Сosmos κρυπτονομισματα: μια λεπτομερής εξέταση του διαστήματος

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Τι είναι το Blockchain;

Η αλυσίδα μπλοκ είναι μια αλυσίδα μπλοκ που δεν τελειώνει ποτέ. Περιλαμβάνει όλες τις συναλλαγές, ακόμη και εκείνες που αφορούν βολβούς τουλίπας σε έναν βοτανικό κήπο. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές βάσεις δεδομένων, οι εγγραφές σε αυτά τα συστήματα δεν μπορούν να επεξεργαστούν ή να διαγραφούν, αλλά μόνο να προστεθούν.

⚡️ Τι είναι το Cosmos Blockchain;

Στην Cosmos, πιστεύουμε ότι η διαλειτουργικότητα είναι το πιο θεμελιώδες χαρακτηριστικό της αλυσίδας μπλοκ. Στόχος του οικοσυστήματος Cosmos είναι να παρέχει διαλειτουργικότητα. Ο πυρήνας της αλυσίδας Cosmos είναι το Cosmos Hub, το οποίο χρησιμεύει ως κεντρικό μητρώο για διαλειτουργικές αλυσίδες μπλοκ που ονομάζονται ζώνες.

⚡️ Πόσα είδη κρυπτονομισμάτων υπάρχουν συνολικά;

Η τρέχουσα αγορά κρυπτονομισμάτων εξελίσσεται διαρκώς, με πάνω από 1.100 διαφορετικά είδη ψηφιακών νομισμάτων να είναι διαθέσιμα, σύμφωνα με το CoinMarketCap και το Forbes. Και η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς ανέρχεται σε 133 δισεκατομμύρια δολάρια.

⚡️ Ποιο κρυπτονόμισμα είναι το πιο ελπιδοφόρο;

Υπάρχουν τρία θεμελιώδη έργα στον κατάλογό μας με τα πιο υποσχόμενα κρυπτονομίσματα για επενδύσεις το 2023: Ethereum, polkadot communications και Cosmos.

cosmos κρυπτονομισματα

Ο κόμβος Cosmos Hub είναι η τεχνολογία blockchain που βασίζεται σε διάφορες αλυσίδες μπλοκ στο δίκτυο Cosmos, επιτρέποντας την επικοινωνία μεταξύ τους. Λειτουργεί παρόμοια με ένα πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων υπολογιστή που είναι διαθέσιμο σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα.

Πού να αγοράσετε κρυπτογράφημα Cosmos atom;
cosmos κρυπτονομισματα

Το cosmos crypto Hub είναι το πρότυπο αλυσίδας μπλοκ που διέπει τον αυξανόμενο αριθμό αλυσίδων μπλοκ που δημιουργούνται στο δίκτυο Cosmos, επιτρέποντάς τους να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένα πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων στον υπολογιστή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Το cosmos coin είναι το κρυπτονόμισμα atom crypto, το οποίο είναι ο κινητήριος μοχλός πίσω από το Cosmos Hub. Ο σκοπός του atom crypto είναι να:

  • Η διατήρηση της συναίνεσης του δικτύου είναι απαραίτητη.
  • Μέσω των κόμβων επικύρωσης βάσει κινήτρων, μπορείτε να συνδέσετε περισσότερους από έναν κόμβους.
  • Spamming ως τρόπος πληρωμής της βενζίνης
  • Δημιουργία ενός μηχανισμού για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας σχετικά με τις προτάσεις διακυβέρνησης του Cosmos.

Η Tendermint Core, η ομάδα προγραμματιστών που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και τη συμμετοχή στο δίκτυο Cosmos, κατασκευάζει έναν κόμβο κρυπτογράφησης που θα χρησιμεύσει ως βασική υποδομή για το δίκτυο Cosmos. Ο κόμβος θα περιλαμβάνει εργαλεία όπως το Cosmos Hub, το Cosmos SDK και το Tendermint Core που είναι απαραίτητα για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου, ενώ παράλληλα θα παρέχει στους χρήστες σύγχρονα εργαλεία που απαιτούνται για να εκμεταλλευτούν πλήρως όσα προσφέρει το δίκτυο.

Πόσα νομίσματα cosmos κρυπτονομισματα
Πόσο κοστίζει το Small Love Potion;

Το Cosmos Hub είναι μια πλατφόρμα blockchain που κατασκευάστηκε από την ομάδα Tendermint και επιτρέπει στο πρωτόκολλο να συνδέεται με αυτόνομες αλυσίδες μπλοκ, ή ζώνες, στο δίκτυο Cosmos.

Αυτή η ανάρτηση θα διερευνήσει αρχικά τρεις σημαντικές πτυχές του δικτύου Cosmos:

  • Tendermint Core Byzantine Fault Tolerance (BFT) τεχνική συναίνεσης: ένας αλγόριθμος συναίνεσης ανεξάρτητος από τη γλώσσα που σχεδιάστηκε από την ομάδα Tendermint για την αναπαραγωγή μιας μηχανής πεπερασμένης κατάστασης σε άλλα δίκτυα blockchain που δημιουργήθηκαν στο δίκτυο κρυπτογράφησης cosmos.
  • Η ομάδα Tendermint δημιούργησε το πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ αλυσίδων μπλοκ (Inter-Blockchain Communication Protocol – IBC) για να επιτρέψει τη διασυνδεσιμότητα μεταξύ διαφορετικών δικτύων αλυσίδων μπλοκ, καθιστώντας δυνατή την επικοινωνία και την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ αλυσίδων μπλοκ.
  • Το κιτ ανάπτυξης λογισμικού (SDK) του Cosmos είναι μια υποδομή ανοικτού κώδικα για την ανάπτυξη πολυενεργών συστημάτων PoA και συστημάτων blockchain PoS στο δίκτυο Cosmos που μπορούν να κλιμακωθούν ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Πόσα νομίσματα κρυπτογράφησης cosmos;
cosmos κρυπτονομισματα

Το Tendermint Core χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συναίνεσης BFT για να διασφαλίσει ότι οι συναλλαγές διεκπεραιώνονται γρήγορα και με ασφάλεια.

Χρησιμοποιώντας την απαιτητική σε ενέργεια μέθοδο συναίνεσης proof-of-work, τα πρωτόκολλα blockchain υποφέρουν από χαμηλή επεκτασιμότητα, δαπανηρές συναλλαγές και αργές ταχύτητες. Η μέθοδος συναίνεσης Tendermint BFT ξεπερνά αυτά τα προβλήματα χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο συναίνεσης Proof-of-Stake (PoS), ο οποίος δημιουργήθηκε ειδικά για να επιταχύνει τις λειτουργίες του δικτύου.

Το Tendermint, ο μηχανισμός συναίνεσης του δικτύου κρυπτογράφησης cosmos, έχει σχεδιαστεί ως μια πλατφόρμα υψηλής απόδοσης BFT SMR ( finite state machine replication ) που αναπαράγει υπηρεσίες και μπορεί να μοντελοποιηθεί ως ντετερμινιστικές, μη τυχαίες μηχανές πεπερασμένης κατάστασης. Με άλλα λόγια, το Tendermint Core αναπτύχθηκε για την αναπαραγωγή εξειδικευμένων εξυπηρετητών (ή καταστάσεων).

Πόσα νομίσματα cosmos κρυπτονομισματα
Πώς να αγοράσετε κρυπτογράφηση ατόμου στο Binance;

Η συσκευή υλικού που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό κλωνοποιεί διακομιστές και τους διανέμει στο παγκόσμιο δίκτυο κρυπτογράφησης. Ως αποτέλεσμα, οι μηχανικοί λογισμικού της Tendermint Core μπορούν να αναπτύσσουν μηχανές πεπερασμένης κατάστασης blockchain σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Οι εκτεταμένες τεχνολογικές δυνατότητες του Tendermint επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν την πλατφόρμα blockchain τους χωρίς να χρειάζεται να ξεκινήσουν από το μηδέν. Επειδή όλα τα βασικά στοιχεία, όπως τα πρωτόκολλα συναίνεσης και τα συστήματα αποθήκευσης, είναι ήδη προεγκατεστημένα, αυτό είναι εξαιρετικά επωφελές, διότι επιτρέπει στους χρήστες να κατασκευάσουν σχεδόν οποιοδήποτε είδος συστήματος blockchain επιθυμούν, με μόνο μικρές τροποποιήσεις που είναι απαραίτητες.

Οι μάρκες Kava (KAVA), Terra (LUNA), Band Protocol (BAND), Aragon (ANT) και Akash Network (AKASH) είναι μερικές από τις μάρκες Cosmos.

Τι είναι το Steaking cosmos crypto;
Ποια είναι η αξία των ατομικών κρυπτογράφησης;

Το νόμισμα Cosmos ATOM αποτελεί επίσης σημαντικό συστατικό του μηχανισμού συναίνεσης BFT της Tendermint, καθώς η πλατφόρμα blockchain του Cosmos Hub βασίζεται στην απόδειξη του μεριδίου. Για την ομαλή λειτουργία των πραγμάτων, το cosmos crypto βασίζεται σε ένα δίκτυο 100 κόμβων επικύρωσης για τη διασφάλιση της συναίνεσης, της ασφάλειας και της λειτουργικής αποδοτικότητας. Οι χρήστες πρέπει να ποντάρουν τα νομίσματα ATOM για να γίνουν επικυρωτές στο δίκτυο.

Ο επικυρωτής είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση ενός πλήρους κόμβου, ο οποίος διασφαλίζει ότι το δίκτυο ακολουθεί τα κατάλληλα πρωτόκολλα και μοιράζεται αυτές τις πληροφορίες σε ολόκληρο το σύστημα, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα αυτά αποθηκεύονται στην αλυσίδα μπλοκ. Ο επικυρωτής κερδίζει χρήματα ανάλογα με το πόσα νομίσματα ATOM δόθηκαν ως εγγύηση.

Τι είναι το Blockchain cosmos crypto?
ATOM coin cosmos πρόβλεψη τιμής κρυπτογράφησης

Τέλος, το νόμισμα Cosmos ATOM χρησιμοποιείται ως εργαλείο πρόληψης spam (όπως ο αιθέρας χρησιμοποιείται για τα τέλη αερίου στο Ethereum). Η αποτροπή πολλών συναλλαγών spam με τη χρέωση τελών συναλλαγής είναι αποτελεσματική. Το κρυπτονόμισμα Cosmos χρησιμοποιείται επίσης ως συσκευή ελέγχου ψηφοφορίας για αλλαγές στο δίκτυο που θα επηρεάσουν την κατεύθυνση του δικτύου Cosmos. Τα μέλη του δικτύου Cosmos μπορούν να ψηφίζουν για προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τους προγραμματιστές.

Το δίκτυο Cosmos, το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019, είχε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά με πάνω από 30 έργα να εγκαινιάζουν τις αλυσίδες τους στο δίκτυο. Το έργο αυτό έχει τύχει ευρείας αποδοχής από εξέχοντες ηγέτες στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, όπως η Binance, η OKCoin και η Kraken.

cosmos crypto (ATOM)
Είναι το cosmos cosmos κρυπτονομισματα μια αλυσίδα μπλοκ;

Η ομάδα του Cosmos εργάζεται επί του παρόντος για την επέκταση του οικοσυστήματος με νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, όπως εφαρμογές cross-chain με βάση το IBC και αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια. Με τα ισχυρά τεχνολογικά του θεμέλια και την αυξανόμενη υιοθέτηση, το μέλλον φαίνεται λαμπρό για την κρυπτογράφηση Cosmos και το νόμισμα ATOM.

Επίτευξη ευχρηστίας και κυριαρχίας στις αλυσίδες μπλοκ

Η χρηστικότητα και η κυριαρχία της αλυσίδας μπλοκ είναι επιπλέον αδύναμα σημεία που στοχεύει το Cosmos. Πλατφόρμες όπως η Ethereum Virtual Machine λειτουργούν ως λύσεις sandbox που απαιτούν από τους προγραμματιστές να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους για την πλειονότητα των πιθανών περιπτώσεων χρήσης αντί να επικεντρώνονται σε ένα μόνο πρόβλημα.

Πώς ονομάζεται ένα cosmos κρυπτονομισματα
Πώς ονομάζεται ένα κρυπτονόμισμα;

Το SDK της πλατφόρμας Cosmos προσφέρει μια φιλική προς τον προγραμματιστή και προσαρμόσιμη λύση για την κατασκευή blockchain με ελάχιστους σχεδιαστικούς συμβιβασμούς. Ακόμη και όταν κατασκευάζονται εφαρμογές, μερικές φορές χρειάζεται να περιορίσουν την κυριαρχία τους με βάση το γεγονός ότι μοιράζονται ένα κοινό υποκείμενο πλαίσιο. Το πρωτόκολλο IBC που προσφέρει η Cosmos έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε αλυσίδες μπλοκ με διαφορετικές εφαρμογές και σύνολα επικυρωτών να εξακολουθούν να πραγματοποιούν μεταφορές περιουσιακών στοιχείων και δεδομένων μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων περιουσιακών στοιχείων μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων αλυσίδων μπλοκ.

Πρωτόκολλο επικοινωνίας εντός μπλοκ (IBC)

Το πρωτόκολλο cosmos crypto IBC δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα της τεχνολογίας blockchain σήμερα: την έλλειψη επικοινωνίας και ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των δικτύων.

Τι είδους blockchain χρησιμοποιεί το atom κρυπτονομισματα
Είναι η κρυπτογράφηση atom κρυπτονομισματα

Για να χρησιμοποιηθεί παραγωγικά η αλυσίδα μπλοκ στον πραγματικό κόσμο και να γίνει αποδεκτή ως τεχνολογία, η διαλειτουργικότητα και η επικοινωνία μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών πρωτοκόλλων είναι υψίστης σημασίας. Σκεφτείτε ένα τηλεφωνικό δίκτυο που μπορεί να αλληλεπιδράσει μόνο με όσους βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Πιθανότατα σκέφτεστε ήδη, γιατί να έχουμε μια αλυσίδα μπλοκ συναλλαγών και όχι μια λύση εκτός αλυσίδας; Δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Το Cosmos IBC είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας τύπου TCP/IP που προορίζεται για τη μετάδοση πληροφοριών και δεδομένων μεταξύ πολλαπλών αλυσίδων μπλοκ.

Το Cosmos SDK έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

τι είναι το atom κρυπτονομισματα
Το κρυπτονόμισμα Cosmos έχει μέλλον;

Το cosmos crypto SDK επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν διαλειτουργικές δημόσιες αλυσίδες μπλοκ και εφαρμογές αλυσίδας μπλοκ Proof of Authority (PoA). Δίνοντας προτεραιότητα στην απλότητα, το SDK παρέχει μια υποδομή για διάφορους τύπους περιουσιακών στοιχείων σε μια κλιμακούμενη πλατφόρμα. Το Cosmos SDK είναι μια αρθρωτή αρχιτεκτονική για τη δημιουργία blockchain που λειτουργεί χωρίς την ανάγκη για εικονικές μηχανές.

Το Ethereum, μια εικονική μηχανή (VM) blockchain αναπτύχθηκε ως πλατφόρμα ολοκλήρωσης για την ανάπτυξη εφαρμογών σε ήδη υπάρχουσες blockchains που αποτελούνται από έξυπνες συμβάσεις. Οι έξυπνες συμβάσεις μπορεί να είναι χρήσιμες για περιορισμένους σκοπούς, όπως εφαρμογές μιας χρήσης. Ωστόσο, είναι συχνά αναποτελεσματικές όταν χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εξελιγμένων αποκεντρωμένων πλατφορμών.

atom κρυπτονομισματα
Сosmos πρόβλεψη τιμής κρυπτογράφησης

Τα έξυπνα συμβόλαια είναι περιορισμένα όσον αφορά την ευελιξία, την κυριαρχία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Οι blockchains της Cosmos που αφορούν συγκεκριμένες εφαρμογές προορίζονται για να λειτουργούν με συγκεκριμένες εφαρμογές και παρέχουν στους μηχανικούς την ελευθερία να κάνουν τις διαρθρωτικές αλλαγές σχεδιασμού που απαιτούνται για τη βέλτιστη απόδοση της εφαρμογής.

Το Cosmos SDK επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τόσο προκατασκευασμένα όσο και προσαρμοσμένα στοιχεία, επιτρέποντάς τους να δρομολογήσουν το δημόσιο δίκτυο πυρήνα τους (πρωτόκολλα blockchain που έχουν ολοκληρώσει τις δοκιμές και είναι έτοιμα για δημόσια χρήση) πριν το διαθέσουν.

ATOM coin cosmos πρόβλεψη τιμής κρυπτογράφησης
atom κρυπτονομισματα

Το IBC επιτρέπει στις αλυσίδες μπλοκ που δημιουργήθηκαν με το Cosmos SDK να συνδεθούν και να επεκτείνουν τη ρευστότητα με την ένταξή τους στο δίκτυο Cosmos. Το SDK έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη σημαντικών έργων τόσο στην τεχνολογία blockchain όσο και στα κρυπτονομίσματα, όπως τα Binance DEX, Kava, Terra και IRISNet.

Ο κόσμος των διαλειτουργικών αλυσίδων μπλοκ

Ο μηχανισμός συναίνεσης BFT, το πρωτόκολλο IBC και το Cosmos SDK έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τους προγραμματιστές λογισμικού να δημιουργήσουν τα πρωτόκολλα blockchain τους μέσα στο δίκτυο Cosmos. Η ευέλικτη και διαλειτουργική δομή του δικτύου Cosmos έχει ήδη αξιοποιηθεί από αρκετές εξέχουσες επιχειρήσεις blockchain.

Ποιο είναι το μέλλον του νομίσματος ATOM;
Είναι η Cosmos μια καλή επένδυση

Το Cosmos Hub είναι ένα οικοσύστημα βασισμένο στην αλυσίδα μπλοκ που παρέχει δυνατότητες μηχανικής μάθησης, σήματα συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο και μια σειρά από χρηματοοικονομικά μέσα. Είναι η πρώτη πλατφόρμα στον κόσμο για κοινοτική νοημοσύνη και λήψη αποφάσεων που βασίζεται μόνο στις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις. Τα μέλη δεν ανησυχούν, καθώς το ίδιο το cosmos hub είναι ένα πολύ ισχυρό αποκεντρωμένο δίκτυο blockchain με δομή και κανόνες διακυβέρνησης.

Τι είναι ο Κόσμος;

Ποιος βρίσκεται πίσω από το κρυπτονόμισμα Cosmos;
Είναι η cosmos μια καλή επένδυση;

Το Cosmos χρησιμοποιεί μια σειρά εργαλείων ανοιχτού κώδικα για να συνδέσει όλα τα επίπεδα και να επιτρέψει στους προγραμματιστές να κατασκευάσουν εφαρμογές blockchain.

Η μηχανή Tendermint BFT, η οποία αποτελεί μέρος ενός δικτύου που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν αλυσίδες μπλοκ χωρίς να χρειάζεται να τις γράψουν από την αρχή, είναι η πιο κρίσιμη πτυχή αυτής της πολυεπίπεδης αρχιτεκτονικής.

Ο αλγόριθμος Tendermint BFT, ο οποίος χρησιμοποιείται από ένα δίκτυο υπολογιστών λογισμικού Cosmos για την επαλήθευση των συναλλαγών και την επισήμανση μπλοκ στην αλυσίδα μπλοκ, είναι ένα παράδειγμα πρωτοκόλλου με ανοχή σε σφάλματα Byzantine. Επικοινωνεί με τις εφαρμογές μέσω του Application Blockchain Interface.

Ποιος επενδύει στην κρυπτογράφηση Cosmos atom;
Σε ποιον ανήκει το δίκτυο Cosmos;

Το Byzantine failover Tendermint (BFT) είναι ένας τύπος μηχανισμού συναίνεσης blockchain.

Το Tendermint Core είναι ένας μηχανισμός ελέγχου PoS που διατηρεί υπό έλεγχο το κατανεμημένο δίκτυο υπολογιστών που εκτελούν το Cosmos Hub.

Για να τρέξουν την αλυσίδα μπλοκ και να ψηφίσουν για τροποποιήσεις, οι επικυρωτές (“κόμβοι επικυρωτών”) πρέπει πρώτα να προστατεύσουν το ATOM. Ένας κόμβος πρέπει να βρίσκεται στους 100 κορυφαίους οικοδεσπότες ATOM για να γίνει επικυρωτής. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των tokens που υποβάλλονται, τόσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση των ψήφων.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να αναθέσουν τα token τους σε άλλους επικυρωτές, οι οποίοι θα λαμβάνουν ένα μέρος της ανταμοιβής του μπλοκ, ενώ θα δίνουν τις ψήφους τους.

Έχει μέλλον το cosmos crypto;
Είναι το Cosmos χτισμένο στο Ethereum;

Οι φορείς επικύρωσης έχουν συμφέρον να ενεργούν δίκαια, δεδομένου ότι οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν γρήγορα την ανάθεση της κρυπτογράφησης ατόμων σε φορείς επικύρωσης με βάση τις επιλογές της ψηφοφορίας τους.

Έχω επίσης προσθέσει λίγη λεπτομέρεια στις κάρτες στον κόμβο και στις ζώνες του σύμπαντος.

Το Cosmos Hub είναι το πρώτο blockchain που εισάγεται στο δίκτυο Cosmos. Αναπτύχθηκε για να χρησιμεύσει ως διαμεσολαβητής για όλες τις μοναδικές αλυσίδες μπλοκ που έχουν δημιουργηθεί στο δίκτυο Cosmos, γνωστές ως “ζώνες”.

Κάθε ζώνη στο Cosmos μπορεί να εκτελεί βασικές εργασίες από μόνη της. Αυτό περιλαμβάνει την αυθεντικοποίηση λογαριασμών και συναλλαγών, τη δημιουργία και έκδοση νέων κρυπτονομισμάτων και την τροποποίηση της ίδιας της αλυσίδας μπλοκ.

Τι κάνει το Cosmos Network;
Ποια είναι η ζώνη του σύμπαντος;

Παρακολουθώντας τις καταστάσεις όλων των ζωνών του δικτύου, το Cosmos Hub είναι υπεύθυνο για τη διευκόλυνση του συντονισμού μεταξύ τους.

Το Interblock είναι ένα αποτελεσματικό πρωτόκολλο επικοινωνίας που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ διαφορετικών δικτύων, επιτρέποντας την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και ανταλλαγή δεδομένων.

Οι ζώνες εντάσσονται στο Cosmos Hub μέσω του Inter blockchain Communication Protocol (IBC), ενός μηχανισμού που επιτρέπει στις πληροφορίες να κινούνται ελεύθερα και με ασφάλεια μεταξύ τους.

Μόλις μια ζώνη συνδεθεί με τον κόμβο Cosmos Hub, μπορεί να επικοινωνεί με οποιαδήποτε άλλη ζώνη που είναι συνδεδεμένη με τον κόμβο, επιτρέποντας σε αλυσίδες μπλοκ με διαφορετικές εφαρμογές, επικυρωτές και αλγόριθμους συναίνεσης να ανταλλάσσουν πληροφορίες.

Ποιο είναι το πρωτόκολλο Cosmos;
Τι είδους κρυπτογραφία βασίζεται στο Cosmos;

SDK για το κρυπτονόμισμα Cosmos.

Η ομάδα cosmos έχει αναπτύξει το Cosmos Software Development Kit (SDK), το οποίο επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τον αλγόριθμο συναίνεσης της Tendermint για τη δημιουργία αλυσίδων μπλοκ.

Το SDK απαλλάσσει από τις εικασίες παρέχοντας τις πιο συχνές λειτουργίες blockchain (π.χ. στοίβαγμα, έλεγχος, μάρκες). Οι προγραμματιστές μπορούν να επεκτείνουν τα πρόσθετα για να προσθέσουν οποιαδήποτε νέα λειτουργικότητα επιθυμούν.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς