Η κρυπτονομίσματα θα κυριαρχήσει στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Balaji Srinivasan εξηγεί γιατί

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το πρώην στέλεχος της Coinbase Balaji Srinivasan πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα θα γίνουν η κύρια μορφή χρήματος στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Ο Srinivasan μοιράστηκε με το ένα εκατομμύριο ακολούθους του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι βλέπει τα κρυπτονομίσματα ως “ψηφιακή έλλειψη” και την τεχνητή νοημοσύνη ως “ψηφιακή αφθονία”. Ωστόσο, επισημαίνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα κάνει τα πάντα άφθονα.

Εξηγεί: “Τι είναι τα χρήματα στην εποχή της γεννητικής ΤΝ και της ρομποτικής; Ουσιαστικά γίνεται κρυπτονόμισμα. Ακριβώς όπως η νοημοσύνη μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια, το χρήμα μετατρέπεται σε κρυπτονόμισμα”.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία του:

1) Κρυπτονόμισμα και έλλειψη: Το κρυπτονόμισμα παραμένει αποδεδειγμένα σπάνιο. Αυτή η σπανιότητα είναι ευεργετική. Για παράδειγμα, τα σπάνια κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία μπορούν να επαληθεύσουν την ανθρώπινη ταυτότητα, όταν τα εργαλεία AI καθιστούν εύκολο να προσποιηθεί κανείς ότι είναι άνθρωπος.

2) Το χρήμα ως γέφυρα: Το χρήμα συνδέει διαφορετικούς οικονομικούς παράγοντες. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε το χέρι σας για να κινηθείτε και δεν χρειάζεται να πληρώσετε ένα ρομπότ που σας ανήκει. Αλλά ένα ρομπότ που ανήκει σε κάποιον άλλο θα χρειαστεί πληρωμή για να το χρησιμοποιήσετε. Έτσι, θα στέλνετε ένα νόμισμα για να ξεκλειδώσετε και να χρησιμοποιήσετε αυτό το ρομπότ.

3) Επίμονη σπανιότητα: Η σπανιότητα υψηλού επιπέδου δεν εξαφανίζεται, οπότε τα χρήματα παραμένουν απαραίτητα. Ωστόσο, πολλοί τύποι σπανιότητας ενδέχεται να εξαφανιστούν. Για παράδειγμα, τα σταθερά οικιακά ρομπότ, όπως τα πλυντήρια ρούχων, θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από κινητά οικιακά ρομπότ που μπορούν να περπατούν και να εκτελούν διάφορες εργασίες.

Ο Srinivasan αναφέρει επίσης ότι τα web3 backends, όπως το Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH), προσφέρουν ανώτερη ασφάλεια σε σύγκριση με οποιοδήποτε σύστημα web2. Υποστηρίζει ότι στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, η πιο κρίσιμη μορφή έλλειψης θα είναι τα ιδιωτικά κλειδιά κρυπτογράφησης, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ρομπότ και αυτοματοποιημένων συστημάτων.

Συνοψίζοντας, ο Srinivasan οραματίζεται ένα μέλλον όπου το κρυπτονόμισμα υποστηρίζει τις οικονομικές συναλλαγές σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η τεχνητή νοημοσύνη, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και διατηρώντας την έννοια της σπανιότητας.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς