Το Mt. Gox αρχίζει τις αποπληρωμές: Τι περιμένει την αγορά κρυπτογράφησης;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το Mt. Gox, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που κατέρρευσε το 2014 λόγω ενός μαζικού χάκερ, αρχίζει τις αποπληρωμές προς τους πιστωτές στις αρχές Ιουλίου. Οι αποπληρωμές αυτές, συνολικού ύψους περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα πραγματοποιηθούν σε Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) και μετρητά.

Ιστορικό πλαίσιο

Η Mt. Gox επεξεργαζόταν κάποτε πάνω από το 70% όλων των συναλλαγών Bitcoin, αλλά κήρυξε πτώχευση το 2014 αφού έχασε 850.000 BTC. Το περιστατικό αποκάλυψε σημαντικά κενά ασφαλείας στην αγορά κρυπτονομισμάτων, οδηγώντας σε εκτεταμένες νομικές διαδικασίες και προσπάθειες ανάκτησης.

Ανησυχίες της αγοράς

Οι αναλυτές ανησυχούν ότι η ξαφνική εισροή BTC στην αγορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξεπούλημα, προκαλώντας αυξημένη μεταβλητότητα. Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι η αγορά έχει ήδη συνυπολογίσει αυτό το γεγονός, μειώνοντας ενδεχομένως τον αντίκτυπό του. Πολλοί πιστωτές ενδέχεται να επιλέξουν να κρατήσουν την BTC τους, αναμένοντας μελλοντική ανατίμηση της τιμής.

Αντιδράσεις του κλάδου

Ο Alex Thorn, επικεφαλής έρευνας της Galaxy Digital, συζήτησε τις πιθανές επιπτώσεις στην αγορά στο Twitter, προκαλώντας συζητήσεις σχετικά με τη μελλοντική σταθερότητα της τιμής του Bitcoin.

Τι θα συμβεί στο Bitcoin τον Ιούλιο;

Ο Mark Cullen προβλέπει ότι το Bitcoin θα συνεχίσει την πτώση του τον Ιούλιο, πέφτοντας ενδεχομένως στα 57.000 δολάρια, λόγω μιας δεξαμενής ρευστότητας που λειτουργεί ως μαγνήτης για την τιμή του κρυπτογράφησης.

Ο έμπορος Doctor Profit συμφωνεί με την πρόβλεψη του Cullen, αλλά πιστεύει ότι το BTC βρίσκεται κοντά σε ένα τοπικό ελάχιστο και σύντομα θα φτάσει σε ένα νέο ιστορικό υψηλό. Συνιστά να χρησιμοποιήσει την τρέχουσα βουτιά για να αγοράσει περισσότερα bitcoins.

Επίδραση της πληρωμής στην τιμή του Bitcoin

Μετά την ανακοίνωση του διαχειριστή του ανταλλακτηρίου Mt. Gox σχετικά με την έναρξη των πληρωμών αποζημίωσης, το Bitcoin υποχώρησε κατά 3%, πέφτοντας κάτω από τα 58.000 δολάρια πριν ανακάμψει πάνω από τα 61.000 δολάρια.

Διάγραμμα-τιμών-Bitcoin-μετά-την-ανακοίνωση-του-Mt.-Gox

Ευρύτερες επιπτώσεις

Η έναρξη των αποπληρωμών από το Mt. Gox αποτελεί σημαντικό γεγονός στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, καθώς επιλύει μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων. Θα επηρεάσει τα μελλοντικά ρυθμιστικά μέτρα και μέτρα ασφαλείας και θα δοκιμάσει την ωριμότητα και τη σταθερότητα της αγοράς.

Καθώς αρχίζουν οι αποπληρωμές, η κοινότητα των κρυπτογράφων θα παρακολουθεί στενά την αντίδραση της αγοράς και τις ενέργειες των νεοαποζημιωθέντων πιστωτών. Τα διδάγματα που θα αντληθούν από αυτό το επεισόδιο θα είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική ανάπτυξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς