Η μετοχή της Metaplanet εκτινάσσεται 10% μετά τη μεγάλη αγορά Bitcoin

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τόκιο επενδυτική εταιρεία Metaplanet Inc. είδε τις μετοχές της να αυξάνονται κατά 9,88% την Τρίτη. Η άνοδος αυτή ακολούθησε την ανακοίνωση ότι αγόρασε επιπλέον Bitcoin αξίας 250 εκατ. γεν (1,58 εκατ. δολάρια). Οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην είδηση, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας.

Στις 11 Ιουνίου, η Metaplanet δημοσίευσε μια δήλωση που περιγράφει λεπτομερώς ότι είχε αποκτήσει 23,351 BTC. Αυτή η τελευταία αγορά ανεβάζει τις συνολικές της συμμετοχές σε Bitcoin σε πάνω από 141,07 BTC, αξίας 9,54 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εξαγορά ακολουθεί προηγούμενες αγορές που πραγματοποιήθηκαν στις 23 Απριλίου και στις 10 Μαΐου, σηματοδοτώντας τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας να αυξήσει τα περιουσιακά της στοιχεία σε Bitcoin.

Η μέση τιμή αγοράς Bitcoin από τη Metaplanet ήταν 10,27 εκατομμύρια γεν, ή περίπου 65.300 δολάρια ανά Bitcoin. Επί του παρόντος, το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 67.566 δολάρια, το οποίο είναι μειωμένο από την κορυφή της προηγούμενης εβδομάδας που έφτασε σχεδόν τα 72.000 δολάρια. Αυτή η διακύμανση της τιμής δεν απέτρεψε την επενδυτική στρατηγική της Metaplanet.

Η-μετοχή-της-Metaplanet-Inc.-αυξήθηκε-στα-89-γεν

Η μετοχή της Metaplanet Inc. αυξήθηκε στα 89 γεν ανά μετοχή στο κλείσιμο της Τρίτης. Αυτό αντιπροσωπεύει σημαντική αύξηση από την τιμή της που ήταν περίπου 19 γεν στις 9 Απριλίου, την ημερομηνία κατά την οποία η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά την εστίασή της στις επενδύσεις Bitcoin. Η άνοδος της μετοχής αντανακλά την έγκριση της αγοράς για τη στρατηγική στροφή της Metaplanet.

«Ως απάντηση στο επενδυτικό τοπίο που προκλήθηκε από την πανδημία, η Metaplanet αναδιάρθρωσε συνολικά τα μυριάδες περιουσιακά στοιχεία και επιχειρήσεις της, ανοίγοντας το δρόμο για μια στρατηγική στροφή προς ένα όραμα με επίκεντρο το Bitcoin», ανέφερε η ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η στροφή αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας για την προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες.

Τον περασμένο μήνα, η Metaplanet δήλωσε ότι είχε αποφασίσει να υιοθετήσει το Bitcoin ως στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο του ταμείου της. Η απόφαση αυτή επηρεάστηκε από τις συνεχιζόμενες οικονομικές προκλήσεις της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού δημόσιου χρέους, των παρατεταμένων περιόδων αρνητικών πραγματικών επιτοκίων και του αδύναμου γεν. Η εταιρεία πιστεύει ότι το Bitcoin μπορεί να προσφέρει ένα πιο σταθερό και κερδοφόρο αποθεματικό σε σύγκριση με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με το BitcoinTreasuries.net, οι δημόσιες εταιρείες σε όλο τον κόσμο κατέχουν συλλογικά συνολικά 308.688 Bitcoins. Η Microstrategy Inc. προηγείται με 214.400 BTC, τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% της κεφαλαιοποίησής της. Αυτή η τάση συσσώρευσης Bitcoin ως αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο υποδηλώνει αυξανόμενη εταιρική εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του κρυπτονομίσματος για μακροπρόθεσμη διατήρηση της αξίας του.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς