Προειδοποίηση Bitcoin: Οι ειδικοί προβλέπουν πτώση σε $50K

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Οι ειδικοί της 10x Research προβλέπουν ότι το Bitcoin θα πέσει κάτω από τα $57.000 από την τρέχουσα τιμή του που ξεπερνά τα $60.000 στις 4 Ιουλίου. Πιστεύουν ότι αυτή η απότομη πτώση μπορεί να συνεχιστεί, με πιθανή περαιτέρω πτώση γύρω στα $50.000.

Αυτή η κίνηση από το όριο των 60.000 δολαρίων προς τα 50.000 δολάρια σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στο κλίμα της αγοράς. Σύμφωνα με την 10x Research, η αλλαγή αυτή οφείλεται στην επιβράδυνση της αγοραστικής δραστηριότητας και στην αύξηση των πιέσεων πώλησης.

Ο Markus Thielen, αναλυτής της 10x Research, ανέφερε ότι η πτωτική τάση ήταν αναμενόμενη. Εξήγησε: “Τα δεδομένα μας από τις αρχές Ιουνίου έδειχναν ήδη μια υπεραγορασμένη αγορά που ήταν έτοιμη για διόρθωση”.

Επιπτώσεις για τους επενδυτές Bitcoin

Η ξαφνική πτώση της τιμής του Bitcoin κατά 5,44% είχε σημαντικό αντίκτυπο στο κλίμα των επενδυτών και στη ρευστότητα της αγοράς. Η επίδραση αυτή είναι εμφανής στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin, η οποία ανέρχεται σε 1,1 δισ. δολάρια, και στην αύξηση του όγκου συναλλαγών κατά 57%.

Η έκθεση της 10x Research υπογράμμισε ότι η διάσπαση του βασικού επιπέδου για τους ανθρακωρύχους Bitcoin και τους αγοραστές spot Bitcoin ETF θα μπορούσε να επιταχύνει την πτώση της τιμής. Καθώς τα επίπεδα στήριξης σπάνε, οι πωλητές προσπαθούν να βρουν ρευστότητα.

Αυτή η πώληση συμπίπτει με τις αναμενόμενες αποπληρωμές από το Mt. Gox, συνολικής αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων Bitcoin, οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με την έκθεση της 10x Research, μετά τη διάσπαση του επιπέδου στήριξης των 60.000 δολαρίων, μόνο κακώς ενημερωμένοι έμποροι είναι πρόθυμοι να αγοράσουν σε αυτή την τιμή.

Προβλέψεις-τιμών-Bitcoin

Προβλέψεις τιμών Bitcoin

Η έκθεση διατηρεί μια προσεκτική προοπτική για την τιμή του Bitcoin, συμβουλεύοντας τους εμπόρους να επικεντρωθούν στη διαχείριση του κινδύνου για να προετοιμαστούν για συνεχή μεταβλητότητα. Δήλωσαν: “Προειδοποιήσαμε ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να εφησυχάσουμε”.

Κέρδη που αποκομίζουν οι μακροχρόνιοι κάτοχοι Bitcoin

Μια πρόσφατη ανάλυση από την IT Tech αποδίδει την πτωτική τάση στους μακροπρόθεσμους κατόχους που εξαργυρώνουν σημαντικά κέρδη.

Στις 3 Ιουλίου, ο δείκτης κέρδους εξόδου (Spent Output Profit Ratio – SOPR) για τους μακροπρόθεσμους κατόχους ξεπέρασε την τιμή 10. Αυτό υποδηλώνει ότι το Bitcoin πωλήθηκε για τουλάχιστον δέκα φορές την αρχική τιμή αγοράς.

Σύμφωνα με την ανάλυση, οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι Bitcoin, οι οποίοι συνήθως διατηρούν τις συμμετοχές τους για περίπου πέντε έως επτά χρόνια, συνέβαλαν στην αυξημένη πίεση πώλησης στην αγορά. Αυτοί οι κάτοχοι λαμβάνουν τώρα κέρδη, γεγονός που ενισχύει την καθοδική δυναμική.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς