Ο Trump υποστηρίζει την εξόρυξη Bitcoin στις ΗΠΑ μετά από συνάντηση με ηγέτες της βιομηχανίας

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στη βιομηχανία εξόρυξης Bitcoin. Την Τετάρτη, φιλοξένησε συνάντηση με κορυφαία στελέχη από διάφορες αμερικανικές εταιρείες εξόρυξης κρυπτογράφησης.

Σε μια ανάρτηση της 11ης Ιουνίου στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία του όλα τα εναπομείναντα Bitcoin να είναι «MADE IN THE USA!!!» Υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα συνέβαλε στην επίτευξη «ενεργειακής κυριαρχίας» της χώρας.

Ο Τραμπ περιέγραψε επίσης το Bitcoin ως την «τελευταία γραμμή άμυνας» του έθνους έναντι της εφαρμογής ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC). Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell δήλωσε τον Μάρτιο ότι οι ΗΠΑ απέχουν πολύ από το να εξετάσουν, πόσο μάλλον να υιοθετήσουν, ένα CBDC σε οποιαδήποτε μορφή.

Ο-Τραμπ-υποστηρίζει-την-εξόρυξη-Bitcoin-στις-ΗΠΑ

Στη συνάντηση στην κατοικία Mar-a-Lago του Trump στη Φλόριντα συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Riot Platforms, Jason Les, ο επικεφαλής δημόσιας πολιτικής, Brian Morgenstern, ο εκτελεστικός πρόεδρος της CleanSpark, Matthew Schultz, και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TeraWulf, Amanda Fabiano.

Η Fabiano μοιράστηκε ότι η ομάδα συζήτησε πώς η εξόρυξη Bitcoin θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση του ηλεκτρικού δικτύου και στην προώθηση της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Τόνισε τα δυνητικά οφέλη του κλάδου όσον αφορά την ενεργειακή υποδομή και τις ευκαιρίες απασχόλησης.

Ο Schultz δήλωσε στο Bloomberg ότι ο Trump υποσχέθηκε την υποστήριξή του στον τομέα εξόρυξης Bitcoin, εάν εκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο. Τόνισε τη δέσμευση του Trump στον κλάδο και τον θετικό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει υπό την ηγεσία του.

Ο-διευθύνων-σύμβουλος-της-Riot-Platforms-συζήτησε-την-εξόρυξη-Bitcoin-στις-ΗΠΑ

Ο Φαμπιάνο επεσήμανε ότι η βιομηχανία εξόρυξης Bitcoin έχει αντιμετωπίσει σημαντικές πολιτικές προκλήσεις λόγω παραπληροφόρησης και λανθασμένων αφηγήσεων. Τόνισε την ανάγκη να ενημερωθούν οι πολιτικοί για τα οφέλη του Bitcoin και τις διαδικασίες εξόρυξης.

Επί του παρόντος, ο τομέας δέχεται πολιτικές πιέσεις από προτάσεις όπως ο φόρος ηλεκτρικής ενέργειας 30% του Προέδρου Joe Biden για τους ανθρακωρύχους Bitcoin. Υπάρχουν επίσης συνεχείς ανησυχίες σχετικά με τις εκπομπές του κλάδου, την κατανάλωση ενέργειας και τις πιθανές επιπτώσεις του στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενώ ο Τραμπ χαρακτήρισε προηγουμένως το Bitcoin απάτη κατά τη διάρκεια της προεδρίας του το 2021, έκτοτε έχει αλλάξει τη στάση του. Αυτή η αλλαγή φαίνεται να είναι μια προσπάθεια να συγκεντρώσει υποστήριξη από τις ομάδες πίεσης του κλάδου που έχουν πλέον μεγάλη επιρροή, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Τραμπ τόνισε πρόσφατα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να συμβιβαστούν με τη «δεύτερη θέση» στο πεδίο των κρυπτονομισμάτων. Νωρίτερα τον Ιούνιο, δήλωσε μάλιστα ότι είναι ο «πρόεδρος της κρυπτογράφησης».

Σε μια προσπάθεια να στηρίξει την προεδρική του εκστρατεία, ο Τραμπ άρχισε να δέχεται δωρεές σε κρυπτονομίσματα και πρόσφατα διοργάνωσε ένα δείπνο για τους κατόχους των μη φθαρτών tokens (NFTs) του Mugshot.

Στις 10 Ιουνίου, ο Τραμπ είχε την πρώτη του συνάντηση με αξιωματικό αναστολής, αφού κρίθηκε ένοχος για 34 κακουργήματα για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στις 30 Μαΐου. Η εικονική συνέντευξη, η οποία διεξήχθη από το θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο, ήταν σύντομη και αδιάφορη και διήρκεσε λιγότερο από 30 λεπτά, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το The Hill.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς