Ο ιδρυτής της MicroStrategy, M. Saylor, προβλέπει άνοδο του Bitcoin το 2024

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς

Ο Michael Saylor, συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της MicroStrategy, προβλέπει δύο παράγοντες που θα ενισχύσουν σημαντικά την τιμή του Bitcoin το επόμενο έτος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Saylor προτείνει ότι η εισαγωγή ενός spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) θα ενισχύσει τη ζήτηση για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, πυροδοτώντας μια ανοδική τάση το 2024.

”Νομίζω ότι δεν μπορείτε πραγματικά να υποτιμήσετε τη σημασία των spot ETFs. Δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη στη Wall Street τα τελευταία 30 χρόνια…”

Τονίζει τη σημασία αυτής της αναμενόμενης εξέλιξης, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία των σημερινών επενδυτών Bitcoin είναι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι και παραδοσιακοί λάτρεις της κρυπτογράφησης. Ωστόσο, η ευρύτερη επενδυτική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των mainstream λιανικών και θεσμικών επενδυτών, δεν είχε μια άμεση και συμβατή οδό για να ασχοληθεί με αυτή την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων μέχρι την εισαγωγή των spot ETFs. Η Saylor αναμένει ότι η έγκριση αυτών των ETF τον Ιανουάριο θα λειτουργήσει ως κομβικός καταλύτης, δημιουργώντας μια σημαντική αύξηση της ζήτησης.

Επιπλέον, ο Saylor υπογραμμίζει το επερχόμενο γεγονός της μείωσης του Bitcoin κατά το ήμισυ τον Απρίλιο του 2024 ως άλλον πιθανό καταλύτη για μια ανοδική αγορά. Κατά τη διάρκεια αυτού του γεγονότος, οι ανταμοιβές για τους ανθρακωρύχους του BTC θα μειωθούν στο μισό.

“Η έγκριση των spot Bitcoin ETFs θα ακολουθηθεί τον Απρίλιο με ένα σοκ προσφοράς, επειδή υπάρχουν περίπου 900 Bitcoin την ημέρα διαθέσιμα προς πώληση από τους φυσικούς πωλητές, τους ανθρακωρύχους. Και αυτός ο αριθμός πρόκειται να μειωθεί σε 450 Bitcoin την ημέρα τον Απρίλιο. Επομένως, πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη υπόθεση”.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 43.809 δολάρια τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές και η MicroStrategy παρουσιάζει μη πραγματοποιηθέν κέρδος ύψους εκπληκτικών 2,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία κατέχει 174.530 BTC.

Ο Michael Saylor, συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της MicroStrategy, συζητά το μέλλον του Bitcoin σε συνέντευξη στο Bloomberg
Bitcoin Insights του Michael Saylor – Συνέντευξη στο Bloomberg

Αρχάριοι

Οδηγός για αρχάριους για τα κρυπτονομίσματα

Ενδιάμεσο

Ένας ενδιάμεσος οδηγός για το Blockchain και την κρυπτογράφηση

Εμπειρογνώμονας

Ειδήσεις κρυπτονομισμάτων για ειδικούς