Τι είναι η φράση σπόρου;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Table of Contents

⚡️ Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται η φράση σπόρος

Μια φράση σπόρου είναι μια συλλογή λέξεων που περιέχει όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για την online αποκατάσταση των κεφαλαίων Bitcoin. Το λογισμικό του πορτοφολιού παράγει συνήθως τη φράση σπόρου και κατευθύνει τον χρήστη να την αποθηκεύσει σε χαρτί.

⚡️ Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια αρχική φράση;

Η διαδικασία δημιουργίας μιας φράσης σπόρου ξεκινά με τη δημιουργία τυχαίων δεδομένων που ονομάζονται εντροπία. Στη συνέχεια, η εντροπία περνάει από μια συνάρτηση κατακερματισμού, συγκεκριμένα SHA256, για τη δημιουργία ενός αθροίσματος ελέγχου. Στη συνέχεια, ένα μέρος του αθροίσματος ελέγχου προστίθεται στα τυχαία δεδομένα.

⚡️ Χρησιμοποιεί η Coinbase μια φράση σπόρου;

Από την άλλη πλευρά, η δική σας φράση ανάκτησης 12 λέξεων, γνωστή και ως “αρχικός αριθμός”, δημιουργήθηκε από το Coinbase Wallet. Αυτό σημαίνει ότι αν χάσετε τη φράση ανάκτησης, δεν θα μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στο Coinbase Wallet σας.

⚡ ️ Τι είναι μια φράση σπόρων binance;

Μια φράση σπόρου είναι μια ακολουθία λέξεων που σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων σας. Οι ιδέες μνημονικός σπόρος ή μνημονική φράση χρησιμοποιούνται συχνά για να περιγράψουν το ίδιο πράγμα.

Παράδειγμα φράσης σπόρου

Μια φράση σπόρου είναι ένα σύνολο λέξεων που δημιουργείται από ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων και παρέχει πρόσβαση στο κρυπτονόμισμα που συνδέεται με το εν λόγω πορτοφόλι. Θεωρήστε το πορτοφόλι ως διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για κρυπτονομίσματα και την αρχική φράση ως κύριο κωδικό πρόσβασης. Θα έχετε πάντα πρόσβαση σε όλα τα νομίσματα που συνδέονται με το πορτοφόλι που δημιούργησε τη φράση, ακόμη και αν το διαγράψετε ή το χάσετε.

Η ιδέα της “αυτοδυναμίας” είναι μία από τις θεμελιώδεις ιδέες πίσω από το κρυπτονόμισμα:

Τι είναι η φράση σπόρου;
Πώς μπορείτε να κάνετε μια φράση σπόρων binance;
 • Το ψηφιακό σας νόμισμα θα πρέπει να είναι προσβάσιμο χωρίς να αποκαλύπτει προσωπικές πληροφορίες και δεν χρειάζεται να το εμπιστεύεστε σε τράπεζες ή τρίτους.
 • Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου υπολογιστών που επικυρώνει κάθε συναλλαγή, η τεχνολογία blockchain επιτρέπει στο Bitcoin και το Ethereum να παρέχουν ένα ασφαλές σύστημα για παγκόσμιες νομισματικές μεταφορές.

Πώς γνωρίζει το blockchain ποιο κρυπτονόμισμα σας ανήκει;

Χρησιμοποιεί αλγοριθμικά δημιουργημένους κρυπτογράφους, παρόμοιους με τους κωδικούς πρόσβασης, στους οποίους έχει πρόσβαση μόνο ο ιδιοκτήτης. Κατά τη δημιουργία ενός πορτοφολιού κρυπτογράφησης – είτε πρόκειται για ένα πορτοφόλι λογισμικού όπως το Coinbase Wallet είτε για μια συσκευή υλικού – δημιουργείται μια σειρά από εύκολες λέξεις (γνωστή και ως φράση ανάκτησης) ως αρχική φράση ή σπόρος. Αυτό είναι το κλειδί σας για να ξεκλειδώσετε και να ξοδέψετε το κρυπτονόμισμα που σχετίζεται με αυτό το πορτοφόλι, οπότε είναι σημαντικό να το αποθηκεύετε με ασφάλεια.

Πώς να δημιουργήσετε μια φράση σπόρου binance.
Πώς μπορώ να βρω τη φράση σπόρου μου;

Το πορτοφόλι δημιουργεί ιδιωτικά κλειδιά και έναν αρχικό αριθμό χρησιμοποιώντας έναν ειδικό συνδυασμό λέξεων. Θεωρήστε το πορτοφόλι ως έναν κρυπτογραφικό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, με την αρχική φράση ως κύριο κωδικό πρόσβασης.

Ο λόγος για τον οποίο η πρώτη φράση είναι μια συλλογή από 12-24 απλές λέξεις (όπως “στρατός”, “ενέργεια”, “ύφασμα”, “ευτυχισμένος” ή “όπερα”) και όχι ένας αριθμός είναι ότι οι μεγάλες αλυσίδες ψηφίων είναι δύσκολο να τις θυμάστε και ακόμη και να τις ερμηνεύσετε σωστά – σκεφτείτε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να εισαγάγετε έναν υπερβολικά μακροσκελή κωδικό πρόσβασης Wi-Fi. Αντίθετα, μια σειρά από λέξεις που φαίνονται άσχετες μεταξύ τους είναι αρκετά απλό να τις θυμάστε.

Ποια είναι μια φράση σπόρων 24 λέξεων;
Ποια είναι η φράση των 12 λέξεων;
 • Εάν χάσετε ή ξεχάσετε τη φράση εκκίνησης, δεν υπάρχει τρόπος να την ανακτήσετε και, συνεπώς, να αποκτήσετε πρόσβαση στο κρυπτονόμισμα. Αυτό είναι ένα ακόμη μέτρο ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για την προστασία των περιουσιακών σας στοιχείων,
 • αν κάποιος μάθει τη φράση σας, μπορεί να πάρει τον έλεγχο του νομίσματός σας.
Ποια είναι η φράση των 12 λέξεων;
Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη φράση σπόρου μου;

Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τη φράση εκκίνησης σε ασφαλές μέρος, όπως ένα έγγραφο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης ή ένα κρυπτογραφημένο αρχείο.

Η δημιουργία μιας αρχικής φράσης μπορεί να γίνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

 • Για τη διευκόλυνσή σας, το Trust Wallet της Binance προσφέρει μια απλή διεπαφή και δημιουργεί μια ατομική φράση για εσάς. Επιπλέον, το Bitaddress.org είναι ένα άλλο εξαιρετικό εργαλείο για να δημιουργήσετε το δικό σας πορτοφόλι από το μηδέν, αν το επιθυμείτε.
 • Αν δεν θέλετε να διαχειριστείτε τη φράση σπόρων σας, υπάρχουν άλλες διαθέσιμες επιλογές. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φιλοξενούμενη υπηρεσία πορτοφολιού όπως το Coinbase Wallet, η οποία αποθηκεύει τη φράση σπόρου binance σας σε κρυπτογραφημένη μορφή στους διακομιστές της.
Πώς μπορώ να θυμηθώ και να διατηρήσω τη σημαδιακή μου φράση
Τι είναι οι λέξεις σπόρου;

Πώς μπορώ να θυμηθώ και να διατηρήσω τη σημαδιακή μου φράση

Η φράση του σπόρου σας μπορεί να φαίνεται περίπλοκη και περιττή, αλλά αξίζει να τη θυμάστε. Αν αποφασίσετε να διαχειριστείτε τα χρήματά σας, η απομνημόνευση και η υποστήριξη της φράσης σπόρου σας είναι απαραίτητη για την ευημερία σας και το μέλλον των οικονομικών σας.‍

Το brain wallet είναι ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων που αποθηκεύει τα ιδιωτικά κλειδιά του χρήστη στη δική του μνήμη.

Αν ψάχνετε για έναν 100% ασφαλή τρόπο αποθήκευσης της φράσης σπόρων σας, μην ψάχνετε άλλο από το “πορτοφόλι εγκεφάλου”. Αυτή η επιλογή απευθύνεται σε όσους είναι σίγουροι για τις ικανότητές τους στη μνήμη. Απλά θυμηθείτε – αν ξεχάσετε τη φράση σπόρου σας, αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό. Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο να έχετε ένα σχέδιο Β σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά!

Οι αρχικές φράσεις αποτελούν ζωτικό μέρος της ασφάλειας των κρυπτονομισμάτων
Πώς μπορώ να θυμηθώ και να διατηρήσω τη σημαδιακή μου φράση

Το χαρτί είναι ένα συνηθισμένο, αλλά απαραίτητο αντικείμενο που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή.

Για όσους θέλουν να υιοθετήσουν μια απλή αλλά ασφαλή προσέγγιση, η καταγραφή μιας φράσης σπόρου σε χαρτί είναι η καλύτερη επιλογή. Παρά το γεγονός ότι ενέχει ορισμένους κινδύνους (π.χ. το χαρτί μπορεί να χαθεί ή να καταστραφεί), πολλοί ειδικοί σε θέματα κρυπτονομισμάτων υποστηρίζουν ότι παραμένει μια από τις πιο αξιόπιστες και απλές μεθόδους για τους χρήστες σήμερα. Επιπλέον, αν αγοράσετε ορισμένα πορτοφόλια υλικού, συχνά συνοδεύονται από ένα κομμάτι χαρτί ειδικά σχεδιασμένο για αυτόν τον σκοπό.

Μονάδα USB

Παρόλο που μπορεί να μοιάζει με μια αξιοπρεπή λύση, υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι. Η αποθήκευση φράσεων σπόρων στο διαδίκτυο δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα είναι καλύτερα προστατευμένες. Οι μονάδες USB μπορούν να υποστούν φυσική βλάβη και τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτές μπορούν να καταστραφούν. Επίσης, χρειάζεστε έναν φορητό υπολογιστή για να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα USB -και γνωρίζουμε πλέον ότι δεν είναι σκόπιμο να έχετε συνδεδεμένες στο διαδίκτυο συσκευές που έχουν επίσης πρόσβαση στη φράση σπόρου σας.

Πώς λειτουργεί μια φράση σπόρου;
Οι αρχικές φράσεις αποτελούν ζωτικό μέρος της ασφάλειας των κρυπτονομισμάτων

Μέταλλο

Καθώς περνάει ο καιρός, ευτυχώς εμφανίζονται νέες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το χαρτί. Μερικές εταιρείες προσφέρουν ακόμη και διαφορετικά σετ από ατσάλινα γράμματα για να φτιάξετε λέξεις, χαρακτικά ή μεταλλικές κάρτες.‍

Δεν υπάρχει μία και μοναδική απόλυτη προσέγγιση για την εξασφάλιση της φράσης σπόρων σας, επομένως είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε ποιο σύστημα λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Λάβετε υπόψη ότι μόνο εσείς πρέπει να γνωρίζετε τόσο τη φράση σπόρου σας όσο και τη θέση στην οποία έχει αποθηκευτεί.

Πόσο ασφαλής είναι ένας σπόρος 12 λέξεων;
Υπάρχουν αναμφισβήτητα κάποια πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε όταν πρόκειται για τη διατήρηση των φράσεων σπόρων σας:
 • Αποθηκεύστε τις αναμνήσεις στο μυαλό σας και όχι στο ρολό της φωτογραφικής σας μηχανής.
 • Η προστασία των εμπιστευτικών πληροφοριών σας είναι υψίστης σημασίας και η ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Ωστόσο, θυμηθείτε να μην τους αποθηκεύετε σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για τα καλύτερα μέτρα ασφαλείας.
 • Διατηρήστε τις προσωπικές σας πληροφορίες ασφαλείς διατηρώντας τις εκτός σύνδεσης.
 • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε διαδικτυακούς ιστότοπους ανάκτησης φράσεων σπόρων.

Η κρυπτο-ασφάλεια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις φράσεις σπόρων, οπότε είναι σημαντικό να τις διαφυλάξετε και να παραμείνετε επιφυλακτικοί απέναντι σε κάθε άτομο που προσπαθεί να σας βοηθήσει με την ανάκτηση του πορτοφολιού σας. Εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στη φράση σπόρου σας, θα μπορούσε να επαναφέρει το πορτοφόλι σας και να το αδειάσει.

Πώς χρησιμοποιείτε τις φράσεις σπόρων;
Πώς λειτουργεί μια φράση σπόρου;

Πώς λειτουργεί μια φράση σπόρου;

Η φράση σπόρου δημιουργείται αυτόματα όταν δημιουργείτε ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων. Η πρώτη λέξη είναι μια μακρά ακολουθία τυχαίων ψηφίων και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ιδιωτικών κλειδιών που σας επιτρέπουν να στέλνετε και να ξοδεύετε bitcoin.

Ο λόγος για τον οποίο σας δίνεται η αρχική φράση σε λεκτική μορφή (και όχι ως μια μακρά σειρά τυχαίων ψηφίων) είναι ότι οι άνθρωποι θυμούνται καλύτερα και αλληλεπιδρούν καλύτερα με μια ακολουθία λέξεων. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να βασίζεστε αποκλειστικά στη μνήμη σας για τις αρχικές φράσεις. Ποιες είναι οι σπουδαιότερες μέθοδοι για την αποθήκευσή τους;

Το σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία της μυστικής φράσης είναι ένας κατάλογος 2048 κοινών λέξεων. Η έννοια της φράσης σπόρου έγινε δημοφιλής μετά την Πρόταση Βελτίωσης Bitcoin 39 του 2013, η οποία όριζε ένα “ντετερμινιστικό πορτοφόλι”, στο οποίο μία μόνο φράση σπόρου θα ελέγχει όλα τα ιδιωτικά κλειδιά που είναι αποθηκευμένα στο πορτοφόλι.

Μπορώ να αλλάξω τη φράση σπόρου μου; οι φράσεις seed
Πώς λειτουργεί η φράση σπόρων;

Το πρότυπο καθιστά επίσης συμβατά τα βασικά πορτοφόλια:

 • Για να αλλάξετε πορτοφόλι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισαγάγετε τη φράση εκκίνησης στο νέο πορτοφόλι και voilà – το κρυπτονόμισμά σας θα είναι έτοιμο για χρήση.
 • Μπορείτε ακόμη και να ξαναφτιάξετε το πορτοφόλι σας αν το χάσετε ή το διαγράψετε, αν και μόνο με τη φράση εκκίνησης.
 • Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσετε τη φράση προέλευσης από χάκερ, απόπειρες phishing και άλλες μορφές απώλειας δεδομένων.

Πώς μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας και τα περιουσιακά σας στοιχεία κρυπτονομισμάτων όταν επενδύετε σε ένα ψυχρό πορτοφόλι;

Τι πρέπει να κάνω αν χάσω τη φράση σπόρων μου;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διασφαλίσετε τις πρώτες σας λέξεις, οι οποίοι διαφέρουν ανάλογα με το πόσα κρυπτονομίσματα διαθέτετε και πόσο σημαντική είναι για εσάς η ασφάλεια έναντι της ευκολίας.

Χρησιμοποιεί η Coinbase φράσεις σποράς;
Χρειάζεται να υπάρχει μια φράση σπόρου;

Μια από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για τη διασφάλιση της αρχικής διάρκειας είναι η κατανομή της σε διάφορα χρηματοκιβώτια (εξασφαλίζοντας πλεονασμό σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με κάποια από τις τοποθεσίες).

Ορισμένα άτομα, από την άλλη πλευρά, πληρώνουν ειδικούς για να χαράξουν μόνιμα μηνύματα σε σκληρές επιφάνειες όπως ο ανοξείδωτος χάλυβας.

Για πολλά άτομα, η απλή καταγραφή της αρχικής φράσης και η φύλαξη αντιγράφων σε πολλά ασφαλή σημεία είναι επαρκής εγγύηση.

Το Coinbase Wallet είναι ένα ανεξάρτητο προϊόν από την κύρια εφαρμογή Coinbase, το οποίο σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας και να δημιουργείτε με ασφάλεια αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας στο Google Drive ή στο iCloud. Θα πρέπει επίσης να διατηρείτε τη φράση σποράς σας ασφαλή εκτός σύνδεσης.

οι φράσεις seed
Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη φράση σπόρου μου σε οποιοδήποτε πορτοφόλι;

Θα χρειάζεστε τη φράση εκκίνησης μέχρι να ξεχάσετε τη φράση πρόσβασης. Με αυτή τη μέθοδο, το παν είναι να έχετε τη φράση σπόρου. Δεν θα χάσετε τα κρυπτονομίσματά σας αν σας πέσει ή σπάσει το πορτοφόλι υλικού σας στο λεωφορείο- αντίθετα, μπορείτε απλώς να εισάγετε τη φράση σπόρου σας σε ένα άλλο πορτοφόλι.

Τι γίνεται αν ο σπόρος σας καταστραφεί ή χαθεί;

Αν χάσετε το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένη η φράση σας, αν ξεχάσετε σε ποιο βιβλίο ήταν κρυμμένη ή αν πεθάνετε χωρίς να την κληρονομήσετε, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην κρυπτογράφησή σας. Το κρυπτονόμισμά σας θα αποθηκευτεί με ασφάλεια στην αλυσίδα μπλοκ αν κάποιος κλέψει τη sid-φράση σας, αλλά εσείς (ή οι κληρονόμοι σας) δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό. Φροντίστε λοιπόν να διασφαλίσετε τη φράση σπόρου σας! Εάν χάσετε τη φράση σπόρου σας, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο κρυπτονόμισμά σας.

Μια φράση Seed λειτουργεί ως κύριο κλειδί για το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων σας
Πώς εξασφαλίζετε μια φράση σπόρου;

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω αν δεν θέλω να χειριστώ τη φράση προέλευσης;

Ναι, αυτό είναι δυνατό. Για όσους επιλέγετε το Coinbase για την αγορά κρυπτονομισμάτων, δεν χρειάζεται να τα μεταφέρετε αμέσως σε διαφορετικό πορτοφόλι – αν και αυτό είναι μια επιλογή. Όλα καταλήγουν στο τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς! Αντ' αυτού, μπορείτε να το αφήσετε στο λογαριασμό σας στην Coinbase και να αφήσετε την Coinbase να το κρατήσει για εσάς μέσω ενός “αναρτημένου πορτοφολιού”.

Όταν τα κρυπτογραφικά σας περιουσιακά στοιχεία αυξάνονται, θα θελήσετε να εξετάσετε τις βασικές εναλλακτικές λύσεις ασφαλείας που είναι προσβάσιμες, όπως η μετακίνηση μέρους του κρυπτονομίσματός σας από τον κύριο λογαριασμό σας Coinbase σε ένα θησαυροφυλάκιο Coinbase, το οποίο προσθέτει ένα επίπεδο προστασίας χωρίς να απαιτείται να χειρίζεστε το seed-frase ή τα ιδιωτικά σας κλειδιά. (Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε bitcoin από ένα πορτοφόλι σε ένα άλλο, αν το επιθυμείτε).

Πώς λειτουργεί η παράλληλη φράση;
Πώς μοιάζει μια φράση Seed;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας αρχικής φράσης και ενός ιδιωτικού κλειδιού;

Το ιδιωτικό κλειδί είναι το “κλειδί” που ξεκλειδώνει το πορτοφόλι σας με bitcoin, Ethereum ή άλλο κρυπτονόμισμα. Παράγεται αλγοριθμικά από τη μακρά σειρά αριθμών που αντιπροσωπεύει η φράση σπόρου σας.

Η φράση εκκίνησης σας δίνει πρόσβαση στο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων σας, καθώς και σε όλα τα ιδιωτικά κλειδιά που περιέχονται σε αυτό. Μπορείτε να φανταστείτε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης ως έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για το κρυπτονόμισμά σας – εφόσον έχετε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης (φράση εκκίνησης), έχετε πρόσβαση σε όλα τα σχετικά κρυπτονομίσματα.

Ποια είναι η έννοια της φράσης bitcoin seed;

πορτοφόλι φράσης σπόρων
οι φράσεις seed

Συνήθως, η φράση σπόρου (επίσης γνωστή ως πρώτο αντίγραφο ασφαλείας, όρος αποκατάστασης, λέξεις σπόρου, μνημονική φράση, μυστικές λέξεις, αντίγραφο ασφαλείας ή πολλές άλλες ονομασίες) είναι 12 ή 24 λέξεις που καταγράφονται ως αντίγραφο ασφαλείας κατά τη δημιουργία.

Ωστόσο, ως τυπικός χρήστης bitcoin, δεν θα συναντήσετε ποτέ αυτή την ακολουθία ψηφίων – θα δείτε μια εκδοχή που είναι πολύ πιο απλή για να την καταγράψετε (και να τη θυμάστε αν χρειαστεί!)

Ποιο είναι το μυστικό για να ξεκλειδώσετε μια νέα φράση σπόρου;

Είναι μια δημοφιλής αντίληψη ότι η μαντεψιά μιας φράσης σπόρου είναι απλή. Εξάλλου, είναι μόνο 12 λέξεις, σωστά; Αν αφιερώσετε αρκετό χρόνο σε αυτό, φαίνεται ότι μπορείτε τουλάχιστον να καταλάβετε τη φράση σπόρου κάποιου. Ευτυχώς, η αλήθεια είναι ότι αν εσείς ή το gadget σας παράγει την κατάλληλη εντροπία, είναι σχεδόν αδύνατο να προσδιορίσετε την αρχική φράση.

παράδειγμα φράσης σπόρου
Πώς λειτουργεί η φράση σπόρου;

Αυτό είναι ένα δύσκολο πρόβλημα. Επειδή ο κατάλογος λέξεων BIP39 έχει 2048 διαφορετικούς όρους, η προσπάθεια εξαγωγής της αρχικής φράσης των 12 λέξεων (η οποία, παρεμπιπτόντως, πρέπει επίσης να είναι στη σωστή σειρά, όχι μόνο οι ίδιες οι λέξεις) θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να μαντέψουμε σωστά έναν αριθμό μεταξύ 1 και 5 444 517 900 900 900 000 000 000 000 χιλιάδες εκατομμύρια δισεκατομμύρια δισεκατομμύρια εκατομμύρια

Η προσπάθεια κατανόησης ενός τόσο εντυπωσιακού αριθμού είναι δύσκολη- ωστόσο, είναι συγκρίσιμος με τον αριθμό των ατόμων που αποτελούν το σύμπαν μας. Οι ισχυρότεροι υπερυπολογιστές του κόσμου θα χρειάζονταν μια αιωνιότητα για να δοκιμάσουν όλους τους πρωτότυπους συνδυασμούς λέξεων απλά μαντεύοντας τις πιθανότητες για κάθε όρο.

Είναι δυνατή η επαναδημιουργία της φράσης σπόρου σε μια διαφορετική συσκευή με τη χρήση λογισμικού από διαφορετικό κατασκευαστή;

Τι είναι η κωδική φράση σπόρου-φράσης;
Τι συμβαίνει αν χάσετε τη φράση σπόρου;

Η αρχική σας φράση είναι απολύτως συμβατή με οποιονδήποτε κατασκευαστή πορτοφολιού που ακολουθεί σωστά το πρωτόκολλο BIP39. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποκλείσετε τον κατασκευαστή του πορτοφολιού υλικού σας ως αξιόπιστο μέρος και μοναδικό σημείο αποτυχίας, διασφαλίζοντας τις αρχικές σας φράσεις. Αντικαταστήστε απλώς τον αρχικό αριθμό σε μια άλλη συσκευή από διαφορετική εταιρεία, αν κάτι πάει στραβά.

Είναι δυνατή η τροποποίηση μιας υπάρχουσας φράσης σπόρου;

Ναι, αλλά δεν μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε μια υπάρχουσα αρχική φράση με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό. Μπορείτε να αλλάξετε την αρχική σας φράση δημιουργώντας μια νέα και μεταφέροντας τα κεφάλαιά σας σε μια δικαιοδοσία που διέπεται από αυτήν.

οι φράσεις seed
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας αρχικής φράσης και ενός ιδιωτικού κλειδιού;

Λάβετε υπόψη ότι οι πρώτες λέξεις που θα επιλέξετε θα σας επιτρέψουν τελικά να έχετε πρόσβαση σε χρήματα και να τα ξοδέψετε από τη διεύθυνσή σας. Εάν η αρχική σας φράση παραβιαστεί ποτέ, θα πρέπει να μεταφέρετε χρήματα σε μια διαφορετική διεύθυνση (που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας μια διαφορετική αρχική φράση που δεν έχει παραβιαστεί) για να ανακτήσετε τον έλεγχο των μετρητών.

Τι είναι η κωδική φράση σπόρου-φράσης;

Μια κωδική φράση σπόρου, επίσης γνωστή ως “επέκταση σπόρου” ή “λέξη επέκτασης”, είναι μια 13η ή 25η λέξη που μπορείτε να επιλέξετε εσείς οι ίδιοι πάνω σε μια τυχαία παραγόμενη 12 ή 24 λέξη. Χρησιμοποιούνται συχνότερα με πορτοφόλια μονής υπογραφής για πρόσθετη ασφάλεια προσθέτοντας ένα επίπεδο προστασίας με μια προειδοποίηση κλειδιού.

Αυτό μπορεί να είναι πολύ πιο επικίνδυνο από τις πολλαπλές υπογραφές, οι οποίες βασίζονται σε κεφαλαία γράμματα, σύμβολα και κενά.

Τι είναι η κωδική φράση σπόρου-φράσης;
οι φράσεις seed

Ωστόσο, η μέθοδος αυτή έχει τα μειονεκτήματά της. Μια συνθηματική φράση μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια του bitcoin σας, αναγκάζοντάς σας να έχετε τόσο αυτό που έχετε όσο και αυτό που γνωρίζετε για να έχετε πρόσβαση στα κεφάλαιά σας, αλλά άλλες μέθοδοι για την εξάλειψη μεμονωμένων σημείων αποτυχίας, όπως οι πολλαπλές υπογραφές και η αποθήκευση Unchained είναι πιο αξιόπιστες.

Για να αποφασίσετε ποια τιμή είναι η βέλτιστη για εσάς, κάντε μερικά πειράματα. Η δημιουργία του τέλειου αποτελέσματος εδώ δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Η απλούστερη μέθοδος θα ήταν να επιλέξετε τη δεύτερη τιμή που είναι ίση ή μεγαλύτερη από την υπολογιζόμενη ROI σας.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς