Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το Dune Analytics γρήγορα – μάθετε πώς να γράφετε ερωτήματα, να κατασκευάζετε απεικονίσεις δεδομένων και πολλά άλλα!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Τι είναι το νόμισμα dune analytics;

Το Dune Analytics είναι μια πλατφόρμα ανάλυσης με επίκεντρο το Ethereum που απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες έχουν πρόσβαση και αξιοποιούν τα δεδομένα δικτύου.

⚡️ Σε ποια γλώσσα είναι το Dune Analytics;

Ευτυχώς, το Dune είναι συμβατό με την τυπική γλώσσα ερωτημάτων της PostgreSQL. Ακόμα και αν δεν έχετε γράψει ποτέ πριν SQL, είναι αρκετά απλή στη χρήση της. Το πιο χρήσιμο μέρος για να ξεκινήσετε είναι με τα ταμπλό και τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί από άλλους, καθώς συχνά περιέχουν περισσότερες πληροφορίες από τον δικό σας κώδικα.

⚡️ Το dune Analytics έχει ένα κουπόνι;

Όχι, η Dune Analytics δεν έχει ένα κουπόνι από τώρα. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην παροχή της καλύτερης πλατφόρμας ανάλυσης που βασίζεται στο cloud για τους χρήστες της, οπότε τα token δεν είναι απαραίτητα για το επιχειρηματικό της μοντέλο. Ωστόσο, η ομάδα είναι ανοιχτή στη διερεύνηση διαφορετικών επιλογών στο μέλλον που μπορεί να περιλαμβάνουν ένα token.

⚡️ Ποιο κρυπτονόμισμα δεν παρακολουθείται;

Η έννοια της ανωνυμίας και της ιδιωτικότητας έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Η αρχική λευκή βίβλος του 2008 που εισήγαγε την τεχνολογία blockchain μέσω του bitcoin προώθησε την έννοια της τεχνολογικής αορατότητας.

Πώς λειτουργεί η Dune Analytics

Με το Dune Analytics, η εξερεύνηση των δεδομένων Ethereum δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη! Η εξαγωγή, η αναζήτηση και η δημιουργία οπτικών μέσων από τεράστιες ποσότητες πληροφοριών blockchain είναι πανεύκολη. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πόσο απλό μπορεί να είναι να ανακαλύψετε τα στοιχεία που χρειάζεστε – οι δυνατότητες είναι ουσιαστικά απεριόριστες! Θα αναρωτιέστε γιατί χρησιμοποιήσατε ποτέ άλλη πηγή για την έρευνά σας σχετικά με την αλυσίδα μπλοκ.

Από πού αντλεί τα δεδομένα της η dune Analytics
Είναι το dune Analytics δωρεάν;

Όλες οι πληροφορίες μπορούν να βρεθούν σε δημόσιες αλυσίδες μπλοκ όπως το Ethereum. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις αναζητήσετε. Μέχρι στιγμής, η απάντηση σε ερωτήσεις όπως ο αριθμός των χρηστών του έργου ή ο ημερήσιος όγκος του DEX μέσω ενός εξειδικευμένου προγράμματος είναι πολύ πιθανό να απαιτείται. Η εκτέλεση του σεναρίου θα συνεπάγεται τη διέλευση από τα μπλοκ, την αξιολόγηση των δεδομένων, τη σωστή ταξινόμησή τους και την εξαγωγή της απάντησης στην ερώτηση.

Η Dune Analytics διευκολύνει τη μελέτη των δεδομένων, επιτρέποντάς σας να γράφετε ερωτήματα SQL που εκτελούνται αυτόματα στους διακομιστές της. Τα δεδομένα είναι στη συνέχεια εύκολο να τα δείτε σε γραφήματα, γεγονός που σας επιτρέπει να ανακαλύψετε γρήγορα πολύτιμες πληροφορίες.

Έχει το dune Analytics ένα κουπόνι
Με το Dune Analytics, οι χρήστες μπορούν πλέον να έχουν εύκολη πρόσβαση και να ερμηνεύουν δεδομένα από την αλυσίδα μπλοκ Ethereum.

Η πρόσβαση σε δεδομένα από μια μεγάλη συλλογή μπορεί να είναι αρκετά επίπονη και χρονοβόρα. Αν και τα σενάρια τείνουν να ανακτούν πληροφορίες που αφορούν ένα συγκεκριμένο έργο, αν θέλετε τα ίδια αποτελέσματα σε πολλά έργα, μπορεί να απαιτηθούν κάποιες τροποποιήσεις από την πλευρά σας.

Το Dune Analytics είναι ένας απλός τρόπος πρόσβασης σε δεδομένα Ethereum. Με τις προκατασκευασμένες βάσεις δεδομένων και την διαδικτυακή πλατφόρμα της, η εξαγωγή πληροφοριών από την αλυσίδα μπλοκ δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Είτε χρειάζεστε ακατέργαστα γεγονότα είτε στατιστική ανάλυση των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, απλά κάντε ερωτήματα με το Dune και λάβετε τα επιθυμητά αποτελέσματα σε χρόνο μηδέν!

Στη διάσωση έρχεται η Dune Analytics

Το Dune Analytics είναι το απόλυτο εργαλείο για την ταχεία εξαγωγή δεδομένων από το Ethereum. Πρόκειται για μια φιλική προς το χρήστη διαδικτυακή πλατφόρμα που προσφέρει προκατασκευασμένες βάσεις δεδομένων για να απλοποιήσει την αναζήτησή σας και να σας διευκολύνει όσο ποτέ άλλοτε να ξεκλειδώσετε τη δύναμη της αλυσίδας μπλοκ!

Τι είναι το dune Analytics και πώς λειτουργεί
Οδηγός Dune Analytics

Αυτό το σεμινάριο σας διδάσκει πώς να αναζητάτε, να γράφετε και να οπτικοποιείτε βασικά ερωτήματα στο Dune, ώστε να μπορείτε να γίνετε από μηδενιστές σε ειδικούς blockchain μέσα σε λίγα λεπτά. Ακόμα και αν δεν έχετε γράψει ποτέ ξανά SQL, μερικά απλά παραδείγματα θα είναι αρκετά.

Πώς λειτουργούν τα αναλυτικά στοιχεία του Dune;

Η Dune analytics ενοποιεί τα ακατέργαστα δεδομένα από την αλυσίδα μπλοκ σε βάσεις δεδομένων SQL που μπορούν να εξεταστούν εύκολα. Για παράδειγμα, υπάρχει ένας πίνακας για την εξέταση όλων των συναλλαγών Ethereum, οι οποίες είναι τακτοποιημένες σε στήλες. Ο αποστολέας, ο παραλήπτης και το ποσό είναι παραδείγματα των στηλών.

DeFi Deep Dive - Εξερευνώντας τα Dune Analytics
Διαθέτει API η dune Analytics;

Μετά από λίγα λεπτά, τα δεδομένα από τα μπλοκ επεξεργάζονται και εισάγονται στη βάση δεδομένων Dune. Εκτός από τα ακατέργαστα μπλοκ και τις συναλλαγές, η Dune περιέχει επίσης πληροφορίες για τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και εξειδικευμένους πίνακες, όπως όλες οι διευθύνσεις που αντιστοιχούν στο κουπόνι UNI

Ας βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις δεξιότητές μας και ας εξερευνήσουμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του Dune χωρίς προγραμματισμό, ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσουμε τις βασικές δυνατότητες της SQL.

Μην περιμένετε άλλο, αναλάβετε την ευθύνη και ξεκινήστε με την Dune Analytics σήμερα!

πώς να χρησιμοποιήσετε το dune analytics
Μόλις ανοίξετε το λογαριασμό σας, η αρχική σελίδα θα έχει την εξής μορφή:

Τι είναι το κρυπτονόμισμα dune;

Το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι μια λίστα με όλες τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων. Επί του παρόντος, το Dune υποστηρίζει τέσσερις:

  • Μπλοκ Ethereum
  • Συναλλαγές Ethereum
  • Uniswap V21 Εκδηλώσεις
  • Εμπορικές εκδηλώσεις μεσολάβησης Kyber Network

Κάθε βάση δεδομένων είναι ουσιαστικά ένας πίνακας SQL. Για να γράψετε ερωτήματα, πρέπει να επιλέξετε μια συγκεκριμένη βάση δεδομένων για χρήση. Θα χρησιμοποιήσουμε τη βάση δεδομένων Ethereum Transactions για αυτό το σεμινάριο.

Πώς η ανάλυση δεδομένων αλλάζει τον κόσμο
Τι είναι τα ίχνη του Ethereum;

Μετά την επιλογή της βάσης δεδομένων σας, θα μεταφερθείτε στο πρόγραμμα δημιουργίας ερωτημάτων. Εκεί βρίσκεται ένα πανίσχυρο εργαλείο που σας επιτρέπει να κατασκευάζετε ερωτήματα SQL με ευκολία – σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και η οπτικοποίηση των δεδομένων δεν απαιτεί γνώσεις κωδικοποίησης SQL!

Στα αριστερά του προγράμματος δημιουργίας ερωτημάτων υπάρχει μια λίστα με όλες τις διαθέσιμες στήλες της βάσης δεδομένων – έτοιμες να τις χρησιμοποιήσετε για να φιλτράρετε, να ομαδοποιήσετε και να ταξινομήσετε τα δεδομένα σας. Φροντίστε να επωφεληθείτε από αυτά τα ισχυρά εργαλεία και να αποκτήσετε καλύτερες γνώσεις για τα σύνολα δεδομένων σας!

Καθώς περιηγείστε στον κατασκευαστή ερωτημάτων στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας, ρίξτε μια ματιά στην παραγόμενη έξοδο. Από προεπιλογή, το Dune θα εμφανίσει έως και 100 αποτελέσματα για κάθε αναζήτηση!

Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα αποτελέσματα του ερωτήματός σας, απλά πατήστε το κουμπί “Λήψη”. Αυτό θα κατεβάσει τα πάντα σε ένα αρχείο CSV για μελλοντική αναφορά.

Τι είναι το dune analytics tutorial που χρησιμοποιείται για
Από πού αντλεί τα δεδομένα της η dune Analytics;

Κάντε τα δεδομένα σας να ζωντανέψουν κάνοντας κλικ στο κουμπί “Οπτικοποίηση”. Το Dune προσφέρει δύο τύπους φιλικών προς το χρήστη οπτικοποιήσεων, γραμμικά και ραβδογράμματα, για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πληροφορίες από τα δεδομένα σας στη στιγμή!

Αν θέλετε να απεικονίσετε δεδομένα που είναι συνεχή, τα γραμμικά γραφήματα είναι ο ιδανικός τρόπος. Από την άλλη πλευρά, αν ο στόχος σας είναι να παρουσιάσετε διακριτές τιμές όπως μετρήσεις ή κατηγορίες, χρησιμοποιήστε ραβδογράμματα για βέλτιστα αποτελέσματα.

Αφού επιλέξετε την ιδανική απεικόνιση για τα δεδομένα σας, προσαρμόστε την στις ανάγκες σας με μερικά κλικ. Προσαρμόστε τον άξονα x και τον άξονα y, καθώς και ρυθμίστε την παλέτα χρωμάτων και τον τίτλο της- τα πάντα είναι προσιτά!

Τι γλώσσα χρησιμοποιεί η dune Analytics
Είναι το dune Analytics δωρεάν;

Όταν δημιουργήσετε την οπτικοποίηση με το επιθυμητό αποτέλεσμα, απλά κάντε κλικ στο “Αποθήκευση” και θα αποθηκευτεί για μελλοντική χρήση.

Τώρα που έχετε κατανοήσει τις βασικές αρχές του τρόπου λειτουργίας του Dune, ας εξερευνήσουμε πώς να γράφετε ερωτήματα SQL.

Διαμόρφωση ερωτημάτων SQL για να οδηγήσετε στην επιτυχία

Η Structured Query Language (SQL) είναι μια σημαντική γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με βάσεις δεδομένων και την ανάκτηση δεδομένων.

Έχει το dune Analytics ένα κουπόνι
Ποιο είναι το κρυπτονόμισμα της dune;

Ερωτήσεις

Αν δεν μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε από άλλους χρήστες του Dune, γιατί να μην πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα ερωτήματα SQL για να βρείτε λύσεις;

Πριν αρχίσουμε να δημιουργούμε ερωτήματα, είναι απολύτως απαραίτητο να κατανοήσουμε πλήρως τη δομή μιας βάσης δεδομένων. Στο Dune, κάθε βάση δεδομένων μπορεί να χωριστεί σε πίνακες με συγκεκριμένα ονόματα και στήλες που φιλοξενούν τα δεδομένα.

Για παράδειγμα, το Ethereum Transactions διατηρεί έναν πίνακα “transactions” που περιέχει πληροφορίες αποστολέα/παραλήπτη/ποσό για κάθε συναλλαγή που έχει καταχωρηθεί.

Τι χρησιμοποιείται το dune Analytics
Ποια γλώσσα χρησιμοποιεί το dune Analytics;

Για τη συλλογή δεδομένων από έναν πίνακα, χρησιμοποιείται η δήλωση SELECT. Για παράδειγμα, αν πρέπει να επιλέξουμε όλες τις συμφωνίες στη βάση δεδομένων Ethereum Transactions, τότε θα πρέπει να γραφτεί το εξής ερώτημα:

Ανάκτηση όλων των δεδομένων από τον πίνακα συναλλαγών.

Το σύμβολο αστερίσκου (*) είναι ένα μπαλαντέρ, το οποίο σημαίνει “όλα”. Με άλλα λόγια, αυτό το ερώτημα δηλώνει: “Ανακτήστε όλες τις στήλες ΑΠΟ τον πίνακα συναλλαγών”.

Εάν επιθυμούμε να επιλέξουμε μόνο συγκεκριμένες στήλες, απλά δώστε τα ονόματα των στηλών αντί να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο του αστερίσκου. Για παράδειγμα, αν επιθυμείτε να επιλέξετε μόνο τον αποστολέα, τον παραλήπτη και το ποσό από κάθε εγγραφή συναλλαγής, τότε το ερώτημά σας θα έχει την ακόλουθη μορφή:

Από πού αντλεί τα δεδομένα της η dune Analytics
Διαθέτει API η dune Analytics;

Χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων συναλλαγών, μπορώ να αντλήσω πληροφορίες σχετικά με τους αποστολείς, τους παραλήπτες και τα ποσά πληρωμής.

Αξιοποιώντας τη δήλωση WHERE, μπορούμε εύκολα να φιλτράρουμε τα δεδομένα μας. Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να εντοπίσουμε συναλλαγές με αξία μεγαλύτερη από 100 ETH – τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε το ακόλουθο ερώτημα:

Ανάκτηση όλων των εγγραφών από τον πίνακα συναλλαγών όπου η τιμή είναι μεγαλύτερη από εκατό τετράκις εκατομμύρια.

Η χρήση του σημείου “μεγαλύτερο από” (>) υποδηλώνει ότι ένα ερώτημα ζητά δεδομένα από τον πίνακα συναλλαγών, όπου η τιμή υπερβαίνει τις 100 ETH.

Για να ταξινομήσουμε τα δεδομένα μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δήλωση ORDER BY. Για παράδειγμα, αν πρέπει να δούμε πρώτα τις συναλλαγές με τις μεγαλύτερες τιμές, τότε το ακόλουθο ερώτημα θα ήταν κατάλληλο:

Ερώτηση δεδομένων Solana στο Dune Analytics
Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται το dune Analytics;

SELECT * FROM transactions ORDER BY value DESC

Η δήλωση ORDER BY ταξινομεί τα δεδομένα με αύξουσα ή φθίνουσα σειρά. Η προεπιλογή είναι αύξουσα, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη-κλειδί DESC για να ταξινομήσουμε σε φθίνουσα σειρά. Έτσι, αυτό το ερώτημα λέει “SELECT all of the columns FROM the transactions table ORDER BY value in descending order.

Τι γλώσσα χρησιμοποιεί η dune Analytics
Από πού αντλεί τα δεδομένα της η dune Analytics;

Για να δούμε μόνο τα πρώτα 100 αποτελέσματα, μπορούμε να επωφεληθούμε από τη δήλωση LIMIT. Για παράδειγμα, για να περιορίσουμε το ερώτημά μας σε 100 μόνο εγγραφές, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

Ανάκτηση των εκατό πρώτων σειρών δεδομένων από τον πίνακα συναλλαγών.

Αυτό το ερώτημα ζητά όλες τις στήλες από τον πίνακα συναλλαγών, με μέγιστο όριο 100 εγγραφές. Ωραία, τώρα που έχετε μάθει τα βασικά για τη δημιουργία ερωτημάτων SQL, ας εμβαθύνουμε στον τρόπο αξιοποίησής τους στο Dune.

Χρήση ερωτημάτων SQL στο Dune

Θέλετε να αρχίσετε να δημιουργείτε ένα ερώτημα SQL στο Dune; Απλά ανοίξτε τον Query Builder, πληκτρολογήστε τον κώδικά σας στο πλαίσιο κειμένου και, στη συνέχεια, πατήστε “Run Query” (Εκτέλεση ερωτήματος). Σε χρόνο μηδέν, παρακολουθήστε την εντολή σας να ζωντανεύει!

“Εάν το ερώτημά σας είναι έγκυρο, θα δείτε τα αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στο “Visual

Έχει το dune Analytics ένα κουπόνι
Ποιο είναι το κρυπτονόμισμα της dune;

Ερωτήματα που είναι λίγο πιο δύσκολα

Η Dune Analytics προσφέρει επίσης μια υπηρεσία επί πληρωμή.

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά για τη σύνταξη ερωτημάτων SQL, ας μάθουμε πώς να γράφουμε λίγο πιο σύνθετα ερωτήματα.

SELECT * FROM συναλλαγές

WHERE value > 10000000000000000000000

AND to_address = ‘0x315e27aA99F682924Ae21CfD2281c682bC16E790′

Αυτό το ερώτημα λέει “SELECT all of the columns FROM the transactions table WHERE the value is greater than 100 ETH AND the to_address is 0x315e27aA99F682924Ae21CfD2281c682bC16E790.”

Έχει το dune Analytics ένα κουπόνι
Το Dune δεν αποθηκεύει τα ίδια τα δεδομένα κατάστασης της αλυσίδας μπλοκ

Για να ανακαλύψετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για μια συγκεκριμένη διεύθυνση, ελέγξτε τον πίνακα “Διεύθυνση” για περισσότερες λεπτομέρειες.

SELECT * FROM διευθύνσεις

Αυτή η εντολή ζητά να πάρει όλες τις στήλες από τον πίνακα διευθύνσεων με διεύθυνση 0x315e27aA99F682924Ae21CfD2281c682bC16E790.

Ο πίνακας “Μπλοκ” μπορεί να είναι η πηγή που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πρόσθετες πληροφορίες για κάθε συγκεκριμένο μπλοκ.

SELECT * FROM blocks

Ξεκινώντας με την Dune Analytics

WHERE number = ‘8943592′

Αυτό το ερώτημα λέει “SELECT all of the columns FROM the blocks table WHERE the number is ‘8943592′.

Οπτικοποίηση δεδομένων

Το Dune μπορεί να μετατρέψει τα δεδομένα σας σε μια οπτική πανδαισία με μια εντυπωσιακή επιλογή διαγραμμάτων γραμμής, ράβδων και πίτας. Παρουσιάστε τα βασικά ευρήματά σας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο χρησιμοποιώντας την ολοκληρωμένη σουίτα επιλογών οπτικοποίησης!

ότι τα δεδομένα του Dune είναι τόσο αξιόπιστα
Το Dune Analytics έχει έναν ισχυρό τρόπο για να το απεικονίσει

Για να δημιουργήσετε μια θεαματική οπτικοποίηση, ξεκινήστε επιλέγοντας τον τύπο της οπτικοποίησης που επιθυμείτε. Στη συνέχεια, επιλέξτε τα δεδομένα που θα αναπαρασταθούν σε αυτό το γραφικό.

Για να δημιουργήσουμε ένα γραμμικό διάγραμμα που εμφανίζει την αξία όλων των συναλλαγών, πρέπει να επιλέξουμε “Γραμμικό διάγραμμα” ως τύπο απεικόνισης και “Αξία” ως δεδομένα.

Μόλις επιλέξετε τα δεδομένα σας, κάντε κλικ στο κουμπί “Οπτικοποίηση” για να δημιουργήσετε μια οπτικοποίηση που προκαλεί δέος!

Για να δείτε τα δεδομένα blockchain, επισκεφθείτε τη διεύθυνση dune.xyz.
Πώς χρησιμοποιείτε το Dune Analytics;

Αν χρειαστεί να κάνετε προσαρμογές, απλά πατήστε το κουμπί “Query” (Ερώτηση).Αν όλα είναι έτοιμα και έτοιμα για διατήρηση, πατήστε το κουμπί “Save” (Αποθήκευση).

Λίγο πιο προηγμένα ερωτήματα

Περιορισμοί

  • Ενώ το Dune είναι ένα ισχυρό εργαλείο, έχει ορισμένα όρια. Συγκεκριμένα, ο μόνος τύπος βάσης δεδομένων που είναι συμβατός με αυτό το λογισμικό είναι ο SQLite – επομένως, τα δεδομένα σας Ethereum πρέπει να εξαχθούν σε μια βάση δεδομένων SQLite πριν χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το Dune.
  • Αν και οι υποστηριζόμενες εντολές SQL του Dune είναι περιορισμένες, οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες είναι όλες διαθέσιμες. Μπορεί να μην είστε σε θέση να εκτελέσετε κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσατε με ένα πλήρες πρόγραμμα SQL – ωστόσο θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες.
  • Τελικά, υπάρχουν ορισμένοι τύποι δεδομένων που το Dune δεν μπορεί να απεικονίσει. Αυτό θα μπορούσε να περιορίσει τις δυνατότητές σας να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα δεδομένα που αναζητούνται.
Παράδειγμα επιλεγμένου γραφήματος από πίνακα οργάνων
Η πηγή της δύναμης του Dune είναι η κοινότητά του

Τι ακολουθεί;

Τώρα που έχετε μια βασική κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του Dune, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε για να βουτήξετε βαθιά στα δεδομένα του Ethereum! Στην επόμενη ενότητα, θα εξερευνήσουμε πώς μπορείτε να μεταφέρετε τα στοιχεία του Ethereum απευθείας σε μια βάση δεδομένων SQLite και να χρησιμοποιήσετε εύκολα το Dune με όλες τις πληροφορίες που έχετε αποκτήσει. Παρακολουθήστε μας – δεν θα θέλετε να χάσετε αυτή την καταπληκτική ευκαιρία!

Εξαγωγή δεδομένων Ethereum σε βάση δεδομένων SQLite

Ξεκλειδώστε τις δυνατότητες του Dune εξάγοντας πρώτα όλα τα δεδομένα Ethereum σε μια βάση δεδομένων SQLite. Θα χρειαστείτε ένα ειδικό εργαλείο για αυτή την εργασία και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα είναι τόσο ασφαλές όσο και αποτελεσματικό.

Όταν πρόκειται για την εξαγωγή δεδομένων Ethereum, ο εξαγωγέας SQLite της Parity είναι η νούμερο ένα επιλογή των χρηστών. Αυτό το αποτελεσματικό εργαλείο μετατρέπει γρήγορα τις πληροφορίες σε μια εύκολα προσβάσιμη βάση δεδομένων SQLite που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Με μερικά απλά κλικ, είστε σε θέση να εξάγετε τα πιο πολύτιμα δεδομένα σας με σιγουριά!

Οπτικοποίηση των δεδομένων
Ξεκινώντας με την Dune Analytics

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε με τον εξαγωγέα SQLite της Parity; Κατεβάστε και εγκαταστήστε το λογισμικό και, στη συνέχεια, ανατρέξτε στις οδηγίες που βρίσκονται στην ενότητα “Εξαγωγή δεδομένων Ethereum” της τεκμηρίωσης της Parity. Θα είστε έτοιμοι, θα λειτουργείτε και θα εξάγετε δεδομένα σε χρόνο μηδέν!

Με ενεργοποιημένο τον εξαγωγέα SQLite της Parity, είστε έτοιμοι να μεταφέρετε τα δεδομένα σας στο Ethereum. Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι ο ακριβής προσδιορισμός των προορισμών τόσο για τα αρχεία Ethereum όσο και για τη βάση δεδομένων SQLite του στόχου. Σε ελάχιστο χρόνο, θα είστε σε θέση να προχωρήσετε στην εξαγωγή των πληροφοριών σας!

Θέλετε να εξάγετε δεδομένα; Μεταβείτε στην ενότητα “Εξαγωγή δεδομένων” της τεκμηρίωσης του Parity, όπου θα βρείτε όλες τις απαραίτητες οδηγίες.

dune analytics nft είναι ιδιαίτερα χρήσιμο
Υπάρχουν διάφοροι τύποι οπτικοποίησης για να επιλέξετε

Συγχαρητήρια! Τώρα που τα δεδομένα Ethereum έχουν εξαχθεί σε μια βάση δεδομένων SQLite, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να εργάζεστε με το Dune. Στην ενότητα που ακολουθεί, θα ανακαλύψουμε πώς να συντάσσετε ερωτήματα σε αυτή την ισχυρή πλατφόρμα. Ενθουσιαστείτε – πάμε!

Γράφοντας ερωτήματα στο Dune

Τώρα που τα δεδομένα του Ethereum έχουν εξαχθεί σε μια βάση δεδομένων SQLite, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Dune! Σε αυτή την ενότητα, θα μάθουμε πώς να γράφουμε ερωτήματα στο Dune.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι οπτικοποίησης για να επιλέξετε
Dex Ποσοστό όγκου (πηγή)

Είστε ήδη εξοικειωμένοι με την SQL; Αν ναι, η διάλεκτος του Dune – SQLite Query Language (SQLiteQL) – θα πρέπει να είναι παρόμοια. Ωστόσο, έχει ξεχωριστά στοιχεία που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ζητάτε δεδομένα από τις βάσεις δεδομένων σας.

Το Dune Analytics είναι ένα ισχυρό εργαλείο για blockchain

  • Μια σημαντική διάκριση μεταξύ της SQLiteQL και άλλων βάσεων δεδομένων είναι ότι απαιτεί ευαισθησία στην πεζότητα, οπότε να είστε προσεκτικοί όταν συντάσσετε τα ερωτήματά σας για να διασφαλίσετε ότι είναι στη σωστή μορφή κεφαλαία ή πεζά γράμματα.
  • Όταν συγκρίνετε την SQL με την SQLiteQL, μία από τις βασικές διαφορές είναι η σύνταξη που χρησιμοποιείται για τα σχόλια. Αντί για ένα απλό ” – “, όπως στην παραδοσιακή SQL, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το “/*” στην αρχή και το “*/” στο τέλος κάθε γραμμής όταν κάνετε σχόλια με ένα αρχείο SQLiteQL.
  • Μια σημαντική διάκριση μεταξύ της SQL και της SQLiteQL είναι η σύνταξη για τις συμβολοσειρές. Ενώ τα απλά εισαγωγικά χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των συμβολοσειρών σε ένα περιβάλλον SQL, τα διπλά εισαγωγικά πρέπει να εισάγονται σε μια συμβολοσειρά SQLiteQL.
Ταμπλό τιμών αερίου Ethereum
Το Dune Analytics είναι ένα ισχυρό εργαλείο για blockchain

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά για το πώς να γράφετε ερωτήματα στην SQLiteQL, ας δοκιμάσουμε να γράψουμε μερικά ερωτήματα!

Προσθέτοντας αισιοδοξία στα τέλη αερίου σας

Οι ισχυροί χρήστες του Perp θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τις χρεώσεις αερίου που σχετίζονται με την Αισιοδοξία.

Ευτυχώς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα διάγραμμα για να εμφανίσουμε τις μέσες τιμές αερίου για διαφορετικές εκτελέσεις και θέσεις συναλλαγών, καθώς και συγκρίσεις με τις κανονικές μεταφορές ETH και τις συναλλαγές στο Uniswap v3. Μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό μιμούμενοι το ερώτημα του msilb7 και προσθέτοντας τη δική μας παραλλαγή. Επεξεργαζόμαστε τον κώδικα για να λάβουμε μια πιο μακροπρόθεσμη άποψη των αμοιβών αερίου κατά τους τελευταίους 5 μήνες, συμπεριλαμβάνοντας μόνο τις συναλλαγές στις Perp, Uniswap, καθώς και τις μεταφορές ETH. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το ερώτημα και να προσθέσουμε διαγράμματα δεδομένων για τα τέλη αερίου σε ETH και USD στο ταμπλό μας.

Μπορείτε να προσθέσετε το PnL του εμπόρου σας και τις πληρωμές χρηματοδότησης ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

dune analytics nft app μετά την είσοδο
Χρήση ερωτημάτων SQL στο Dune

1. Μεταβείτε στην καρτέλα ‘Trader P&L'.

2. Κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί “+ Προσθήκη πληρωμής”.

3. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο – επιλέξτε αν προσθέτετε μια πληρωμή χρηματοδότησης ή μια πληρωμή p&l εμπόρου, συμπληρώστε όλα τα σχετικά στοιχεία και κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη”.

Το συμπέρασμα

Συγκεντρώνοντας αυτές τις απεικονίσεις, οι LP και οι έμποροι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που βρίσκονται σε διαφορετικά ταμπλό του Dune από μία κεντρική τοποθεσία!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς