Η Coinbase πέφτει στην τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Το Coinbase, ένα σημαντικό αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης, χάνει έδαφος στον παγκόσμιο όγκο συναλλαγών λόγω του έντονου ανταγωνισμού, καθώς η έναρξη των spot Bitcoin ETFs στις ΗΠΑ έχει ταρακουνήσει την αγορά.

Η εταιρεία ανάλυσης blockchain Kaiko αναφέρει ότι το Coinbase δεν είναι πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο σε παγκόσμιο όγκο συναλλαγών. Από τον Οκτώβριο του 2023, το μερίδιο αγοράς της Coinbase έχει μειωθεί από 11% σε 8%. Εν τω μεταξύ, η Bybit, ένα αντίπαλο ανταλλακτήριο, κατέχει πλέον περίπου το 16% του παγκόσμιου όγκου συναλλαγών.

Η ανάπτυξη του Bybit προέρχεται από τη μείωση των τελών συναλλαγών του, σύμφωνα με τον Kaiko. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για την επιτυχία της. Η Bybit επωφελήθηκε επίσης από τα ρυθμιστικά προβλήματα της Binance.

Τα δεδομένα της Kaiko δείχνουν ότι η αύξηση του όγκου της Bybit οφείλεται στο Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH). Το μερίδιο αγοράς αυτών των περιουσιακών στοιχείων στο Bybit έχει αυξηθεί από 17% σε 53% κατά το τελευταίο έτος. Από την άλλη πλευρά, η Binance έχει σημειώσει μεγαλύτερη ανάπτυξη στις συναλλαγές altcoin. Παρόλο που η Binance παραμένει ηγέτης με μερίδιο αγοράς 54%, ο όγκος του Bitcoin και του Ethereum έχει μειωθεί από 59% σε 43% φέτος. Ο Kaiko υποδηλώνει ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να οφείλεται σε αλλαγές στο αίσθημα κινδύνου, το οποίο τείνει να μειώνεται κατά τη διάρκεια των bear markets.

Παρά την επιτυχία της Bybit, η Wall Street απομακρύνεται. Η εταιρεία Hidden Road, η οποία υποστηρίζεται από τη Citadel Securities, σταμάτησε να προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση στο Bybit στα τέλη Μαΐου. Αυτό οφειλόταν σε διαφωνίες σχετικά με τις διαδικασίες KYC/AML (Know Your Customer/Anti-Money Laundering) της Bybit. Η Bybit δεν έχει σχολιάσει ακόμη δημοσίως αυτό το ζήτημα. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η πλατφόρμα “δεσμεύεται για διαφάνεια και θα παρέχει ενημερώσεις καθώς προχωράει η επανεξέταση”.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς