Ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτονομίσματα χτυπήθηκε από κλοπή $305M Bitcoin

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Ένας ιαπωνικός φορέας εκμετάλλευσης ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης ανέφερε απώλεια bitcoin αξίας άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω «μη εξουσιοδοτημένης διαρροής» την Παρασκευή.

Η DMM Bitcoin μοιράστηκε τις λεπτομέρειες σε μια ανάρτηση στο blog, αποκαλύπτοντας ότι εκλάπησαν 4.502,9 BTC, αξίας 305,1 εκατομμυρίων δολαρίων στις τρέχουσες τιμές αγοράς.

Το ανταλλακτήριο διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι οι καταθέσεις τους σε bitcoin θα είναι πλήρως εγγυημένες. Σχεδιάζουν να αποκτήσουν το αντίστοιχο ποσό των BTC που χάθηκαν, με την υποστήριξη των εταιρειών του ομίλου τους. Ωστόσο, δεν παρείχαν χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία αυτή.

Η κλοπή σημειώθηκε στις 13:26 ώρα Τόκιο. Αυτό ευθυγραμμίζεται με μια συναλλαγή 4.502 BTC που επισημάνθηκε από τον λογαριασμό Whale Alert στο X.

Η DMM Bitcoin έχει σταματήσει τις αναλήψεις κρυπτογράφησης, τις εντολές αγοράς στην αγορά spot και τις νέες θέσεις συναλλαγών με μόχλευση. Ελέγχουν επίσης τα νέα ανοίγματα λογαριασμών. Οι αναλήψεις σε γεν ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο από το συνηθισμένο.

Το ανταλλακτήριο δεν διευκρίνισε πότε θα επανέλθουν οι υπηρεσίες, αλλά ανέφερε ότι μια ξεχωριστή ανακοίνωση θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με έκθεση της ιαπωνικής ειδησεογραφικής υπηρεσίας Nikkei, η DMM Bitcoin είχε περίπου 370.000 λογαριασμούς πελατών στο τέλος του 2023.

Εάν επιβεβαιωθεί, η κλοπή αυτή θα είναι μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις σε ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης που έχουν γίνει ποτέ.

Το 2018, η Coincheck αντιμετώπισε κλοπή κρυπτογράφησης αξίας 58 δισεκατομμυρίων γεν ή περίπου 533 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Monax, μια διαδικτυακή χρηματιστηριακή εταιρεία, εξαγόρασε την Coincheck αργότερα εκείνο το έτος.

Η Ιαπωνία είναι επίσης γνωστή για την περιβόητη κατάρρευση του ανταλλακτηρίου Bitcoin Mt. Gox, το οποίο έχασε πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια το 2014. Η διαδικασία διανομής των κεφαλαίων στους πιστωτές βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και σχεδόν μια δεκαετία και πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς