Το Mt. Gox θα ξεκινήσει τελικά τις αποπληρωμές Bitcoin τον Ιούλιο

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το Mt. Gox, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που έχασε 850.000 Bitcoin το 2014, θα αρχίσει να αποπληρώνει τους χρήστες του.

Από τον Ιούλιο του 2024, ο διαχειριστής αποκατάστασης του Mt. Gox θα αρχίσει να επεξεργάζεται τις αποπληρωμές σε Bitcoin και Bitcoin Cash. Η πληροφορία αυτή κοινοποιήθηκε σε σημείωμα που εξέδωσε το ανταλλακτήριο στις 24 Ιουνίου.

Ο διαχειριστής ζήτησε από τους χρήστες να είναι υπομονετικοί, δηλώνοντας ότι η σειρά πληρωμής θα εξαρτηθεί από το κάθε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων:

“Θα ξεκινήσουμε τις αποπληρωμές με τα ανταλλακτήρια που έχουν ολοκληρώσει την απαιτούμενη ανταλλαγή πληροφοριών και επιβεβαίωση. Παρακαλούμε να περιμένετε λίγο μέχρι να γίνουν οι αποπληρωμές”.

Η Mt. Gox οφείλει Bitcoin αξίας άνω των 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περίπου 127.000 πιστωτές. Αυτοί οι πιστωτές περιμένουν πάνω από 10 χρόνια για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου το 2014 λόγω πολλαπλών χάκερς.

$9.6B μεταφορά Bitcoin Mt. Gox του Μαΐου ήταν μέρος των αποπληρωμών

Τα σχέδια αποπληρωμής της Mt. Gox παρακολουθούνται στενά από τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Οι χρήστες περίμεναν με ανυπομονησία την επιστροφή των χαμένων Bitcoin τους για πάνω από μια δεκαετία.

Στις 28 Μαΐου, η Mt. Gox μετέφερε 141.686 BTC, αξίας 9,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε ένα νέο πορτοφόλι με την ονομασία “1Jbez”. Τα κεφάλαια αυτά μεταφέρθηκαν από διάφορα άλλα ψυχρά πορτοφόλια που σχετίζονται με το Mt. Gox. Η κίνηση αυτή σηματοδότησε την πρώτη onchain μεταφορά κεφαλαίων από το ανταλλακτήριο εδώ και πάνω από πέντε χρόνια.

Μεταφορά-$9.6B-Bitcoin-του-Mt.-Gox-σε-νέο-πορτοφόλι-1Jbez

Λίγο μετά τη μεταφορά αυτή, ο Nobuaki Kobayashi, διαχειριστής αποκατάστασης του Mt. Gox, επιβεβαίωσε ότι η ενοποίηση αποτελεί μέρος των σχεδίων αποπληρωμής του ανταλλακτηρίου. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πότε θα αρχίσουν οι αποπληρωμές. Σε μια ανακοίνωση της 28ης Μαΐου, ο Kobayashi δήλωσε:

“Ο διαχειριστής αποκατάστασης ετοιμάζεται να προβεί σε αποπληρωμές για το τμήμα των απαιτήσεων αποκατάστασης κρυπτονομισμάτων στο οποίο αντιστοιχούν κρυπτονομίσματα. Παρακαλούμε να περιμένετε για λίγο μέχρι να γίνουν οι αποπληρωμές”.

Η κατάρρευση του Mt. Gox το 2014 έριξε το BTC κάτω από τα $500

Το Mt. Gox ήταν ένα από τα πρώτα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, το οποίο κάποτε διαχειριζόταν περισσότερο από το 70% όλων των συναλλαγών στο οικοσύστημα blockchain.

Το ανταλλακτήριο βγήκε εκτός λειτουργίας το 2014 μετά από παραβίαση της ασφάλειας που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια πάνω από 850.000 BTC σε κεφάλαια χρηστών, αξίας άνω των 51,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη σημερινή αξία. Επί του παρόντος, η τιμή του Bitcoin βρίσκεται πάνω από τα 61.100 δολάρια.

Τον Φεβρουάριο του 2014, η τιμή του Bitcoin έπεσε στο χαμηλό των 420 δολαρίων, λίγο μετά την απενεργοποίηση του ανταλλακτηρίου. Οι αναφορές αναφέρουν ότι το Mt. Gox υπέστη έξι φορές hacking μεταξύ 2011 και 2014.

Παρά την πρόσφατη ανακοίνωση του διαχειριστή, οι αποπληρωμές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περαιτέρω καθυστερήσεις. Η τελευταία προθεσμία ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο του 2023, ένα μήνα πριν από την αρχική ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί να αποπληρώσει η Mt. Gox τους πιστωτές της έως τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς