Τι είναι η DAO και πώς λειτουργεί;

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

⚡️ Πώς βγάζει χρήματα η DAO;

Πώς ένας DAO παράγει έσοδα και ποιος είναι ο σκοπός τους; Ο οργανισμός που δημιουργεί έναν DAO συνήθως λαμβάνει μερίσματα από τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται από αυτόν. Οι ιδιώτες που δημιουργούν έναν DAO μπορούν επίσης να επωφεληθούν οικονομικά πείθοντας άλλους να επενδύσουν σε αυτούς ως ιδιώτες με βάση την επιχειρηματική τους ιδέα.

⚡️ Πώς λειτουργεί το ταμείο μιας DAO;

Ένας DAO μπορεί να κατέχει σημαντικό χρηματικό ποσό για να επιτύχει τους στόχους του. Τα μέλη των DAO συχνά κατέχουν μάρκες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ψηφίσουν (συχνά γνωστές ως μάρκες διαχείρισης). Οι χρήστες μπορούν να προτείνουν, για παράδειγμα, δαπάνες του ταμείου ή μια νέα συμφωνία συνεργασίας και οι ιδιοκτήτες των μάρκων διαχείρισης μπορούν να ψηφίσουν .

⚡️ Είναι η Uniswap μια DAO;

Η γρήγορη απάντηση είναι: όχι ακόμα. Παρόλο που το Uniswap περιλαμβάνει πολυάριθμα πρωτόκολλα και έξυπνα συμβόλαια, δεν έχει ακόμη μεταβεί σε έναν αποκεντρωμένο αυτόνομο οργανισμό (DAO). Αλλά μη φοβάστε! Η ομάδα της Uniswap αναζητά ενεργά μεθόδους για να εμπνεύσει τους κατόχους token να συμμετέχουν στις αποφάσεις διακυβέρνησης παρέχοντας κίνητρα.

⚡️ Είναι το Ethereum ένα dao token;

Ένας αυτόνομος, αποκεντρωμένος οργανισμός -ή DAO- είναι μια προγραμματιστική οντότητα που λειτουργεί στην αλυσίδα μπλοκ Ethereum και διοικείται από έξυπνες συμβάσεις. Με αυτή τη διαδικασία, οι οργανισμοί μπορούν να εκτελούν αποτελεσματικά τις λειτουργίες τους με ελάχιστη έως καθόλου ανθρώπινη επίβλεψη.

Dao blockchain

Η τιμή ενός token dao, ή “Αποκεντρωμένου Αυτόνομου Οργανισμού”, είναι διαφανής και λειτουργεί χωρίς καμία κεντρική αρχή. Τα έξυπνα συμβόλαια καθορίζουν τους κανόνες που διέπουν τις ενέργειες εντός του οργανισμού, οι οποίοι μπορούν να αναθεωρηθούν από οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή.

Η DAO διοικείται εξ ολοκλήρου από τα μέλη της, τα οποία ψηφίζουν για θέματα όπως οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις και ο προϋπολογισμός.

Πώς λειτουργεί το blockchain dao στο κρυπτονόμισμα
Έχετε ακούσει για το DAO και αναρωτηθήκατε πώς λειτουργεί;

Εν ολίγοις, τα μέλη της κοινότητας διατυπώνουν ιδέες για το μέλλον του πρωτοκόλλου και ψηφίζουν για κάθε μία από αυτές. Εάν μια πρόταση λάβει αρκετές ψήφους, θα γίνει αποδεκτή και θα τεθεί σε εφαρμογή ακολουθώντας τις διατάξεις του έξυπνου συμβολαίου.

Στο πλαίσιο αυτής της δομής, οι συμβατικές ιεραρχικές δομές που παρατηρούνται σε τεράστιες επιχειρήσεις δίνουν τη θέση τους στη συνεργασία με την κοινότητα. Σε κάθε επίπεδο, ένα μεμονωμένο μέλος του συμβόλου dao είναι υπεύθυνο για το πρωτόκολλο.

Η διάταξη των κινήτρων σε αυτή τη δομή είναι επίσης μέρος της ομορφιάς. Δηλαδή, είναι προς το συμφέρον ενός ατόμου να ψηφίζει με ειλικρίνεια και να εγκρίνει μόνο τις ιδέες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του πρωτοκόλλου.

Είναι το Etherium ένας DAO;
τι είναι η dao

Η αξία των κουπονιών σας θα αυξάνεται όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το σύστημα, επειδή μια αξιόπιστη διαδικασία δημιουργεί εμπιστοσύνη και υγιή ανάπτυξη. Δεν ωφελείται μόνο το πρωτόκολλο, αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι βιώνουν αυξημένη επιτυχία.

Πώς λειτουργεί η DAO;

Ο DAO είναι ένας επαναστατικός νέος οργανισμός που επιτρέπει στους ανθρώπους να ενωθούν και να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό σύστημα μέσω έξυπνων συμβολαίων – και όλα αυτά χωρίς καμία κεντρική αρχή. Ενδυναμώνει τις κοινότητες με πρόσβαση σε σύγχρονα εργαλεία και τεχνολογία, επιτρέποντας σε όλους να επωφεληθούν από την επιτυχία του! Αυτά τα έξυπνα συμβόλαια καθορίζουν το θεμελιώδες πλαίσιο με το οποίο θα λειτουργεί ο DAO. Είναι ιδιαίτερα ορατά, επαληθεύσιμα και δημόσια ελέγξιμα, ώστε κάθε πιθανό μέλος να μπορεί να κατανοήσει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί το πρωτόκολλο σε κάθε βήμα.

Τι είναι ένα σύμβολο dao;
Είναι το Bitcoin μια DAO;

Μόλις αυτοί οι κανόνες γραφτούν επίσημα στην αλυσίδα μπλοκ, το επόμενο βήμα είναι γύρω από τη χρηματοδότηση: η DAO πρέπει να βρει πώς να λαμβάνει χρηματοδότηση και πώς να παρέχει διακυβέρνηση. Αυτό συνήθως επιτυγχάνεται μέσω της έκδοσης token, με την οποία το πρωτόκολλο πωλεί token για να συγκεντρώσει κεφάλαια και να γεμίσει το ταμείο της DAO. Σε αντάλλαγμα για τα fiat τους, οι κάτοχοι των token λαμβάνουν ορισμένα δικαιώματα ψήφου, συνήθως ανάλογα με τις συμμετοχές τους.

Μόλις ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση, η DAO είναι έτοιμη για ανάπτυξη. Τώρα, όταν ο κώδικας είναι ζωντανός στην παραγωγή, δεν μπορεί να προσαρμοστεί χωρίς συναίνεση μεταξύ των κατόχων των token. Αυτό σημαίνει ότι καμία μεμονωμένη αρχή δεν έχει δικαιοδοσία επί του DAO- μόνο οι συλλογικές αποφάσεις των μελών της κοινότητάς του μπορούν να τροποποιήσουν τους κανόνες και τους κανονισμούς του.

Ποιο είναι ένα παράδειγμα DAO;
Πώς μπορείτε να επενδύσετε σε ένα μάρκο dao;

Σε αντάλλαγμα για το fiat, οι κάτοχοι των token έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν για προτάσεις που τους ωφελούν. Ο DAO ξεκινά μόλις ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση.

Σε αυτό το σημείο, από τη στιγμή που ο κώδικας χρησιμοποιείται, μπορεί να τροποποιηθεί μόνο με συναίνεση μεταξύ των συμμετεχόντων ως πλειοψηφία. Δηλαδή, κανένας ειδικός οργανισμός δεν μπορεί να τροποποιήσει τους κανονισμούς του DAO- αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την κοινότητα των κατόχων token.

Ποιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι διαθέσιμες στην Αυστραλία;

Μόλις ανακαλύψετε ένα έργο που σας ενδιαφέρει, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εμπλακείτε άμεσα. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε, ωστόσο, ότι κάθε DAO έχει την αποστολή του- κατά συνέπεια, είναι υψίστης σημασίας για εσάς να προσδιορίσετε πρώτα τον πρωταρχικό στόχο κάθε DAO πριν συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Πώς μπορείτε να κάνετε μια τιμή token dao στο Ethereum;
Πού μπορώ να αγοράσω το κρυπτονόμισμα DAO;

Έχετε ακούσει ποτέ για τους Αποκεντρωμένους Αυτόνομους Οργανισμούς (DAO); Αν όχι, αυτές οι οντότητες τροφοδοτούνται από τα μέλη τους, τα οποία ψηφίζουν για βασικές αποφάσεις αντί να βασίζονται αποκλειστικά σε μια κεντρική αρχή.

Αυτή η μορφή οργάνωσης γίνεται γρήγορα η επιλογή για τις επιχειρήσεις κρυπτογράφησης, καθώς διευκολύνει την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των πελατών και εκείνων που εκτελούν τους αντίστοιχους ρόλους.

Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα ανταμοιβών του DAO για να πληρώνουν ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες intereste

Πού μπορώ να αγοράσω κρυπτογράφηση dao;
Τι μπορώ να κάνω με την DAO;

Για άλλες ΔΑΟ, η έμφαση δίνεται στη συγκέντρωση και τη διανομή του ταμείου παρά στην τεχνική διαχείριση του πρωτοκόλλου.

Το SharkDAO είναι ένα ταμείο που επιτρέπει σε μεμονωμένους κατόχους κουπονιών να συγκεντρώσουν τα χρήματά τους ώστε να μπορούν να αγοράσουν μαζί σπάνια NFTs. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε καθημερινούς ανθρώπους να ασχοληθούν με NFTs και ψηφιακή τέχνη που μπορεί να είναι πολύ ακριβές για να τις αγοράσουν μόνοι τους.

Το DAO Crypto έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη διαφάνεια. Όλες οι προσφορές και οι λεπτομέρειές τους είναι εύκολα προσβάσιμες, το ιστορικό των ψηφοφοριών είναι συνεχές και μπορείτε ακόμη και να ελέγξετε τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων μεμονωμένων κατόχων token. οι DAO ενθαρρύνουν συχνά την κοινότητα να παράγει δημιουργικές ιδέες μέσω έργων που χρηματοδοτούνται από επιχορηγήσεις και τα άτομα με επιχειρηματική νοοτροπία είναι ελεύθερα να προσφέρουν τη συμβολή τους.

Πόσο καιρό υπάρχει η DAO;
Είναι το Uniswap μια κρυπτογράφηση dao;

Έχετε πλήρη ελευθερία να επιλέξετε πόσο ενεργά ή παθητικά θα αποφασίσετε να συμμετάσχετε σε έναν DAO. Μπορείτε να ανταλλάσσετε κουπόνια διαχειριστή, να σχολιάζετε καταγγελίες Snapshot, να συμμετέχετε σε DAOs στο Discord και να ολοκληρώνετε εργασίες για οικονομικό κέρδος – οι δυνατότητες είναι ατελείωτες! Μεγιστοποιήστε τα πιθανά οφέλη σας προσαρμόζοντας το επίπεδο εμπλοκής σας- ίσως να μιλήσετε σε συνέδρια για ενδιαφέρουσες επενδύσεις που έγιναν σε οποιαδήποτε επιλεγμένη DAO; Αναλάβετε την ευθύνη και αφήστε τους Αποκεντρωμένους Αυτόνομους Οργανισμούς να δουλέψουν για εσάς – αυτή είναι η δύναμη αυτής της επαναστατικής ιδέας!

Πότε δημιουργήθηκαν οι ΔΑΟ πρώτης γενιάς;

Η Slock.it, μια γερμανική καινοτόμος εταιρεία που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain του Ethereum, έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να νοικιάζουν, να πωλούν και να μοιράζονται περιουσιακά στοιχεία με ασφάλεια χωρίς την εμπλοκή τρίτων μέσω της πλατφόρμας της, γνωστής ως “The DAO”.

Τι είναι ένας αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός
Είναι η DAO μια DApp;

Στις αρχές του 2016, το Slock. Αποφάσισε να αντλήσει κεφάλαια και κατά συνέπεια παρουσίασε το DAO τον Απρίλιο του ίδιου έτους – παρόμοιο με το Kickstarter ή το GoFundMe, αλλά με μια σημαντική διαφορά: οι επενδυτές/μέλη είχαν ενεργό ρόλο στις αποφάσεις της εταιρείας όταν ήρθε η ώρα να ξοδέψουν τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από την κρυπτογράφηση dao.

Πότε δημιουργήθηκαν οι πρώτες αποκεντρωμένες αυτόνομες οργανώσεις; Slock. It, μια γερμανική εταιρεία που ιδρύθηκε στην αλυσίδα μπλοκ Ethereum, ήταν στην πρώτη γραμμή αυτού του επαναστατικού κινήματος. Αποστολή τους ήταν να γεφυρώσουν τις δραστηριότητες του πραγματικού κόσμου με αυτές στο blockchain, ώστε οι χρήστες να μπορούν να νοικιάζουν, να πωλούν ή να μοιράζονται ακίνητα χωρίς την εμπλοκή τρίτων. Ο Christophe Jench – ιδρυτής της Slock.It – ανέφερε το 2018 ότι η πρόθεσή τους για την εκκίνηση του The DAO στις αρχές του 2016 ήταν απλώς να συγκεντρώσουν κεφάλαια και να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων με τον ίδιο τρόπο που κάνουν το Kickstarter και το GoFundMe- σηματοδοτώντας έτσι ένα σημαντικό ορόσημο στην ψηφιακή ιστορία!

Τι είναι ένας αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός
Πώς μπορείτε να κάνετε μια τιμή token dao στο Ethereum;

Το 2016, η πρώτη γενιά Αποκεντρωμένων Αυτόνομων Οργανισμών (DAO) δημιουργήθηκε από την Slock.it για να παρέχει μια πλατφόρμα συγκρίσιμη με το Kickstarter και το GoFundMe, όπου οι επενδυτές/μέλη είχαν επιρροή στον τρόπο χρήσης των κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν. Δυστυχώς, η τραγωδία χτύπησε όταν η DAO υπέστη μια πειρατεία που οδήγησε σε απώλειες περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Κάθε DAO διατηρεί την κληρονομιά του προκατόχου του;

Η φράση “DAO” είναι πλέον ένα οικιακό όνομα, καθώς έχει αγκαλιαστεί από αμέτρητες επιχειρήσεις, θιασώτες της αλυσίδας μπλοκ και λάτρεις της κρυπτογράφησης ως μια προσιτή συντομογραφία.

Τι είναι οι DAO και πώς λειτουργούν;
Τι είναι ένας αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός ή DAO;

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μόνο ένας Αποκεντρωμένος Αυτόνομος Οργανισμός;

Ο όρος “DAO” είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια συντομογραφία- είναι ένας κατατοπιστικός όρος ομπρέλα που περιλαμβάνει μια ποικιλία αποκεντρωμένων αυτόνομων οργανισμών που δημιουργήθηκαν στο χώρο της αλυσίδας μπλοκ. Ως εκ τούτου, είναι περιγραφικό να σημειωθεί ότι πολλές οντότητες όπως τα Αποκεντρωμένα Αυτόνομα Χρηματιστήρια (DAX), οι Αποκεντρωμένες Αυτόνομες Εταιρείες (DAC) και ακόμη και ταΑποκεντρωμένα Αυτόνομα Επενδυτικά Κεφάλαια (DAIF) ευθυγραμμίζονται κάτω από αυτόν τον τίτλο. Αυτοί οι DAOs έχουν όλοι διαφορετικούς σκοπούς, που κυμαίνονται από την παροχή υπηρεσιών έως τη διευκόλυνση επενδύσεων και συναλλαγών. Παρακάμπτοντας τις παραδοσιακές δομές κεντρικής εξουσίας, αυτές οι επαναστατικές τεχνολογίες εγκαινιάζουν μια νέα εποχή πρωτοφανούς αυτονομίας!

Πώς λειτουργούν τα νομίσματα σε ένα DAO;
Ποιος ελέγχει έναν DAO;

Η δυνατότητα δημιουργίας μιας κοινότητας είναι ένα άλλο πλεονέκτημα των DAO και του web3, σύμφωνα με την Amanda Cassat, διευθύνουσα σύμβουλο και συνιδρύτρια της Serotonin, μιας εταιρείας μάρκετινγκ με βάση το web3. Οι DAO είναι “ένας ισχυρός μηχανισμός ευθυγράμμισης για τη συγκέντρωση κατηγοριών χρηστών ή αγοραστών, εταιρειών ή ομάδων και επενδυτών σε μια ομάδα που είναι ευθυγραμμισμένη και μέρος μιας κοινότητας που είναι ενθουσιασμένη με το ίδιο πράγμα”, δήλωσε η Cassat.

Αλλά φυσικά, υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι μπορούν εύκολα να παραβιαστούν. Ένας DAO μπορεί εύκολα να διεισδύσει και να ξεπεραστεί από έναν κακόβουλο παράγοντα εάν δεν είναι επαρκώς ασφαλισμένος.

Ποιο είναι ένα παράδειγμα DAO;
τι είναι η dao

Τα μειονεκτήματα των εικονικών AVA

Παρά τα πολλά πλεονεκτήματά τους, οι αποκεντρωμένες αυτόνομες οργανώσεις (ΑΑΟ) δεν έχουν γλιτώσει από την κριτική. Παρά τα ορισμένα νομικά, ασφαλιστικά και διαρθρωτικά ζητήματα που πρέπει ακόμη να αντιμετωπιστούν προτού μπορέσει να αξιοποιήσει τις μέγιστες δυνατότητές της, η τεχνολογία είναι σχετικά νέα – πράγμα που σημαίνει ότι τα ζητήματα αυτά θα μπορούσαν σύντομα να ξεπεραστούν καθώς θα διεξάγεται περισσότερη έρευνα στον τομέα αυτό.

Το Harvard Business Review και το MIT Technology Review συμφωνούν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα είναι σε θέση να διαχειριστούν την ευθύνη ενός DAO. Το τελευταίο, το οποίο δημοσίευσε τη θέση του το 2016, δεν έχει αναθεωρήσει ποτέ τη γνώμη του σχετικά με αυτή την τεχνολογία – ακόμη και μετά το διαβόητο χάκερ DAO που συνέβη ως αποτέλεσμα. Κατά συνέπεια, δεν συνιστάται οι κρίσιμες δημοσιονομικές επιλογές να τεθούν ποτέ στα χέρια πολλών.

τι είναι η dao
Έχει κανείς ένα DAO;

Οι DAOs μπορούν να καλύπτουν πολλές χώρες, με αποτέλεσμα να μην υπόκεινται σε κανένα νομικό πρωτόκολλο. Σε περίπτωση που προκύψουν οποιαδήποτε ζητήματα, θα απαιτήσουν από τους συμμετέχοντες του οργανισμού να εμπλακούν σε πολύπλοκες δίκες που αφορούν διάφορους νόμους δικαιοδοσίας.

Το 2017, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) εξέδωσε μια έκθεση που αποκάλυψε ότι οι αποκεντρωμένοι αυτόνομοι οργανισμοί (DAOs) είχαν διανείμει παράνομα μάρκες χωρίς άδεια μέσω των αλυσίδων μπλοκ Ethereum, παραβιάζοντας κατά τη διαδικασία διάφορα τμήματα της αμερικανικής νομοθεσίας περί κινητών αξιών.

Παραδείγματα DAO μπορούν να βρεθούν εδώ

Τα τελευταία χρόνια, οι αποκεντρωμένοι αυτόνομοι οργανισμοί (DAOs) έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους και αποτελούν πλέον βασικό συστατικό πολλών έργων blockchain. Το Decentralized Finance Space (DeFi) είναι ένα παράδειγμα πλατφόρμας που χρησιμοποιεί DAOs για να επιτρέπει στις εφαρμογές να λειτουργούν ανεξάρτητα.

Για άλλους, το δίκτυο Bitcoin ( BTC ) είναι ο πρόδρομος ενός DAO. Το δίκτυο κλιμακώνεται λόγω της συμφωνίας της κοινότητας, παρόλο που τα περισσότερα μέλη του δικτύου δεν έχουν συναντηθεί ποτέ μεταξύ τους. Επίσης, δεν διαθέτει καμία δομημένη δομή διακυβέρνησης και αντ' αυτού βασίζεται στους ανθρακωρύχους και τους κόμβους για να υποδείξουν υποστήριξη.

Τι κάνει έναν DAO επιτυχημένο;
dao blockchain

Παρόλο που το Bitcoin δεν θεωρείται πλέον ως DAO από τους περισσότερους ανθρώπους σήμερα. Η Dash μπορεί να αναγνωριστεί ως η πρώτη νόμιμη DAO με ένα σύστημα διακυβέρνησης που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να ψηφίζουν για τη χρήση των ταμειακών της κεφαλαίων, αφού λάβουν υπόψη όλες τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές.

Σταδιακά, η εξουσία διαχείρισης του έργου μετατοπίστηκε από τις ΔΑΟ. Ωστόσο, οι κάτοχοι των token μπορούν ακόμα να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη ηγετών και ακόμη και να προτείνουν νέους συμμετέχοντες ή να ψηφίσουν για το αν θα ρευστοποιήσουν τα νομίσματα της στοίβας τους με πρόσθετες εξασφαλίσεις. Συμμετέχοντας σε αυτές τις δραστηριότητες, έχουν λόγο για το τι συμβαίνει με τις επενδύσεις τους – διασφαλίζοντας ότι η φωνή τους δεν χάνεται εν μέσω της τεχνολογικής προόδου

Πέρυσι, το πρωτόκολλο δανεισμού Defi έφερε επανάσταση στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων με την κυκλοφορία του κουπονιού διαχείρισης σε συνδυασμό με μια διαδικασία εξόρυξης ρευστότητας. Συμμετέχοντας σε αυτό το πρωτόκολλο, οι χρήστες έπαιρναν μάρκες ως ανταμοιβή – μια ιδέα που έκτοτε αναπαράχθηκε και βελτιώθηκε στο πλαίσιο πολλών άλλων έργων κρυπτογράφησης.

τι είναι η dao
Πώς προωθείτε την DAO;

Οι DAOs μπορεί να μην είναι ο διάβολος, αλλά αν οι πόροι τους διαχειρίζονται λανθασμένα, μπορούν να γίνουν μια πραγματική επιβάρυνση. Όλοι στη σφαίρα της αλυσίδας μπλοκ είναι εξοικειωμένοι με το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να ξύνουν πόρους – οπότε τι κάνουμε;

Οι DAO, ως οντότητες που βασίζονται στο διαδίκτυο, μπορούν να μεταμορφώσουν πλήρως την εταιρική διακυβέρνηση. Καθώς η έννοια ωριμάζει και η νομική γκρίζα ζώνη στην οποία λειτουργούν στενεύει, περισσότεροι οργανισμοί μπορεί να χρησιμοποιούν το μοντέλο DAO για τη διαχείριση ορισμένων δραστηριοτήτων τους.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του DAO

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του DAO

Παρόλο που οι DAOs έχουν πολλά πλεονεκτήματα, έχουν επίσης μερικά μειονεκτήματα. Ας εξερευνήσουμε μερικές από αυτές τις επιφυλάξεις παρακάτω:

dao blockchain
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
  • ✔️ Οι DAOs διευκολύνουν τις συνεργασίες σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας τα άτομα μαζί για να δράσουν ως ένα.
  • ✔️ Οι DAOs περιστρέφονται γύρω από τη διασφάλιση του ελάχιστου συγκεντρωτισμού, ο οποίος περιλαμβάνει πάντα τη συμβολή διαφόρων ανθρώπων στην ανάπτυξη στρατηγικών και τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
  • ✔️ Επειδή οι ψηφοφορίες των DAO είναι δημόσια ορατές στην αλυσίδα μπλοκ, οι ενδιαφερόμενοι και οι κάτοχοι token είναι γενικά πιο υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά τους κατά την ψηφοφορία. Αυτό οδηγεί σε καλύτερα μελετημένες αποφάσεις συνολικά από την DAO.
  • ✔️ Οι DAO συνήθως τροφοδοτούνται από στόχους. Άνθρωποι με κοινούς στόχους συνασπίζονται για να αγοράσουν τις μάρκες ενός DAO. Αυτό δίνει στα μέλη της DAO περισσότερο έλεγχο, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούν με άλλους που μοιράζονται τη νοοτροπία τους.
Τι είναι ένας αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός
dao blockchain

CONS

  • ❌ Σε σύγκριση με ένα συνηθισμένο σύστημα συνεδριάσεων, η λήψη αποφάσεων σε Αποκεντρωμένους Αυτόνομους Οργανισμούς είναι εγγενώς πιο πολύπλοκη λόγω της έλλειψης μιας κεντρικής αρχής. Καθώς πολυάριθμοι συμμετέχοντες που ψηφίζουν πρέπει να ζυγίζουν για τα θέματα, αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε παρατεταμένες διαβουλεύσεις και βραδύτερη πρόοδο.
  • ❌Όντας μια τεχνολογικά καθοδηγούμενη, σχετικά νέα έννοια, η DAO έχει ορισμένες αξιοσημείωτες επιπτώσεις. Πάνω απ' όλα, δεν διαθέτουν όλοι τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και την τεχνογνωσία για να τη χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά. Δεύτερον, θα πρέπει να καταβληθεί πρόσθετη προσπάθεια για την εκπαίδευση των ανθρώπων σχετικά με την ψηφοφορία, εάν επί του παρόντος δεν είναι εξοικειωμένοι με τις DAO.
  • Ενώ οι DAOs θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό πλεονεκτικές λόγω της αποκεντρωμένης δομής τους, οι άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι η μακρόχρονη διαδικασία ψηφοφορίας μπορεί να είναι λίγο ενοχλητική.
  • ❌Εάν χρησιμοποιείτε αποκεντρωμένους αυτόνομους οργανισμούς που δεν διαθέτουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε σοβαρή εκμετάλλευση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλοπή των ταμειακών διαθεσίμων.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς