Bitcoin να χτυπήσει $200K σύντομα, λέει ο Bernstein

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Οι αναλυτές της Bernstein αναθεώρησαν προς τα πάνω την πρόβλεψή τους για την τιμή του Bitcoin (BTC) στα 200.000 δολάρια από τον προηγούμενο στόχο των 150.000 δολαρίων.

Αυτοί οι ειδικοί της Wall Street υποστηρίζουν ότι το Bitcoin και οι μετοχές που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση εξακολουθούν να είναι υποτιμημένες και βρίσκονται στα πρόθυρα σημαντικών θεσμικών επενδύσεων, καθώς οι ρυθμιστικές ανησυχίες του παρελθόντος ξεθωριάζουν.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν την εμπιστοσύνη τους στη “θέση για τον νέο κύκλο του Bitcoin”. Σημειώνουν αύξηση της υιοθέτησης από θεσμικούς επενδυτές και παγκόσμιους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων. Αυτή η τάση, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι μόνο η αρχή, με το επόμενο κύμα ζήτησης να αναμένεται από όσους δεν ασχολούνται σήμερα με την κρυπτογράφηση.

Bitcoin ETFs και θεσμικό ενδιαφέρον τροφοδοτούν μαζικά κέρδη

Η έκθεσή τους τονίζει ότι τα Bitcoin ETFs βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Από τότε που η BlackRock υπέβαλε την αίτησή της για Bitcoin ETF στις 15 Ιουνίου 2023, η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 150%.

Αρχικά, οι μικροεπενδυτές ήταν οι κύριοι οδηγοί των κατανομών των Bitcoin ETF, με τους θεσμικούς επενδυτές να αποτελούν μόλις το 22%.

Η Bernstein αναμένει σημαντική ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον, προβλέποντας ότι τα Bitcoin ETF θα λάβουν έγκριση από τις μεγαλύτερες τράπεζες και τις μεγάλες πλατφόρμες ιδιωτικών τραπεζών μέχρι το γ΄/δ΄ τρίμηνο. Παρά τον σκεπτικισμό ορισμένων ότι οι ροές ETF δεν είναι γνήσιες, η Bernstein θεωρεί το αρχικό θεσμικό ενδιαφέρον, το οποίο καθοδηγείται από τη στρατηγική του “cash & carry trade”, ως προάγγελο της ευρύτερης υιοθέτησης.

Καθώς οι εν λόγω επενδυτές θα νιώθουν πιο άνετα με τη βελτιωμένη ρευστότητα των ETF, είναι πιθανό να εξετάσουν το ενδεχόμενο “καθαρών θέσεων αγοράς”. Οι αναλυτές προβλέπουν επιταχυνόμενες εισροές Bitcoin ETF κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, παρέχοντας νέα σημεία εισόδου πριν από το επόμενο κύμα θεσμικής ζήτησης.

Οι επενδύσεις της BTC για περαιτέρω ανάπτυξη

Η ανάλυση της Bernstein δείχνει ότι οι κατανομές χαρτοφυλακίου Bitcoin έχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα αρχεία 13-F, οι θεσμικοί επενδυτές διαχειρίζονται το 22% των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων (AUM), με τα hedge funds να αντιπροσωπεύουν περίπου το 36% αυτού.

Το επόμενο λογικό βήμα για αυτούς τους επενδυτές, σύμφωνα με τον Bernstein, είναι να εξετάσουν το ενδεχόμενο “μακροχρόνιων” θέσεων, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να διατηρήσουν το Bitcoin για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να επωφεληθούν από την πιθανή αύξηση της αξίας του.

Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, ιδίως εκείνοι που διαχειρίζονται μικρά έως μεσαίου μεγέθους χαρτοφυλάκια με 0,1-0,3% που κατανέμονται σε Bitcoin ETFs, αρχίζουν να οδηγούν την πραγματική ζήτηση. Το σημείωμα υποδηλώνει ότι οι μεγαλύτεροι σύμβουλοι που εγκρίνουν τα ETFs και ο σημαντικός χώρος κατανομής εντός των υφιστάμενων χαρτοφυλακίων θα αποτελέσουν βασικούς μοχλούς της μελλοντικής ανάπτυξης.

Οι αναλυτές συγκρίνουν τα τρέχοντα επίπεδα τιμών κρυπτογράφησης με προηγούμενους κύκλους της αγοράς. Υποστηρίζουν ότι το Bitcoin στα 60.000 δολάρια σήμερα είναι παρόμοιο με το Bitcoin να βρίσκεται κάτω από τα 10.000 δολάρια τον Ιούνιο του 2020. Παρά το πρόσφατο ράλι, θεωρούν ότι το BTC βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο κύκλο και είναι ελκυστικό στα τρέχοντα επίπεδα. Καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχουν ισχυρούς λόγους να βελτιώσουν τις προσπάθειες μάρκετινγκ και διανομής τους για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον τομέα της κρυπτογράφησης.

Συνοπτικά, η αναθεωρημένη πρόβλεψη και ανάλυση της Bernstein παρουσιάζει μια πειστική υπόθεση για τις δυνατότητες ανάπτυξης του Bitcoin. Επισημαίνουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών, τα αρχικά στάδια των Bitcoin ETFs και το σημαντικό δυναμικό ανάπτυξης στις κατανομές χαρτοφυλακίου. Καθώς οι ρυθμιστικές ανησυχίες εξασθενούν και η θεσμική υιοθέτηση αυξάνεται, το Bitcoin φαίνεται έτοιμο για σημαντική μελλοντική ανάπτυξη.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς