Μαζική έξαρση ETF οδηγεί το Bitcoin κοντά στα $66K

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Οι μηχανισμοί ανταλλαγής Bitcoin ETF έχουν σημειώσει μια σημαντική επίδραση στις διακυμάνσεις της τιμής του Bitcoin. Αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει πιθανές ανατιμήσεις της κρυπτονομίσματος στο κοντινό μέλλον.

Χθες, οι επενδυτές κατεύθυναν περισσότερα από 360 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρές εισροές σε Bitcoin ETF που εδρεύουν στις Η.Π.Α. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει επενδυθεί εδώ και πάνω από δύο μήνες, υποδεικνύοντας αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτά τα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Αυξανόμενο Ενδιαφέρον για τα Spot Bitcoin ETFs

Η ψυχολογία και η συμπεριφορά των επενδυτών απέναντι στα spot Bitcoin ETFs παίζουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση των κινήσεων τιμών. Όταν υπάρχει αύξηση στις εισροές, η τιμή του Bitcoin τείνει να αυξάνεται. Αντίθετα, όταν παρατηρούνται εκροές, η τιμή συχνά υφίσταται διόρθωση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι επενδυτές έχουν αγοράσει ενεργά Bitcoin ETFs. Από τις 6 Σεπτεμβρίου, μόνο δύο από τις 14 ημέρες διαπραγμάτευσης παρουσίασαν καθαρές εκροές. Αυτή η περίοδος ισχυρής ζήτησης κορυφώθηκε χθες με 365,7 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρές εισροές, το υψηλότερο ποσό από τις 22 Ιουλίου.

Ροή-Bitcoin-ETF

Ανάμεσα στα κορυφαία ETFs, το ARKB fund της Ark Invest προσέλκυσε την περισσότερη προσοχή με εισροές 113,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακολούθησε το IBIT fund της BlackRock, το οποίο είδε εισροές 93,4 εκατομμυρίων δολαρίων, το FBTC της Fidelity με 74 εκατομμύρια δολάρια και το BITB της Bitwise με 50,4 εκατομμύρια δολάρια. Το GBTC της Grayscale ήταν το μόνο fund που υπέστη μικρή εκροή, χάνοντας 7,7 εκατομμύρια δολάρια. Ως αποτέλεσμα αυτών των εισροών, το IBIT της BlackRock, το μεγαλύτερο Bitcoin ETF στον κόσμο, διαχειρίζεται τώρα περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 21,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπτώσεις Τιμής από τις Εισροές

Η αύξηση των εισροών συνέπεσε με μια απότομη αύξηση στην τιμή του Bitcoin. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την περασμένη Τετάρτη, όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α. ανακοίνωσε μείωση 0,5% στα βασικά επιτόκια, οι επενδυτές έχουν σταδιακά κατευθύνει κεφάλαια προς τα Bitcoin ETFs. Αυτή η κίνηση από την πλευρά της Fed έχει πιθανώς ενθαρρύνει τους επενδυτές να αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις σε εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin.

Επίδραση-των-εισροών-στην-τιμή-του-Bitcoin

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί από 59.300 δολάρια σε σχεδόν 66.000 δολάρια σήμερα. Αυτό αντιπροσωπεύει μια εντυπωσιακή αύξηση 11% σε λίγο πάνω από μία εβδομάδα. Η αυξανόμενη ζήτηση για Bitcoin ETFs, σε συνδυασμό με ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες, υποδηλώνει ότι το Bitcoin μπορεί να συνεχίσει να βιώνει ανοδική δυναμική τις προσεχείς εβδομάδες.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς