Bitcoin που για εκρηκτικό ράλι: $100k επόμενο?

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το Bitcoin (BTC) σημείωσε ρεκόρ άνω των 73.000 δολαρίων τον Μάρτιο. Πολλοί πιστεύουν ότι τα 100.000 δολάρια είναι ο επόμενος στόχος. Αυτός ο στόχος φαίνεται εφικτός, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα συναλλαγών κρυπτογράφησης TradingShot. Σημείωσαν ότι το Bitcoin μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας σημαντικής αύξησης των τιμών.

Σε μια ανάρτηση του TradingView στις 29 Μαΐου, η TradingShot μοιράστηκε πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι το Bitcoin εισέρχεται στην τελική και πιο έντονη φάση του τρέχοντος ανοδικού κύκλου του, γνωστού ως παραβολικό ράλι.

«Το Bitcoin ξεκινά το τελικό και πιο επιθετικό μέρος του τρέχοντος κύκλου ταύρων: το παραβολικό ράλι. Το πιο πρόσφατο και ίσως το ισχυρότερο σήμα που το επιβεβαιώνει αυτό προέρχεται από τους γνωστούς δείκτες συνδυασμού ρευστότητας που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια”,

– δήλωσε ο ειδικός.

Βασικά σημάδια δείχνουν το παραβολικό ράλι του Bitcoin μπροστά μας

Οι βασικοί δείκτες για αυτό το ράλι περιλαμβάνουν τη δεξαμενή αποδόσεων των παγκόσμιων ομολόγων, την κυκλοφορούσα ρευστότητα, τα εταιρικά ομόλογα υψηλής απόδοσης και τον στοχαστικό δείκτη σχετικής ισχύος (RSI).

Διάγραμμα-συναλλαγών-Bitcoin

Ο αναλυτής ανέφερε ότι η δεξαμενή αποδόσεων των παγκόσμιων ομολόγων έχει αντιστραφεί προς τα πάνω για πρώτη φορά φέτος. Ιστορικά, τέτοιες αντιστροφές έχουν οδηγήσει σε σημαντική άνοδο της τιμής του Bitcoin.

Επιπλέον, οι κυρίαρχοι δείκτες της κυκλοφοριακής ρευστότητας και των εταιρικών ομολόγων υψηλής απόδοσης έχουν στραφεί προς τα πάνω, αφού έπιασαν πάτο. Παρόμοια μοτίβα παρατηρήθηκαν τον Απρίλιο του 2020, τον Οκτώβριο του 2016 και τον Ιούλιο του 2012, ακολουθούμενα από σημαντικά ράλι του Bitcoin.

Ο στοχαστικός δείκτης RSI, ένας δείκτης δυναμικής, μόλις κινήθηκε πάνω από το υπεραγορασμένο όριο των 80 μονάδων στο χρονικό διάστημα των δύο μηνών. Αυτό το γεγονός έχει ιστορικά προκαλέσει ανοδικές ανατροπές στους δείκτες ρευστότητας, οδηγώντας το Bitcoin να φτάσει σε κορυφή κύκλου εντός 12 έως 13 μηνών.

Η ανάλυση της TradingShot συνέκρινε επίσης τις τρέχουσες τάσεις με προηγούμενους κύκλους ανόδου του Bitcoin. Διαπίστωσαν ότι οι αντιστροφές στους δείκτες ρευστότητας και η παραβίαση του φράγματος υπεραγοράς στον Stoch RSI έχουν ιστορικά οδηγήσει σε μαζικές αυξήσεις των τιμών.

«Κάθε φορά που το έκανε αυτό ιστορικά, συνέπεσε με μια μαζική ανοδική αντιστροφή σε αυτούς τους δείκτες ρευστότητας (LI) και το Bitcoin έκανε μια κορυφή του κύκλου μέσα σε 12 – 13 μήνες αργότερα. Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε ότι το BTC θα κορυφωθεί σε ένα χρόνο από τώρα, περίπου τον Μάιο του 2025. Ετοιμαστείτε για μια άγρια βόλτα μπροστά σας”,

– πρόσθεσε η TradingShot.

Εάν αυτή η πρόβλεψη επαληθευτεί, θα είναι καλά νέα για τους επενδυτές του Bitcoin. Το Bitcoin έχει επιστρέψει στις συναλλαγές γύρω από τα 67.000 δολάρια, υποδεικνύοντας ότι μια σημαντική κίνηση των τιμών μπορεί να βρίσκεται στον ορίζοντα λόγω των συνεχιζόμενων αγώνων της αγοράς μεταξύ των αρκούδων και των ταύρων.

Η μακρά περίοδος ενοποίησης του Bitcoin

Πρόσφατα, το Bitcoin έφτασε τα 71.500 δολάρια εν μέσω ενθουσιασμού για το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Ethereum (ETH), το οποίο αποδείχθηκε παγίδα για ταύρους. Παρόλα αυτά, το Bitcoin παρέμεινε πάνω από τη στήριξη των 67.000 δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της παγίωσης, ο αναλυτής κρυπτογράφησης Rekt Capital πρότεινε στις 28 Μαΐου ότι οι επενδυτές ενδέχεται να δουν εκτεταμένη πλάγια διαπραγμάτευση μεταξύ 60.000 και 70.000 δολαρίων πριν από οποιοδήποτε σημαντικό ράλι.

«Το Bitcoin δείχνει όλο και περισσότερο σημάδια ότι αυτή η πρόσφατη ανάκαμψη έχει τροφοδοτήσει το σχηματισμό μιας άλλης τοπικής κορυφής (μπλε τετράγωνο). Τελικά, η ιστορία υποδηλώνει ότι το Bitcoin θα συνεχίσει πιθανότατα να παγιώνεται μεταξύ ~60.000 & ~70.000 δολαρίων”, ανέφερε.

Η-ενοποίηση-του-Bitcoin

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς