Οι πωλήσεις NFT μειώθηκαν κατά 44% το Q2 καθώς τα memecoins τραβούν την προσοχή της αγοράς

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Παρά την ευρεία πτώση της αγοράς, τα μνημόνια PolitiFi και τα μνημόνια με θέμα τα ζώα σημείωσαν μεγάλα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο. Αυτή η άνοδος σημειώθηκε ακόμη και όταν η πώληση των μη-φουνταριστών tokens (NFTs) παρουσίασε απότομη πτώση.

Σύμφωνα με τον Henrik Andersson, επικεφαλής επενδύσεων της Apollo Crypto, αυτή η εισροή, σε συνδυασμό με τη γενική πτώση της αγοράς κρυπτογράφησης, συνέβαλε σε μείωση των πωλήσεων NFT κατά 44% το δεύτερο τρίμηνο. Τα στοιχεία της CryptoSlam αποκαλύπτουν ότι οι πωλήσεις NFT έπεσαν κατακόρυφα από 4,14 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο σε 2,32 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο.

Διάγραμμα-πωλήσεων-Memecoin-USD

Προκλήσεις της αγοράς

“Το δεύτερο τρίμηνο ήταν δύσκολο, με το Bitcoin να πέφτει κατά 15% και πολλά altcoins να έχουν ακόμη χειρότερες επιδόσεις”, δήλωσε ο Andersson στο Cointelegraph. Σημείωσε επίσης ότι τα memecoins πιθανότατα αιχμαλωτίζουν μέρος της προσοχής της αγοράς που διαφορετικά θα μπορούσε να είχε πάει στα NFTs.

Ενώ οι πωλήσεις των NFT έχουν επιβραδυνθεί, τα memecoins συνεχίζουν να ευδοκιμούν, με όγκο συναλλαγών 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το CoinGecko. Η άνοδος των memecoins PolitiFi που συνδέονται με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και τα νέα tokens διασημοτήτων στο Ethereum και τη Solana έχουν τροφοδοτήσει αυτή την τάση. Αξιοσημείωτα memecoins όπως το MAGA (TRUMP) και το Pepe σημείωσαν αυξήσεις τιμών το δεύτερο τρίμηνο.

Οι εξελίξεις στα Ordinals με βάση το Bitcoin θα μπορούσαν επίσης να στρέψουν την προσοχή μακριά από τα παραδοσιακά NFTs τους επόμενους μήνες, σημείωσε ο Andersson. Ωστόσο, η δραστηριότητα στα Ordinals και τα Runes έχει μειωθεί πρόσφατα, με τις συναλλαγές στα Runes να μειώνονται κατά 88% από την κορύφωσή τους τον Ιούνιο.

Οι εγγραφές Ordinals και Runes έχουν συνεισφέρει λιγότερα από 2 Bitcoin (BTC) την ημέρα σε αμοιβές εξόρυξης την τελευταία εβδομάδα.

Ελπίδα για μια αναγέννηση του NFT

Τα NFT είδαν μια μικρή ανάκαμψη το τελευταίο τρίμηνο του 2023, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό περιλαμβάνει ένα μήνα πωλήσεων ύψους 1,77 δισ. δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2023, το υψηλότερο από τότε που το καλοκαίρι των NFT άρχισε να μειώνεται τον Ιούνιο του 2022.

Σημαντικές συλλογές NFT, όπως η CryptoPunks και η Bored Ape Yacht Club, εξακολουθούν να κατέχουν σημαντικές κεφαλαιοποιήσεις αγοράς ύψους 994,9 εκατομμυρίων δολαρίων και 345,9 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

Κατάλογος-έργων-Memecoin

Τα μεγαλύτερα έργα Ordinals, NodeMonkes και Bitcoin Puppets, έχουν κεφαλαιοποίηση αγοράς 121,1 εκατ. δολάρια και 94,2 εκατ. δολάρια.

Παρά τις πρόσφατες προκλήσεις, υπάρχει ελπίδα ότι τα NFTs θα μπορούσαν να δουν μια αναζωπύρωση στο δεύτερο μισό του 2024.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς