει χρήματα.

⚡️ Ποια είναι τα καλύτερα νομίσματα για εξόρυξη;

Για παράδειγμα, το Peercoin και το Bitcoin Cash συγκαταλέγονται μεταξύ των 5 κορυφαίων κρυπτονομισμάτων που εξορύσσονται, σύμφωνα με το Coin Warz, μια πύλη που αξιολογεί τη σκοπιμότητα εξόρυξης διαφόρων νομισμάτων. Επιπλέον, τα Vertcoin, Ethereum Classic και Ravencoin συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο κερδοφόρων κρυπτονομισμάτων για εξόρυξη.

⚡️ Πώς χρησιμοποιείται το Blockchain;

Η αλυσίδα μπλοκ είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία που έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα παράλληλα με τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Σήμερα, δεν είναι απλώς μια μόδα στον οικονομικό κόσμο. Η αλυσίδα μπλοκ χρησιμοποιείται ήδη για την αποθήκευση και την επεξεργασία προσωπικών πληροφοριών και την ταυτοποίηση στο μάρκετινγκ και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Το κρυπτονόμισμα XRP της Ripple είναι ένα απαράμιλλο δίκτυο και σύστημα πληρωμών που έχει σχεδιαστεί για να φέρει επανάσταση στις συναλλαγές σε όλο τον κόσμο. Με την τεχνολογία του, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν χρήματα με ασφάλεια και ταχύτητα από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου χωρίς κανένα πρόβλημα. Η Ripple δημιούργησε ένα επαναστατικό νόμισμα που διευκολύνει οποιονδήποτε οπουδήποτε να μεταφέρει πληρωμές σε ένα κλάσμα του κόστους που συνδέεται με τις παραδοσιακές μεθόδους.

Από την αρχή, το Ripple δημιουργήθηκε ως ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο υποκατάστατο του SWIFT (το διεθνές διατραπεζικό δίκτυο μεταφορών), παρέχοντας έναν αξιόπιστο τρόπο επεξεργασίας διακανονισμών μεταξύ σημαντικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Όπως δήλωσε ο Pat White, διευθύνων σύμβουλος της Bitwave: “Το Ripple είναι η απόλυτη λύση για τις μεταφορές χρημάτων παγκοσμίως”.

Πότε θα αυξηθεί το XRP;
Τι είναι το Ripple

Το κρυπτονόμισμα Ripple συγκρίνεται ως ενδιάμεσος για δύο μέρη σε μια συναλλαγή, καθώς το δίκτυο μπορεί να επαληθεύσει γρήγορα ότι η συναλλαγή έχει γίνει σωστά. Το Ripple μπορεί να βοηθήσει με διάφορα νομίσματα fiat και ψηφιακά νομίσματα όπως το bitcoin, για να αναφέρουμε ένα παράδειγμα.

Όταν οι πελάτες πραγματοποιούν μια συναλλαγή στο δίκτυο, το δίκτυο εισπράττει μια μικρή αμοιβή σε XRP, ένα κρυπτονόμισμα.

τι είναι η κρυπτογράφηση Ripple
Κυματισμός συναλλαγών

“Το κανονικό τέλος συναλλαγής στο Ripple ορίζεται σε 0,00001 XRP, το οποίο είναι ελάχιστο σε σύγκριση με τα υψηλά τέλη που χρεώνουν οι τράπεζες για διασυνοριακές συναλλαγές”, λέει ο El Lee, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Onchain Custodian.

ΕΊΔΗ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΆΤΩΝ – ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΠΏΣ ΔΙΑΦΈΡΟΥΝ

Τι είναι το κρυπτονόμισμα Ripple και τι σημαίνει;

Το Crypto Ripple είναι ένα επαναστατικό πρωτόκολλο κατανεμημένων πληρωμών ανοικτού κώδικα που επιτρέπει γρήγορες και οικονομικά αποδοτικές παγκόσμιες πληρωμές. Συνδέοντας τους χρήστες απευθείας με τις τράπεζες μέσω του εκτεταμένου δικτύου συμμετεχόντων που ανταλλάσσουν IOUs (I owe you) σε διάφορα νομίσματα, εξαλείφει την ανάγκη για τρίτους μεσάζοντες, όπως τράπεζες ή άλλους επεξεργαστές πληρωμών. Επιπλέον, αυτή η καινοτόμος πλατφόρμα παρέχει μια αποκεντρωμένη δυνατότητα ανταλλαγής για την ανταλλαγή πλαστικού νομίσματος με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin – καθιστώντας τις διεθνείς συναλλαγές πιο αποτελεσματικές από ποτέ!

Τι είναι το XRP και πώς λειτουργεί;
Είναι το XRP καλύτερο από το bitcoin;

Αφαιρώντας τον μεσάζοντα, η Ripple μπορεί να παρέχει ταχύτερες και πιο αποδοτικές πληρωμές σε διασυνοριακό επίπεδο. Εκτός από τις ταχύτερες και φθηνότερες πληρωμές, το Ripple προσφέρει επίσης βελτιωμένη ασφάλεια σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν τα κεφάλαιά τους. Το κρυπτονόμισμα Ripple τροφοδοτείται από ένα ψηφιακό νόμισμα που ονομάζεται XRP, το οποίο χρησιμοποιείται για την πληρωμή των τελών συναλλαγών και την παροχή ρευστότητας στο δίκτυο. Το κουπόνι XRP χρησιμεύει ως μηχανισμός καταπολέμησης της σπατάλης, αποθαρρύνοντας τους κακόβουλους φορείς από την κατάχρηση του συστήματος.

Τι είναι το XRP και πώς λειτουργεί;
Αξίζει να επενδύσει κανείς στο XRP trading ripple;

Μπορείτε να επενδύσετε σε XRP, να το χρησιμοποιήσετε για να ανταλλάξετε άλλα κρυπτονομίσματα ή να το χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε για συναλλαγές στο δίκτυο.

Η αλυσίδα μπλοκ XRP, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα κρυπτονομίσματα, διαφέρει σημαντικά στον τρόπο λειτουργίας της. Άλλα κρυπτονομίσματα καθιστούν τα μητρώα συναλλαγών τους και τις διαδικασίες επικύρωσης διαθέσιμες σε οποιονδήποτε μπορεί να λύσει γρήγορα πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα. Οι συναλλαγές είναι ασφαλείς, καθώς η πλειονότητα των μοχλευμένων επενδυτών πρέπει να συναινέσει στην επαλήθευση πριν από τη συμπερίληψή τους.

Το δίκτυο Ripple XRP αποκεντρώνει τα πράγματα σε κάποιο βαθμό, χρησιμοποιώντας την ακόλουθη μέθοδο συναίνεσης:

Είναι το XRP καλύτερο από το bitcoin;
Σε ποιον ανήκει το κρυπτονόμισμα Ripple;
 • Ενώ οποιοσδήποτε μπορεί να κατεβάσει το λογισμικό επαλήθευσης, διατηρεί ξεχωριστούς καταλόγους κόμβων που τα άτομα μπορούν να επιλέξουν για να επιβεβαιώσουν τις συναλλαγές τους με βάση το ποιος πιστεύουν ότι είναι λιγότερο πιθανό να εξαπατήσει.
 • Οι επικυρωτές παρακολουθούν τους καταλόγους τους, τους οποίους ενημερώνουν κάθε τρία έως πέντε δευτερόλεπτα μετά την πραγματοποίηση νέων συναλλαγών. Εάν υπάρχει ασυμφωνία, σταματούν και διερευνούν τον λόγο της αναντιστοιχίας. Αυτό επιτρέπει στο δίκτυο να επαληθεύει με ασφάλεια και ταχύτητα τις συναλλαγές, δίνοντάς του πλεονέκτημα έναντι άλλων κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin.
 • “Η επιβεβαίωση των συναλλαγών bitcoin μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά ή ώρες και συνήθως έχουν υψηλή τιμή συναλλαγής”, εξηγεί ο Lee. “Οι συναλλαγές στο XRP επιβεβαιώνονται σε τέσσερα έως πέντε δευτερόλεπτα με χαμηλότερο κόστος από εκείνες του bitcoin”.
Γιατί είναι τόσο δημοφιλές το Ripple;
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των κρυπτονομισμάτων XRP και Ripple;

Πώς να εξορύξετε κρυπτογραφία Ripple (XRP) το 2022

Η εξόρυξη είναι ένα κατανεμημένο σύστημα επαλήθευσης που χρησιμοποιείται από τα περισσότερα κρυπτονομίσματα που βασίζονται στην αλυσίδα μπλοκ. Χρησιμεύει για την επιτάχυνση των συναλλαγών, ενώ παράλληλα παρέχει τον μηχανισμό για την προσθήκη νέων χρημάτων στο δίκτυο – συνήθως ως ανταμοιβή στους επικυρωτές για τις προσπάθειές τους να υποστηρίξουν το δίκτυο. Για παράδειγμα, το Bitcoin έχει όριο στον αριθμό των token, που θα παραχθούν, τα 21 εκατομμύρια.

Ενώ το Bitcoin και το Ethereum εξόρυζαν τα νομίσματά τους πριν τα διαθέσουν στο κοινό, η Ripple το έκανε με διαφορετικό τρόπο, “προ-εξορύσσοντας” 100 δισεκατομμύρια μονάδες του XRP.

Πώς διαφέρει το XRP από το Bitcoin;
Γιατί η τιμή του Ripple είναι τόσο χαμηλή;

Η Ripple επωφελείται από την κυκλοφορία του XRP- αυτό αποτελεί κίνητρο για να βοηθήσει το κρυπτονόμισμα να επεκταθεί και να είναι επιτυχημένο με την πάροδο του χρόνου. Ένα άλλο μέρος του XRP διατηρείται σε απόθεμα για τακτικές πωλήσεις στην κεφαλή της αγοράς ripple.

Όπως είναι κατανοητό, αυτό προκάλεσε ανησυχίες ότι μεγάλες ποσότητες XRP θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα, υπονομεύοντας την αξία άλλων XRP που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία.

Είναι το XRP καλύτερο από το bitcoin;
Τι είναι το XRP και πώς λειτουργεί;

Η εταιρεία ξεπέρασε την αβεβαιότητα παρέχοντας διάφορα μέτρα (εμπιστοσύνη, τακτική κυκλοφορία κ.λπ.), αλλά η επιτυχία ήταν παροδική. Το 2020, η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), επειδή χαρακτήρισε την εξόρυξη ως προ-εξόρυξη.

Τα πλεονεκτήματα του κυματισμού

Αξίζει να επενδύσετε στο XRP;
Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση του XRP;
 • Οι διακανονισμοί είναι άμεσοι. Οι επιβεβαιώσεις συναλλαγών είναι πολύ γρήγορες. Σε σύγκριση με τις ημέρες που μπορεί να χρειαστούν οι τράπεζες για να εκτελέσουν ένα έμβασμα ή τα λεπτά ή ακόμη και τις ώρες που χρειάζονται για την επαλήθευση των συναλλαγών bitcoin, συμβαίνουν γρήγορα.
 • Το Ripple έχει εξαιρετικά χαμηλές χρεώσεις. Το κόστος εκτέλεσης μιας συναλλαγής στο δίκτυο Ripple είναι μόλις 0,00001 XRP, δηλαδή ένα μικρό κλάσμα της δεκάρας με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.
 • Οι χρήστες του XRP μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν XRP χρησιμοποιώντας το ίδιο δίκτυο ανταλλακτηρίων που λειτουργεί ήδη σε άλλες χώρες, επιτρέποντας τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου ανταλλακτηρίων. Το δίκτυο Ripple δεν περιορίζεται στις συναλλαγές XRP. Μπορεί επίσης να επεξεργάζεται συναλλαγές που αφορούν άλλα νομίσματα fiat και κρυπτονομίσματα.
 • Το XLM είναι ένα κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιούν μεγάλες τράπεζες. Οι μεγάλες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν επίσης το Ripple ως σύστημα συναλλαγών. Η Santander και η Bank of America είναι δύο επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αυτό το δίκτυο, γεγονός που δείχνει ότι είναι ήδη ευρύτερα αποδεκτό στην αγορά των θεσμικών φορέων από ό,τι τα περισσότερα κρυπτονομίσματα.

Τα μειονεκτήματα του κυματισμού

Το XRP χρησιμοποιεί blockchain;
Πώς βγάζει χρήματα το XRP;
 • Μερικοί από τους λόγους για τους οποίους τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει τόσο δημοφιλή είναι ότι είναι αποκεντρωμένα, δίνοντας στα άτομα μεγαλύτερο έλεγχο στα χρήματά τους. Το σύστημα Ripple μπορεί να είναι κάπως συγκεντρωτικό λόγω του προεπιλεγμένου καταλόγου επικυρωτών, ο οποίος αντιβαίνει στη φιλοσοφία της αντι-συγκέντρωσης.
 • Μεγάλοι αριθμοί XRP είχαν εξορύξει εκ των προτέρων, γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις όπου τα μη κυκλοφορούντα αποθέματα της Ripple θα απελευθερωθούν όλα μαζί με τρόπο που θα μειώσει την αξία του XRP.
 • Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έλαβε μέτρα κατά του XRP. Τον Δεκέμβριο του 2020, η SEC κατέθεσε αγωγή κατά της Ripple, ισχυριζόμενη ότι επειδή έχει την εξουσία να προσφέρει το XRP ανά πάσα στιγμή, θα έπρεπε να το έχει καταχωρίσει ως αξιόγραφο. Η εταιρεία αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Τι μπορείτε να πετύχετε με το Ripple και το XRP

Είναι το XRP καλύτερο από το bitcoin;
Είναι το XRP Ledger blockchain;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το XRP με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσατε οποιοδήποτε άλλο ψηφιακό νόμισμα, για μεταφορές ή ως πιθανή επένδυση. Το δίκτυο Ripple μπορεί επίσης να εκτελεί διάφορες συναλλαγές, όπως η ανταλλαγή νομισμάτων.

Για παράδειγμα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα αλλάζοντας δολάρια σε ευρώ μέσω του δικτύου Ripple αντί για μια τράπεζα ή μια εταιρεία μεταφοράς χρημάτων. Αυτό συμβαίνει επειδή τα τέλη τείνουν να είναι υψηλά όταν περνάτε από τράπεζες και εταιρείες μεταφοράς χρημάτων. Επίσης, είναι ταχύτερο να περνάτε από το δίκτυο Ripple.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Ripple και του bitcoin;

Μπορεί το XRP να είναι σαν το bitcoin;
Πώς διαφέρει το XRP από το Bitcoin;

Το Bitcoin είναι το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, αλλά το Ripple προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα έναντι αυτού. Ακολουθούν μερικές βασικές διακρίσεις μεταξύ τους:

Γιατί το XRP είναι τόσο χαμηλά;

 • Τεχνολογία: Bitcoin είναι ένα κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε το 2009 από κάποιον με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto. Βασίζεται στην τεχνολογία blockchain, η οποία καταγράφει ένα πλήρες αρχείο επαληθευμένων συναλλαγών. Το Ripple, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί την ιδιόκτητη τεχνολογία του, γνωστή ως Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA).
 • Ορυχεία: Οι ανθρακωρύχοι επαληθεύουν τις συναλλαγές bitcoin και δημιουργούν νέα bitcoin στο δίκτυο. Το Ripple εκτελεί έναν ασυνήθιστο μηχανισμό κατανεμημένης συναίνεσης που επαληθεύει τις συναλλαγές χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο διακομιστών, οι οποίοι είναι όλοι προ-εξορύκτες.
 • Χρόνοι συναλλαγής: Ripple μπορεί να διεκπεραιώσει 1500 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο και να κλιμακωθεί σε 50.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, συγκρίσιμη με τη Visa. Ο ρυθμός συναλλαγών του Bitcoin είναι τρεις έως έξι συναλλαγές κάθε δευτερόλεπτο.
 • Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν μόνο 21 εκατομμύρια Bitcoin, ενώ η Ripple έχει 100 δισεκατομμύρια προ-ορυχεία XRP tokens.
Ποιο κρυπτονόμισμα χρησιμοποιεί blockchain;
Τι blockchain χρησιμοποιεί το XRP;

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ Η RIPPLE ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ BLOCKCHAIN;

Το Ripple διαφέρει από το bitcoin στο ότι χρησιμοποιεί την ιδιόκτητη τεχνολογία του, τον αλγόριθμο συναίνεσης του πρωτοκόλλου Ripple (Ripple Protocol Consensus Algorithm – RPCA), αντί της τεχνολογίας blockchain. Οι συναλλαγές του Bitcoin επαληθεύονται από τους miners και στη συνέχεια καταγράφονται στην υπάρχουσα αλυσίδα μπλοκ (blockchain). Το Ripple χρησιμοποιεί επίσης διακομιστές ελέγχου και μηχανισμό συναίνεσης, αλλά το κάνει με την ιδιόκτητη τεχνολογία του, τον αλγόριθμο συναίνεσης του πρωτοκόλλου Ripple (Ripple Protocol Consensus Algorithm – RPCA).

Μπορείτε να αγοράσετε XRP σε crypto com?
Είναι το XRP μια αποκεντρωμένη αλυσίδα μπλοκ;

Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμολόγηση του Ripple;

 • Κανονισμός: Τα κρυπτονομίσματα δεν ρυθμίζονται από κυβερνήσεις ή κεντρικές τράπεζες, οπότε είναι ως επί το πλείστον απαλλαγμένα από κυβερνητικές και τραπεζικές παρεμβάσεις. Εάν οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες αρχίσουν να ρυθμίζουν τα κρυπτονομίσματα τα επόμενα χρόνια, αυτό μπορεί να επηρεάσει την τιμή του Ripple.
 • Τεχνολογία: Η χρήση της τεχνολογίας blockchain από το Ripple για την πραγματοποίηση παγκόσμιων πληρωμών το διαφοροποιεί από άλλα κρυπτονομίσματα. Αρκετές μεγάλες τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το σύστημα της Ripple, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει άνοδο ή πτώση της αξίας της.
 • Ο καλός Τύπος για την τεχνολογία Ripple θα οδηγήσει πιθανότατα σε ευνοϊκό αντίκτυπο στην τιμή.
Τι κάνει το XRP Ledger τόσο αποτελεσματικό;
Η τιμή του Ripple επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως:

Τι κάνει το XRP Ledger τόσο αποτελεσματικό;

Για τους χρήστες κρυπτονομισμάτων που είναι εξοικειωμένοι με το μέσο κόστος συναλλαγών, τα $0,0013927 του XRP μπορεί να φαίνονται αρκετά χαμηλά. Τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, το Bitcoin και το Ethereum, είχαν συχνά υψηλά όλων των εποχών που ξεπερνούσαν τα 50 δολάρια.

Αν και έχει κάποιες ομοιότητες με το Bitcoin, το XRP Ledger είναι το δικό του δίκτυο blockchain που χρησιμοποιεί δημόσια και ιδιωτικά κρυπτογραφικά κλειδιά καθώς και ψηφιακές υπογραφές για την επικύρωση των συναλλαγών.

Τι κάνει το XRP Ledger τόσο αποτελεσματικό;
Τι κάνει το XRP Ledger τόσο αποτελεσματικό;

Οι αλγόριθμοι συναίνεσης Proof-of-Work (PoW) απαιτούν πολύ εξειδικευμένο υπολογιστικό υλικό, αλλά η πλατφόρμα ConsenSys Quorum δεν χρησιμοποιεί PoW. Αντίθετα, βασίζεται σε ένα δίκτυο “μοναδικών κόμβων” για την αποτελεσματική συμφωνία σχετικά με το ποιες συναλλαγές μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία στο δίκτυο. Οι εξουσιοδοτημένοι διακομιστές διατηρούν μια λίστα κόμβων που βοηθά το δίκτυο να επιτύχει συναίνεση μέσω ενός μηχανισμού συναίνεσης Federated Byzantine Agreement.

Εάν το 80% αυτών των μοναδικών κόμβων συμφωνήσουν ότι μια συναλλαγή είναι έγκυρη, θα υποβληθεί σε επεξεργασία σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζει το XRP Ledger. Αυτό το σύστημα είναι πιο αξιόπιστο από εκείνα που χρησιμοποιούνται από άλλα κρυπτονομίσματα και ορισμένοι ανησυχούν ότι αυτό το καθιστά λιγότερο αποκεντρωμένο και πιο δύσκολο στην πρόσβαση.

Οι εκδόσεις ledger στο XRP Ledger λειτουργούν παρόμοια με τα μπλοκ στην αλυσίδα μπλοκ του Bitcoin, καθώς κάθε έκδοση ledger περιέχει μια πλήρη κατάσταση όλων των υπολοίπων που υπάρχουν στο δίκτυο. Ως εκ τούτου, οι διακομιστές μπορούν να συγχρονίζονται γρήγορα με τυχόν νέες ενημερώσεις που πραγματοποιούνται στο δίκτυο.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς