Φρενίτιδα αγοράς Bitcoin ETF: $654M σε 3 ημέρες!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Οι επενδυτές Bitcoin έχουν διοχετεύσει πάνω από 650 εκατομμύρια δολάρια σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin που είναι εισηγμένα στις ΗΠΑ κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης. Αυτή η σημαντική εισροή κεφαλαίων αναδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών για τα Bitcoin ETFs.

Πίνακας-ροής-Bitcoin-ETF-(USDm)

Στις 9 Ιουλίου, τα Bitcoin ETFs γνώρισαν άλλη μια ημέρα ισχυρών καθαρών εισροών. Το iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock προσέλκυσε 121 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το Fidelity Wise Origin Bitcoin (FBTC) εξασφάλισε 91 εκατομμύρια δολάρια. Αυτές οι σημαντικές εισροές υπογραμμίζουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε αυτά τα χρηματοπιστωτικά μέσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Farside Investors, οι συνολικές καθαρές εισροές σε όλα τα Bitcoin ETF στις 9 Ιουλίου έφτασαν τα 216,4 εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν σε 3.760 Bitcoin. Το εντυπωσιακό αυτό ποσό αντανακλά την ισχυρή ζήτηση για τα Bitcoin ETFs.

Τις τρεις τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης, οι εισροές περιλάμβαναν 294,8 εκατ. δολάρια στις 8 Ιουλίου και 143,1 εκατ. δολάρια στις 5 Ιουλίου, με αποτέλεσμα το σωρευτικό σύνολο να ανέλθει στα 654 εκατ. δολάρια. Αυτή η άνοδος των επενδύσεων υποδηλώνει το έντονο ενδιαφέρον για τα Bitcoin ETFs παρά την πρόσφατη αστάθεια της αγοράς.

Από τις 4 Ιουλίου, το Bitcoin αγωνίζεται να ξεπεράσει τα 60.000 δολάρια. Επί του παρόντος, διαπραγματεύεται στα 59.165 δολάρια, αντιπροσωπεύοντας πτώση σχεδόν 15% τον τελευταίο μήνα, όπως αναφέρει το TradingView. Αυτή η πτωτική τάση έχει προκαλέσει ανησυχίες σε ορισμένους επενδυτές.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι τα Bitcoin ETFs θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην άνοδο της τιμής του κρυπτονομίσματος. Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που συνέβη πριν από τον Μάρτιο, όταν το Bitcoin έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι αυξημένες επενδύσεις σε ETF θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανοδική δυναμική για το Bitcoin.

Ο Sina G, συνιδρυτής και COO της συμβουλευτικής εταιρείας φύλαξης Bitcoin 21st Capital, παρείχε πληροφορίες σε μια ανάλυση στο X. Δήλωσε: “Η άνοδος από τα $16K στα $73K καθοδηγήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα ETFs, ακολουθώντας μια τάση buy-the-rumor, buy-the-news. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου, οι ροές των ETF ήταν πολύ ισχυρές, ωθώντας την αγορά προς τα πάνω. Έκτοτε, τα ETFs έχουν επιβραδυνθεί και οι εκροές από την πτώχευση οδήγησαν σε αδύναμη δράση των τιμών μέχρι τα 56K δολάρια”.

Αποτυγχάνει να αντισταθμίσει την απόρριψη BTC της Γερμανίας

Παρά τις πρόσφατες εισροές σε Bitcoin ETFs, δεν ήταν αρκετές για να εξουδετερώσουν ένα σημαντικό ξεφάντωμα πώλησης Bitcoin από το Bundeskriminalamt (BKA) της Γερμανίας, την ομοσπονδιακή ποινική αστυνομία. Η BKA κατέσχεσε σχεδόν 50.000 Bitcoin στα μέσα Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια έρευνας για έναν ιστότοπο πειρατείας ταινιών.

Από τις 5 Ιουλίου, το πορτοφόλι της BKA έχει μειώσει τα Bitcoin που κατέχει κατά περισσότερα από 850 εκατομμύρια δολάρια. Μεγάλα ποσά Bitcoin έχουν μεταφερθεί σε πορτοφόλια που ανήκουν σε κεντρικά ανταλλακτήρια και market makers, σύμφωνα με την Arkham Intelligence. Αυτό το σημαντικό ξεπούλημα έχει ασκήσει πρόσθετη πίεση στις τιμές του Bitcoin.

Το-πορτοφόλι-της-BKA-έχει-μειώσει-τις-συμμετοχές-του-σε-Bitcoin

Μέχρι στιγμής, το πορτοφόλι της BKA κατέχει 23.960 Bitcoin, αξίας περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι λιγότερο από το μισό του συνολικού ποσού Bitcoin που είχε αρχικά κατασχεθεί από τον ιστότοπο πειρατείας Movie2k τον Ιανουάριο. Τα δεδομένα on-chain από την Arkham δείχνουν ότι η BKA άρχισε να πωλεί Bitcoin στις 19 Ιουνίου και ενέτεινε τις προσπάθειές της στις αρχές Ιουλίου.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς