Το χρυσό ορυχείο κρυπτογράφησης του 2024: Οι πιο καυτοί αλγόριθμοι Proof-of-Work

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Από το 2022 έως το 2024: Δραματικές αλλαγές στα κέρδη εξόρυξης κρυπτογράφησης

Από τον Ιανουάριο του 2024, η κατάταξη των πιο κερδοφόρων δικτύων κρυπτογράφησης για εξόρυξη έχει αλλάξει από ό,τι ήταν το 2022. Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Kadena κατείχε την ηγετική θέση ως ο πρωταρχικός αλγόριθμος με δυνατότητα εξόρυξης proof-of-work (PoW), επιτρέποντας στους εξορύκτες να εξάγουν kadena (KDA). Ωστόσο, επί του παρόντος, την πρώτη θέση για το πιο προσοδοφόρο δίκτυο PoW για εξόρυξη καταλαμβάνει το kaspa (KAS), το οποίο χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο Kheavyhash.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, η εξόρυξη με 9,2 terahash ανά δευτερόλεπτο (TH/s) hashpower Kheavyhash αναφέρεται ότι αποφέρει περίπου 69 δολάρια την ημέρα, με βάση τα τρέχοντα δεδομένα από το asicminervalue.com. Αυτός ο υπολογισμός περιλαμβάνει το ημερήσιο ποσοστό δαπάνης ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 0,12 δολαρίων ανά κιλοβατώρα (kWh). Επί του παρόντος, ο SHA256 του Bitcoin κατέχει τη δεύτερη θέση όσον αφορά την κερδοφορία, αλλά η πρόσφατη άνοδος των τιμών του grin (GRIN) έχει ωθήσει τον αλγόριθμο Cuckatoo32 σε υψηλότερα κέρδη.

Με το ίδιο ηλεκτρικό κόστος των 0,12 δολαρίων ανά kWh, ένας ανθρακωρύχος με δυναμικότητα 36 γραφημάτων ανά δευτερόλεπτο (GPS) μπορεί να επιτύχει ημερήσιο κέρδος 12,29 δολαρίων από την εξόρυξη GRIN. Ακολουθεί από κοντά ο αλγόριθμος SHA256 του Bitcoin, όπου μηχανήματα με hashpower που κυμαίνεται από 335 έως 390 terahash ανά δευτερόλεπτο (TH/s) θα μπορούσαν να αποφέρουν ημερήσια κέρδη 10,60 έως 11,52 δολάρια, υποθέτοντας κόστος ηλεκτρικής ενέργειας 0,12 δολάρια ανά kWh. Οι κορυφαίοι παραγωγοί αυτών των συσκευών υψηλής παραγωγής hashrate είναι η Bitmain και η Microbt.

Το έτος 2024, οι επόμενοι δύο αλγόριθμοι εξόρυξης που θα διαθέτουν την υψηλότερη κερδοφορία είναι οι Ethash και Blake2B-Sia. Ο Ethash συνδέεται με κρυπτονομίσματα όπως το ethereum classic (ETC), ενώ οι εξορύκτες που είναι ικανοί στη διαχείριση του Blake2B-Sia μπορούν να εξάγουν siacoin (SC) και scprime (SCP). Ένας ρυθμός hashrate Ethash σχεδόν 6 gigahash ανά δευτερόλεπτο (GH/s) αναμένεται να παράγει περίπου 10,40 δολάρια ημερησίως, ενώ 17 terahash ανά δευτερόλεπτο (TH/s) ισχύος εξόρυξης Blake2B-Sia μπορεί να αποφέρει περίπου 9,27 δολάρια κάθε μέρα, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας 0,12 δολάρια ανά κιλοβατώρα (kWh).

Μετά τον Blake2B-Sia στην κατάταξη κερδοφορίας ακολουθούν οι αλγόριθμοι X11 και Kadena. Τα νομίσματα που μπορούν να εξορύσσονται από τον X11, συμπεριλαμβανομένων των dash (DASH) και cannabiscoin (CANN), μπορούν να αποφέρουν μια λογική απόδοση με κατάλληλο hashrate. Συγκεκριμένα, ένα εκτιμώμενο hashrate X11 2 terahash ανά δευτερόλεπτο (TH/s) είναι έτοιμο να αποφέρει περίπου 7,57 δολάρια ημερησίως. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο αλγόριθμος Kadena έχει υποχωρήσει στην κατάταξη, αλλά ένα σημαντικό hashrate 177 TH/s Kadena μπορεί ακόμα να αποφέρει εκτιμώμενα 7,47 δολάρια ημερησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κερδοφορία της εξόρυξης Scrypt έχει μειωθεί σε σύγκριση με την κορύφωσή της τον Σεπτέμβριο του 2022. Η Scrypt, υπεύθυνη για την εξόρυξη litecoin (LTC) και dogecoin (DOGE), κατείχε τη δεύτερη θέση όσον αφορά την κερδοφορία εκείνη την περίοδο. Επί του παρόντος, η εξόρυξη Scrypt καταλαμβάνει τη 12η θέση μεταξύ των πιο κερδοφόρων αλγορίθμων, αφήνοντας πίσω άλλους όπως οι Handshake, 2, Randomx και Cryptonightr. Η Ethash απολάμβανε προηγουμένως κυρίαρχη θέση στους αλγορίθμους εξόρυξης πριν από την αναβάθμιση του Ethereum, γνωστή ως The Merge, η οποία έλαβε χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου 2022. Μετά από αυτό το κρίσιμο γεγονός, η κερδοφορία της παρουσίασε σχετικά χαμηλές επιδόσεις.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς