Το νέο σχέδιο του Paypal θα μπορούσε να μεταμορφώσει την εξόρυξη Bitcoin: κάντε πράσινο τώρα!

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Η εμφάνιση του δικτύου Bitcoin προκάλεσε σημαντικές ανησυχίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πρακτικών εξόρυξης, ιδίως τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από την απαιτητική σε ενέργεια διαδικασία απόδειξης εργασίας (PoW).

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, η ομάδα Blockchain Research Group της Paypal εξέφρασε την επιτακτική ανάγκη να δράσει και συνεργάστηκε με την Energy Web και την DMG Blockchain Solutions για τη δημιουργία ενός συστήματος που δίνει κίνητρα στους εξορύκτες να υιοθετήσουν πράσινες πηγές ενέργειας. Αυτή η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να στρέψει τη βιομηχανία προς τη χρήση πιο βιώσιμων ενεργειακών επιλογών, καθιστώντας τη διαδικασία της πράσινης εξόρυξης οικονομικά συμφέρουσα.

Οι συγγραφείς ενός πρόσφατου εγγράφου της εν λόγω ομάδας περιέγραψαν μια λύση που αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των ανθρακωρύχων να στραφούν σε πηγές ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Το προτεινόμενο σύστημά τους ανταμείβει αυτόνομα τους ανθρακωρύχους με Bitcoins για την αποδεδειγμένη χρήση σημαντικής ποσότητας ανανεώσιμης ενέργειας στις δραστηριότητές τους, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη εμπιστοσύνης σε τρίτους για τη διανομή αυτών των ανταμοιβών.

Σε αυτό το μοντέλο, οι ανθρακωρύχοι που αποδεικνύουν με επιτυχία τη χρήση επαληθευμένων ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα ονομάζονται «πράσινοι ανθρακωρύχοι» και λαμβάνουν ανταμοιβές Bitcoin (BTC). Αυτά τα κίνητρα διανέμονται μέσω μιας πρωτοποριακής κρυπτοοικονομικής δομής που περιλαμβάνει μια διεύθυνση πληρωμής με πολλαπλές υπογραφές (multi-sig).

Αυτή η δομή διοχετεύει κατά προτίμηση τις συναλλαγές προς τους πράσινους ανθρακωρύχους, οι οποίοι στη συνέχεια είναι σε θέση να διεκδικήσουν τις ανταμοιβές τους επεξεργαζόμενοι αυτές τις συναλλαγές. Οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι η στρατηγική αυτή όχι μόνο θα προωθήσει καθαρότερες τεχνικές εξόρυξης, αλλά και θα κατευθύνει μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών σε αυτούς τους φιλικούς προς το περιβάλλον ανθρακωρύχους, ενισχύοντας τη συνολική βιωσιμότητα του κλάδου.

Το πρωτόκολλο για την πράσινη εξόρυξη ενσωματώνει διάφορα περίπλοκα τεχνικά στοιχεία. Χρησιμοποιεί την πλατφόρμα επικύρωσης του Energy Web για τον ακριβή εντοπισμό των πράσινων ανθρακωρύχων και χρησιμοποιεί δημόσια κλειδιά που συνδέονται με τη χρήση πράσινης ενέργειας για να διευκολύνει τη σωστή διαχείριση και κατανομή των κινήτρων.

Αυτό διασφαλίζει ότι μόνο οι ανθρακωρύχοι που πληρούν τα πράσινα κριτήρια μπορούν να διεκδικήσουν τις ανταμοιβές. Επιπλέον, το σύστημα μεταδίδει συναλλαγές με χαμηλότερες αμοιβές για να αποτρέψει τους μη πράσινους ανθρακωρύχους να ασχοληθούν με αυτές, κατευθύνοντας έτσι τα κίνητρα ειδικά προς τους πράσινους ανθρακωρύχους.

«Όταν ένας πράσινος ανθρακωρύχος λαμβάνει τη συναλλαγή στο mempool, την αναγνωρίζει ως πράσινη συναλλαγή βάσει της διεύθυνσης πληρωμής με πολλαπλά σήματα», αναφέρεται λεπτομερώς στο έγγραφο. «Ο ανθρακωρύχος θα πρέπει να συμπεριλάβει τη συναλλαγή κατά τη συναρμολόγηση ενός μπλοκ και να συμπεριλάβει μια πρόσθετη συναλλαγή εξαγοράς εντός του ίδιου μπλοκ για να καταναλώσει UTXO που κλείδωσε Bitcoins στη διεύθυνση πληρωμής».

Η ερευνητική ομάδα Blockchain της Paypal προσθέτει: «Η ομάδα Blockchain Research Group της Paypal προσθέτει:

”Αυτή η πρόσθετη συναλλαγή θα έχει μια διεύθυνση παραλήπτη που ανήκει στον πράσινο ανθρακωρύχο. Κατά συνέπεια, μόνο ο πράσινος ανθρακωρύχος που περιλαμβάνει την πράσινη συναλλαγή, τη συναλλαγή εξαργύρωσης και εξορύσσει με επιτυχία το επόμενο μπλοκ είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει την ανταμοιβή Bitcoin”.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία blockchain και τα κρυπτο-οικονομικά κίνητρα, οι υποστηρικτές αυτής της πρωτοβουλίας είναι αποφασισμένοι να προωθήσουν καταλυτικά τη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη βιομηχανία εξόρυξης. Ωστόσο, η εφαρμογή και η αποτελεσματικότητα αυτών των προτάσεων στον πραγματικό κόσμο μένει να φανεί, καθώς οι έννοιες που συζητούνται στην ερευνητική εργασία αυτού του ηγέτη της τεχνολογίας πληρωμών είναι ακόμη θεωρητικές και αναμένουν την πρακτική επικύρωση στο πραγματικό τοπίο της εξόρυξης.

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς