Η αγορά Bitcoin ¥400 εκατομμυρίων της Metaplanet: MicroStrategy της Ασίας χτυπά και πάλι

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Η Metaplanet, μια δημόσια εταιρεία στην Ιαπωνία που ξεκίνησε αρχικά ως φορέας εκμετάλλευσης ξενοδοχείων, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αγόρασε επιπλέον 400 εκατομμύρια γιεν (2,5 εκατομμύρια δολάρια) σε Bitcoin. Η απόκτηση αυτή αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής της εταιρείας να υιοθετήσει το Bitcoin ως αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο του ταμείου της.

Παρά την πτώση της αγοράς Bitcoin, η Metaplanet γνωστοποίησε ότι απέκτησε 42.466 επιπλέον Bitcoin στις 8 Ιουλίου. Αυτή η τελευταία αγορά ανεβάζει τις συνολικές της συμμετοχές σε περίπου 203 BTC. Η εταιρεία έχει επενδύσει συνολικά 2,05 δισεκατομμύρια ¥ (12,7 εκατομμύρια δολάρια) σε αυτά τα νομίσματα, με μέση τιμή αγοράς τα 10 εκατομμύρια ¥ (62.000 δολάρια) ανά νόμισμα.

Η Metaplanet μιμείται τη MicroStrategy, μια αμερικανική εταιρεία λογισμικού που αναγνωρίζεται για τη σημαντική συσσώρευση Bitcoin. Από το 2020, η MicroStrategy έχει συσσωρεύσει πάνω από 200.000 Bitcoin, η αξία των οποίων ανέρχεται σήμερα σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που την καθιστά τον μεγαλύτερο εταιρικό κάτοχο Bitcoin.

Η τιμή της μετοχής της Metaplanet αντικατοπτρίζει συχνά τις διακυμάνσεις της τιμής του Bitcoin, καθώς οι επενδυτές τη θεωρούν ως υποκατάστατο της έκθεσης στο Bitcoin. Αυτή η συσχέτιση αναδεικνύει την ισχυρή σχέση μεταξύ των επιδόσεων της εταιρείας και της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Η ιαπωνική εταιρεία πιστεύει ότι η απόκτηση Bitcoin συμβάλλει στον μετριασμό του κινδύνου που συνδέεται με την αποδυνάμωση του γεν, ιδίως εν μέσω των παρατεταμένα χαμηλών επιτοκίων της Ιαπωνίας. Επιπλέον, η προσέγγιση αυτή παρέχει στους εγχώριους επενδυτές την ευκαιρία να αποκτήσουν έκθεση στο Bitcoin μέσω μιας εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας, η οποία συνοδεύεται από ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση.

Το 2022, το γεν γνώρισε δραματική πτώση, φθάνοντας σε χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου και του ευρώ που είχαν να παρατηρηθούν εδώ και δεκαετίες. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε χαλαρή νομισματική πολιτική, σε αντίθεση με τις πολιτικές σύσφιξης που υιοθετούν άλλες μεγάλες οικονομίες.

Ενώ οι αγορές Bitcoin της Metaplanet είναι σχετικά μικρές σε αυτό το στάδιο, οι συνεχιζόμενες επενδύσεις της εταιρείας καταδεικνύουν την ισχυρή δέσμευση σε αυτή τη στρατηγική, ακόμη και σε μια ασταθή αγορά.
Γνωστή ως “η MicroStrategy της Ασίας”, η Metaplanet τοποθετείται ώστε να επωφεληθεί από τα μελλοντικά κύματα υιοθέτησης του Bitcoin. Αυτή η στρατηγική τοποθέτηση μπορεί να επιτρέψει στην εταιρεία να αποκομίσει σημαντικά οφέλη καθώς η αποδοχή και η αξία του Bitcoin ενδεχομένως να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς