Το Bitcoin ETF της Αυστραλίας εγκρίθηκε από το ASX

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Αυστραλίας, το Australian Securities Exchange (ASX), ενέκρινε την εισαγωγή του πρώτου διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) Bitcoin στις 20 Ιουνίου. Αυτό το ETF, που θα εκδοθεί από την VanEck, θα ονομάζεται VanEck Bitcoin ETF (VBTC).

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά την επιτυχία των ETFs Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου 11 τέτοια κεφάλαια έχουν εισαχθεί από τον Ιανουάριο. Μετά τις ΗΠΑ, το Χονγκ Κονγκ έχει επίσης δρομολογήσει Bitcoin ETFs.

Ο Arian Neiron, διευθύνων σύμβουλος και διευθύνων σύμβουλος της VanEck Asia Pacific, σχολίασε αυτή την εξέλιξη. Είπε: “Η ζήτηση για πρόσβαση στο Bitcoin μέσω ενός εισηγμένου οχήματος που διαπραγματεύεται στο ASX έχει αυξηθεί. Πολλοί από τους πελάτες μας μας έχουν ενημερώσει ότι οι πελάτες τους είναι έτοιμοι να επενδύσουν”.

Η Αυστραλία είχε ήδη διαθέσιμα spot Bitcoin ETFs. Το πρώτο που έκανε το ντεμπούτο του στην Αυστραλία ήταν το Global X 21 Shares Bitcoin ETF (EBTC), το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022. Πιο πρόσφατα, το Monochrome Bitcoin ETF (IBTC) εγκρίθηκε και άρχισε να διαπραγματεύεται στις 4 Ιουνίου στο δεύτερο μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Αυστραλίας, το χρηματιστήριο Cboe Australia.

Η άφιξη ενός Bitcoin ETF στο πρωτογενές χρηματιστήριο της Αυστραλίας είναι ένα αξιοσημείωτο ορόσημο. Όντας το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της χώρας, το ASX φέρνει αυξημένη προβολή, αξιοπιστία και προσβασιμότητα στο Bitcoin τόσο για τους θεσμικούς όσο και για τους ιδιώτες επενδυτές.
Η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει τη νομιμότητα και την εμβέλεια των επενδυτικών προϊόντων Bitcoin στην αγορά.

Οι εγκρίσεις αυτές αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη αποδοχή και το ενδιαφέρον για τα επενδυτικά προϊόντα Bitcoin στην αυστραλιανή αγορά και παγκοσμίως. Αναμένεται ότι οι περισσότερες χώρες πιθανότατα θα ακολουθήσουν αυτή την τάση και θα εισαγάγουν παρόμοια χρηματοοικονομικά προϊόντα στο εγγύς μέλλον. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια ευρύτερη στροφή προς την κύρια αποδοχή των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα παγκοσμίως.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς