Είναι Επικείμενη η Ραγδαία Άνοδος του Bitcoin; Ο Πρώην Εκτελεστικός της Goldman Δηλώνει «Πολύ Κοντά»

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Ο μακροοικονομικός ειδικός και Διευθύνων Σύμβουλος της Real Vision, Raoul Pal, προτείνει ότι το Bitcoin (BTC) βρίσκεται στα πρόθυρα μιας σημαντικής ραγδαίας ανόδου. Αποδίδει αυτήν την πιθανή αύξηση σε έναν κύριο παράγοντα: την αύξηση της παγκόσμιας ρευστότητας.

Ο Pal πρόσφατα ενημέρωσε τους ένα εκατομμύριο ακολούθους του στο X ότι η τιμή του Bitcoin φαίνεται να αυξάνεται παράλληλα με τα επίπεδα παγκόσμιας ρευστότητας. Για να υποστηρίξει την άποψή του, μοιράστηκε ένα γράφημα που συγκρίνει την παγκόσμια ρευστότητα με την απόδοση του Bitcoin. Σύμφωνα με αυτό το γράφημα, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα θα μπορούσε ενδεχομένως να φτάσει τα 90,000 δολάρια μέχρι τον Νοέμβριο.

«Κοντά, πολύ κοντά. GMI (Global Macro Investor) Συνολική Παγκόσμια Ρευστότητα σε σύγκριση με το BTC», παρατήρησε ο Pal, τονίζοντας τη στενή σύνδεση μεταξύ των δύο.

Συνολική-παγκόσμια-ρευστότητα-έναντ-BTC

Επιπλέον, ο Pal επισημαίνει ότι η ιστορική σχέση μεταξύ του Bitcoin και της παγκόσμιας προσφοράς χρημάτων (M2) υποδηλώνει ότι το κορυφαίο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο βάσει κεφαλαιοποίησης αγοράς ετοιμάζεται για μια μεγάλη ραγδαία άνοδο. Ο παγκόσμιος δείκτης M2 μετρά την συνολική προσφορά χρημάτων, συμπεριλαμβανομένων μετρητών, καταθέσεων σε τρεχούμενους λογαριασμούς και εύκολα μετατρέψιμων χρημάτων. Αυτή η σχέση δείχνει ότι το Bitcoin είναι στενά συνδεδεμένο με τις παγκόσμιες νομισματικές συνθήκες.

«Κοντά, πολύ κοντά. Παγκόσμιο M2 σε σύγκριση με το BTC», πρόσθεσε ο Pal, υποδηλώνοντας ότι η ανωδική κίνηση του Bitcoin μπορεί να είναι επικείμενη.

Παγκόσμια-M2-έναντι-BTC

Υποστηρίζοντας αυτήν την άποψη, ο μακροοικονομικός ειδικός της Real Vision, Julien Bittel, πιστεύει επίσης ότι οι τρέχουσες μακροοικονομικές συνθήκες αρχίζουν να ενισχύουν τη ρευστότητα στις αγορές. Συνήθως, αυτή η αύξηση στη ρευστότητα δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin.

«Μείνετε κοντά, ταύροι. Έμοιαζε με μια αιωνιότητα κλειδωμένοι στη ‘Ζώνη της Βαρεμάρας’, αλλά επιτέλους υπάρχει λίγο φως στο τέλος του τούνελ. Η ρευστότητα αυξάνεται ξανά και το Bitcoin – που είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις αλλαγές των συνθηκών ρευστότητας – έχει τη δυνατότητα να κινηθεί εκρηκτικά καθώς νέα ρευστότητα εισρέει στο σύστημα. Το μακροοικονομικό περιβάλλον αλλάζει. Ένα μεγάλο κύμα ρευστότητας είναι τώρα στον ορίζοντα και όταν αυτό χτυπήσει, το Bitcoin φαίνεται έτοιμο για μια ισχυρή αύξηση στο τέταρτο τρίμηνο. Η υπομονή είναι το παν τώρα.»

Τanto ο Pal όσο και ο Bittel φαίνεται να συμφωνούν ότι η μεταβαλλόμενη μακροοικονομική κατάσταση και η εισροή παγκόσμιας ρευστότητας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια σημαντική άνοδο της τιμής του Bitcoin στο κοντινό μέλλον. Η αυξανόμενη παγκόσμια ρευστότητα και οι ιστορικές τάσεις υποδηλώνουν ότι το Bitcoin είναι στα πρόθυρα μιας ισχυρής ράλι.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς