$3 δισεκατομμύρια ETH εξαφανίζονται από τα χρηματιστήρια μετά την έγκριση ETF από την SEC

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Σε μόλις μία εβδομάδα από τότε που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) ενέκρινε τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Ethereum (ETH), τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν βιώσει αξιοσημείωτες εκροές ETH. Αυτό αναδεικνύει την επιρροή των ρυθμιστικών αποφάσεων στη συμπεριφορά της αγοράς.

Μετά την έγκριση από την SEC των spot ETFs Ethereum στις 23 Μαΐου 2024, περίπου 777.000 ETH, αξίας περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποσύρθηκαν από τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης. Ο εμπειρογνώμονας συναλλαγών κρυπτογράφησης Ali Martinez μοιράστηκε αυτά τα δεδομένα σε μια ανάρτηση στις 2 Ιουνίου.

Υπόλοιπο-Ethereum-σε-όλα-τα-ανταλλακτήρια

Το διάγραμμα Glassnode που παρουσίασε ο Martinez δείχνει μια σημαντική μείωση του συνολικού υπολοίπου Ethereum σε όλα τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης. Το υπόλοιπο μειώθηκε σε περίπου 12,5 εκατομμύρια ETH, συμπίπτοντας με την άνοδο της τιμής μετά την έγκριση του ETF.

Επιπτώσεις του Ethereum ETF

Η τιμή του Ethereum άρχισε να αυξάνεται στις 20 Μαΐου. Αυτό συνέβη λίγο αφότου ο ανώτερος αναλυτής ETF του Bloomberg, Eric Balchunas, και ο συνάδελφός του James Seyffart εκτίμησαν ότι η πιθανότητα έγκρισης του spot ETF Ethereum ήταν 75%, από 25% που ήταν νωρίτερα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Martinez σημείωσε επίσης ότι οι φάλαινες του Ethereum αγόρασαν 110.000 ETH, αξίας περίπου 341 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το αγοραστικό ξέσπασμα συνέβη μέσα σε 24 ώρες πριν από την ανάρτησή του στις 20 Μαΐου, υποδεικνύοντας αυξημένο ενδιαφέρον από τους μεγάλους κατόχους εν αναμονή της έγκρισης του ETF.

Συνολικά, η σημαντική απόσυρση του Ethereum από τα ανταλλακτήρια υποδηλώνει ότι οι έμποροι και οι επενδυτές κρυπτογράφησης επιδιώκουν να διασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αυτή η προσδοκία περαιτέρω αύξησης των τιμών και μειωμένης πίεσης πώλησης στα χρηματιστήρια θεωρείται γενικά ως ανοδικός δείκτης.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς