Το πρώτο επιτόπιο Bitcoin ETF της Ταϊλάνδης εγκρίθηκε!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Η Ταϊλάνδη ενέκρινε το πρώτο επιτόπιο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Bitcoin. Αυτό την καθιστά μία από τις πολλές χώρες που επιτρέπουν ρυθμιζόμενες επενδυτικές επιλογές Bitcoin.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ταϊλάνδης (SEC) έδωσε το πράσινο φως στην One Asset Management (ONEAM) να ξεκινήσει ένα ETF Bitcoin. Σύμφωνα με την Bangkok Post, το ONE Bitcoin ETF Fund θα είναι διαθέσιμο από τις 31 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου.

Αυτό το ETF είναι ανοικτό μόνο σε πλούσιους και θεσμικούς επενδυτές σύμφωνα με τους κανόνες της SEC της Ταϊλάνδης. Τον Απρίλιο, η ρυθμιστική αρχή άλλαξε τις κατευθυντήριες γραμμές για να επιτρέψει τα Bitcoin ETF που απευθύνονται σε επαγγελματίες επενδυτές.

Η ONEAM σχεδιάζει να επενδύσει το ταμείο σε 11 μεγάλα παγκόσμια κεφάλαια Bitcoin. Αυτή η στρατηγική εξασφαλίζει αρκετή ρευστότητα και ασφάλεια. Η εταιρεία λέει ότι το ETF προσφέρει έκθεση στο Bitcoin μέσα σε ένα ρυθμιζόμενο πλαίσιο, μειώνοντας τους κινδύνους όπως η κλοπή που συνδέεται με την άμεση ιδιοκτησία.

Ενώ η ONEAM έλαβε έγκριση, μια άλλη εταιρεία, η MFC Asset Management, εξακολουθεί να περιμένει το πράσινο φως για το Bitcoin ETF της. Και τα δύο ETF θα είναι ιδιωτικά και θα είναι διαθέσιμα μόνο σε ειδικευμένους επενδυτές.

Η Ταϊλάνδη ακολουθεί το παράδειγμα της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία ενέκρινε τον Ιανουάριο διάφορα Bitcoin ETFs, οδηγώντας σε αυξημένο ενδιαφέρον. Άλλες περιοχές όπως το Χονγκ Κονγκ, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης αρχίσει να προσφέρουν spot Bitcoin ETFs ή παρόμοια προϊόντα.

Αυτά τα ETF διευκολύνουν την επένδυση στις μεταβολές των τιμών του Bitcoin χωρίς να κατέχετε το κρυπτονόμισμα. Αυτό ταιριάζει καλύτερα σε επαγγελματίες επενδυτές και ιδρύματα.

Με την έγκριση ενός Bitcoin ETF, οι ρυθμιστικές αρχές της Ταϊλάνδης ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη ζήτηση από τα τοπικά ιδρύματα να επενδύσουν στο Bitcoin. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερη υιοθέτηση από την κυρίαρχη τάση μόλις εισαχθούν δημόσιες προσφορές.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς