Τι είναι η συνολική δεσμευμένη αξία (TVL);

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Table of Contents

⚡️ Αναρωτηθήκατε ποτέ σε τι αναφέρεται η “συνολική δεσμευμένη αξία” στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων;

Η συνολική κλειδωμένη αξία (TVL) που υπολογίζεται από όλα τα απελευθερωμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα μερίσματα και οι τόκοι, έχει μειωθεί κατά 16% από τις αρχές Δεκεμβρίου 2021. Παρά τη μικρή αυτή πτώση, οι παράγοντες του κλάδου παραμένουν βέβαιοι ότι η Defi εξακολουθεί να έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και ένα ρόδινο μέλλον μπροστά της.

⚡️ Τι είναι κλειδωμένο στην αξία του Ethereum;

Από την πλευρά της αλυσίδας μπλοκ, το Ethereum εξακολουθεί να κυριαρχεί στην TVL όσον αφορά τη συνολική αξία με 54,31% ή 125,7 δισεκατομμύρια δολάρια δεσμευμένα.

⚡️ Ποια τρία νομίσματα Defi είναι τα πιο δημοφιλή;

Ethereum (ETH), Chainlink (LINK) και Uniswap (UNI): αυτά τα τρία κορυφαία νομίσματα Defi είναι βέβαιο ότι θα σας κάνουν να θέλετε να συμμετάσχετε στη δράση. Το Ethereum, ως το μεγαλύτερο, παλαιότερο και πιο γνωστό από όλα, είναι υπεύθυνο για την τροφοδοσία πολλών από τα σημαντικότερα έξυπνα συμβόλαια και αποκεντρωμένες εφαρμογές στον κόσμο μας- ενώ το Chainlink χρησιμεύει ως πρωτόκολλο middleware που συνδέει τα δίκτυα blockchain με δεδομένα του πραγματικού κόσμου – ένα άλλο βασικό στοιχείο που χρησιμοποιείται από τόσες πολλές εφαρμογές DeFi.

⚡️ Είναι το XRP DeFi;

Την περασμένη Πέμπτη (14 Απριλίου), η Ripple έκανε μια σημαντική ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι ένας από τους συνεργάτες της που παρέχει υπηρεσίες μετατροπής περιουσιακών στοιχείων είχε ενσωματώσει υποστήριξη για το XRP Ledger. Το XRPL είναι μια καινοτόμος δημόσια πλατφόρμα blockchain που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διευκολύνει τις γρήγορες και ασφαλείς μεταφορές χρημάτων με ελάχιστο κόστος.

Τι σημαίνει tvl κρυπτογράφηση

Ποια είναι η έννοια της “κλειδωμένης αξίας”;

Όταν οι επενδυτές διασφαλίζουν μακροπρόθεσμα τον πλούτο τους σε μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς διατηρώντας την αξία τους, εγγυώνται ότι το κεφάλαιό τους είναι καλά προστατευμένο από τη βραχυπρόθεσμη αστάθεια της αγοράς. Αυτός ο τύπος επένδυσης διασφαλίζει ένα καθορισμένο ποσό κεφαλαίων μέχρι να συμβεί ένα γεγονός ή μια ημερομηνία που ορίζεται κατά τη στιγμή της αγοράς – πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό το ποσό πριν από τότε. Η επένδυση με κλειδωμένη αξία παρέχει ψυχική ηρεμία καθώς και δυνητική άνοδο στις αγορές με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, η δέσμευση της αξίας μπορεί να διασφαλίσει τους επενδυτές από τις αναταράξεις της αγοράς και τις πιθανές απώλειες. Ουσιαστικά, προσφέρει προστασία για την αρχική τους επένδυση και διασφαλίζει ότι ο επενδυτής διατηρεί ένα ορισμένο ποσό πλούτου.

Τι σημαίνει μπλοκαρισμένη αξία
Τι σημαίνει τιμή μπλοκ;

Τα περιουσιακά στοιχεία Defi περιλαμβάνουν έσοδα και τόκους από τυποποιημένες υπηρεσίες, όπως δανεισμός, στοιχήματα και δεξαμενές ρευστότητας που παρέχονται με τη μορφή έξυπνων συμβάσεων. Η TVL στο ποντάρισμα είναι ένα εξαιρετικό σημάδι για τους επενδυτές που επιθυμούν να υποστηρίξουν τις πλατφόρμες DeFi με τις μεγαλύτερες ανταμοιβές. Πρόκειται για τη συνολική αξία που καταγράφεται στα πρωτόκολλα στοιχημάτων της DeFi, η οποία αποτελείται από τα περιουσιακά στοιχεία που τοποθετούνται σε στοιχήματα.

Η TVL έχει επιτύχει αξιοσημείωτη επέκταση και ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια – από την αρχική αξία αγοράς των 400 εκατομμυρίων δολαρίων σε εκτιμώμενη αξία άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2023. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο άνοιγμα νέων γραφείων παγκοσμίως και στην πρόσληψη εκατοντάδων εργαζομένων. Η ραγδαία επιτυχία της εταιρείας μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στην ικανή ηγεσία της, τις τεχνολογικές λύσεις αιχμής και την αφοσίωση στην ικανοποίηση των πελατών της.

Τι είναι ένα μπλοκαρισμένο πορτοφόλι στο κρυπτονόμισμα
Τι είναι ένα μπλοκαρισμένο πορτοφόλι στο κρυπτονόμισμα

Με τις επιχειρήσεις σήμερα να αναζητούν αποτελεσματικές τεχνολογικές εξελίξεις που θα φέρουν επανάσταση στις δραστηριότητές τους, η TVL ξεχωρίζει ως ένας οργανισμός που συνεχίζει την πορεία προς την καινοτομία, διασφαλίζοντας παράλληλα την αφοσίωση των πελατών μέσω εξαιρετικών υπηρεσιών.

Ενώ ο όρος “TVL” ορίζεται απλά ως η συνολική αξία του κρυπτονομίσματος που κατέχεται σε ένα έξυπνο συμβόλαιο, ορισμένες μεταβλητές μπορεί να έχουν αντίκτυπο στις αποτιμήσεις των έργων DeFi.

Ποια είναι μια καλή αναλογία TVL
Τι είναι το TVL σε κρυπτονόμισμα;

Οι καταθέσεις, οι αναλήψεις και το ποσό που κατέχει το πρωτόκολλο δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που υποστηρίζουν την αξία της TVL. Το TVL επηρεάζεται επίσης από τις μεταβολές στην αξία του fiat currency ή του native token. Το TVL ενός πρωτοκόλλου μπορεί να εκφράζεται στο ίδιο το κρυπτονόμισμα του έργου, πράγμα που σημαίνει ότι επηρεάζεται από την αξία του. Εάν η αξία του κρυπτονομίσματος του έργου πέσει, το TVL του πρωτοκόλλου θα πέσει επίσης.

Γιατί η TVL είναι σημαντική για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση;

Για να λειτουργήσουν, οι πλατφόρμες DeFi χρειάζονται κεφάλαια που πρέπει να κατατεθούν ως εγγύηση για πίστωση ή ρευστότητα σε δεξαμενές συναλλαγών. Η TVL είναι σημαντική επειδή υποδεικνύει την επιρροή των χρημάτων στα κέρδη και τη χρησιμότητα των εφαρμογών DeFi για τους εμπόρους και τους επενδυτές.

Η αύξηση του TVL συχνά ακολουθείται από αυξημένη ρευστότητα, δημοτικότητα και χρήση σε μια πλατφόρμα DeFi. Αυτοί οι παράγοντες συνεργάζονται για να διασφαλίσουν την επιτυχία του έργου. Περισσότερα χρήματα δεσμεύονται σε πρωτόκολλα DeFi όταν το TVL αυξάνεται- αντίθετα, λιγότερα χρήματα είναι διαθέσιμα -και οι αποδόσεις είναι χαμηλότερες- όταν το TVL πέφτει.

Ποια είναι η μπλοκαρισμένη συνολική αξία
Γιατί το TVL έχει σημασία στο DeFi

Οι πλατφόρμες ανάλυσης δεδομένων, όπως οι Defi Pulse και DefiLlama, μπορούν να παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης που έχουν διασφαλιστεί στις έξυπνες συμβάσεις τους. Τα δεδομένα αυτά μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την εκτίμηση του μεριδίου αγοράς που κατέχουν τα διάφορα πρωτόκολλα Defi.

Τα μέλη του δικτύου Defi Pulse θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πλατφόρμα απλώς παρακολουθεί τις έξυπνες συμβάσεις πρωτοκόλλου στην αλυσίδα μπλοκ Ethereum, λαμβάνοντας το συνολικό ποσό των μαρκών Ether ( ETH ) και ERC-20. Το DefiLlama, από την άλλη πλευρά, μετρά το TVL υπολογίζοντας το συνολικό υπόλοιπο κάθε αλυσίδας μαζί με όλες τις άλλες αλυσίδες Defi ή την αναλογία TVL κάθε πλατφόρμας.

Ποια είναι η αποκλεισμένη συνολική αξία;
Τι είναι η TVL (συνολική δεσμευμένη αξία);

Ποιος είναι ο τύπος για το cryptoTVL;

Επειδή δημιουργούνται συνεχώς νέες τεχνικές που βασίζονται στην αλυσίδα μπλοκ, ο προσδιορισμός ενός ακριβούς TVL για τη συνολική αγορά και ο προσδιορισμός του κατά πόσον μια συγκεκριμένη πλατφόρμα Defi αποτελεί ασφαλή επιλογή για τους τελικούς χρήστες μπορεί να είναι δύσκολος.

Τα πρωτόκολλα με ένα τεράστιο TVL ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων δημιουργούν μια έμμεση υπόσχεση αξιοπιστίας και βιωσιμότητας. Μια ισχυρή ομάδα ανάπτυξης, καθώς και πρακτικές εφαρμογές χρήσης για τους επενδυτές και τους συνεισφέροντες, φωτίζουν περαιτέρω το δρόμο προς την αύξηση της ζήτησης – με τελικό αποτέλεσμα την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση της αγοράς για το έργο συνολικά.

Ποια είναι η συνολική δεσμευμένη αξία στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση;
Συνολική δεσμευμένη αξία (TVL) σε πρωτόκολλα DeFi

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα πρωτόκολλα DeFi με TVL (Total Value Locked) τόσο χαμηλά όσο το 1. Από την άλλη πλευρά, λάβετε υπόψη σας τις υψηλές αποδόσεις σε συστήματα DeFi με χαμηλό TVL- αυτά θα μπορούσαν να είναι τεχνάσματα μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται από νέες πλατφόρμες που προσπαθούν να κερδίσουν μερίδιο αγοράς. Θα μπορούσαν επίσης να είναι απάτες, δεδομένου ότι λίγοι ή κανένας συμμετέχων δεν έχει εμπιστευτεί ακόμη τα περιουσιακά του στοιχεία σε αυτές.

Η αξιολόγηση του κινδύνου μιας πλατφόρμας απαιτεί κάτι περισσότερο από την απλή παρατήρηση της συνολικής αξίας της (Total Value Locked – TVL). Είναι απαραίτητο να συγκριθεί με άλλες κρίσιμες μετρήσεις, όπως οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες (DAU) και οι συναλλαγές ανά ημέρα (TXD). Ο λόγος TVL/αγοράς κεφαλαιοποίησης είναι επίσης σημαντικός. Εάν η TVL είναι κοντά σε

Γιατί είναι σημαντική η αποκλεισμένη συνολική αξία;
Ποια είναι η συνολική δεσμευμένη αξία;

Για να υπολογίσετε το TVL ενός έργου, βρείτε πρώτα την κεφαλαιοποίηση της αγοράς πολλαπλασιάζοντας την προσφορά του έργου DeFi με την τρέχουσα τιμή. Στη συνέχεια, διαιρέστε αυτόν τον αριθμό με τη μέγιστη κυκλοφορούσα προσφορά για να λάβετε το TVL.

Ο δείκτης TVL υπολογίζεται διαιρώντας τη συνολική κεφαλαιοποίηση του δεσμευμένου περιουσιακού στοιχείου με τη συνολική δεσμευμένη αξία. Τον δείκτη TVL τον παίρνουμε διαιρώντας τη συνολική κεφαλαιοποίηση ενός δεσμευμένου περιουσιακού στοιχείου με τη συνολική αξία του. Ο λόγος TVL μπορεί να βοηθήσει να προσδιοριστεί εάν ένα περιουσιακό στοιχείο είναι DeFi υποτιμημένο ή όχι.

Ποιο κρυπτονόμισμα έχει υψηλή συνολική δεσμευμένη αξία (TVL);

Το Bitcoin (BTC) είναι το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα με την υψηλότερη συνολική δεσμευμένη αξία (TVL). Από το 2021, η TVL του Bitcoin ανέρχεται σε περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το Ethereum (ETH), το δεύτερο πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, έχει επίσης υψηλή TVL, η οποία ανέρχεται σε περίπου 170 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2021. Άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα που έχουν υψηλό TVL περιλαμβάνουν το Tether (USDT) (41 δισεκατομμύρια δολάρια), το Binance Coin (BNB) (35,3 δισεκατομμύρια δολάρια), το Polkadot (DOT) (34 δισεκατομμύρια δολάρια). Το Litecoin (LTC) και το Cardano (ADA) έχουν επίσης σημαντικά TVL, ύψους 14 δισ. δολαρίων και 11,4 δισ. δολαρίων.

Τι σημαίνει μπλοκαρισμένη τιμή στην κρυπτογραφία;
Πόσο είναι η δεσμευμένη αξία του Ethereum;

Το DefiLlama ανέφερε πρόσφατα ότι ο κλάδος της πλατφόρμας Defi γνωρίζει πρωτοφανή ανάπτυξη, με την αξία της αγοράς του να εκτοξεύεται από μόλις 630 εκατομμύρια δολάρια στις αρχές του 2020 σε εντυπωσιακά 172 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023. Αυτή η σημαντική αύξηση αποδεικνύει την αταλάντευτη επιτυχία του τομέα και τις αξιοσημείωτες δυνατότητες μελλοντικής επέκτασης.

Η είσοδος του βραχίονα επιβολής της SEC για την κρυπτογράφηση έχει προκαλέσει μαζικές αλλαγές στην αγορά. Παρά τις άγριες κορυφές και κοιλάδες, το Bitcoin εξακολουθεί να ξεχωρίζει ως ηγέτης. Ένα παράδειγμα; Όταν έπιασε πάτο στα 3000 δολάρια για κάποιο χρονικό διάστημα τον Φεβρουάριο του 2018 – μόνο και μόνο για να εκτοξευθεί ξανά πάνω από τα 4000 δολάρια λίγο αργότερα! Η ανθεκτικότητά του συνεχίζει να μας εκπλήσσει όλους.

Από τις αρχές του 2020, το Ethereum έχει σημειώσει μια αξιοσημείωτη αύξηση του κόστους ανά μονάδα – μια αύξηση από $127 σε περίπου $500 μέχρι τον Μάιο, δηλαδή 300% αύξηση! Αυτή η πρωτοφανής άνοδος καταδεικνύει ότι το Ethereum είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα και αξιόλογα κρυπτονομίσματα στη σημερινή αγορά. Το ETH κατέχει τη δεύτερη θέση για το μεγαλύτερο εικονικό νόμισμα όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς – μια ακόμη απόδειξη, αν χρειαζόταν, ότι αυτό το εξέχον ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ήρθε για να μείνει.

Τι είναι ένα μπλοκαρισμένο πορτοφόλι στο κρυπτονόμισμα
Τι σημαίνει αξία στο κρυπτονόμισμα;

Το μεγαλύτερο δίκτυο της DeFi TVL.

Το Ethereum ήταν το πιο δημοφιλές δίκτυο DeFi TVL το 2023, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς DeFi.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, το δίκτυο Ethereum DeFi αποτελείται από περίπου 500 πρωτόκολλα. Το TVL του ανέρχεται στο επιβλητικό ποσό των 73 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αντιστοιχεί στο 64% του μεριδίου αγοράς. Αυτό συγκρίνεται με τα υποσιτισμένα 8,74 δισεκατομμύρια δολάρια και το πενιχρό μερίδιο αγοράς 7,7% της BNB Smart Chain, τα πενιχρά 5,21 δισεκατομμύρια δολάρια και το μικροσκοπικό μερίδιο αγοράς 4,5% της Avalanche, το μικροσκοπικό μερίδιο αγοράς της Solana

0,614 δισεκατομμύρια δολάρια και 0,53% μερίδιο αγοράς, το πιο μικρό κομμάτι του TRON

05760 εκατομμύρια δολάρια έβγαλαν ένα ψωροκώσταινα 050 pecent στην αγορά

Το animation της TVL είναι απλό στην κατανόηση και την κατανόηση. Δείχνει ολόκληρη την αγορά DeFi σε όρους TVL, εκφρασμένη σε δολάρια ΗΠΑ, με την τρέχουσα ποσοστιαία κίνηση και ένα πιο κυρίαρχο κρυπτονόμισμα.

Συνολική δεσμευμένη αξία στο MakerDAO
Γιατί είναι σημαντικό το κρυπτονόμισμα TVL;

Η παρατήρηση ότι το Ethereum έχει τις περισσότερες συνολικά μπλοκαρισμένες αξίες μεταξύ όλων των αλυσίδων υποδηλώνει ότι είναι πιθανότατα το πιο πολυσύχναστο δίκτυο στο κρυπτονόμισμα DeFi. Η TVL ή η συνολική αξία που έχει μπλοκαριστεί είναι μια καθοριστική μετρική για την αξιολόγηση της ανάπτυξης και της υγείας της αγοράς. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ ένα άλμα στο TVL συχνά υποδεικνύει θετικές συνθήκες σε μια αγορά, δεν θα πρέπει να του δίνεται υπερβολική πίστωση ως το μοναδικό σημείο εστίασης.

Η αξία των κλειδωμένων περιουσιακών στοιχείων μπορεί να είναι ευμετάβλητη, ειδικά όταν πρόκειται για την τιμή του Ethereum (ETH). Η τιμή του ETH έχει επηρεαστεί από την αυξημένη μεταβλητότητα τόσο με θετικό όσο και με αρνητικό τρόπο. Ξεκινώντας από την τιμή της ETH, όπου βρίσκονται τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία στην πλατφόρμα, η μεταβλητότητα είναι μία από τις κύριες επιλογές που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την TVL.

Τι είναι το μέτρο TVL
Πώς θα αλλάξει η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση το μέλλον της οικονομίας;

Στις 12 Φεβρουαρίου 2018, η ETH έφτασε σε ένα εντυπωσιακό μέγιστο των 13,92 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συνολική αξία που είναι κλειδωμένη στα έξυπνα συμβόλαια που βασίζονται στην αλυσίδα μπλοκ – ένα νέο υψηλό για το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Αυτό υπογραμμίζει τη συνεχή ανάπτυξη του τομέα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) που βασίζεται στο Ethereum.

Επειδή οι υπηρεσίες της DeFi είναι αποκεντρωμένες και χωρίς εμπιστοσύνη, τα χρήματα μπορεί να μετακινηθούν γρήγορα από τον ένα λογαριασμό στον άλλο, με αποτέλεσμα λανθασμένους υπολογισμούς ρευστότητας. Η TVL, όπως και κάθε άλλος δείκτης, υποδεικνύει μόνο τις συνθήκες της αγοράς και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως βάση για επενδυτικές αποφάσεις λόγω των περιορισμών και των προσεγγίσεών της.

Ποια είναι μερικά πιθανά παραδείγματα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης;
Τι εννοείτε με τον όρο οικονομική αποκέντρωση;

Ποιοι είναι ορισμένοι τρόποι με τους οποίους τα μεμονωμένα έργα κρυπτονομισμάτων μπορούν να υποστηρίξουν την κλειδωμένη συνολική αξία (TVL);

Οι ανταλλαγές μεταξύ TVL και Bitcoin δημιουργούνται σε μπλοκ από το δίκτυο Bitcoin. Αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, προσφέροντας πρόσθετη ρευστότητα στο οικοσύστημα. Η προσθήκη επιπλέον δεξαμενών ρευστότητας για να ενθαρρύνει τους χρήστες να καταθέτουν και να μπλοκάρουν περισσότερα νομίσματα στην πλατφόρμα είναι μια κοινή πρακτική μεταξύ των έργων κρυπτονομισμάτων που επιθυμούν να ενισχύσουν το TVL. Ο καθορισμός κατάλληλων επιτοκίων δανεισμού για να ενθαρρυνθούν οι καλλιεργητές να πάρουν δάνεια και να αγοράσουν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία είναι ένας άλλος τρόπος για την αύξηση του TVL.

Βαθμολογήστε

Το ποντάρισμα είναι η διαδικασία κλειδώματος κρυπτονομισμάτων σε ένα πορτοφόλι για την υποστήριξη των συναλλαγών και της ασφάλειας της αλυσίδας μπλοκ και η ανταμοιβή γι' αυτό. Η συνολική αξία που παγιδεύεται στο πρωτόκολλο λόγω του staking υπολογίζεται κατά τη διάρκεια της περιόδου κατοχύρωσης. Τα θησαυροφυλάκια επιτρέπουν στους χρήστες να αποθηκεύουν κρυπτονόμισμα παρόμοια με τα πορτοφόλια, αλλά προσθέτουν επιπλέον βήματα πριν επιτρέψουν την άμεση ανάληψη. Τα έμπιστα άτομα πρέπει να είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο για να επιβεβαιώσουν μια συναλλαγή και η διαδικασία συνήθως διαρκεί αρκετές ημέρες.

Τι είναι το TVL στον ατμό
Είναι το TVL το ίδιο με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς;

Θόλοι

Αφού δημιουργηθεί ένα θησαυροφυλάκιο, εφαρμόζει ασφαλείς διαδικασίες ανάληψης και το πρωτόκολλο ελέγχει τις μη εξουσιοδοτημένες αναλήψεις από το θησαυροφυλάκιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι δεξαμενές ρευστότητας είναι κρυπτονομίσματα που φυλάσσονται σε έξυπνες συμβάσεις για την παροχή ρευστότητας σε αποκεντρωμένες ανταλλαγές.

Η απομόνωση είναι ένα ουσιαστικό προληπτικό βήμα για να διασφαλίσετε ότι έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή ρευστότητα. Οι δεξαμενές ρευστότητας είναι μια άλλη μέθοδος αύξησης της ρευστότητας μέσω έξυπνης αντιστάθμισης.

Οι δεξαμενές παρέχουν έναν ταχύτερο τρόπο συναλλαγών, καθώς δεν χρειάζεται να ταιριάζουν αγοραστές και πωλητές. Αντί να περιμένετε για άτομα που επιθυμούν να αγοράσουν ή να πουλήσουν αυτό που έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπάρχουσα δεξαμενή ρευστότητας. Οι άνθρωποι που συνεισφέρουν τη ρευστότητά τους κερδίζουν χρήματα από αυτήν και συμβάλλουν στην αύξηση της TVL.

Όταν η TVL βρίσκεται σε έργα όπως η Uniswap, όπου διαθέτει περιουσιακά στοιχεία στις δεξαμενές ρευστότητας του έργου, η αξία μπορεί να αυξηθεί δραματικά κατά τη διάρκεια της αύξησης των τιμών και να δημιουργήσει ψευδείς προσδοκίες για εισροές περιουσιακών στοιχείων και διαθεσιμότητα ρευστότητας.

Ποια είναι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς TVL
Ποια είναι μια καλή αναλογία TVL;

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την τιμή της TVL;

Το TVL αυξάνεται όταν αυξάνεται η τιμή ενός ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, δείχνοντας την αυξανόμενη δημοτικότητα του δικτύου. Το Ethereum είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του TVL, επειδή οι περισσότερες έξυπνες συμβάσεις και εφαρμογές DeFi βασίζονται σε αυτό. Το μειονέκτημα του TVL είναι ότι τείνει να υπερτιμά τα περιουσιακά στοιχεία σε μια ανοδική αγορά και ότι κάνει το ίδιο πράγμα όταν υπάρχει πτωτική πίεση.

Πόσο σημαντικός είναι ο λόγος TVL/αγοράς κεφαλαιοποίησης;

Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται για τη σύγκριση της συνολικής αξίας που έχει δεσμευτεί σε ένα έργο με την κεφαλαιοποίησή του στην αγορά. Εάν υπάρχει υψηλός λόγος TVL/αγοραίας αξίας, αυτό υποδηλώνει ότι η μεσεγγύηση ενδέχεται να κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της αγοραίας αξίας του έργου, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χειραγώγηση των τιμών. Ένας χαμηλός λόγος TVL/marketcap μπορεί να σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι το έργο.

Τι σημαίνει tvl
Τι είναι το TVL Uniswap;

Πώς μπορούν τα έργα κρυπτογράφησης να παρακολουθούν τη συνολική κλειδωμένη αξία τους (TVL);

Η παρακολούθηση της συνολικής αξίας ενός έργου (Total Value Locked – TVL) μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Οι εξερευνητές μπλοκ, όπως το DeFi Pulse και το Code Data, είναι οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες μέθοδοι για γρήγορη πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τα στοιχεία TVL. Επιπλέον, τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης διαθέτουν συνήθως μια διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών που προσφέρει επίσης πληροφορίες TVL. Με αυτές τις διάφορες επιλογές στη διάθεσή σας, θα είστε πάντα ενήμεροι για το πόση ακριβώς αξία είναι κλειδωμένη σε κάθε δεδομένο έργο!

Αν και το TVL είναι σίγουρα μια αξιόλογη μέτρηση για τη μέτρηση της επιτυχίας οποιουδήποτε έργου, δεν πρέπει να εξετάζεται μεμονωμένα. Είναι ωφέλιμο να λαμβάνονται υπόψη και άλλα μέτρα, όπως οι ενεργοί χρήστες, ο όγκος συναλλαγών και η δραστηριότητα των προγραμματιστών, όταν αξιολογείται η ευρωστία ενός εγχειρήματος. Με τον τρόπο αυτό μπορεί κανείς να κατανοήσει συνολικά καλύτερα την πρόοδο και τη δυνητική μακροζωία του.

τι σημαίνει tvl crypto
Γιατί είναι σημαντική η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση;

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταθμός από άποψη τηλεθέασης;

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, το δίκτυο Ethereum έχει το μεγαλύτερο TVL με πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια κλειδωμένα σε πρωτόκολλα DeFi. Άλλα μεγάλα δίκτυα TVL περιλαμβάνουν τα TRON, EOS και Polkadot.

Πώς μπορεί η TVL να επηρεάσει την τιμή;

Η κρυπτογράφηση TVL μπορεί τόσο να αυξήσει τη ζήτηση για ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο όσο και να υπερτιμήσει τα περιουσιακά στοιχεία σε μια ανοδική αγορά. Όταν περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα έργο, αυξάνεται η ζήτηση για το εγγενές κουπόνι αυτού του έργου- αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική αύξηση της τιμής. Ωστόσο, το TVL μπορεί επίσης να διογκώσει τις τιμές κατά τη διάρκεια ανοδικών περιόδων σε σημείο χειραγώγησης

Ποια είναι η αξία της κλειδωμένης συνολικής αξίας;
Τι είναι το TVL σε κρυπτονόμισμα;

Πώς μπορούν τα έργα κρυπτονομισμάτων να αυξήσουν τη συνολική αξία τους που έχει κλειδωθεί;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους τα έργα κρυπτογράφησης μπορούν να αυξήσουν το TVL:

  • παρέχοντας ρευστότητα σε δεξαμενές ρευστότητας
  • θέτοντας τα περιουσιακά στοιχεία σε καραντίνα
  • αυξάνοντας την τιμή του native token του έργου
  • υπερεκτιμώντας τα περιουσιακά στοιχεία σε μια ανοδική αγορά.
Πώς μπορούν τα έργα κρυπτονομισμάτων να αυξήσουν τη συνολική αξία τους που έχει κλειδωθεί;
Πώς μπορούν τα έργα κρυπτονομισμάτων να αυξήσουν τη συνολική αξία τους που έχει κλειδωθεί;

Η παροχή ρευστότητας σε δεξαμενές ρευστότητας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αύξηση του TVL. Οι πάροχοι ρευστότητας εισπράττουν αμοιβή για την παροχή ρευστότητας, η οποία συμβάλλει στο TVL του έργου. Επιπλέον, η απομόνωση περιουσιακών στοιχείων σε θησαυροφυλάκια τα προστατεύει από τη μεταβλητότητα των τιμών και αυξάνει το TVL του έργου. Τέλος, η αύξηση της τιμής του native token του έργου προσελκύει νέους χρήστες και αυξάνει το TVL.

Συμπερασματικά, η TVL είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τη μέτρηση της προόδου του έργου, αλλά δεν θα πρέπει να θεωρείται η πιο κρίσιμη μέτρηση. Είναι εξίσου ζωτικής σημασίας να εξετάζονται και άλλες μετρήσεις, όπως οι ενεργοί χρήστες, ο όγκος συναλλαγών και η δράση των προγραμματιστών, για να αντιληφθεί κανείς με ακρίβεια την επιτυχία ενός έργου. Κατά τη διάρκεια των ανοδικών αγορών, όταν οι τιμές ανθίζουν, η TVL μπορεί να προκαλέσει υπερβολή των αξιών των περιουσιακών στοιχείων πέρα από την πραγματική αγοραία τιμή τους.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς