Η θεωρία Dow είναι μια δημοφιλής τεχνική που χρησιμοποιείται στην τεχνική ανάλυση.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Ποια είναι η θεωρία του Dow Jones;

Ποιος είναι ο ορισμός της θεωρίας Dow; Η θεωρία Dow είναι μια θεωρία της αγοράς που αναφέρει ότι μια αγορά βρίσκεται σε ανοδική πορεία εάν ένας από τους μέσους όρους της (όπως ο βιομηχανικός ή ο μεταφορικός) αυξηθεί πάνω από ένα προηγούμενο σημαντικό υψηλό και ακολουθηθεί από παρόμοια αύξηση σε έναν άλλο μέσο όρο.

⚡️ Πώς αναγνωρίζετε ένα ψευδές ξέσπασμα;

Όταν η τιμή μιας μετοχής φτάνει σε πρωτοφανές ύψος, αυτό χαρακτηρίζεται ως breakout. Για παράδειγμα, αν το κόστος αυξηθεί πέραν των 100 δολαρίων, αυτό σημαίνει ότι υπήρξε επιτυχημένη άνοδος των τιμών και επομένως θεωρείται θετικό σημάδι. Από την άλλη πλευρά, όταν συμβαίνουν ψευδή ξεσπάσματα -όπου παρά την υπέρβαση του ορίου των 100 δολαρίων αρχικά- η δυναμική του αποδυναμώνεται με την πάροδο του χρόνου οδηγώντας έτσι σε υποτίμηση της αξίας: αυτό που χρειαζόταν ήταν περισσότερη αγορά αλλά δεν ελήφθη για κάποιο λόγο ή για κάποιον άλλο λόγο.

⚡️ Πόσες αρχές περιέχει η θεωρία Dow;

Βασιζόμενη σε έξι βασικές αρχές, η θεωρία του Dow προσφέρει στους επενδυτές μια ανεκτίμητη πηγή για να αποκτήσουν μεγαλύτερη εικόνα των τάσεων της αγοράς.

⚡️ Πόσο ακριβής είναι η θεωρία Dow;

Αν δεν έχετε πειστεί για την ακρίβεια της θεωρίας Dow, ο Bley απέδειξε ότι από την ίδρυσή της το 1953, κατά μέσο όρο ξεπέρασε την προσέγγιση “αγορά και διακράτηση” κατά 0,42%, επιτυγχάνοντας ετήσια βελτίωση 11,22% σε περισσότερα από εκατό χρόνια.

εξήγηση της θεωρίας dow

Η θεωρία Dow στην τεχνική ανάλυση βασίζεται στα γραπτά του Charles Henry Dow σχετικά με τη θεωρία της αγοράς. Η Wall Street Journal ιδρύθηκε και εκδίδεται από τον Dow και συνιδρυτή του πιο εκτεταμένου χρηματιστηριακού δείκτη στον κόσμο, της Dow Jones & Company.

Αν και ξεκίνησε ως υπόθεση, η Θεωρία Dow δεν σχεδιάστηκε ως τέτοια- μάλλον, άλλοι συγγραφείς συνέθεσαν τις σκέψεις του και όξυναν τις απόψεις του σε Θεωρία Dow μετά το θάνατό του. Τώρα μία από τις πιο βασικές ιδέες της τεχνικής ανάλυσης, η οποία χρησιμοποιείται στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ιδίως στην αγορά κρυπτονομισμάτων, είναι η θεωρία Dow.

Το δοκίμιο αυτό αναλύει τη θεωρία του Dow και τις διάφορες φάσεις της αγοράς με βάση την έρευνα του Dow. Επιπλέον, θα συζητήσουμε ορισμένες πρακτικές μεθόδους ανάγνωσης διαγραμμάτων εμπνευσμένες από τη θεωρία του Dow που μπορούν να βοηθήσουν τους επενδυτές στη διαπραγμάτευση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου κρυπτονομισμάτων.

Τι ακριβώς είναι η θεωρία Dow;

Θεωρία Dow
Ποια είναι η θεωρία του Dow Jones;

Η πιο δημοφιλής και βασική μορφή τεχνικής ανάλυσης για τη διαπραγμάτευση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου και εμπορεύματος στην ελεύθερη αγορά είναι η θεωρία Dow. Ο Charles Dow ανέπτυξε τις ιδέες του σε μια σειρά άρθρων για την εφημερίδα The Wall Street Journal, την οποία ίδρυσε το 1889.

Η Dow Jones & Company, η οποία ιδρύθηκε από τρεις διακεκριμένους οικονομικούς δημοσιογράφους το 1882 – τον Dow, τον Edward Jones και τον Charles Bergstresser – υφίσταται μέχρι σήμερα ως κορυφαία έκδοση οικονομικών ειδήσεων. Ο κύριος στόχος της εφημερίδας ήταν να παρέχει αμερόληπτη ανάλυση της αγοράς. Επιπλέον, ο Dow και οι συνάδελφοί του δημοσιογράφοι ήθελαν να καθιερώσουν έναν μέσο όρο συναλλαγών για ορισμένες μετοχές μεταφορών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones (DJIA).

Είναι η θεωρία του Dow ακόμα επίκαιρη;
Πώς μπορείτε να κάνετε συναλλαγές με τη θεωρία του Dow;

Συγκριτικά, ο δείκτης Dow Jones Transportation Index ξεκίνησε μόλις το 1884 και έκτοτε χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Επιπλέον, οι αναλυτές εξετάζουν συχνά τη συσχέτιση και των δύο δεικτών και την ικανότητά τους να προβλέπουν τις τάσεις της αγοράς.

Το 1896, η Dow Jones & Co. έφερε επανάσταση στη χρηματιστηριακή αγορά με την εισαγωγή του πρώτου μέσου όρου βιομηχανικών μετοχών: Τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones (DJIA). Μέχρι σήμερα, ο δείκτης αυτός έχει γίνει ένα παγκόσμιο σύμβολο αξιοπιστίας και ένα ακριβές μέτρο των οικονομικών συνθηκών των ΗΠΑ. Μόλις τρία χρόνια αργότερα, το 1889, τρεις δημοσιογράφοι ανέλαβαν να δημιουργήσουν την “Απογευματινή επιστολή πελατών”, η οποία τελικά μετατράπηκε σε μία από τις σημαντικότερες σημερινές εκδόσεις: The Wall Street Journal.

Είναι η αγορά κρυπτονομισμάτων συνδεδεμένη με τη χρηματιστηριακή αγορά;
Εφαρμογή της θεωρίας Dow στις συναλλαγές κρυπτογράφησης

Η θεωρία Dow προβλέπει την κατεύθυνση μιας τάσης αναλύοντας τις κινήσεις των δεικτών DJIA και DJTA. Η τάση χαρακτηρίζεται ως ανοδική εάν οι δύο δείκτες κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, δημιουργώντας μια διαδοχή υψηλότερων χαμηλών υψηλών που ακολουθούνται από νέες κορυφές.

Αντίθετα, η θεωρία του Dow αναφέρει ότι μια αγορά βρίσκεται σε πτωτική τάση εάν ένας από τους μέσους όρους της διασπάσει κάτω από ένα προηγούμενο σημαντικό χαμηλό, ακολουθούμενο από παρόμοια πτώση σε άλλους μέσους όρους.

Τι είναι η θεωρία Dow;
Κατανόηση των σημάτων συναλλαγών κρυπτογράφησης

Με μακρά ιστορία σχεδόν εκατό ετών, η αρχή του Dow που παρατηρούμε σήμερα έχει τελειοποιηθεί από τους εμπόρους με την πάροδο του χρόνου. Αυτό το δόγμα εξακολουθεί να εφαρμόζεται στη σύγχρονη εποχή κατά τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων και των παράγωγων περιουσιακών στοιχείων τους.

Τι είναι η θεωρία Dow και πώς λειτουργεί; Τα έξι θεμελιώδη αξιώματα

Θεωρία Dow: στρατηγική έξι αρχών
Γιατί είναι σημαντική η θεωρία Dow;

Η θεωρία του Dow είναι ένα σύνολο κατευθυντήριων γραμμών για τους εμπόρους που τους καθοδηγούν στον τρόπο κατασκευής της αγοράς. Αυτές οι έξι βασικές αρχές του βιομηχανικού μέσου όρου Dow Jones μπορούν να βοηθήσουν τους επενδυτές να λαμβάνουν ακριβέστερες αποφάσεις διαπραγμάτευσης τόσο σε ανοδικές όσο και σε πτωτικές αγορές.

Ποιος εφηύρε τη θεωρία του Dow;

Οι τάσεις στην αγορά αλλάζουν με τρεις τρόπους.

Ποιος εφηύρε τη θεωρία Dow;
Με βάση τη διάρκειά τους, ο Dow χωρίζει τις τάσεις της αγοράς σε τρεις κατηγορίες.
  • Η αρχή μιας τάσης που μπορεί να διαρκέσει ένα, δύο ή περισσότερα χρόνια είναι γνωστή ως πρωτογενής τάση.
  • Δευτερεύουσα τάση: Μέρος της κύριας τάσης, αλλά κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτή η τάση μπορεί να διαρκέσει από τρεις εβδομάδες έως τρεις μήνες.
  • Μια σύντομη ταλάντευση είναι μια κίνηση των τιμών διάρκειας μικρότερης των τριών εβδομάδων.

Είναι η Τεχνική Ανάλυση καλύτερη από τη Θεμελιώδη Ανάλυση;

Το ημερήσιο διάγραμμα του BTC/USDT αποκαλύπτει μια ανοδική τάση, όπως φαίνεται στο παραπάνω γράφημα. Μια πτωτική διόρθωση σημειώνεται ως δευτερεύουσα τάση εντός της κύριας τάσης.

Ο όρος τάσεις περιλαμβάνει τρεις φάσεις.

Ποιος εφηύρε τη θεωρία του Dow;
Οι ακόλουθες είναι οι πρωταρχικές φάσεις της τάσης:

Λειτουργεί η θεωρία Dow;

  • Συσσώρευση: όταν υπάρχει πτωτικό κλίμα, η αξία του περιουσιακού στοιχείου τείνει να πέφτει κατά το στάδιο της συσσώρευσης. Οι έξυπνοι επενδυτές επενδύουν σταδιακά τα χρήματά τους προκειμένου να αποκτήσουν το περιουσιακό στοιχείο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Κατά συνέπεια, οι τιμές αρχίζουν να αυξάνονται σιγά-σιγά.
  • Αφού καθιερωθεί μια τάση, το κοινό εμπλέκεται και αρχίζει να την ακολουθεί. Δυστυχώς, τα νεοεισερχόμενα άτομα θα δημιουργήσουν πιθανότατα διαφορετικό επίπεδο εισοδήματος από εκείνα που μόλις ξεκινούν.
  • Η φάση της διανομής είναι όταν ένας έμπορος καταλαβαίνει για πρώτη φορά ότι η τάση εξασθενεί και ότι ήρθε η ώρα να πουλήσει. Κατά συνέπεια, μόλις ολοκληρώσουν τη θέση τους, η αγορά αναπόφευκτα θα γυρίσει.
Πόσες αρχές περιέχει η θεωρία Dow;
Ποιοι είναι οι περιορισμοί της θεωρίας Dow;

Η αρχική τριάδα των σταδίων αναφέρεται συνήθως ως τάσεις.

Σύμφωνα με την Υπόθεση της Αποτελεσματικής Αγοράς (EMH), οι υπάρχουσες αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων ενημερώνονται συνεχώς και αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια όλες τις προσβάσιμες δημόσιες πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το αν κάποιος εξετάζει τα δεδομένα της αγοράς ή όχι, κάθε σχετική είδηση θα διαμορφώσει τις μελλοντικές τάσεις για το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο. Ως εκ τούτου, η αξιολόγηση της πιθανής επιτυχίας ή αποτυχίας του περιλαμβάνει τόσο προληπτική όσο και αντιδραστική ανάλυση σύμφωνα με τη θεωρία Dow.

Είναι η θεωρία του Dow ακόμα επίκαιρη;
Η θεωρία Dow έχει δύο κλάδους: την κλασική και τη σύγχρονη.

Ποιες είναι οι υποθέσεις της θεωρίας του Dow;

Σε μια αποτελεσματική αγορά, η τιμή ενός κρυπτογραφικού περιουσιακού στοιχείου θα αντιδράσει άμεσα σε σημαντικές ειδήσεις, καταδεικνύοντας την επιρροή των ειδήσεων αυτών στο κλίμα της αγοράς.

Στα μέσα Οκτωβρίου, η χρηματιστηριακή αγορά γνώρισε ένα αξιοσημείωτο ναδίρ που προκάλεσε τρόμο στους επενδυτές.

Οι δείκτες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τις τάσεις

Η αρχή της αντιστοιχίας ορίζει ότι οι μέσοι δείκτες Dow για τη βιομηχανία και τις μεταφορές πρέπει να συγχρονίζονται.

Πώς η θεωρία Dow καθορίζει την κατεύθυνση της χρηματιστηριακής αγοράς;
θεωρία dow τεχνική ανάλυση

Η ιδέα αυτή βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι δείκτες που προέρχονται από την παραγωγή και την πώληση προϊόντων συνδέονται μεταξύ τους. Οι μεταφορές πρέπει, για παράδειγμα, να μεταφέρουν τα παραγόμενα προϊόντα από τις αποθήκες για να επιτελέσουν το σκοπό τους. Κατά συνέπεια, εάν τα αποθέματα των μεταφορών μειωθούν, το ίδιο θα συμβεί και με τα βιομηχανικά αποθέματα ως συνέπεια.

Ιδανικά, οι βιομηχανικοί δείκτες και οι δείκτες μεταφορών θα πρέπει να κινούνται παράλληλα για να δείξουν ότι η αισιοδοξία της αγοράς είναι σταθερή. Μια απόκλιση εμφανίζεται όταν ο ένας από τους δείκτες αυξάνεται ενώ ο άλλος μειώνεται, υποδεικνύοντας έναν πιθανό προάγγελο μιας αντιστροφής της τρέχουσας τάσης της αγοράς.

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη τους σιδηροδρόμους για τη μεταφορά προϊόντων τα τελευταία χρόνια. Αντ' αυτού, χρησιμοποιούν τον αέρα, τη θάλασσα και άλλες μεθόδους. Ακόμη και οι εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft, η Apple και η Google μπορεί να μην απαιτούν τέτοιες παραδόσεις. Οι επενδυτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς δείκτες όπως ο S&P 500 ή ο FTSE 100 για να προβλέψουν τη θεωρία του Dow της αγοράς.

Λειτουργεί πραγματικά η θεωρία Dow;
Πώς η θεωρία Dow καθορίζει τις τάσεις της αγοράς;

Ο DJIA και ο S&P 500 παρουσιάζουν μια ισχυρή θετική σχέση σε αυτό το διάγραμμα, καθώς και οι δύο δείκτες κινούνται ανοδικά παράλληλα. Αυτό καταδεικνύει ότι υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ τους.

Ο τόμος θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες εξελίξεις.

Όταν οι τιμές αυξάνονται, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τον όγκο συναλλαγών ως οδηγό. Ένας μεγάλος όγκος υποδηλώνει ότι περισσότεροι άνθρωποι επενδύουν στην τάση, γεγονός που αυξάνει την ανθεκτικότητά της. Όταν υπάρχει μια απροσδόκητη αντιστροφή της κατεύθυνσης των τιμών, θα πρέπει να είστε σε θέση να παρατηρήσετε μια μείωση της συναλλακτικής δραστηριότητας ξεκινώντας από την αρχή.

Από την άλλη πλευρά, ο χαμηλός όγκος ενάντια στην πρωταρχική τάση υποδηλώνει μικρότερη συμμετοχή στην αγορά και μικρότερη πιθανότητα συναλλαγών.

θεωρία dow τεχνική ανάλυση
Πόσο ακριβής είναι η θεωρία του Dow;

Ο όγκος συναλλαγών είναι μια σημαντική πτυχή της διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων

Ο Dow υποθέτει ότι η υποκείμενη τάση θα συνεχιστεί μέχρι να συμβεί ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο θα αντιστρέψει το κλίμα της αγοράς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Παρ' όλα αυτά, θα πρέπει πάντα να εμπιστεύεστε την κύρια τάση κατά τη διάρκεια πιθανών βραχυπρόθεσμων ανατροπών.

Ακόμα και αν υπάρξει πώληση κατά 30-50%, η τιμή στο ημερήσιο διάγραμμα BTC/USDT αυξάνεται σε μια σταθερή ανοδική τάση, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές της θεωρίας Dow;
Ποιος είναι ο σκοπός της θεωρίας Dow;

Αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της ιδέας της πραγματοποίησης μιας long διαπραγμάτευσης στην κύρια τάση και της αγνόησης κάθε δυνατότητας λήψης θέσης ενάντια σε αυτήν.

Πρωτογενείς και δευτερογενείς τάσεις στις αγορές κρυπτονομισμάτων: Dow: Πώς να εφαρμόσετε τη θεωρία Dow

Η θεωρία του Dow βασίζεται σε ιδέες αιώνων. Εξαιτίας αυτού, πολλοί επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς την αποτελεσματικότητά της στις σημερινές χρηματοπιστωτικές αγορές, ιδίως όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα.

Στις σημερινές χρηματοπιστωτικές αγορές κυριαρχούν οι αλγόριθμοι συναλλαγών υψηλής συχνότητας, αλλά το ανθρώπινο μυαλό εξακολουθεί να διατηρεί μια λογική βάση για τη δημιουργία αγορών. Ως αποτέλεσμα, η σκέψη του Dow μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί στις αγορές κρυπτονομισμάτων- ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να την υιοθετήσουν με διαφορετικό τρόπο.

θεωρία dow τεχνική ανάλυση
Εισαγωγή στη θεωρία Dow

Στη σημερινή αγορά, όπου οι τεχνολογικές μετοχές έχουν αντικαταστήσει την DJTA στον NASDAQ 100, η έννοια της ανάγνωσης μιας ευρύτερης τάσης δεν είναι πλέον εφαρμόσιμη. Έτσι, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την DJTA μαζί με τον DJIA, αλλά η έννοια της ερμηνείας μιας ευρύτερης τάσης της αγοράς παραμένει έγκυρη.

Ας εφαρμόσουμε τη θεωρία Dow στην αγορά κρυπτονομισμάτων για να ανακαλύψουμε μια επικερδή τάση των τιμών.

Θεωρία Dow: Dow: Μια στρατηγική έξι αρχών
Ένα θεμελιώδες μέρος της τεχνικής ανάλυσης

Το πρώτο βήμα για τους επενδυτές είναι να βρουν μια σημαντική τάση. Η εύρεση μιας σημαντικής τάσης στην αγορά κρυπτονομισμάτων δεν είναι δύσκολη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων σε σύγκριση με την παραδοσιακή αγορά forex, είναι μάλλον νέα και τα περισσότερα μεγάλα κρυπτονομίσματα τείνουν να ξεκινούν αισιόδοξα.

Η συνολική πρωτογενής αγορά, όπως προκύπτει από το παρακάτω διάγραμμα BTC/USDT, εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη, δημιουργώντας από την αρχή swing highs.

Ένα σύνολο κατευθυντήριων γραμμών περιλαμβάνεται στη θεωρία Dow, η οποία είναι μια έννοια που αναπτύχθηκε από τον Charles H. Dow για να εξηγήσει τις κινήσεις της χρηματιστηριακής αγοράς.

Βασικές αρχές της θεωρίας Dow
Η παραπάνω εικόνα απεικονίζει ένα ημερήσιο διάγραμμα BTC/USDT που δείχνει μια ανοδική κύρια τάση και μια αρνητική δευτερεύουσα τάση.

Σύμφωνα με τη λογική του Dow, θα πρέπει να κάνουμε συναλλαγές μόνο προς την κατεύθυνση της πρωταρχικής τάσης. Σε αυτό το παράδειγμα, οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν να ολοκληρωθεί η δευτερεύουσα τάση. Μόλις η τιμή ανέλθει πάνω από το swing high, η πτωτική δευτερεύουσα τάση θα τερματιστεί (όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα).

Πώς να εφαρμόσετε τη θεωρία Dow στις αγορές κρυπτογράφησης: πρωτογενείς και δευτερογενείς τάσεις

Στο δεύτερο κύμα, η τιμή πέφτει κατά το δεύτερο μισό πριν ανακάμψει γρήγορα μετά τη διάσπαση πάνω από την πιο πρόσφατη άνοδο. Ως αποτέλεσμα, η τιμή αυξάνεται με παρορμητική ανοδική δυναμική.

Πώς να εφαρμόσετε τη θεωρία του Dow στις κρυπτο-τάσεις: Συσσώρευση και Διανομή

Οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάζουν τις φάσεις συσσώρευσης και διανομής της κίνησης των τιμών μιας μετοχής χρησιμοποιώντας τη βοήθεια δεδομένων όγκου για να έχουν μια πιο ακριβή είσοδο στις συναλλαγές.

Τι είναι η θεωρία Dow;
Αδυναμίες της θεωρίας Dow – και πώς να τις ξεπεράσετε

Στο διάγραμμα 1 ημέρας BTC/USDT, η είσοδος αγοράς σηματοδοτείται από τις ακόλουθες επιβεβαιώσεις:

  • Τις περισσότερες φορές, η τάση των τιμών είναι ανοδική.
  • Η φάση διανομής έχει λήξει και η περίοδος συσσώρευσης έχει αρχίσει.
  • Στην περιοχή συσσώρευσης, η δευτερεύουσα τάση είναι πτωτική και πρόσφατα έφτασε σε ένα νέο swing high.
  • Οι αγοραστές στήριξαν την τιμή.
Πώς λειτουργεί μια θεωρία της Dow: έξι βασικά αξιώματα
Η θεωρία Dow είναι ένα σύστημα τεχνικής ανάλυσης

Οι αδυναμίες της θεωρίας Dow και πώς να τις ξεπεράσετε

Για την πρόβλεψη της κίνησης των τιμών, η θεωρία Dow χρειάζεται δεδομένα τουλάχιστον δύο ετών. Είναι συνήθως δύσκολο να αποκτήσει κανείς αξιόπιστα δεδομένα με ιστορία άνω των δύο ετών στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, ακόμη και αν ανακαλύψουμε τέτοια δεδομένα, η αξιοπιστία τους είναι αμφισβητήσιμη επειδή οι αγορές κρυπτονομισμάτων έχουν υψηλό βαθμό μεταβλητότητας.

Πώς να εφαρμόσετε τη θεωρία Dow στις αγορές κρυπτογράφησης: συσσώρευση και διανομή
Διαφορετικές φάσεις της αγοράς με βάση το έργο του Dow

Μια άλλη σκέψη είναι ότι ο προσδιορισμός της μακροπρόθεσμης αξιοπιστίας της τρέχουσας τάσης της αγοράς είναι δύσκολος. Η υπόθεση του Dow ισχυρίζεται ότι μια άνοδος μπορεί να συνεχιστεί παρά το γεγονός ότι πλησιάζει ένα χαμηλό swing. Ομοίως, μια πτώση θεωρείται ενεργή εάν η τιμή βρίσκεται στο μέγιστο swing βραχυπρόθεσμα. Σε βάθος χρόνου, είναι εφικτό να τηρηθεί η θεωρία του Dow, εάν μόνο μια υψηλότερη

Τα επίπεδα στήριξης και αντίστασης θεωρούνται συνήθως ζωτικής σημασίας από τους επενδυτές: οι ταύροι ξεκινούν τις εντολές αγοράς από τη στήριξη και οι αρκούδες από την αντίσταση. Ωστόσο, όταν ένα επίπεδο στήριξης ή αντίστασης διασπάται, η θέση αντιστρέφεται: η στήριξη γίνεται αντίσταση και το αντίστροφο στη θεωρία του Dow. Όταν ένα βραχυπρόθεσμο επίπεδο ταλάντευσης διασπάται στη θεωρία Dow, τα επίπεδα στήριξης/αντίστασης αλλάζουν την

Η ουσία της θεωρίας dow theory
Δείκτες Dow

Εξαιτίας αυτού, οι επενδυτές πρέπει να συμπληρώνουν τα διαγράμματά τους με άλλα στοιχεία για να βελτιώσουν τις πιθανότητες συναλλαγών. Εάν χρησιμοποιείτε εργαλεία όπως ο κινητός μέσος όρος, ο MACD, ο στοχαστικός ταλαντωτής ή ακόμη και ο VWAP για πιο αποτελεσματικές συναλλαγές, η θεωρία Dow εξακολουθεί να ισχύει και να είναι αποτελεσματική. Η τιμή πιθανότατα θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, εάν οι διάφοροι δείκτες υποδεικνύουν την ίδια τάση.

Η ουσία της θεωρίας Dow

Η Dow είναι μία από τις κύριες έννοιες της τεχνικής ανάλυσης
Αξιόπιστο σχέδιο συναλλαγών

Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τη θεωρία Dow και τη σχέση της με την αγορά κρυπτονομισμάτων. Όταν χρησιμοποιείτε τη θεωρία Dow για swing trading ή ενδοημερήσιες συναλλαγές στις αγορές κρυπτονομισμάτων, ο κύριος κίνδυνος είναι οι συσχετισμένοι δείκτες. Η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι ακόμη σχετικά νέα και χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain για να ακολουθήσει την καθαρή προσφορά και ζήτηση.

Η θεωρία Dow περιλαμβάνει ένα σύνολο κανόνων
dow theory

Οι επενδυτές μπορούν πλέον να παρακάμπτουν τους μεσάζοντες και να διαβιβάζουν τα κεφάλαιά τους απευθείας σε μια διεύθυνση πορτοφολιού της προτίμησής τους. Πρόκειται για μια νέα ιδέα που καθιστά δύσκολη τη σύγκριση διαφόρων δεικτών. Από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές μπορούν να συνδυάσουν τη δράση των τιμών παρόμοιων περιουσιακών στοιχείων, όπως το Bitcoin και το Etherium, για να προσδιορίσουν το σημερινό κλίμα της αγοράς.Παρά την κατανόηση της θεωρίας Dow, οι έμποροι κρυπτονομισμάτων πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην καθιέρωση μιας αξιόπιστης στρατηγικής συναλλαγών. Η αγορά κρυπτογράφησης παραμένει εξαιρετικά ευμετάβλητη και δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί πλήρως με τα ρυθμιστικά πρότυπα – ως εκ τούτου, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ακόμη και όταν χρησιμοποιούν υγιείς προσεγγίσεις διαχείρισης χρημάτων.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς